Skocz do zawartości
IGNORED

BOJKOT wyborów

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Czy jest możliwy ? Teoretycznie.

Praktycznie, jest to utopijna opcja niemożliwa do zrealizowania obecnie, ponieważ:

- ludzie zatrudnieni w sektorze państwowym plus ich rodziny to grupa ludzi, którzy zawsze pójdą głosować, by bronić swoich interesów a raczej swego status quo. Ta grupa, to prawie żelazny elektorat, tacy pójdą do wyborów zawsze. Dlatego im więcej urzędników, tym "lepiej".

- nieświadomość społeczna i ignorancja sprawią, że nawet przy szeroko zakrojonej akcji propagandowej nawołującej do bojkotu - gdyby taka była - zawsze znajdzie się cała rzesza ludzi, która tego bojkotu nie będzie świadoma, lub świadomie w nim nie weźmie udziału.

Przykład; Czy ktokolwiek z was w czasach szkolnych kiedykolwiek namówił całą klasę, by solidarnie - czyli wszyscy - zerwać się z lekcji?

- brak jakiejkolwiek zmasowanej akcji propagandowej zachęcającej do bojkotu.

- wymiana pokoleniowa; o ile starsze pokolenia mogą zaprzestać głosowania, to te młodsze zawsze będą chciały coś jakoś zmienić.

- brak jasności co do tego, jakie są zasady gry w kwestii frekwencji, liczenie procentów, ustalanie progów, etc.

https://www.audiostereo.pl/topic/119890-bojkot-wybor%C3%B3w/

Praktycznie, jest to utopijna opcja niemożliwa do zrealizowania obecnie, ponieważ:

(pierdu, pierdu...)

To po grzyba zakładasz kolejny bezsensowny wątek? Idziesz na rekord czy co?

Jestem Europejczykiem.

Kazik-T startuje w wyborach :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Bojkot wyborów powoduje, że wygrywa stały elektorat. Ja proponuje w tym roku głosować na Kukiza , który jest za usunięciem z naszego życia partiokracji a wprowadzenie faktycznych rządów obywateli.

A ja proponuję używać rozumu!

Skoro tyle lat się to samo towarzystwo zmieniając nie naprawiło to trzeba głosować na kogoś mądrego z poza układu ale doświadczonego politycznie i stałego w pogladach!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość

(Konto usunięte)

A co nie pójście do wyborów ma zmienić

mogło by zmienić.

ma, w sensie sytuacji obecnie, nie zmieni czegokolwiek, i jest napisane dlaczego.

A ja proponuję używać rozumu!

Skoro tyle lat się to samo towarzystwo zmieniając nie naprawiło to trzeba głosować na kogoś mądrego z poza układu ale doświadczonego politycznie i stałego w pogladach!

użyj rozumu i odpowiedz o jakim kandydacie piszesz ?

Przecież większość ludzi nie chodzi na wybory ( z różnych powodów) więc o co chodzi?

Czyżbyś nie rozróżniał lenistwa, tumiwisizmu od bojkotu.

a wprowadzenie faktycznych rządów obywateli.

Takie cuś to raczej tylko chwilę trwa.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że do polityki a nawet do lokalnych samorządów nie garną się ludzie z gruntu uczciwi, bezinteresowni i do tego jeszcze mający pojęcie o organizowaniu pracy, kierowaniu ludźmi itp. Nie chcą w tym uczestniczyć bo...?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Arton, po cholerę nam jakieś wybory jak i tak wszystkim sterują gdzieś zza Merkurego albo Andromedy?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ty to wiesz i ja to wiem. Pora by świadomość ludzi też wzrosła. Niech zaczną olewać partie bo one niczemu nie służą. Tutaj Kukiz prze zemnie wspomniany jest najlepszą możliwością. Od tego trzeba zacząć. Ludzie widzą różnicę jaką on reprezentuje a inni politycy. Jest szansa , że na wybory parlamentarne będziemy mieli prawdziwych reprezentantów narodu. Le tą wolę trzeba pokazać już teraz.

Kukiz naprawdę namieszał w tych wyborach, co mnie cieszy. Pytanie jest takie - czy uda mu się wymyślić klucz wg którego stworzy ugrupowanie które wejdzie jesienią do parlamentu? Też będę głosował na niego w tych wyborach (o ile nie jest reptalianinem 15.gif)

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Arton go popiera, to ryzykowne...a nuż reptilianie przejęli radiostację i podszywają się pod J-23?

Żeby to tylko do ludzi dotarło....

Ludzie dobrzy,rewolucjoniści,groźni, giną! Lepper,Kennedy,zdejmą każdego kto się aż nadto wychyli i będzie groźny.Tak to jest z odmieńcami troche.

Uważaj, bo ciebie też zdejmą :-))).

Jestem Europejczykiem.

- ludzie zatrudnieni w sektorze państwowym plus ich rodziny to grupa ludzi, którzy zawsze pójdą głosować, by bronić swoich interesów a raczej swego status quo. Ta grupa, to prawie żelazny elektorat, tacy pójdą do wyborów zawsze. Dlatego im więcej urzędników, tym "lepiej".

I dlatego namawianie do bojkotu to głupota bądz zamierzony cel przestraszonych z układu bojących się np.Kukiza.

Ale to rusztowanie przy oknach Leppera to było tak charakterystyczne i wymowne.

W "Śłużbach specjalnych" dostatecznie jasno wyjaśniono tę sprawę.

W nadchodzących wyborach będę głosował na Kukiza- jako typowy facet bardzo lubię PIERSI :-))

Jestem za tym aby kazik zbojkotował wybory.

kazik,xniwax

Statystyki mówią,że większość nie idzie na wybory.Nie wiemy ilu nie idzie z powodu lenistwa a ilu z powodu bojkotu.W praktyce nie ma to żadnego znaczenia bo efekt jest ten sam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.