Skocz do zawartości
IGNORED

Przyczyny zacofania cywilizacyjnego Polski.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Jaro. Ciekawiło by mnie zestawienie ilości noblistów na tysiąc mieszkańców w poszczególnych krajach.I osobno noblistów w dziedzinach naukowych,bez literarury i nagrody pokojowej.Czy masz możliwość dotarcia do takich danych?

Jaro. Ciekawiło by mnie zestawienie ilości noblistów na tysiąc mieszkańców w poszczególnych krajach.I osobno noblistów w dziedzinach naukowych,bez literarury i nagrody pokojowej.Czy masz możliwość dotarcia do takich danych?

Trzeba by JuGa zapytać, on ma dobre zaplecze ;-).

Jakiś czas temu (pisałem o tym na forum) przeglądałem amerykańskie publikacje dotyczące półprzewodników i nanotechnologii.

Dwie, a w zasadzie trzy rzeczy zwróciły moją uwagę - prace zawsze są dziełem zespołowym (po 4-5 osób, czasem więcej). Z tych 4-5 osób rzadko kiedy więcej niż jedno nazwisko ma brzmienie anglosaskie, zawsze są Chińczycy, Hindusi, Pakistańczycy, czasem jakieś słowiańskie.

Trzecia, może najbardziej zaskakująca rzecz to fakt, że często w poważnych badaniach biorą udział studenci i trafiają na listę autorów.

Jestem Europejczykiem.

Parafrazując klasyka: Nie ważne czy Polska będzie biedna, czy bogata. Ważne by była pisowska.

Pisowska to nie wszystko, głównie zgodna z wizją Prezesa.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Co to będzie, kiedy go kiedyś zabraknie...

Polska zniknie z mapy świata ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Trzecia, może najbardziej zaskakująca rzecz to fakt, że często w poważnych badaniach biorą udział studenci i trafiają na listę autorów.

To że studenci robią badania, opracowania czy nawet wynalazki na rzecz promotora (i pod jego nazwiskiem), to jest norma. Jak się bardzo postarają to być może (taką przynajmniej mają szansę) za to dostaną jakąś przyzwoitą posadę czy stanowisko na uczelni.

To że studenci robią badania, opracowania czy nawet wynalazki na rzecz promotora (i pod jego nazwiskiem), to jest norma. Jak się bardzo postarają to być może (taką przynajmniej mają szansę) za to dostaną jakąś przyzwoitą posadę czy stanowisko na uczelni.

To u nas. W Stanach traktowani są jak pełnoprawni członkowie zespołów, pracują na własne nazwisko i to jest właśnie ta różnica.

Jestem Europejczykiem.

Sugerujesz, że JEGO nigdy nie zabraknie?

Wręcz przeciwnie. I najlepsza taktyka dla opozycji to robić wszystko aby się musiał jak najwięcej osobiście angażować...

W końcu zdechnie... jak jego kot. Na szczęście sturmbannführer Joachim Brudziński nie ma tej siły uwodzenia. Ubogich na umyśle.

ależ nie... Niech sobie żyje na emeryturze jak najdłużej... jak Wiesław...

A ten?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ten walczy o wolność. Swoją własną bo już jest na celowniku za defraudację funduszy unijnych na lipną konferencję.

Ukryta Zawartość

A ten?

Ukryta Zawartość

Diabeł się w ornat ubrał i ogonem na mszę dzwoni.

Ukryta Zawartość

Kamyczek do ogródka z przyczynami. Może - czy nie może - oto jest pytanie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

chciwe łapska lichwiarzy - wiadomo jakie plemię zajmuje się tym plugawym procederem

Fascynują mnie bredzenia PiSowców, ponieważ są połączeniem ekonomicznego analfabetyzmu, myślenia życzeniowego i kompletnego oderwania od rzeczywistości.

Z przemyśleń Kornera wynikałoby, że przyczyną zacofania cywilizacyjnego Polski jest lichwa. Z tegoż kolei wynika, że przedsiębiorcy, twórcy, naukowcy nie są w stanie pożyczyć pieniędzy w normalnym banku. A po co i dlaczego? Do pierwszego im nie starcza? Nie są w stanie sklecić wiarygodnego biznesplanu?

Gdyby nawet, to przecież są nasze patriotyczne SKOKi które nota bene zaraz reżim wyjmie spod kontroli.

Jestem Europejczykiem.

Z ta lichwa chodzi o to ze za rządów PO było przyzwolenie na grabienie nieświadomych ludzi w świetle prawa , bo coś tam podpisali albo zostali naciągnięci itp.,w każdym razie działo się to za przyzwoleniem państwa ,komornicy i kolesie (wymiar sprawiedliwości) robili na tym ogromne majątki a co to ma wspólnego z zacofaniem ano ma i to sporo ,wschodnia mentalność elity narodu itd .

"Morawiecki wstrzymuje „antylichwiarski” projekt Ziobry.

Urzędnicy Ministerstwa Rozwoju i Ministerstwa Finansów sceptycznie odnieśli się do treści projektu ustawy antylichwiarskiej przygotowanej przez resort sprawiedliwości pod okiem Zbigniewa Ziobry.

Eksperci z Ministerstwa Rozwoju, także podlegającego Morawieckiemu, zarzucili, że w projekcie brakuje oceny „czy na skutek marginalizacji segmentu mikropożyczek osoby potrzebujące krótkoterminowej pożyczki nie zostaną w praktyce pozbawione dostępu do finansowania i czy nie zwrócą się do usługodawców działających w szarej strefie”.

„Niewykluczone, że próba osłabienia Morawieckiego była jedną z przyczyn, która skłoniła ministra Ziobrę do skonstruowania nowej ustawy antylichwiarskiej. Wicepremiera i ministra finansów oraz rozwoju łatwo będzie oskarżyć o to, że ze względu na długoletnie powiązania ze światem finansów chroni banksterów kosztem obywateli” – pisze dziennikarz. Z drugiej jednak strony argument ten jest o tyle nietrafiony, że ustawa w takim kształcie uderzyłaby głównie w firmy udzielające pożyczek krótkoterminowych, a to one są akurat konkurencją dla tradycyjnych banków, a także powiązanych z PiS SKOK-ów."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Jeśli obywatele Polski będą bogaci to i sama Polska będzie bogata i silna. Wiedzą o tym wrogie nam mocarstwa i od dawna dbają żeby większość obywateli naszego kraju żyła w nędzy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.