Skocz do zawartości
IGNORED

Raspberry Pi (Malinka) z DACiem - HiFi - swietny odtwarzacz sieciowy

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wgrałem MC do Volumio przez putty: sudo apt-get install mc

Nie szukałem po katalogach bo wiecznie brak czasu, ale będę musiał jednak poświęcić czas.

Pozdrawiam

• Moderatorzy

/data/favourites/my-web-radio

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

1) pobieraz z repozytorium plik volumio_bubbleupnp_server.zip (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

2) wpisujesz IP malinki 192.168.1..../dev i tu przy SSH klikasz ENABLE

3) w volumio wchodzisz w ustawienia - wtyczki - wgraj wtyczkę

4) wgrywasz tam pobrany plik .zip

5) jak instalacja sie zakonczy to musisz aktywowac plugin

6 ) konfiguracja servera jest na tym samym adresie co masz volumio tylko ze z doklejonym portem 192.168.1.... :58050

7) tu wchodzisz w media render create open home render (zakladka media renderers) - dobrze dac inna nazwe niz volumio zeby sie nie myliło

8) na telefonie instalujesz ze sklepu google apke linnkazoo

Tak ustawiasz w linnkazoo 3393cb28b37bc8ff1f94afe8fbbad3cf.jpg220987f00226c731bf83469643d623dd.jpg38cedc91891c2f0935f8ba86349dfff0.jpg

Brawo.

Podpowiem tylko, ze mozna tez sterowac aplikacja Lumin.

Ukryta Zawartość

Na czym teraz odtwarzasz pliki?

Pliki, Tidal i Spotify na Sonos. Jak zdarzą się flac-i baaardzo gęste to na malinie.

To co się pytasz jak wiesz lepiej ;)

Podobno nie ma głupich pytań... ;)

Pytam, bo nie chciałem kupować dwóch różnych zasilaczy, by tylko sprawdzić, czy można podłączyć, ewentualnie w jakiej konfiguracji gra lepiej.

Ukryta Zawartość

niestety, sold out?

Ukryta Zawartość

prawda cały czas im sie wyprzedają te płytki

poniżej info od konstruktora z poprzedniego tygodnia:

We are building a small batch this week. We had to wait on one of the low noise clocks from NDK. For some reason no one had it in stock until just a few days ago.

Cheers,

Michael

warto poczekać

Podobno nie ma głupich pytań... ;)

Pytam, bo nie chciałem kupować dwóch różnych zasilaczy, by tylko sprawdzić, czy można podłączyć, ewentualnie w jakiej konfiguracji gra lepiej.

niestety, sold out?

To chyba lepiej kupić 5V bo moze być że 600mA jakie wydaje regultor w isolatorze nie starczy dla kali. Teraz widzę na ich stronie że jeżeli nie dostanie zasilania to moze się zasilić ze stopnia nad nim max 5,5 V wiec pierwszy stopien LT3402 wtedy jest pomijany.

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

.

Gość aqs

(Konto usunięte)

warto poczekać

właśnie padł mi DAC na pcm 1794, pewnie ten z twojego linku gra podobnie...ale zastanawiam się

nad zewnętrznym z i2s, mam dyskretne Staccato a to mocny zawodnik i szkoda by leżał

To chyba lepiej kupić 5V bo moze być że 600mA jakie wydaje regultor w isolatorze nie starczy dla kali. Teraz widzę na ich stronie że jeżeli nie dostanie zasilania to moze się zasilić ze stopnia nad nim max 5,5 V wiec pierwszy stopien LT3402 wtedy jest pomijany.

no właśnie; zamówiłem ifi 5V, podepnę do KALi i zobaczymy

Przymierzam się powoli do zakupu Maliny pod kątem wykorzystania jej jako odtwarzacza sieciowego. Mam DAC'a SMSL M8 z zajętym przez TV wejściem optycznym, więc chciałbym wykorzystać wyjście coaxialne lub USB. Pytanie czy najnowszy model 3 jest naljepszy do tego zastosowania czy może model Zero jest lepszy do audio? Druga sprawa czy warto inwestować w wyjście coaxialne typu Digi+ Pro czy wyjście USB jest wystarczająco dobre?

Home: Naim 112x + 150x + SMSL M8 (Tomanek) - Chord Cobra + Focal Aria 926 - Jantzen 13AWG 5N aka Supra; LG 65SJ800V + Xbox One;

Office: Musical Fidelity V-DAC II - Chord Crimson + Musical Fidelity V-CAN II + Grado SR80e

Gość aqs

(Konto usunięte)

Mam do sprzedania malinę + zasilacz, radiatorki karta pamięci z zainstalowanym najnowszym moodeaudio 3.8.4a, obudowa.

Mam do sprzedania malinę + zasilacz, radiatorki karta pamięci z zainstalowanym najnowszym moodeaudio 3.8.4a, obudowa.

Podaj cenę

Gość aqs

(Konto usunięte)

Podaj cenę

250zł z wysyłką

Karta pamięci 8gb class 10

Edytowane przez aqs
czyli sparky? :)
A sparky jest lepsze?

Ja siebie wczoraj bawię moode plus upnp bubble. Cały czas mam wrażenie że dietpi grało ciut lepiej było więcej miecha na basie

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Może coś tu pokręcę, więc z góry przepraszam :-)

Chciałbym używać maliny z jakimś oprogramowaniem mającym funkcjonalność miracast, głównie chodzi mi o spotify.

Do tej pory korzystam z volumio, ale jest to moim zdaniem trochę upierdliwe, wolałbym przesyłać muzykę prosto z telefonu, czy jest taka możliwość?

A ja się cały czas wahań czy kupić izolator i2s

Jak ktoś zainteresowany sprzedam Hifiberry Digi PRO i Rasppiberry Pi

Cena B atrakcyjna

Przeczytałem cały wątek i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi a potrzebuję porady bo chciałbym dzisiaj zamówić transport do malinki. Lepiej Digi+ Pro czy DigiOne?

• Moderatorzy

Jak ktoś zainteresowany sprzedam Hifiberry Digi PRO i Rasppiberry Pi

Cena B atrakcyjna

Na co zmieniasz ?

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

Sprawa rozwojową zostanie coś w tym samym stylu. Tylko muszę protestować. Malina jest tak zajefajna że trzeba poszukać pokombinować. Urządzenie jest wybitne nie mam co. Chce kupić DAC i i haty testować i co nie zostanie odsprzedac

Gość aqs

(Konto usunięte)

Przeczytałem cały wątek i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi a potrzebuję porady bo chciałbym dzisiaj zamówić transport do malinki. Lepiej Digi+ Pro czy DigiOne?

DigiOne jest lepszy

DigiOne jest lepszy

To zależy jak sama nakładka może i tak jak w przyszłości chcesz rozbudować to lepiej Hifiberry

Gość aqs

(Konto usunięte)

To zależy jak sama nakładka może i tak jak w przyszłości chcesz rozbudować to lepiej Hifiberry

Nie rozumie, przecież DigiOne to nakładka na malinę, gra lepiej od Hifi pro +

Nie rozumie, przecież DigiOne to nakładka na malinę, gra lepiej od Hifi pro +

Jak chcesz dodatkowe izolatory lepiej Hifiberry bo i2s izolujesz lepiej przez dodatkowy izolator

• Pokaż nowe odpowiedzi