Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ale to nie dotyczy audio!! Można na pokaz kupić sobie super ciuchy, buty, zegarek, okulary, samochód, ale nie audio. Przed jaką publicznością można by zabłysnąć? Ile znajomych przychodzi do nas do domów? Kilkanaście? Ilu z nich zna się na audio?Nikt!! Na kim ma to zrobić wrażenie? Na nikim bo nikt nie wie o co chodzi.

Proszę bardzo. S-f, czyli science-fiction. W przenośni oczywyście. Literatura s-f, choć bywają wyjątki, kojarzy mi się właśnie z komiksem. A mbl 101 również, bo mają taki futurystyczny kształt. I, mówiąc szczerze wynika z tego dużo problemów. Moim zdaniem wiecej niż zalet. Dlatego zdaje mi sie, że są to kolumny dla osób lubiących sprawiać wrażenie. A takie osoby bardziej pasują do komiksu, niż do lektury. Bez złośliwości.

Piszesz kolego androny, MBL a szcególnie te wyższe kolumny to kapitalny zestaw któremu jesli umozliwi sie niestety dosyć luksusowe warunki gra bardzo satysfakcjonujaco i nie angazująco nas w technikę a o to głownie melomanom chodzi.

Jak bym miał warunki nie tylko finansowe ale duże pomieszczenie stały by u mnie jako drugi system do słuchania symfoniki bo tam moim zdaniem się idealnie w przeciwieństwie do innego typu kolumn spisują. Cała resztę muzyki obsługiwały by może 1 góra dwa systemy kolumn (nie ma kolumn uniwersalnych do każdej muzyki jak na razie). No ale kolego trzeba trochę posłuchać w realu do czego intensywnie zapraszam .

Ale to nie dotyczy audio!! Można na pokaz kupić sobie super ciuchy, buty, zegarek, okulary, samochód, ale nie audio. Przed jaką publicznością można by zabłysnąć? Ile znajomych przychodzi do nas do domów? Kilkanaście? Ilu z nich zna się na audio?Nikt!! Na kim ma to zrobić wrażenie? Na nikim bo nikt nie wie o co chodzi.

Sly dziekuje Ci ze coś na tym forum piszesz, większośc melomanów ma wyśmienite systemy i nie zawracają sobie dupy innymi na forum, po prostu słuchają sobie w domowych pieleszach i zamawiają nowe płyty. Mam z nimi kontakty na PW uwierzcie tacy ludzie istnieją cicho skrycie incognito.

No ale kurde w narodzie znajdzie się taki co mu wszystko przeszkadza, taki Smerf Maruda

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ja tam lubię z ludźmi pogadać i chętnie słucham opinii innych osób. Mimo wszystko poznałem tu wiele wartościowych osób. I sporo się nauczyłem. Są tu teź trolle i kretyni, oraz wrogowie audio. Ale po to ma się rozum by odsiewać wartości od śmieciarstwa.

Kto z kolegow audioili lub melomanow chcialby sie spotkac w sobote w tym pieknym miejscu,sliczna wystawa i super atmosfera,jedzonko,kawka i

piekne odsluchy,to nie AS w Warszawie, ale bardzo ladna urocza wystawa z odsluchami

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeżeli takie Voxativy łapią się jako monitory to dla mnie jest nr.1 ;)

1. Voxativ Ampeggio

2. Sonus Faber Extreme

3. Sonus Faber Guarnieri

4. Sonus Faber Minima Amator

5. Spendor SP 100

6. Dynaudio C1

7. Dynaudio S25

8. Genelec 1038

9. Audio Note AN J

10. Harbeth Super HL

Ten Twój 'Number One' których słuchałeś to raczej Ampeggio Due za 88 000 Euro (te co wstawiłeś w niepodpisanym załączniku), bo Voxativ Ampeggio za 16 900 Euro to w ogóle co innego, w innej obudowie i z innym (słabszym) przetwornikiem Voxativ AC-3X. Pewnie co niektórzy pamiętają Voxativ Ampeggio z Audio Show 2011. Również (jak i model Due) były testowane w niemieckim Audio, i z notą (Klangurteil: 98 Punkte) wypadły jako najdroższe przy swej cenie i ocenie.

