Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

...moje pisanie na niewiele się zda - AN musisz u siebie posłuchać, innego wyjścia nie ma....natomiast co do mnie...zrobię tak...

..minimum słów, maksimum muzyki....wrzucę kilka filmików z porównania AN z m40.2  z delikatnym komentarzem i tyle...

....chyba założę  wątek  ,, odsłuchy i porównania z przymrużeniem oka,, ;-)   

Ciężko o przymróżenie oka na forum, też nad tym ubolewam... ? Niektórzy toczą tutaj walkę na śmierć i życie a najbardziej rozbraja mnie działalność detektywistyczna w prawie każdym wątku - czy aby ktoś nie wzmacnia, kurcze jak dobrze pisze to pewnie sprzedaje! Mamy go ?

10 godzin temu, morawka napisał:

Szatan

dzieki za ten "diabelski " opis, wreszcie ten wątek nabrał rumieńc

L300 to bardzo duże monitory, ale jeśli za takie możemy uznać cała serie JBL Array 800/1000/1400 to są to dla mnie jedne z najlepszych kolumn w jeszcze rozsądnej cenie.Bas bez ograniczeń , naturalna średnica i niesamowita przestrzeń i gładkość wysokich tonów .

SF Extrema przy nich grają ładnie , z wypełnieniem i barwa ale nie maja takiego drivu, dynamiki są mniej wciągające, nudniejsze. Electa podobnie , ale dźwięk o mniejszej skali

JMlab Mini/Micro Utopie maja natomiast szybkość , kontur, przestrzeń i oddech , ale tam brakuje trochę masy, zejścia , wypełnienia na dole, "miecha"

pod tym względem lepsze były Totem Mani -2 ( najtrudniejsze do wysterowania kolumny jakie spotkałem ) bas jak na ich rozmiar faktycznie imponujący ( choć taki napompowany i nie ma swobody dużych podłogowek ) ale średnica a zwłaszcza góra pasma trochę sucha i momentami ostrawa.

Chyba nie muszę pisać , ze to moje subiektywne odczucia 

Chetnie poznam opinie innych lub ( jeśli ktoś ciekawy ) skrobnę coś o innych monitorach z mojej top listy

Ładnie to opisałeś. Właśnie tak jest.

W dniu ‎30‎.‎09‎.‎2019 o 15:51, Miroslav1 napisał:

....chyba założę  wątek  ,, odsłuchy i porównania z przymrużeniem oka,, ;-)   

...trzy dni temu żartobliwie zamieściłem wpis powyżej a tu nagle....

zadzwonili/napisali do mnie koledzy że jest to  dobry pomysł - aby o audio właśnie w taki sposób rozmawiać.....

myślałem że zbytki sobie robią, ale nie....przesłali mi już pierwsze filmiki  abym zamieścił ;-) ;-) .... i to zacne zestawienia....

między innymi....Mark Levinson no585 + Mark Levinson CD no512 ......Electrocompaniet AW400 + Spendory.....

muszę poważnie o tym pomyśleć ;-)

.....w przyszłym tygodniu na bank będę miał Snell j3..... jeszcze niewiadoma co do kolumn AN....

....obowiązkowo filmiki będą .;-)

1 godzinę temu, Miroslav1 napisał:

...trzy dni temu żartobliwie zamieściłem wpis powyżej a tu nagle....

zadzwonili/napisali do mnie koledzy że jest to  dobry pomysł - aby o audio właśnie w taki sposób rozmawiać.....

myślałem że zbytki sobie robią, ale nie....przesłali mi już pierwsze filmiki  abym zamieścił ;-) ? .... i to zacne zestawienia....

między innymi....Mark Levinson no585 + Mark Levinson CD no512 ......Electrocompaniet AW400 + Spendory.....

muszę poważnie o tym pomyśleć ?

.....w przyszłym tygodniu na bank będę miał Snell j3..... jeszcze niewiadoma co do kolumn AN....

....obowiązkowo filmiki będą 

Jak podłączysz snell mozesz być mocno zaskoczony - pozytywnie

Na stronce http://szymonfaber.pl/?p=39  można sobie poczytać o wielokrotnie przywoływanych tutaj 40'kach Harbetha.

Recenzja - jak to u Szymona - "na grubo", aczkolwiek generalnie to dosyć dobrze opisał jak grają i są "wykonane" 40ki.

Natomiast podpisuje się dwoma rękami pod ostatnim zdaniem w recenzji. Ludzie są po prostu głusi więc producenci robią byle jakie brzmieniowo kolumny - byle ładnie wyglądały i się świeciły.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

2 godziny temu, babatular napisał:

Natomiast podpisuje się dwoma rękami pod ostatnim zdaniem w recenzji. Ludzie są po prostu głusi więc producenci robią byle jakie brzmieniowo kolumny - byle ładnie wyglądały i się świeciły.

"Po ostatnich sesjach odsłuchu kilkunastu par kolumn, również na kosztownych Accutonach napiszę Wam, nie dzieje się dobrze w audio."

