Skocz do zawartości
IGNORED

Polskie Nagrania kupione przez Warner Music

bobaj

Rekomendowane odpowiedzi

Gazeta Wyborcza wykupiła PN z rąk WB aby ratować przed Glińskim i siepaczami z PiS.

Z Nowym Rokiem od pierwszego wydania GW do każdego wydania będzie dołączany pendrive

z muzyką z katalogu PN. Pendrive oczywiście w kształcie lewego małego palca Jarosława Kurskiego.

Z uwagi na to, że PiS ciągle i bezczelnie reaktywuje PRL nie będzie muzyki wydawanej na winylu.

Logo PN zmienia się na podobiznę Michnika wpisaną w dotychczasowe logo firmy.

W związku z powyższym życzę wszystkim po prostu normalnego przejścia z 2017 na 2018.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

słyszałem, że K.Krawczyk chciał sprzedaż swoje nagrania ale nie było chętnych

Te nagrania trzeba oddać za darmo.

Myślę, że zamiast repolonizować takie firmy jak PN, którym niekoniecznie może to wyjść na dobre, ciekawym rozwiązaniem byłoby coś na wzór amerykańskiej Library of Congress. Oczywiście w nieco zmienionej formie, być może wsparte jakimiś rozwiązaniami prawnymi. Chodziłoby po prostu o zabezpieczenie takich dóbr narodowych. Zarówno w sposób fizyczny, jak i prawny.

System gra dobrze, albo nie....

Dobrze prawisz. przecież tylko o to chodzi żeby to dziedzictwo narodowe ocalić dla przyszłych pokoleń, ale widocznie korniki przeszły z Białowieży na mózgi niektórych ludzi

Nie wiem jezz, czy Polscy kompozytorzy muzyki współczesnej czy twórcy ludowi bedąkiedyś grali na Sylwestrze z Polsatem. Daj im boże

A co to ma wspolnego? Sylwester w polsacie mnie nie interesuje. Twórcy ludowi tez nie.

Dobrze prawisz. przecież tylko o to chodzi żeby to dziedzictwo narodowe ocalić dla przyszłych pokoleń, ale widocznie korniki przeszły z Białowieży na mózgi niektórych ludzi

Przestań pisać o kornikach. Poczytaj gdzie lądują taśmy matki.

Pis to jednak stan umysłu.

• Redaktorzy

Myślę, że zamiast repolonizować takie firmy jak PN, którym niekoniecznie może to wyjść na dobre, ciekawym rozwiązaniem byłoby coś na wzór amerykańskiej Library of Congress. Oczywiście w nieco zmienionej formie, być może wsparte jakimiś rozwiązaniami prawnymi. Chodziłoby po prostu o zabezpieczenie takich dóbr narodowych. Zarówno w sposób fizyczny, jak i prawny.

Są zabezpieczone. Archiwum PN nie zostało sprzedane Warnerowi i cały czas jest własnością polską. Warner kupił prawa plus kopie cyfrowe.

Nie wiedziałem o tym. To zmienia postać rzeczy. Z punktu widzenia marketingowego, dla polskiej muzyki chyba lepiej było być pod Warnerem. Kupiłem kilka płyt przez nich wydanych, są bardzo ładnie wydane i dostępne nie tylko w PL. Miejmy nadzieję, że w tym przypadku jest jakiś plan na działalność PN, a nie chodzi o kolejne stołki. Czas pokaże.

Inna sprawa, że dla bezpieczeństwa Archiwum PN, także powinno mieć kopie cyfrowe, nawet jakby miało z nich nie korzystać.

Przez cały czas piszemy,że archiwum jest zabezpieczone i nie było sprzedane.Ale chick z uporem maniaka powtarza głupoty o wyprzedaży dóbr narodowych ( z powtarzaniem do znudzenia o Bibliotece Narodowej).To już nie jest niewiedza,to celowa dezinformacja.W imię jakiejś ideologii,pewnie pisowskiej.

PN mogą nie wydawać ale muszą być polskie.I to jest chore.A BN to jest zupełnie co innego.I nikt nie miał zamiaru jej sprzedawać.

Te nagrania trzeba oddać za darmo.

Glińskiemu ?

Nie wiedziałem o tym. To zmienia postać rzeczy. Z punktu widzenia marketingowego, dla polskiej muzyki chyba lepiej było być pod Warnerem. Kupiłem kilka płyt przez nich wydanych, są bardzo ładnie wydane i dostępne nie tylko w PL. Miejmy nadzieję, że w tym przypadku jest jakiś plan na działalność PN, a nie chodzi o kolejne stołki. Czas pokaże.

Inna sprawa, że dla bezpieczeństwa Archiwum PN, także powinno mieć kopie cyfrowe, nawet jakby miało z nich nie korzystać.

Jak biorę udział w dyskusji to staram się, przynajmniej trochę,zorientować w temacie.

Niektórzy wolą pisac ciagle coś o pełowcach i kornikach. Tak też mozna uczestniczyć w dyskusji. Tylko po co?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeżeli 10 przykazań Nazwasz Iwaszczukiewicz Ideologią to niech ci będzie.