Ukryta Zawartość

Ampeggio Due, to już co innego z przetwornikiem Voxativ AC-Xp „The Ultimate Fieldcoil Driver“. Cewka elektromagnesu zasilana bateryjnie z akumulatora 40Ah … dobre, to mi się podoba, podobnie jak mocne VDC na kondensatorach (Charge-Coupling) w zwrotnicach kolumn i elektronice :-)

Ukryta Zawartość

_TOM1030-72dpi.jpg_01.jpeg

Power-Battery_01.jpg

AC-XP022_600_01.jpg

Do pobrania test Voxativ Ampeggio Due (Audio.de 03/2014) :

Ukryta Zawartość

Audiogramm:

plus: extrem hoher Wirkungsgrad, explosive Dynamik, perfektes Timing, stupende Räumlichkeit.

minus: klingt nur an ausgesuchten Verstärkern top.

Neutralität (2x): 95

Detailtreue / Präzision (2x): 125

Ortbarkeit: 120

Räumlichkeit / Luftigkeit: 115

Feindynamik: 120

Maximalpegel / Lebendigkeit: 95

Bassqualität: 100

Basstiefe / Bassfundament: 95

Verarbeitung: überragend

Audio Klangurteil: 109 Punkte

Preis/Leistung: „highendig“ (88 000 Euro)

Do tego niemieccy recenzenci dorzucili im pieczątkę: Audio Empfehlung – „Dynamik-Hammer“

post-28079-0-51337400-1442396152_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez atlon11
msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

Ale to nie dotyczy audio!! Można na pokaz kupić sobie super ciuchy, buty, zegarek, okulary, samochód, ale nie audio.

Sly, przecież sam nawiązałeś do kolumn, a teraz (co ma zwykle miejsce) odrwacasz kota ogonem. Klasaczne pisanie, aby pisać. Ludzie kupują na pokaz różne rzeczy, więc dlaczego nie może to być drogie audio? Oczywiście, że może.

Przed jaką publicznością można by zabłysnąć? Ile znajomych przychodzi do nas do domów? Kilkanaście? Ilu z nich zna się na audio?Nikt!! Na kim ma to zrobić wrażenie? Na nikim bo nikt nie wie o co chodzi.

Jak to przed jaką? Koledzy audiofile, nie-koledzy audiofile, znajomi nie-audiofile etc. :). Klikanaście? Wystarczy, dla niektórych wystarczy nawet kilka :). Ty to bys zaraz chciał mieć widownię z 100ką publiki lub więcej :). Szpanować nie trzeba tylko w domu, po też jest internet, FB, AS itd. :). Oj Sly, jakiś Ty niedomyślny jest, a raczej udajesz, że nie wiesz o co chodzi :).

Są tu teź trolle i kretyni, oraz wrogowie audio. Ale po to ma się rozum by odsiewać wartości od śmieciarstwa.

Przynajmniej jeden, rasowy jest na AS, bez wskazywania palcem i ferowania o kretynach oraz śmieciarstwie, drogi, słodki Sly.

Edytowane przez SVART

To są bzdury. Za cenę dobrego okablowania którego nikt z gości domu nie doceni można mieć np najnowszy 88 calowy TV czy niezły samochód. To lepsze bajery do szpanowania.

Jeszcze gorsza od złośliwości jest dwulicowość jednego z grona klaszczących(!) Tak, tak, to do Ciebie, przecież to czytasz.

I się zaraz zacznie wojenka, choć specjalistą od "dwulicowych" na tym forum jest tylko jedna osoba. Dołączasz Piano do wyrokowania kto jest a kto nie jest dwulicowy? Ja bym od takiego kategoryzowania trzymał się z daleka, ale jeśli lubisz... :).

Nie napisałem, że to TY, ze Svart

a Ty jeszcze się pod tym z rozpędu podpisałeś!!! Sam się wkopałeś, wpadłeś jak śliwa :)))))))))

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Z góry przepraszam z jeszcze jeden, mam nadzieję, że ost. OT

Svart,

Zawiść, i chęć dokopania mi, przesłoniła ci zdolność myślenia i właściwej oceny.

1. w " o mnie" nie ma nic o MBL'u

2. "mój wątek o MBL" leży martwy od paru miesięcy

3. O 101 prawie w ogóle nie piszę na forum.

4. Zdjęć też już dawno nie wklejałem żadnych z moim systemem

GDZIE WIDZISZ SZPAN Z MOJEJ STRONY, GDZIE???!!!

W avatarze?

