Skocz do zawartości
IGNORED

High End Audio Show-Monachium 2015

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś może coś powiedzieć o dźwięku tej prezentacji...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dzięki za info. Być może ktoś przesadził z ustawieniem, bo jeżeli większa kolumna jest rozwiązana jak ta mniejsza na zdjęciu (chyba widać kawałek wtyczki i kabla sieciowego), to ilość basu można pod siebie wyregulować. Ciekawi mnie, czy jakieś live tam zaistniało.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tutaj udana prezentacja Magico oraz elektroniki Soulution w Monachium

Na filmiku zrodlem jest gramofon i dzwiek wydaje sie byc bardzo poprawny, ja niestety zestaw ten sluchalem z nowego DAC-a Soulution 760 i juz nie bylo tak milo. Zestaw ten wydaje sie miec potezny potencjal jednak problemem moim zdaniem stanowi tutaj wlasnie ciagle zrodlo.

Ukryta Zawartość

Odnosnie filmiku z Kondem Kagura, wie ktos moze jaka to muzyka i jakie konkretne wykonanie?

No i co nikt nie wie co to za utwór i wykonawca ? Ja za Chiny nie mogę zlokalizować :((

A jest taki utwór że ciary przechodzą.

Ukryta Zawartość

No i co nikt nie wie co to za utwór i wykonawca ? Ja za Chiny nie mogę zlokalizować :((

A jest taki utwór że ciary przechodzą.

Carol of the Bells

Los Angeles Master Chorale

Pzdr

Odnosnie filmiku z Kondem Kagura, wie ktos moze jaka to muzyka i jakie konkretne wykonanie?

Z jakim kondem Jensena czy Audyna? Może chodziło o kondom? Proszę o słynną ekspertyzę z YT.

Ukazala sie relacja z wystawy na lamach highfidelity.pl

Ukryta Zawartość

U dolu bardzo ciekawa fotorelacja z wystawy jak i komentarze, z wieloma komentarzami co do to tego jak gralo na wystawie sie zgadzam. Najbardziej znamienne jest to ze zostal zauwazony pokoj Ypsilona, zagralo tam bardzo fajnie nawet i z CD.

Ciekawe czy bedzie jeszcze relacja z monachijskiego HifI Deluxa?

Ukryta Zawartość

W tym pokoju bardzo zawsze sympatycznie gralo.

Ukryta Zawartość

Ktos wie co to za nagranie? ;)

Ukryta Zawartość

Przecież widać,że Chet Baker :)

"It Never Entered My Mind"

Pierwszy kawałek to:

How High The Moon"

Okładka płyty stoi oparta o skrzynki.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Przecież widać,że Chet Baker :)

"It Never Entered My Mind"

Pierwszy kawałek to:

How High The Moon"

No coz jesli chodzi o znajomosc Muzyki Stefku to moge Ci wiazac buty. :)

Dzieki jeszcze raz!!! :)

No coz jesli chodzi o znajomosc Muzyki Stefku to moge Ci wiazac buty

Podoba mi się ten błąd ortograficzny - można wyczuć pokorę i widać chęć wiązania butów, ale wiązanie to dopiero po ukończeniu pucowania - pierwsze siedem lat to polerka i pastowanie.

Parker's Mood

Podoba mi się ten błąd ortograficzny - można wyczuć pokorę i widać chęć wiązania butów, ale wiązanie to dopiero po ukończeniu pucowania - pierwsze siedem lat to polerka i pastowanie.

Nie mądruj sie ;) Bo to nie przystoi do twojej wysokiej klasy ;)

Może niech poćwiczy na rzepach nim wkroczy do High Endu ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

A tu ekipa z Polski, troche zestresowana.

Dzwiekowo...wstydu nie bylo! Zagralo OK

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I znowu Air Force TechDAS-a w tym wypadku drugi od gory model gramiaka i znowu wyraznie jakosc zrodla przebija przez caly system. W tym pokoju spedzilem okolo sumarycznie 2h, gralo przednio, puszczali zawsze dobra muzyke z roznych vinyli.

Dodatkowo elektronika Einsteina wydaje mi sie tez zawsze wplywa pozytywnie na calosc.

Ukryta Zawartość

Moja zlota malina wystawy w Monachium 2015, wielki halas i wielki chaos z Avantgardow i firmowych wzmacniaczy. Zainteresowanie zwiedzajacych niewielkie.