Taśmy-matki rzeczywiście spoczną w Narodowym Archiwum Cyfrowym, ale nagrań nie będzie można tak po prostu wrzucić na stronę archiwum czy odsprzedawać ich kopie cyfrowe. Co bowiem interesuje Warnera, to prawa autorskie (i wykonawcze) do nagrań, więc jeśli stanie się tak, jak twierdzi dyrektor NAC, to w uzgodnieniu z przyszłym właścicielem praw. Pana dewelopera być może bardziej interesuje nieruchomość na Ursynowie.

nagrań nie będzie można tak po prostu wrzucić na stronę archiwum czy odsprzedawać ich kopie cyfrowe.

Trzeba było zgromadzić 8,5 mln i przebić Warnera.

@chick

Widziałeś te nieruchomość na Okaryny?

Weź się chłopie bardziej nie ośmieszaj.

A o prawa autorskie juz poprzedni zarzad zadbał tak skutecznie, że doprowadził do upadku firmy. Lepiej jak tym zajmują się profesjonalisci.

Jakbym miał taka kwotę to bym założył fundację dla represjonowanych i prześladowanych członków PO/PSL/Nowoczesna. Do przetargu startował też pewien poznański biznesmen, który zakupił już twierdzę Modlin.

Jakbym miał taka kwotę to bym założył fundację dla represjonowanych i prześladowanych członków PO/PSL/Nowoczesna. Do przetargu startował też pewien poznański biznesmen, który zakupił już twierdzę Modlin.

Porażajacy brak argumentów.

Dopóki dyskutowaliście o odkupieniu PN - wątek był tam gdzie go założono. I własnie dlatego, że nie wiecie jak dyskutować w wątku merytorycznym, trafił on tutaj.

Dla przypomnienia, gdy sprzedawsno PN nie było inntch chętnych na wyłożenie takiej kasy za tę firmę.

Ale po co to w ogóle sprzedawano? Bo przynosiło straty? Istnieje na tym świecie coś takiego jak reorganizacja.

Co to w ogóle za argumentacja. Polacy nie potrafią się sami rządzić, tylko wysługiwać się starszym i mądrzejszym? Współczuję...

I Bogu dzięki, że Polskie Nagrania pozostaną dalej w Warner. Niepokojące jest tylko to, że Warner w ogóle przystąpił do jakichkolwiek rozmów z Glińskim i jego ekipą. Albo to zrobił rozmyślnie, aby dać jakieś pozory, albo był w jakiś sposób do tego przymuszony. Tak myślę.

hehehehehe. Teorie spiskowe - Gliński molestant!!!

Nie PO, tylko syndyk.

No właśnie - syndyka pociągnąć za odpowiedzialność, to może wsypie resztę szajki.

Prezes to też figurant. μkefalsi muszą mieć szybkie skojarzenia.

Zgłaszam pretensje autorskie pomysłu. ;-)

Cieszę się, że można jeszcze myśleć rozsądnie.

To nic w porównaniu z wykupieniem Tzadika przez Gazetę Polską.

Chyba odwrotnie.

Profesor Skarżyński przypomina:

Ludwig van Beethoven podkreślał, że „muzyka jest potrzebą narodów”. Pomaga tworzyć narodową tożsamość, umacniać wiarę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Profesor Skarżyński przypomina:

Ludwig van Beethoven podkreślał, że „muzyka jest potrzebą narodów”. Pomaga tworzyć narodową tożsamość, umacniać wiarę.

Ukryta Zawartość

Pewnie dlatego w naszym narodzie najpopularniejsze jest disco polo.

Ukryta Zawartość

Zgłaszam pretensje autorskie pomysłu. ;-)

Jak koledzy wcześniej zauważyli, oryginalne nagrania PN zostały zdeponowane i pewnie zdigitalizowane w NAC (być może ten proces jeszcze trwa). Chodziło mi właśnie o coś podobnego. Nie wiem jak kto wygląda w praktyce, i czy np. możliwe są takie zabezpieczenia prawne, że np. jak Warner nie wyda jakiegoś materiału przez "x" lat, to wtedy państwo miałoby prawo do jego wydania (np. poprzez ogłoszenie przetargu, wśród innych labeli) na preferencyjnych warunkach, aby nie wchodzić w szkodę właścicielowi, a zapewnić dostęp do dziedzictwa kulturalnego. Oczywiście to w dużym uogólnieniu.

Jakieś lasy podobno zostały, ale i to Komor obiecał Izraelowi-parz Wikileaks

Tak sobie czytam wątek od początku i wyłapuje co bardziej debilne wpisy.

Jak teraz wyraźnie widać lasy miały się dobrze dopóki nie nastała "dobra zmiana".

A co powiesz na to: już nie tylko firmy stare i zasłużone, obcy kładą łapę również i na POTENCJALNYCH zyskach polskiego przemysłu:

Ukryta Zawartość

O, tu następny przykład PiSowskich bredni.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.