Jest tylko dlatego, że czasem ktoś się pyta na czym gram, a ze w "o mnie" PUSTO, to chociaż w avatarze małe info.

I Ty to nazywasz SZPANEM???

Ps. Rafaell trafnie to ujął;

"No ale kurde w narodzie znajdzie się taki co mu wszystko przeszkadza, taki Smerf Maruda"

Edytowane przez piano

Nie napisałem, że to TY.

a Ty jeszcze się pod tym podpisałeś!!! Sam się wkopałeś :)))))))))

A ja nie napisałem, że to JA i nie miałem absolutnie na myśli siebie :). Wynika wprost z mojego wpisu, pod warunkiem, że przeczyta się na spokojnie i ze zrozumieniem :). Zatem na spokojnie i jeszcze raz, czytamy post. #1036 :). Ale jeśli już piszesz o dwulicowcach i kategoryzuejsz ludzi, to nie musisz się krygować, nie krępuj się, pisz wprost o konkretnych osobach :).

Z czego jest zrobiony ten przetwornik Voxativ? To jest drewno? Zbity papier?

Edytowane przez sly30

Z góry przepraszam z jeszcze jeden, mam nadzieję, że ost. OT

Svart,

Zawiść, i chęć dokopania mi, przesłoniła ci zdolność myślenia i właściwej oceny.

1. w " o mnie" nie ma nic o MBL'u

2. "mój wątek o MBL" leży martwy od paru miesięcy

3. O 101 prawie w ogóle nie piszę na forum.

4. Zdjęć też już dawno nie wklejałem żadnych z moim systemem

GDZIE WIDZISZ SZPAN Z MOJEJ STRONY, GDZIE???!!!

W avatarze?

Jest tylko dlatego, że czasem ktoś się pyta na czym gram, a ze w "o mnie" PUSTO, to chociaż w avatarze małe info.

I Ty to nazywasz SZPANEM???

Ps. Rafaell trafnie to ujął;

"No ale kurde w narodzie znajdzie się taki co mu wszystko przeszkadza, taki Smerf Maruda"

Facet, po co cały ten wywód? Jaka zawiść, jakie dokopanie, że Tobie, że ja, a niby za co, po co? :) Ogarnij się. Pewnie sobie kupiłeś te kolumny, bo się podobają, bo coś tam, whatever, nie musisz tego tutaj myślę wyjaśniać, bo to oczywiste najpewniej. Odnosiłem się do wpisu Sly, ale ja odnosiłem się do ogólnej zasady, że można kupić coś "pod publikę", że "ktoś" może kupić na pokaz, a nie konkretnie TY jako TY piano. To się nazywa nawiązanie do ogółu sytuacji. NIGDZIE (jeśli już mamy boldować, podkreslać i kolorować :) ) w ww. postach NIE NAWIĄZAŁEM, a tym bardziej NIE WSPOMNIAŁEM, NAWET POŚREDNIO konkretnie do Ciebie, do "piano" etc. Czy słowo "ktoś" to Ty? No raczej nie. Nie można być tak przewrażliwionym na swoim punkcie. Nie wszystko co się pisze musi akurat odnosić się do Ciebie :). Znowu nie przeczytałeś ze zrozumieniem i dokładnie, siadaj, pała :). Już lepiej tego wytłumaczyć się chyba nie da, inaczej każdy będzie siebie brał za ofiarę przy sformułowaniach odnoszących się do ogólnej sytuacji, bez wskazywania na tę osobę, w tym pośrednio. Na spokojnie więc piano, relax : ).

Jeśli jednak Cię uraziłem moim wpisem w jakikolwiek sposób (sądząc po Twoim wywodzie powyżej wychodzi na to, że coś pękło), to najmocniej Cię piano i z całego serca przepraszam. Nie było to absolutnie moim celem, a i jeszcze raz podkreślam, że pisząc powyższe nie miałem na myśli Ciebie jako Ciebie aka piano :). I dodam nawet coś jeszcze - wbrew Twoim osądom o dokopywaniu, zawiści (z jakiego powodu nadal nie rozumiem?!), życzę Tobie jak najlepiej oraz wszelkiej możliwej pomyślności, bo i nigdy nie miałem powodu, by było inaczej :).

S@l@M :)

Edytowane przez SVART

do poziomu komiksu

Komiks, to przenośnia. W wolnym tłumaczeniu, chodziło mi o to, ze Mirek lubi podkolorowany dźwięk, trochę zabajerzony.

