Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

A z resztą z gruszki się urwałeś, zainteresuj się najpierw co się dzieje.

Może ja się urwałem z gruszki ale jestem uprzejmy i myślę innymi kategoriami . Ty jesteś agresywny i krótkowzroczny . Jesteś typowym przedstawiciel ksenofobicznej mniejszości .

W 1949 Polska przyjęła 14 tys uchodźców z Grecji . A dzisiaj nie możemy przyjąć takiej ilości Syryjczyków ?

Co ciekawe - od początku roku do lipca br. Polska wydała ponad 20 tys pozwoleń na pobyt stały i czasowy dla Ukraińców .

...there is no spoon...

Może ja się urwałem z gruszki ale jestem uprzejmy i myślę innymi kategoriami . Ty jesteś agresywny i krótkowzroczny . Jesteś typowym przedstawiciel ksenofobicznej mniejszości .

W 1949 Polska przyjęła 14 tys uchodźców z Grecji . A dzisiaj nie możemy przyjąć takiej ilości Syryjczyków ?

Co ciekawe - od początku roku do lipca br. Polska wydała ponad 20 tys pozwoleń na pobyt stały i czasowy dla Ukraińców

Róznica polega na tym, ze tamci akceptowali prawa i sposób zycia w kraju, do którego się udali. Bez problemu stali się pełnoprawnymi obywatelami kraju, w którym żyją.

Na dodatek, obecni emigranci z krajów arabskich wcalę nie chcą pobytu i życia w Polsce. Polska im nie odpowiada.Na siłę mamy ich zmuszać?

Przeciez to jest chore.

Dyskusja o przyjmowaniu tych Syryjczyków jest o tyle bezprzedmiotowa, że oni nie chcą u nas mieszkać. Muzułmanie w 100%, a nawet z przyjętych chrześcijan uciekło już chyba 50%.

To o czym dyskutujemy, to udział w przymusowych przesiedleniach (czy zesłaniach) imigrantów a więc w kolejnym etapie budowy europejskiego totalitaryzmu i likwidowania suwerenności państw członkowskich.

Ciekawe że wśród projektów tego systemu zesłaniowego dla imigrantów są zapisy, że państwo przyjmujące ma obowiązek znaleźć imigrantowi pracę w ciągu 2 lat bodajże. Ja myślałem że takie rzeczy to z PRL się skończyły.

Wystarczy popatrzeć na filmy amerykańskie. Tam "poprawność" i "wyrównywanie szans" aż bije po oczach:)

Obama to potwierdza dosadnie.

Róznica polega na tym, ze tamci akceptowali prawa i sposób zycia w kraju, do którego się udali. Bez problemu stali się pełnoprawnymi obywatelami kraju, w którym żyją.

Na dodatek, obecni emigranci z krajów arabskich wcalę nie chcą pobytu i życia w Polsce. Polska im nie odpowiada.Na siłę mamy ich zmuszać?

Przeciez to jest chore.

jar1 ale ja nie chcę im pomagać na siłę tylko dać szansę na lepsze życie a może uratować przed śmiercią - od kuli , z głodu czy zimna.

To chyba obowiązek moralny każdego człowieka .Tylko bydle nie pomoże innemu człowiekowi , który jest głodny , zmarznięty i nie ma gdzie wracać bo tam czekają tylko zgliszcza jego domu i snajperzy . W Aleppo nie ma domów prądu, wody , pracy . Jest tylko powolne oczekiwanie na śmierć głodową .

Nie wierzę ,że nie podałbyś ręki umierającemu z głodu . Tyle ,że wielu Polaków ocenia tych ludzi na podstawie tego co widać w mediach , które tak przedstawiają ludzi z Bliskiego Wschodu - terroryści , prymitywni , brudni , nie szanują kobiet i liczą tylko na socjal .

...there is no spoon...

Co ciekawe - od początku roku do lipca br. Polska wydała ponad 20 tys pozwoleń na pobyt stały i czasowy dla Ukraińców .

Człowieku, opanuj się!

Naprawdę nie widzisz, że to nie są żadni uchodźcy tylko WOJSKO INWAZYJNE??? Same młode agresywne chłopy z najnowszymi smartfonami idące PO SOCJAL!!! Żeby okraść mnie i Ciebie!!!

Uchodźca to zostaje w NAJBLIŻSZYM BEZPIECZNYM KRAJU a ta dzicz pcha się do miejsc gdzie bedą żyć jak lordowie nie robiąc nic. Bo taki właśnie jest ich cel!!!

TO JEST STEROWANE!!!

