Skocz do zawartości
IGNORED

Testy wahadełka

Krak_oN

Rekomendowane odpowiedzi

Tak z ciekawości chciałem się pobawić wahadełkiem i chciałbym aby kilka osób napisało mi w postach w podpunktach A/B/C jakieś 3 słowa, przy czym tylko jedno z nich ma być tym prawidłowym słowem które macie na myśli i które mam odgadnąć.

https://www.audiostereo.pl/topic/118887-testy-wahade%C5%82ka/

Miałem na studiach kolegę, który tym sprzętem bardzo sprawnie się posługiwał, był także doświadczonym różdżkarzem. Poważnie.

Facet mądry po cholerze a miał prawdziwą namiętność do tych przyrządów.

Nauczyła go się tym posługiwać starsza siostra, która z czary-mary zrobiła sobie świetne źródło utrzymania. Była nawet w regionie ich zamieszkania dość sławna, żyła m. in. z tego, że ludzie przysyłali jej swoje zdjęcia a ona te zdjęcia wsadzała pod taki klosz i ładowała je hiperenergią kosmiczną od czego osobom uwiecznionym na zdjęciach robiło się ponoć zdecydowanie lepiej. ;)

W każdym razie miała z tego na dobre życie i jeszcze brata na studiach utrzymywała, bo ich starzy ponoć groszem nie śmierdzieli.

Także nieważne, czy ktoś w to wierzy, czy nie wierzy, warto zdobywać w życiu i najdziwniejsze umiejętności, bo nie wiadomo co i kiedy nam się przyda. :)

Ja np. pożytek z wieloletniej indoktrynacji językiem rosyjskim mam dopiero w Irlandii. Więcej pacjentów - więcej kasy! :)

Niestety - z wahadełkiem nie pomogę bo ja jestem laik w tej dziedzinie (czego zresztą żałuję, biorąc pod uwagę komercyjny potencjał tych urządzeń).

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość

(Konto usunięte)

Tak z ciekawości chciałem się pobawić wahadełkiem i chciałbym aby kilka osób napisało mi w postach w podpunktach A/B/C jakieś 3 słowa, przy czym tylko jedno z nich ma być tym prawidłowym słowem które macie na myśli i które mam odgadnąć.

Akwarium

Beduin

Cedynia

...

są naładowane

możesz pokusić się o podanie koloru dla każdego z nich

Gość stary bej

(Konto usunięte)

A próbowałeś najpierw tu https://www.google.pl/search?q=wahada%C5%82ko&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=ffUDVcbvJYG6UovXgoAJ

Akwarium

Beduin

Cedynia

...

są naładowane

możesz pokusić się o podanie koloru dla każdego z nich

kazik-t, ale komplikujesz na początek, miały być tylko 3 możliwości a ty do każdej z nich dodałeś jeszcze wybór spośród wszystkich kolorów. Także jakbyś mógł to bym prosił abyś jeden punkt z tych które podałeś oznaczył w myśli jako prawidłowy a ja zobaczę czy będę w stanie tą myśl odebrać za pomocą tego przyrządu (a właściwie to przyrządu zastępczego jakim jest srebrny łańcuszek) .

A próbowałeś najpierw tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wnikałem w ten temat zanadto, po prostu znalazłem taki prosto opisany sposób postępowania :

'' Należy usiąść prosto przy stole, stopy na podłodze, nogi nie mogą być skrzyżowane. wahadełko powinniśmy trzymać, w dwóch palcach prawej ręki: kciuku i wskazującym, dłonią do blatu stołu. Pozostałe palce powinny być rozłożone. Lewą rękę należy położyć płasko na stole. Następnie zadaj pytanie. Duże koła wahadła będą oznaczały potwierdzenie. Poprzeczny ruch wahadełka oznacza zaprzeczenie. Istnieje wiele odmian wahadełek. Rolę wahadełka może w zasadzie spełniać każdy zawieszony na nitce przedmiot - na przykład obrączka. Optymalna waga wahadełka to ok. 45 gram. Osoby nerwowe powinny używać wahadełek cięższych. Długość sznurka, łańcuszka, na którym wahadełko jest zawieszone powinna wynosić ok. 10 cm. Warto jednak dodać, że wahadełko o wadze 5 gram, zawieszone na nitce o długości 5 cm, w rękach wytrawnego radiestety, bywa czułym wskaźnikiem promieniowania.''

Ponoć można tym przyrządem odebrać stan umysłów bo to jest energia (a wahadełko takim jakby radarem) która ma swoją emisję (właśnie tą kwestię chciałem obadać), zamiary itp ale nie jakieś tam przewidywanie przyszłości. Oczywiście nie biorę tego za pewnik ale chciałem z tym trochę poeksperymentować.

Ukryta Zawartość

Dlaczego radiesteta znajduje miejsce na studnie? bo ponoć wszędzie jest woda i w każdym miejscu możemy kopać i znajdziemy.Jest filmik dostępny,wspominali tam o rzetelnych badaniach na radiestetach.. zakopali im jakieś rury prowadzące wodę na określonym terenie,mieli te punkty wskazać.Niestety nie obronili się a szkoda.

Mam fajny drut nierdzewny do spawania TIGiem i zrobię różdżke a wahadełko mam,nawet człowieka co tym działa w domu.Szkoda tylko że brakuje rzetelnego potwierdzenia tego wszystkiego.

.Szkoda tylko że brakuje rzetelnego potwierdzenia tego wszystkiego.