Napisałem to wyraźnie;

Ty zwyczajnie poruszasz się w innej stylistyce dźwięku. Obrazowo, przekładasz komiks nad lekturę.

Ja wolę te ostatnią:)

do tego ująłem;

Ależ Mirku, nie mam nic przeciw osobistym preferencjom czy szukaniem - jak to nazwałeś - nostalgii.

Co w tym co napisałem jest niestosownego, żeby nie napisać obraźliwego?

Nie masz się czego czepiać i "na siłę" rżniesz kozaka.

Jak taki jesteś kozak, to wklej nam tu swój system z akustyką włącznie.

najnowszy 88 calowy TV czy niezły samochód. To lepsze bajery do szpanowania.

No nie wiem.....

Mi łatwiej chwycić pod pachy moje "monitory" i iść na deptak niż taszczyć ogromny telewizor;-)

Upssss wydało się dlaczego preferuję monitory i jaka jest ich główna zaleta.....

Nie "rżnę" nikogo. Nawiasem mówiąc cóż za język :)

Wolałbyś "Łacinę" :)

Bo Twój tekst można zrozumieć zupełnie inaczej.

Zrozumiałeś, bo tak chciałeś zrozumieć. Zwróć uwagę na wcześniejszą, poprzedzającą część zdania. W niej nie ma nic obraźliwego, lekceważącego itp.

Mój tekst był tylko próbą, być może nieudolną,

Niestety, tak.

Ale, spoko, nie jestem aż tak pamiętliwy. Odmów trzy zdrowaśki, uderz się w klatę i będzie OK:)

W posłowiu,

Przecież komiks nie jest jakąś wyrafinowaną sztuką,

Okazuje się, ze jest sztuką, a że w PL niedocenianą..

Komiks? Wolę poczytać książkę

Niestety, komiks jest w Polsce niedoceniany i mało popularny. Potocznie kojarzy się go z kiczem i twórczością przeznaczoną dla

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Panuje też przekonanie, że to rozrywka dla mało wymagających odbiorców. A przecież za jego pomocą można przekazywać te same treści i te same historie, które opowiada nam literatura lub film. O ile w przeszłości, komiks miał służyć wyłącznie rozrywce, o tyle dziś może być traktowany np. jako źródło historyczne. Tego typu komiksy są ciekawą propozycją dla uczniów, którym lekcje historii zazwyczaj kojarzą się z nudą. Za pomocą ilustracji i zapisu tekstu, twórcy mają możliwość wypowiedzenia się także na temat feminizmu, relacji międzyludzkich czy skomentowania rzeczywistości. Komiks pokazuje odbiorcy nowy język, który poprzez swoją oryginalność sprawia, że śmiało można nazwać go sztuką.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Też nie widziałem nic złego w porównaniu pewnych preferencji muzycznych go komiksu. To nieco innych typ literatury niż powieści czy dokument historyczny ale też ciekawy. Na pewno też nie było w tym intencji, żeby kogokolwiek obrazić. Piano należy do osób spokojnych i tolerancyjnych. To prędzej ja daję się sprowokować gdy ktoś mnie wkurzy.

Sylwek,

Ty sam niejednokrotnie przekonałeś się ( niestety) o tym, ze tak po prawdzie nie chodzi o jakies tam określenie, słowo itp. to zazwyczaj tylko pretekst do rozróby w celu upustu, napięć, emocji, wrogości i co tam nie jeszcze.

Forum, net, to taki ring w którym bez zasad, można napierdziulać ile wlezie i dać upust nienawiści wszelakiej.

No wiem, że tak jest. Ale akurat twoje porównanie było jasne, czytelne i fajne obrazowo. Wbrew pozorom wcale nie sugerowało infantylności gustu mirka. Dla mnie było to zrozumiałe i nie było w tym nawet ułamka podstawy do awantury. Ale jak widać ktoś nie zrozumiał i zaczęło się. Bez sensu. Sam też często używam porównania np motoryzacyjne i inne. Natomiast co do nienawiści wszelakiej to podział stron jest dość wyraźny. Osoby nie mające audio, nie lubiące nawet tego hobby nie mogą zdzierżyć tych którzy mają z tego radość i serdecznie ich nienawidzą.

Panowie, jak byście mieli więcej dystansu i nie brali wszystkiego osobiście, jako atak personalny, to nie byłoby "napięć i emocji" :). Doskonałym przykładem tego był mój post i emocjonalne oraz mylne jego zrozumienie przez piano, kiedy nie było ku temu podstaw.