Chcesz dowodów? Proszę bardzo: granica węgiersko-serbska, wczoraj. Zobacz: NOWIUTKIE KOLOROWE TRANSPARENTY!!! KTO JE IM DOSTARCZA???

OD KIEDY "UCHODŹCY" ZABIERAJĄ ZE SOBĄ WIELKOFORMATOWE DRUKARKI???

Jakiś nowy trend w "uchodźstwie"?

KTOŚ TO ORGANIZUJE, KTOŚ TYM STERUJE!

Cel? Zniszczenie państw narodowych, monoetnicznych i walka z cywilizacją łacińską.

11225358_472174096297222_4489691279368672053_o.jpg

12038917_472174076297224_3339884437025874344_o.jpg

12027118_472174066297225_1583182699163269477_o.jpg

12033210_472174029630562_5754962135576081701_n.jpg?oh=138051c77754c425d254272c828e220b&oe=56A1910C

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

To chyba obowiązek moralny każdego człowieka

Jak i obrona własnej ojczyzny, domu i rodziny. Chyba lepiej im pomóc w tej materii, tylko czy oni chcą o to walczyć?

To chyba obowiązek moralny każdego człowieka

Przemawiasz do pokolenia ludzi skarlałych moralnie. Dla nich takie argumenty nie mają żadnego znaczenia. Oni mają swoją "małą moralność" - taką "żeby mi było dobrze i nikt mi w tym nie przeszkadzał". Są mali dla wielkich lecz wielcy dla małych.

Perły między wieprze, drogi kolego ...

il Dottore , czy mnie się wydaje czy Ty jesteś emigrantem zarobkowym . Możesz nam przypomnieć gdzie jesteś i co robisz ?

...there is no spoon...

Węgrzy bronią granicy a Grecy już nawet podstawiają autobusy żeby przewozić tych ludzi dalej w ląd , to już jest dochodowy biznes .

Przemawiasz do pokolenia ludzi skarlałych moralnie. Dla nich takie argumenty nie mają żadnego znaczenia. Oni mają swoją "małą moralność" - taką "żeby mi było dobrze i nikt mi w tym nie przeszkadzał". Są mali dla wielkich lecz wielcy dla małych.

Perły między wieprze, drogi kolego ...

justas32

Ja mam tego świadomość ale takim jak Ty i ja nie wolno się z tym pogodzić bo my nie jesteśmy narodem tępych katoli i złodziei samochodów .

Chociaż w takich momentach tracę w to wiarę . Może jednak większość to rzeczywiście moralne karły o mentalności Kalego .

...there is no spoon...

lko bydle nie pomoże innemu człowiekowi , który jest głodny , zmarznięty

NO TO POMAGAJ!!! NIE BĄDŹ BYDLAKIEM!!! 6,5mln POLAKÓW żyje w nędzy!!! DO ROBOTY!

I nie mają wypasionych smartfonów by je wymienić za chleb!

Raport_GUS_Choc_sytuacja_6614994.jpg

Przecież tu na ziemi leżą tysiące złotych!!! Wiesz ile to chleba, człowieku?

z18740207Q,Uchodzcy-ze-smartfonami.jpg

Więc stosuj chrześcijańskie ordo caritatis i zamiast opowiadać głupoty na publicznym forum leć pomóc tej staruszce - ona tego NAPRAWDĘ potrzebuje.

Te wypasione byczury niech wracają do siebie.

Chwała Orbanowi że broni nas przed nimi!!!

il Dottore , czy mnie się wydaje czy Ty jesteś emigrantem zarobkowym . Możesz nam przypomnieć gdzie jesteś i co robisz ?

Jestem, jak najbardziej! :)

Przyjechałem legalnie, legalnie pracuję i płacę Irlandii ponad 50 tys € rocznego podatku.

O takich imigrantów cały świat się zabija - jutro mogę być w zupełnie innym miejscu gdzie mnie przyjmą z otwartymi ramionami. Ogłoszeń dla lekarzy jest mnóstwo. Kanada, Australia... brać i wybierać.

I na poważnie - mocno się teraz zastanawiam, czy nie pożegnać Europy, bo lewactwo mnie mierzi niepomiernie.

Ludzie w Europie zatracili podstawowe instynkty i ten kontynent czeka zagłada, chyba że tacy wielcy przywódcy jak Orban zaczną rządzić wszędzie w EU - wtedy mamy jeszcze szanse.

147644_c7d1af3394205546a7beb0c2985d2ac2.jpg

Edytowane przez il Dottore

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

justas32

Ja mam tego świadomość ale takim jak Ty i ja nie wolno się z tym pogodzić bo my nie jesteśmy narodem tępych katoli i złodziei samochodów .

