Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam kolumn podstawkowych do zestawu Marantz 8005

apacheH

Rekomendowane odpowiedzi

Obecny zestaw to Marantz sa 8005, Marantz pm 8005. Pokój to 25m2. Słucham muzyki klasycznej. Szukam kolumn podstawkowych do 11/12.0000zł. Może w tej cenie można znaleźć hi-endowe kolumny podstawkowe? które nadają się do muzyki klasycznej?

Witaj,

proponuję posłuchać kolumny Zingali Home Monitor 1.6 oraz jeden z modeli Kudos. Wydaje mi się, że będą to najlepsze propozycje, które przy ewentualnej zmianie systemu na wyższe modele segmentów nie będą wymagały wymiany.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy obydwóch modeli, przy tej klasie możemy także zorganizować odsłuch w Twoim systemie w domu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

SF Venere 2 do posłuchania.

Można wcześniej obejrzeć nieco większego brata:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

ZMIANA OPCJI. SZUKAM KOLUMN PODŁOGOWYCH DO MOJEGO ZESTAWU MARANTZA Z SERII 8005. KOLUMNY DO 11.000ZŁ. MUZYKA KLASYCZNA. NA JAKIE KOLUMNY POLECACIE ZWRÓCIĆ UWAGĘ? SZUKAM KOLUMN NOWYCH. JAKIE KOLUMNY DOBRZE ZGRYWAJĄ SIĘ Z MARANTZ I DOBRZE GRAJĄ MUZYKĘ KLASYCZNĄ? CHODZI O BARWĘ, PRZESTRZEŃ, ROZDZIELCZOŚĆ I CO BĘDZIE MIŁO SIĘ SŁUCHAĆ BEZ ZMĘCZENIA?

ZMIANA OPCJI. SZUKAM KOLUMN PODŁOGOWYCH DO MOJEGO ZESTAWU MARANTZA Z SERII 8005. KOLUMNY DO 11.000ZŁ. MUZYKA KLASYCZNA. NA JAKIE KOLUMNY POLECACIE ZWRÓCIĆ UWAGĘ? SZUKAM KOLUMN NOWYCH. JAKIE KOLUMNY DOBRZE ZGRYWAJĄ SIĘ Z MARANTZ I DOBRZE GRAJĄ MUZYKĘ KLASYCZNĄ? CHODZI O BARWĘ, PRZESTRZEŃ, ROZDZIELCZOŚĆ I CO BĘDZIE MIŁO SIĘ SŁUCHAĆ BEZ ZMĘCZENIA?

Jak to swego czasu ktoś powiedział, Caps Lock ci się zaciął ;)

A serio, to jest dobry wzmacniacz. Ken mówi, że Marantz z Tannoyami się zgrywa.

Zamawiam Tannoy Precision 6.2 do pm8005. Porównywałem z AudioSolutuions Euphony, Xavian Neox 2, Diapason Neos.

Owe paczki są wysoko oceniane w swojej cenie (około 10tys zl)

Gość

(Konto usunięte)

Zamawiam Tannoy Precision 6.2 do pm8005. Porównywałem z AudioSolutuions Euphony, Xavian Neox 2, Diapason Neos.

Bardzo jestem ciekaw jak to zagra z PM8005. Moglbys napisac jak ten zestaw sie spisuje, jak juz u Ciebie zamieszka :)?

Marantz na targach łączy swoje wzmacniacze z produktami Definitive Technology i Polk Audio. Tak jak tutaj na zdjęciu. Polecam monitory Polk LSiM703

http://sklep.rms.pl/polk-audio-lsim703-lsim-703-audiofilskie-kolumny-podstawkowe-2szt

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Z doświadczenia wiem że Marantz i Tannoy to bardzo bezpieczne połączenie. Opinia Kena I. nie miała na moje zdanie wpływu. Kiedyś sprzedałem sporo takich zestawów... Obecnie moja pani zachwyca się nad swoim zestawem MCR-601 / DC6T SE. Jak dla mnie trochę tam brak basu ale całość tworzy nad wyraz dobrą całość

Również wpisuję się na listę tych, których ciekawią wrażenia z odsłuchu w/w kolumn Tannoya z Marantzem?