Ale jak widać ktoś nie zrozumiał i zaczęło się. Bez sensu.

No i się zaczęło, dokładnie, ...urażenie, tłumaczenie etc. Bez sensu :). Jeszcze raz, przewrażliwienie do niczego nie prowadzi.

Osoby nie mające audio, nie lubiące nawet tego hobby nie mogą zdzierżyć tych którzy mają z tego radość i serdecznie ich nienawidzą.

Sly, już nie demonizuj tak może. Świat nie jest tylko albo czarny albo biały, chociaż wiem, że możesz mieć powody widzieć rzeczywistość tylko w takich barwach :).

Widać, że cała sytuacja bardzo Cię poruszyła, bo kontynuujesz te swoje tłumaczenia z uporem godnym lepszej sprawy. Lubisz mieć ostatnie słowo.

Napisz zatem jeszcze coś mądrego i proponuję te wątpliwej jakości dygresje zakończyć.

To może nie być takie proste, więc nie prowokuj dalszych dyskusji :).

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Ten Twój 'Number One' których słuchałeś to raczej Ampeggio Due za 88 000 Euro (te co wstawiłeś w niepodpisanym załączniku), bo Voxativ Ampeggio za 16 900 Euro to w ogóle co innego, w innej obudowie i z innym (słabszym) przetwornikiem Voxativ AC-3X. Pewnie co niektórzy pamiętają Voxativ Ampeggio z Audio Show 2011. Również (jak i model Due) były testowane w niemieckim Audio, i z notą (Klangurteil: 98 Punkte) wypadły jako najdroższe przy swej cenie i ocenie.

http://www.excelia-hifi.cz/top-1000.html

Ampeggio Due, to już co innego z przetwornikiem Voxativ AC-Xp „The Ultimate Fieldcoil Driver“. Cewka elektromagnesu zasilana bateryjnie z akumulatora 40Ah … dobre, to mi się podoba, podobnie jak mocne VDC na kondensatorach (Charge-Coupling) w zwrotnicach kolumn i elektronice :-)

http://www.voxativ.com/en/fullrange-drivers/ac-power-supply/

_TOM1030-72dpi.jpg_01.jpeg

Power-Battery_01.jpg

AC-XP022_600_01.jpg

Do pobrania test Voxativ Ampeggio Due (Audio.de 03/2014) :

http://www.voxativ.com/fileadmin/templates/docs/AUDIO_Magazin032014_Voxativ.pdf

Audiogramm:

plus: extrem hoher Wirkungsgrad, explosive Dynamik, perfektes Timing, stupende Räumlichkeit.

minus: klingt nur an ausgesuchten Verstärkern top.

Neutralität (2x): 95

Detailtreue / Präzision (2x): 125

Ortbarkeit: 120

Räumlichkeit / Luftigkeit: 115

Feindynamik: 120

Maximalpegel / Lebendigkeit: 95

Bassqualität: 100

Basstiefe / Bassfundament: 95

Verarbeitung: überragend

Audio Klangurteil: 109 Punkte

Preis/Leistung: „highendig“ (88 000 Euro)

Do tego niemieccy recenzenci dorzucili im pieczątkę: Audio Empfehlung – „Dynamik-Hammer“

Atlon , brawo !

Oczywiście to Ampeggio Due 2 dokładnie :)))

Pisałem na szybko z pamięci...a słuchałem faktycznie tych " tablic" ;)

Z czego jest zrobiony ten przetwornik Voxativ? To jest drewno? Zbity papier?

Membrama jest drewniana , ale nie pytaj o szczegóły ..po sprawdzeniu cen przeszła mi ochota ;)))

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

No nie wiem.....

Mi łatwiej chwycić pod pachy moje "monitory" i iść na deptak niż taszczyć ogromny telewizor;-)

Upssss wydało się dlaczego preferuję monitory i jaka jest ich główna zaleta.....

Ja ostatnio " zaimponowałem" znajomym ...jak zobaczyli system to najbardziej cmokali , że pewnie drogi , bo takie kable " grube" ;))

Fajnie to grało? Jakie są ceny przetworników? Widzę że jest ich kilka różnych.

Głośniki kosztują tak jak napisał Atlon skromne 80 tys. Euro...

