Skocz do zawartości
IGNORED

Raspberry Pi (Malinka) z DACiem - HiFi - swietny odtwarzacz sieciowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Kupiłem raspberrypi 3 i dac digi+ złożyłem i zainstalowałem picoreplayer ale niestety pokazuje się tylko tekst bez GUI :( próbowałem zalogować się wpisując adres raspberry do przeglądarki ale nie łączy. Jak zaistalować raspbiana, player audio (picoreplayer może mood) do słuchania muzyki z NAS i coś co ma kodi ?

Witam. Kupiłem raspberrypi 3 i dac digi+ złożyłem i zainstalowałem picoreplayer ale niestety pokazuje się tylko tekst bez GUI :( próbowałem zalogować się wpisując adres raspberry do przeglądarki ale nie łączy. Jak zaistalować raspbiana, player audio (picoreplayer może mood) do słuchania muzyki z NAS i coś co ma kodi ?

A jak podpinasz malinę do sieci kablem czy przez wifi ?

Tak się skłąda, że trochę ostatnio walczyłem z tym piCoreplayer więc może pomogę.

Pozdrawiam

Tom

Dobra muza to podstawa, dobry sprzęt potem - Ifi Audio iDac Micro + AKG K-92 ciekawe zestawienie :-)

coś pomóc:

nazwa: Mybooklive

ip np: 192.168.0.***

remote directory: Public/Shared Music/Plyty

użytkownik: guest

brak hasła

U mnie katalog nazywa się Plyty , więc w zależności jaki masz założony.

Ja mam pliki w folderze Muzyka ktory jest na dysku bezpośrednio czyli nie w public tylko obok niego. Wpisuje wszystko jak powinno byc i lipa.RobG1974 tak właśnie uzupelniłem dane i nie pomogło.

a użytkownika masz założonego, czy na guest działasz? Wrzuć jeden folder do Shared Music i zobacz czy zadziała, bo może jest problem z uprawnieniami do katalogu. W otoczeniu sieciowym z windowsa go rozumiem, że widzisz normalnie i używasz?

Kolejna rzecz przypisz Dyskowi sieciowemu stały adres ip i malinie również, bo czasami wina leży po stronie routera z przypisywaniem adresów ip.

Jak by Ktoś w ferworze zmian pozbywal się digi+ pro w rozsądnej cenie :) proszę o info na prv.

Pzd

Wysłane z mojego LG-H502 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez PolTor

Hej!

Wlasnie odpalilem nową Malinkę 3 z Hifiberry DAC+PRO z wgranym najnowszym obrazem Volumio... Mam takie pytania:

1. W menu konfiguracyjnych nie mam możliwości wybrania mojej nakładki dac, jest tylko Hifiberry DAC+. Czy muszę odciągnąć sterownik do wersji PRO?

Wybierając ten dostępny, wszystko gra hak należy, ale nie wiem czy sterownik obsługuje ulepszenia z wersji PRO...

2. Jak odpalić TIDAL (mam opłacony HiFi) na tym volumio? Z dostępnych wtyczek mam tylko Spotify i YouTube music.

Pomóżcie proszę.

Dziękuję

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Jeśli masz drugą kartę możesz zainstalować moode 4beta. Masz do wyboru device z hifi.. dac+ pro oraz logowanie do tidala.

Scan-Speak  R3004 15W 26W

• Moderatorzy

Hej!

Wlasnie odpalilem nową Malinkę 3 z Hifiberry DAC+PRO z wgranym najnowszym obrazem Volumio... Mam takie pytania:

1. W menu konfiguracyjnych nie mam możliwości wybrania mojej nakładki dac, jest tylko Hifiberry DAC+. Czy muszę odciągnąć sterownik do wersji PRO?

Wybierając ten dostępny, wszystko gra hak należy, ale nie wiem czy sterownik obsługuje ulepszenia z wersji PRO...

2. Jak odpalić TIDAL (mam opłacony HiFi) na tym volumio? Z dostępnych wtyczek mam tylko Spotify i YouTube music.

Pomóżcie proszę.

Dziękuję

sprawdź PW

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

Spróbuję Moode jak tylko zorganizuje 2 kartę.

A jakie są wasze odczucia co do jakości dźwięku / brzmienia na Volumio i na Moode?

Z plików Volumio gra ok, natomiast Tidal przez linnkazoo kiepsciutko IMO :(

Gram na Hifiberry dac+pro...

Czy jest gdzieś po Polsku instrukcja odpalenia na Malinie, Volumio..?

Czy Malina 3 nie powinna mieć na pokładzie wifi..? U mnie nie łączy się z siecią, musze dać wifi w slot USB i wtedy mam sieć dopiero

• Moderatorzy

Czy jest gdzieś po Polsku instrukcja odpalenia na Malinie, Volumio..?