No, nie dziej się dobrze w audio ... dlatego trzeba kupić Studio 16Hz i dorobić u Szymona "akustykę" wtedy będzie Hiend, "cud miód i orzeszki ..." ? To jedyna słuszna droga ...

3 minuty temu, szpakowski napisał:

To jedyna słuszna droga ...

Jeśli niema innych opcji, to jest to jakaś recepta na dobry dźwięk jedyny słuszny ?

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

2 godziny temu, babatular napisał:

. Ludzie są po prostu głusi więc

....może masz rację że jestem głuchym - wiesz co? ...niech tak pozostanie 

...to jest tylko Harbeth....wiem że moje m40.2 nie dorównują klasą  s16h ale to już wiadomo od dawna...one są najlepsze 

Baba, wiele lat bawię się w audio, pierwszy ''poważny'' sprzęt jeszcze kupiłem  w Peweksie (Techniks)

...i nie chce mi się bez  końca tłumaczyć dlaczego właśnie wybrałem m40.2 a nie s16h...

15 minut temu, Moontan napisał:

wlasnie

właśnie też popraw ?

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

6 minut temu, zibii napisał:

Które to 16hz są tak zajebiste, że herbatniki zjadły?.

Precz z kanibalizmem ? audiofilskim.

Podpytałem i moje powiedziały, że nie konsumują konkurencji, bo po co ?

1 godzinę temu, Miroslav1 napisał:

....może masz rację że jestem głuchym - wiesz co? ...niech tak pozostanie 

...to jest tylko Harbeth....wiem że moje m40.2 nie dorównują klasą  s16h ale to już wiadomo od dawna...one są najlepsze 

Baba, wiele lat bawię się w audio, pierwszy ''poważny'' sprzęt jeszcze kupiłem  w Peweksie (Techniks)

...i nie chce mi się bez  końca tłumaczyć dlaczego właśnie wybrałem m40.2 a nie s16h...

Miro

Ale problem w tym że ja wybitnie grających S16Hz też nie słyszałem. Aczkolwiek Ethos Ultimo przynajmniej mają super głośniki.  Natomiast Harbethy są jakie są i nic tego nie zmieni. Graja naprawdę bardzo przecietnie Harbetki by nie powiedzieć slabo.No i te gniazda głośnikowe i zwrotnica....do tego ś przeciętne głośniki, licha obudowa i mamy obraz całości. Kiepski obraz.

Edytowane przez babatular

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Godzinę temu, babatular napisał:

Aczkolwiek Ethos Ultimo przynajmniej mają super głośniki

Co to za super głośniki to tylko revelatory ???.

39 minut temu, xajas napisał:

Revelatory - jak sama nazwa wskazuje - musza byc revelacyjne

I takie są. Pytanie tylko kto potrafi wydobyć z nich potencjał jaki mają.

20 minut temu, slawek.xm napisał:

a skąd to przekonanie skoro jeszcze nikt nie wydobył z nich tej wartości ? ?

Niektórzy dali radę

Godzinę temu, babatular napisał:
1 godzinę temu, xajas napisał:

Revelatory - jak sama nazwa wskazuje - musza byc revelacyjne

I takie są. Pytanie tylko kto potrafi wydobyć z nich potencjał jaki mają.

Bez krępacji mogę napisać, że 92 osoby zaangażowane w projekt moich monitorów spokojnie wykorzystały potencjał zastosowanych w nich Revelatorów. 

Odrębną kwestią jest elektronika towarzysząca, która zagwarantuje nam, że owy potencjał w pełni usłyszymy.    

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

To te monitory, które chciałeś sprzedać?

Nie ma jak to zasilić 2xrev lampką?.

Dla mnie jednym z lepszych rozwiązań dla rev jest aktywna zwrotnica i amplifikacja.

18 minut temu, Tal napisał:

Bez krępacji mogę napisać, że 92 osoby zaangażowane w projekt moich monitorów 

Ilość osób wskazuje na projekt komercyjny.

Zmień użytkownika na branżę.

49 minut temu, jafi napisał:

Ilość osób wskazuje na projekt komercyjny.

Zmień użytkownika na branżę.

To już zapomniałeś jaki to wyjątkowy projekt chciałem sprzedać?

Zakłamywanie rzeczywistości leży w naturze osób chciwych i nadętych, a ja takimi ludźmi się brzydzę.

Edytowane przez Tal

56 minut temu, zibii napisał:

To te monitory, które chciałeś sprzedać?

Tak, chciałem sprzedać monitory System Audio Pandion 2, ale na szczęście odechciało mi się, kiedy posłuchałem ich z Accu.

7 godzin temu, slawek.xm napisał:

kurna wszystkie przecież ?

Szkoda naszego czasu by zajmować się tą partią s16hz w tym temacie. 

Ignorować wszystko co z nimi związane , polemika z nimi nie ma najmniejszego sensu. Są tego nie warci. 

• Pokaż nowe odpowiedzi