Grają fantastycznie , łącząc zalety szerokopasmowców , nie posiadając jednak ich wad , czyli ograniczeń na skrajach pasma i ich małej dynamiki.

Namacalność jest fantastyczna .

Jak dla mnie do pomieszczenia w okolicach 20-30 metrów połączenie Voxativów z lampą 300 b i gramofononem Kuzma Reference ( takiego zestawu słuchałem) jest absolutnie genialne .

Dlatego to jest numer 1 .

Cena absurdalna ...!!!!

Też nie widziałem nic złego w porównaniu pewnych preferencji muzycznych go komiksu. To nieco innych typ literatury niż powieści czy dokument historyczny ale też ciekawy. Na pewno też nie było w tym intencji, żeby kogokolwiek obrazić. Piano należy do osób spokojnych i tolerancyjnych. To prędzej ja daję się sprowokować gdy ktoś mnie wkurzy.

Ty opoka spokoju ...sprowokować?:))

Ale ponoć bas i góra pasma w tym Voxativ nie są aż tak dobre jak mogłyby być. A gdyby dołożyć sekcję mocnego, szybkiego basu na sam dół np 20-200hz i powyżej 10 lub 12khz szybki supertweeter? Wtedy byłaby kolumna trójdrożna, ze świetnym basem, bez podziału między 200hz, a 12000hz i z piękną górą rozciągnięta daleko ponad 40000hz.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Ale ponoć bas i góra pasma w tym Voxativ nie są aż tak dobre jak mogłyby być. A gdyby dołożyć sekcję mocnego, szybkiego basu na sam dół np 20-200hz i powyżej 10 lub 12khz szybki supertweeter? Wtedy byłaby kolumna trójdrożna, ze świetnym basem, bez podziału między 200hz, a 12000hz i z piękną górą rozciągnięta daleko ponad 40000hz.

I kosztowałaby pewnie 160 tys. Euro ;)))

Trudno mi to oceniać , ale dla mnie niczego w tym dźwięku nie brakowało .

Słuchałem prywatnie we Włoszech rok temu podczas wakacji u przyjaciela szwagra

( też Włocha :).

Ale ty podajesz ceny samych gotowych kolumn, a u nich można kupić same przetworniki. Myślę, że można by zrobić super projekt takich kolumn i wykonać je w Polsce.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Ale ty podajesz ceny samych gotowych kolumn, a u nich można kupić same przetworniki. Myślę, że można by zrobić super projekt takich kolumn i wykonać je w Polsce.

Hmmmm...28 000 tys Euro za topowe dwa głośniki i zabawa DIY ?

Ciekawe , czy ma ktoś taką fantazję w Polsce ?

Topowe grają swietnie , ale jak dla mnie cena jest z kosmosu ....

Nie idźcie tą drogą. Szerokopasmowce to pułapka. Tak jak tuby.

A słyszałeś te Voxativy ?

Faktycznie " normalne" szerokopasmówki mają swoje wady ( głównie brak dołu i góry ).

Nie są uniwersalne , dlatego ja sobie " wydziabałem" wide range z dodanym basem i górą .

I mam podział przy 300 Hz i 6000 Hz...ale ostatnie co można o nich powiedzieć to monitory :))

Sylwek jeżeli mogę to zapytam ile Ty masz lat ? Ja mam 55 i jak ostatnio był u mnie znajomy ze sprzętem pomiarowym to się sam pomierzyłem. Jego dziewczę jako że jest młodsze od niego a ten znajomy młodszy ode mnie poszło zrobić kawe :) Po zamknięciu pokoju okazało się że 15kHz wydawało mi się że słyszę ale raczej mi się wydawało :) Teraz najlepsze dziewczę w kuchni będąc po powrocie oznajmiło że jak chcemy robić ten test jeszcze raz to ona wychodzi na zewnątrz. Powodem tego testu było to że ja się upierałem że w moich następnych głośnikach chcę żeby znajomy użył dużego 36mm tweetera a on się upierał że nie będę miał pełnego pasma.

Tylko po co mi to pasmo skoro głośniki będą robione dla mnie :))) Stanęło na moim.

Nie sądzisz że te Twoje 40kHz to mała abstrakcja ???

Inna sprawa że każdy producent hiendowych głośników dobrze wie ile mają lat jego najbardziej zasobni odbiorcy wystarczy popatrzeć na wykresy :)

• Pokaż nowe odpowiedzi