Skocz do zawartości
IGNORED

ZDROWA ŻYWNOŚĆ - ZDROWY TRYB ŻYCIA - ZDROWIE

ARTON55

Rekomendowane odpowiedzi

W Szczecinie robią w szkołach "poidełka" dla dzieci aby piły wodę wodociągową...

Podobno woda jest super.

Tylko u mnie w I stopniu filtra już po tygodniu jest jakiś tłusty szlam...

Ktoś coś dolewa po drodze...?

;-)

• 5 miesięcy później...

Mam coś mocnego w temacie. Może nie do końca prawda, ale może ktoś skuma coś dla siebie ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Cała prawda, żyj tu i teraz, ciesz się życiem.

Jedzmy , pijmy i kochajmy się , bo jutro pomrzemy .........

Może i masz rację Tomku , ale ......., zresztą , nigdy nie jest tak , jakbyśmy chcieli .

Piotr

• 2 tygodnie później...

No cóż? Taki dla przykładu Czesław Niemen który zmarł na raka żołądka jest przykładem do żartów? A jak ciebie to spodka?

Nie jedz Monsanto, umrzesz zdrowszy.

Jedz Monsanto, umrzerz chorszy.

Ok, jest nowy rok, zaczynamy od nowa:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość A&T

(Konto usunięte)

GARŚĆ ORZECHÓW DZIENNIE DLA ZDROWIA

Orzechy i migdały są smaczne i korzystne dla zdrowia: już garstka orzechów dziennie ma olbrzymią moc zdrowotną, szczególnie pod kątem zapobiegania chorobom serca (zabójcy numer 1 współczesnych społeczeństw) – jedząc garść orzechów dziennie redukujemy ryzyko chorób serca o 30%. Ponadto ryzyko nowotworu spada o 15%, zaś ryzyko przedwczesnej śmierci (ze wszystkich przyczyn związanych ze zdrowiem) o 22%.

Obok nasion i pestek (a także oliwek, awokado i kokosa) to właśnie orzechy i migdały są najzdrowszym i najgęstszym odżywczo źródłem tłuszczu w diecie człowieka (czego nie można powiedzieć o tłuszczach pochodzenia zwierzęcego: jak dotąd nie dowiedziono iżby miały chronić przed chorobami, z wyjątkiem jak się wydaje tłuszczu rybiego).

Najbardziej wartościowe są orzechy włoskie.

Najbardziej wartościowe są orzechy włoskie

w formie orzechówki

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Orzechy jem raz na jakiś czas, kiedy jest ochota. Nażrę się tym tyle ile mam ochotę, a potem się już nie je przez kilka miesięcy albo tygodni, bo się przeje. I tak prawie ze wszystkim można by rzec... oprócz chleba i wody. W zasadzie, pochodzenie chleba jest też z nasion roślin, nie licząc soli, kwasu, ew. drożdży.

Orzechy jem raz na jakiś czas, kiedy jest ochota. Nażrę się tym tyle ile mam ochotę, a potem się już nie je przez kilka miesięcy albo tygodni, bo się przeje. I tak prawie ze wszystkim można by rzec... oprócz chleba i wody. W zasadzie, pochodzenie chleba jest też z nasion roślin, nie licząc soli, kwasu, ew. drożdży.

Od wody się rdzewieje.

Najbardziej wartościowe są orzechy włoskie.

Tak. Potem ma się jaja twarde jak orzechy.

No cóż? Taki dla przykładu Czesław Niemen który zmarł na raka żołądka jest przykładem do żartów? A jak ciebie to spodka?

To zrezygnuję z picia ze spodka.

A'propos zdrowia, czy wiecie że godzina na siłowni przedłuża życie o 13 minut?

Gość A&T

(Konto usunięte)

COCA COLA i PEPSI

pepsi1.jpg?w=1012&h=1024

Koncerny PepsiCo i Coca-Cola na wyższym poziomie należą do tego samego właściciela. Ludzie będą w szoku, kiedy już wypłynie prawda o ukrywanych składnikach zawartych w tych „napojach”. Programowanie niewolników na planecie Ziemia przy użyciu coli i pepsi odbywa się na dwu poziomach: na poziomie składu chemicznego „napojów” oraz na poziomie podprogowym.

Słowianin nie pije gówna

Słowianin nie pije gówna

Ale za to wpierdala świnię i flaki, obleśnie się oblizując i mówiąc, że to rarytas. Jak dla mnie, to wieprzowina śmierdzi jak skoorwysyn.

Parker's Mood

... ale faktem jest, że cukier to największy drag po słońcem. Występuje wszędzie i chociaż dodaje energii , to jest on zgubny na dłuższą metę. Okazuje się jednak, że jak już w jakiś sposób ograniczymy go w diecie do minimum, to co jak co, ale soli nie da się wyeliminować - ta franca jest naprawdę wszędzie, może oprócz czystej wody. W zdrowej diecie najważniejsza jest jednak świadomość - to od niej głównie zależy, co zżeramy i jakie mamy samopoczucie.

Parker's Mood

Dlatego jak już chcę się napić Coca-Coli raz na 'sto lat, to kupuję meksykańską - posiada oryginalny, pierwotny smak. Cała reszta to garbage. Oczywiście zero napojów z plastiku - musi być w butelce.

Parker's Mood

U mnie trzy butelki stoją w kuchni od Nowego Roku...

Przed wczoraj miałem ochotę... prawdopodobnie już mnie Amerykanie zaczęli zaprogramowywać...

Dałem radę, powstrzymałem się...

Chicago, bluźnisz... z tą wieprzowiną.

Wiem uniosłeś się.

W zeszłym roku wyjątkowo miałem ochotę i wyjątkowo dużo się na to to skusiłem. Mówię o Pepsi. Szczególnie w ten świąteczny okres. Ogólnie podsumowując... chyba mi to to nie służy.

U mnie trzy butelki stoją w kuchni od Nowego Roku...

Przed wczoraj miałem ochotę... prawdopodobnie już mnie Amerykanie zaczęli zaprogramowywać...

Dałem radę, powstrzymałem się...

Żeby łatwiej wytrzymać kryzys linkuję do poczytania:

Bądź sobą, wybierz colę, umrzyj młodo

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.