No to po to właśnie założyłem ten temat, wystarczy że ktoś poda kilka wariantów z jednym prawidłowym na myśli a potem możemy sprawdzić czy wszystkim wyjdzie ten sam wynik czy też różny. Być może wyłonią się tutaj jakieś talenty w tym kierunku.

Krak_oN, czyli podasz trzy słowa i tylko jedno znich będziesz miał na szczególnej uwadze i radiesteta ma je wskazać? tylko jak,nad ekranem laptopa leżącym poziomo czy na kartkę zapisać słowa? Mam kogoś kto ma to biopole czy co to tam jest,nie jest zawodowcem ale od dziesiątków lat twierdzi że to działa i posiada to coś,ale to taka zdolność na uboczu,nie wychyla się z tym.Jak dla mnie bardziej wiarygodne niż Ci zawodowi co na tym zarabiają.

Ja wiem (z logicznego punktu widzenia) dlaczego ludzie nie chcą brać udziału w tym eksperymencie tj podawać kilku przykładów z tym jednym prawidłowym który mają na myśli, chodzi o to że jeżeli są umysły (pola energetyczne) łatwe i trudniejsze do odczytania, to wtedy jeżeli większości uda się kogoś odgadnąć to może to wtedy oznaczać że jest łatwo czytelnym umysłem w sensie jego indywidualnego pola energetycznego, i wtedy można go będzie już potem bardziej dogłębnie rozpracować .

Albo poglądy polityczne?

Być może można wniknąć w stan umysłów decydentów politycznych w sensie ich rzeczywistych zamiarów, jakiś czas temu muls mnie do tego zainspirował poniższym postem, i jemu chyba też wtedy wyszło podobnie :

Ukryta Zawartość

Mam kogoś kto ma to biopole czy co to tam jest,nie jest zawodowcem ale od dziesiątków lat twierdzi że to działa i posiada to coś,ale to taka zdolność na uboczu,nie wychyla się z tym

simon1983, jakbyś dał radę to spróbuj namówić tą osobę żeby sprawdziła czy też jej wyjdą podobne wyniki jak w tym poście co dałem do niego linka. Tj odnośnie tych dwóch krajów bo dla innych się nie wypowiadałem.

Ukryta Zawartość

Czy takim wahadełkiem można testować sprzęt audio?

Nie tylko można ale tak się robi ma co dzień choćby w zakładce Hi-End.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

XXI wiek. A ludzie i tak wolą wierzyć w swoje ...

Widzę, że ciemnota i zabobon kwitną na forum jak wiosenne kwiaty.

Zabobon? A może raczej siły, których do końca nie znamy, których istnienia tylko domyślamy się?

Jakbyś powiedział w XVIw. że wkrótce ludzie będą latać i podróż do Ameryki zabierze kilka godzin, to tez byłbyś wyśmiewany.

Z doświadczeń dawnych alchemików zrodziła się współczesna nauka... dawniej też wyśmiewano walniętego staruszka co ucierał dziwne proszki a dziś nasze panie mają pończochy z nylonu - właśnie dzięki takim ludziom, co kładli podwaliny pod rozwój ludzkości i nie uważali że wszystko już wiemy.

Więc może zamiast udawać jaśnie oświeconych,lepiej przyznajmy, że nie wszystko wiemy jeszcze o świecie, o naturze, o siłach nimi rządzących... i starajmy się te siły odkryć i poznać ich naturę.

Z teorii pola morfogenetycznego Ruperta Sheldrake'a też ignoranci darli łacha. I co? I DOŚWIADCZALNEGO potwierdzenia istnienia tegoż pola nieoczekiwanie dostarczyły awangardowe badania współczesnej neurofizjologii.

Przecież to stawia świat na głowie... a ludzie się rajcują Ukrainą, gdy tak wielkie rzeczy się dzieją dookoła nas.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Krak_on, myślisz o jakichś supersiłach? Odpuść, zajmij się czymś normalnym. K.K. zakazuje takich praktyk i przestrzega przed ich zwodniczym działaniem. Myślę że słusznie. Zawsze jest coś za coś. Wchodzisz w pewien układ, nie wiesz z kim.

Śmiechu warte.

Śmiechu to jest warta ludzka ignorancja - mijają wieki i nic z niej nie zostaje.

A ludzi naprawdę twórczych i odważnych, co nie bali się myśleć inaczej - ludzkość zapamiętuje na wieki.

Przekleństwem czasów współczesnych jest demokratyzm - przekonanie że racja leży po stronie większości.

Tymczasem racja leży tam gdzie leży - czasem po stronie jednego człowieka przeciw całemu światu.

E tam, ja kiedyś stroiłem tuner na wahadełko.

Przekleństwem czasów współczesnych jest demokratyzm - przekonanie że racja leży po stronie większości.

Tymczasem racja leży tam gdzie leży - czasem po stronie jednego człowieka przeciw całemu światu.

Nie rozumiesz, co to demokracja. Dlaczego ludzie uzywaja terminów, których nie znają?

Nie rozumiesz, co to demokracja. Dlaczego ludzie uzywaja terminów, których nie znają?

Demokracja? Rozumiem doskonale.

Demokracja to g***no.

Na jakiej platformie i stoliku powinno być ustawione wahadełko? Myślę, że akryl nie będzie dobry! Może drewno i metoda sandłiczowa - koniecznie z podkładkami od still pointa. Jak najbardziej ważną rolę będzie odgrywać wibro-akustyko-promieniowanie! Które wahadełka zaliczylibyście do hi-endu, a które do hi-fidelity?

Parker's Mood

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.