Czy Malina 3 nie powinna mieć na pokładzie wifi..? U mnie nie łączy się z siecią, musze dać wifi w slot USB i wtedy mam sieć dopiero

sprawdź pw

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

sprawdź pw

No nie świruj Rucia. My też chcemy wiedzieć :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Moderatorzy

No nie świruj Rucia. My też chcemy wiedzieć :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Piotr tyle razy było że nie chce zaśmiecać Edytowane przez Rucia1

Mam jeszcze kilka pytań do was, jako zasuedzialych od dawna w temacie Maliny...

1. Mam mnóstwo gęstych plików z muzyką na dysku 2,5" 2TB USB NTFS, jednak po podłączeniu go do Maliny widzę tylko pierwszy katalog w katalogu głównym dysku i tylko ten mogę przeglądać, odtwarzać itp. Czy da się coś doinstalować, aby mieć dostęp do całej zawartości tego HDD, choćby w trybie tylko do odczytu?

2. Czy poleci ktoś jakiś obraz systemu, który czyni z maliny domowe centrum rozrywki AV? Mam na myśli obsługę plików video, YouTube, Netflix itd...

Ad2...osmc tylko i wyłącznie. Natomiast wciąż jest problem z Netflix, działająca wtyczka ma cyc zaimplementowana w następnej wersji Kodi(osmc)

Ad2...osmc tylko i wyłącznie. Natomiast wciąż jest problem z Netflix, działająca wtyczka ma cyc zaimplementowana w następnej wersji Kodi(osmc)

Nie zapomniec o Max2Play.

A co z pełną obsługą systemu plikowego NTFS? Są jakieś pakiety dla Volumio (ewentualnie dla Moode)?

I jeszcze jedno... Wbudowany w Volumio klient radia internetowego wielu stacji nie odtwarza... Podejrzewam, że tych które wykorzystują inne kodowanie niż mp3... Czy stacje nadawane w AAC, WMA da się jakoś posłuchać na tym?

Generalnie mam w domu odtwarzacz Onkyo z Vtunerem i tu nie dość, że stacji jest o wiele więcej to odtwarza niemal wszystkie strumienie. ..

A jak ominąć Alsa i resamplowanie wszystkiego do 48khz..?

Też konfiguruje OSMC i mam problem z uruchomieniem pifi digi+, na moode działa ze sterownikami hifiberry digi+ ale w OSMC jest tylko opcja hifiberry digi bez + :(

Hello.

Wie ktoś może jak w Moode Audio dodać stacje radiowe do ulubionych? Tak aby nie wybierać ich za każdym razem z listy wszystkich stacji? Jest opcja "dodaj do playlisty", ale działa jakoś bez sensu, bo zapisuje całą historię odtwarzania

• Moderatorzy

Jak wejdziesz w otoczenie sieciowe w kompie to będzie widoczne moode i tam jest radio i mozna tworzyć foldery przenosić stacje. Później odświeżyć w moode.

Rucia1 czy wiesz moze chce kupic maline i hifiberry dac + pro ale nie wiem czy sobie poradze z konfiguracją .ale mam zapytanie mam marantz pm 8005 i on nie posiada dac czy mozna do niego podłaczyc google chromecast audio zeby miec tidal?czy potrzebny dac?marantz ma tylko wejscia rca

Też konfiguruje OSMC i mam problem z uruchomieniem pifi digi+, na moode działa ze sterownikami hifiberry digi+ ale w OSMC jest tylko opcja hifiberry digi bez + :(

myślę, że to bez znaczenia. ja korzystałem długi czas z volumio z presetu digi mając digi+, a potem z hifiberry dac pro mając Pi2media 502 dac, bo liczy się użyta kość,a nie nazwa karty, obecnośc oscylatorów itp.

• Moderatorzy
Rucia1 czy wiesz moze chce kupic maline i hifiberry dac + pro ale nie wiem czy sobie poradze z konfiguracją .ale mam zapytanie mam marantz pm 8005 i on nie posiada dac czy mozna do niego podłaczyc google chromecast audio zeby miec tidal?czy potrzebny dac?marantz ma tylko wejscia rca
Do chrome casta musisz mieć dać zewnętrzny z wejściem optycznym. Dlaczego sobie nie poradzisz z maliną, pomożemy Ci?

myślę, że to bez znaczenia. ja korzystałem długi czas z volumio z presetu digi mając digi+, a potem z hifiberry dac pro mając Pi2media 502 dac, bo liczy się użyta kość,a nie nazwa karty, obecnośc oscylatorów itp.

Producent podaje, że do Digi/Digi+ jest ten sam sterownik:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Moderatorzy

Szczęśliwych, kojących, przeżytych w zgodzie ze światem i z sobą samym, pełnych życia i miłości świąt Bożego Narodzenia

dla mojej rodziny, przyjaciół i wszystkich znajomych z forum

Szczęśliwych, kojących, przeżytych w zgodzie ze światem i z sobą samym, pełnych życia i miłości świąt Bożego Narodzenia

dla mojej rodziny, przyjaciół i wszystkich znajomych z forum

Wielkie dzieki Rucia - guru tego tematu - i dla wszystkich Maliniakow jak co roku - duzo dobrego!

• Pokaż nowe odpowiedzi