Chociaż w takich momentach tracę w to wiarę . Może jednak większość to rzeczywiście moralne karły o mentalności Kalego .

Ja myślę że Polacy są ogólnie fajnym narodem. Problem w tym że najaktywniejsi w przestrzeni publicznej to różne matoły i ludzie bez wyższych zasad moralnych. Dlatego nie rozumieją dlaczego w kolejnych wyborach znów nie wygrywają ich populistyczni reprezentanci i wszędzie wietrzą spiski. Jak rozmawiam z różnymi ludźmi - to wszyscy są bardzo rozsądni. Tylko w internecie same rarogi ...

wszędzie wietrzą spiski.

I słusznie, że węszą. Trzeba szukać PRZYCZYN, nic bowiem nie dzieje się ot tak, samo z siebie...

Cała historia ludzkości to historia przeróżnych spisków.

Na szczęście nie wszystkie się udają, bo gdyby się udawały to ludzkości już by nie było.

Czyli przyjęli cie tylko dlatego bo chciałeś lepiej żyć ale innym ludziom odmawiasz prawa do tego . Nic ci nie groziło . Na dodatek - my Polacy cię wykształciliśmy za publiczne ( nasze ) pieniądze a ty się wypiąłeś na własny naród .

Nic dodać nic ująć .

Może lepiej nie zabieraj głosu w dyskusji bo ty już w Polsce nie mieszkasz i nie chcesz mieszkać . Ty My ich przyjmiemy . Sorka ale Ty chyba nie masz nic do gadania . Ty już nawet nie chcesz być Polakiem bo nie planujesz powrotu tylko dalszą emigrację . Twój głos już nie ma znaczenia w tej dyskusji .

...there is no spoon...

Czyli przyjęli cie tylko dlatego bo chciałeś lepiej żyć ale innym ludziom odmawiasz prawa do tego . Nic ci nie groziło . Na dodatek - my Polacy cię wykształciliśmy za publiczne ( nasze ) pieniądze a ty się wypiąłeś na własny naród .

Nic dodać nic ująć .

Może lepiej nie zabieraj głosu w dyskusji bo ty już w Polsce nie mieszkasz i nie chcesz mieszkać . Ty My ich przyjmiemy . Sorka ale Ty chyba nie masz nic do gadania . Ty już nawet nie chcesz być Polakiem bo nie planujesz powrotu tylko dalszą emigrację . Twój głos już nie ma znaczenia w tej dyskusji .

Przyjęli go bo brak im lekarzy .

Brak im też ludzi do budowlanki i wielu innych zawodów . Tutaj obie strony zyskują traci ta trzecią kraj z którego taki człowiek wyjeżdża . zadaj sobie pytanie co wnoszą ci ludzie masowo tu ściągający .

było takie powiedzenie - łączność to nerw armii ... takie miałem odczucia jak oglądałem smartfony biednych uchodźców .... poza tym biedny ale byk ;)

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Troszkę mnie to zdziwiło że chłopaki uciekły z Syrii przed wojną nie chcąc wziąć karabinu i bronić ojczyzny, a tym samym chwytają za kamienie i inne niebezpieczne narzędzia i atakują węgierską policję która broni granic własnego kraju. Co gorsza w mediach szykanuje się ową policję. Co ciekawe jak najechano w 39r. Polskę, to naszych dziadów broniących granic, nazywa się bohaterami. Jak islam naciera na obce kraje, a kraje te się bronią to mówi się o nich barbarzyńcy!

Ach ta poprawność polityczna. To nas zabije!

Jest wielka awantura z powodu emigrantów szukających lepszego życia i walczących o nie na razie kamieniami. Jest ich dużo mają dobry media covarage.

A czy może ktoś wie, co stało się z tymi, którym naprawdę powinniśmy byli pomóc?

Ich było niewielu i główne wydania wiadomości raczej o nich nie wspominały.

Dostali pomoc czy wypięliśmy się na nich?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Merkel chciała mieć tanią siłę roboczą a tu skucha teraz obdarować chce syfem który narobiła inne kraje .

Dyskusja z tobą to strata czasu. Nie rozumiesz swojej religii, słów których używasz, porównujesz legalną imigrację i uchodźców, którzy wypełnili mnóstwo formalnych powinności żeby zamieszkać w Polsce, do najazdu rozwydrzonych, roszczeniowych, pasożytniczych dzikusów z Afryki. A na koniec atakujesz doktorka, który legalnie pracuje za granicą, że taki zły jest. Szczyt paradoksu!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.