Ukryta Zawartość

Przechodząc obok podobnego gramofonu w cenie 39k € mowie do wystawcy, moje BMW jest tyle warte a on na to, "ale nie daje tyle radości",

za takie pieniądze to by mi na zamówienie wystrugali i jeszcze by reszta została, niektórzy naprawdę przesadzają,

Jak będziesz miał Bentleya i Ferrari to zrozumiesz co ten wystawca miał na myśli...

Istnieją rzeczy porządne, dobre, bardzo dobre, wyjątkowe, porywające, fascynujące i na końcu UNIKALNE...

Ten gramofon był zapewne unikalny...

Znowu nie pomyślałem i zgadzam się

Wiesz, zrobił uśmieszek mrugając przy tym oczkiem i na pewno nie chodziło mu o podryw.

Oglądałem jak jakiś tam "Prince" kupił McLaren-a żeby pokazać sąsiadom ze ma najwięcej kasy i ma najdroższe auto ( jego wypowiedz) a ze siedział jak w puszce konserwy przewożonej przez wóz drabiniasty to inna sprawa.

No cóż niektórzy nawet po siedzeniu w puszce i dwóch wypadkach potrafią zrobić całkiem niezły biznes.

Ukryta Zawartość

Jak będziesz miał Bentleya i Ferrari to zrozumiesz co ten wystawca miał na myśli...

Istnieją rzeczy porządne, dobre, bardzo dobre, wyjątkowe, porywające, fascynujące i na końcu UNIKALNE...

Ten gramofon był zapewne unikalny...

Parę lat temu zamiast Das Techa można było kupić to samo w innym opakowaniu jako topowy Micro Seiki za 18'000złotych na ebayu; tylko ja nie miałem wtedy akurat tyle a inni się na tym nie znali :)

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Mi Nubert zawsze kojarzył się z jakąś taniochą, więc przyznam się szczerze - nawet nie zajrzałem.

Muszą mieć jednak mocną pozycję na rynku niemieckim, po podobnie jak największe firmy mieli oddzielną dużą salę tylko dla dealerów.

Elberoth - to jak bedziesz mial kiedys okazje to posluchaj sobie nuVero 140 :) i postaw kolo nich dowolne kolumny w dowolnej cenie i jak znajdziesz lepiej grajace do 100.000PLN za pare to daj mi znac :)

A tak na serio to naprawde goraco polecam posluchac, Nubert to najlepszy przyklad tego, ze glosniki nie musza kosztowac 100.000 PLN zeby byly absolutnie audiofilskie :) Ja poznalem te glosniki i ta firme okolo 5 lat temu i do tej pory nic lepszego nie znalazlem. Jestem na High-End co roku i szukam :) U siebie w labie mam nuVero 4 i nuPro 300 jako monitory i nuVero 11 do testow odsluchowych - kiedys staly Elac-ki, Dynaudio, ProAc i wszystkiego sie stopniowo pozbywalem :)

Elberoth - to jak bedziesz mial kiedys okazje to posluchaj sobie nuVero 140 :) i postaw kolo nich dowolne kolumny w dowolnej cenie i jak znajdziesz lepiej grajace do 100.000PLN za pare to daj mi znac :)

A tak na serio to naprawde goraco polecam posluchac, Nubert to najlepszy przyklad tego, ze glosniki nie musza kosztowac 100.000 PLN zeby byly absolutnie audiofilskie :) Ja poznalem te glosniki i ta firme okolo 5 lat temu i do tej pory nic lepszego nie znalazlem. Jestem na High-End co roku i szukam :) U siebie w labie mam nuVero 4 i nuPro 300 jako monitory i nuVero 11 do testow odsluchowych - kiedys staly Elac-ki, Dynaudio, ProAc i wszystkiego sie stopniowo pozbywalem :)

Jak wypada porównanie Nubertów pasywnych z aktywnymi A-300?

PS. najnowsze NuVero 60 są ciekawe:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Quadral Signum 90, Denon DRA-800H

• 2 miesiące później...

Właśnie się dowiedziałem, że Audio System wziął w dystrybucję głośniki Blumenhofer. Tak więc mamy już w Polsce komplet z zestawu Blumenhofer / Einstein z Monachium, który tak bardzo zachwalałem. Trochę szkoda że nie u jednego dystrybutora.

Zupełnie inna szkoła dźwięku niż moje Magico, ale fun ze słuchania niesamowity.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Bardzo jasna deklaracja na stronie producenta:

"Our Goal: bring the concert in your home".

Zastanawia tylko, że będąc manufakturą bez wielkiej skali produkcji proponują aż tyle modeli kolumn.

No i ta ze środka oferty jest w cenie ok. 100 000 złotych. W każdym razie duże dwudrożne podłogówki są ciekawą propozycją i mają świetną stronę internetową.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.