Witaj,

Proponuję Ci kolumny Tannoy Precision 6.2 to bardzo udana konstrukcja o dźwięku wychodzącym ponad ten budżet.

Zestwienie kolumn Tannoya jest w miare uniwersalne. Jednak wiele osób chwali połączenie z Marantzami.

W razie pytań pisz,

PRZESTRZEŃ, ROZDZIELCZOŚĆ I CO BĘDZIE MIŁO SIĘ SŁUCHAĆ BEZ ZMĘCZENIA?

Kef R700 ale sprawdź też koniecznie kolumny na polipropylenie . Kefy dadzą Ci niesamowitą przestrzeń , dokładność , naturalność ale może jednak barwa polipropylenu bardziej Cie urzeknie ;)

Witaj,

Proponuję Ci kolumny Tannoy Precision 6.2 to bardzo udana konstrukcja o dźwięku wychodzącym ponad ten budżet.

Zestwienie kolumn Tannoya jest w miare uniwersalne. Jednak wiele osób chwali połączenie z Marantzami.

W razie pytań pisz,

W jakich wypadkach w Precision warto podłączać uziemienie? W jakim celu się to robi?

Pozdr

Witaj,

"TERMINAL PANEL

An exclusive five-way terminal panel has been designed for the Precision range to optimise performance further

by taking advantage of the driver earthing facility. Use a shielded or screened loudspeaker cable; connecting

the screening termination to the earth or ‘ground’ (green) terminal on the loudspeaker and to the ground or earth

connection on the amplifier. Alternatively if you are not using a screened loudspeaker cable but wish to utilise the

earthing facility, run a single cable between the earth or ‘ground’ (green) terminal on the loudspeaker to the earth

(ground) connection on the amplifier."

Ukryta Zawartość

Każdy głosnik się magnetyzuje podczas pracy. Tannoy opracował "uziemienie kolumn". Czy jest to konieczne? Hmmm....

Ukryta Zawartość

Bardzo jestem ciekaw jak to zagra z PM8005. Moglbys napisac jak ten zestaw sie spisuje, jak juz u Ciebie zamieszka :)?

Również wpisuję się na listę tych, których ciekawią wrażenia z odsłuchu w/w kolumn Tannoya z Marantzem?

Sluchałem ich w 30m2 w salonie audio. Generalnie co do barwy, to mogę jedynie napisać, że xavian neox 2 były przy nich cieplejsze, przyciemnione, wyższy bas podbity i wybrzmiewał za długo jak dla mnie. Tannoy w moim odczuciu są neutralne. Najważniejsza jednak dla mnie była scena, głeboka, szeroka z pełną gradacją planów. Te kwestie w wypadku tych kolumny były jak najbardziej spełnione. Każdy dzwięk, instrument miał swoje miejsce na scenie. Jedne instrumenty wybrzmiewały bliżej, inne jeszcze bliżej, kolejne dalej i jeszcze dalej.

Nie mam ich jeszcze w domu, może to potrwa jeszcze z 10 dni, jak wszystko dojedzie bez problemów w transporcie.

W domu najlepiej będzie mi je odsłuchać, bo na osłuchanie potrzeba kilku dni albo tygodni. W salonie można z grubsza ocenić i tyle. Takie moje zdanie.

Czekam niecierpliwie i modle się, żeby wszystko dojechało jak należy. Nie mam teraz żadnych kolumn w domu i nie ma co słuchać :-(

Gość

(Konto usunięte)

Nie mam teraz żadnych kolumn w domu i nie ma co słuchać :-(

O kurka, to smutek... :( Nic sie nie martw, wszystko dojdzie jak nalezy i czekanie zostanie wynagrodzone :) Jaki kolorek zamowiles? Ten matowy orzech, ktory jest w ofercie u Brytyjczykow?

O kurka, to smutek... :( Nic sie nie martw, wszystko dojdzie jak nalezy i czekanie zostanie wynagrodzone :) Jaki kolorek zamowiles? Ten matowy orzech, ktory jest w ofercie u Brytyjczykow?

tak, bo tylko ten kolor w tej cenie jest dostepny.

Nawet moja kobieta codziennie mowi, ze brakuje jej muzyki i pyta, kiedy kolumny beda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.