Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2015

Gość damboo

Rekomendowane odpowiedzi

Okropnie męczący i zarozumiały zrobiłeś się ostatnio.

O Goldmundzie napisałem na 21 stronie tego wątku.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mimo ze bardzo zdawkowo napisałeś to jednak witaj w klubie ;)

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

O Goldmundzie napisałem na 21 stronie tego wątku.

Niejedna osoba pisała, niejedna doceniła, ale trudno się czyta równocześnie cały czas pisząc, a jednocześnie pod stołem skręcając kable;-)

Może stąd tyle błędów.......

Neomamut słusznie napisał; nagle jestem be bo do Wielkiego Brata spływają naciski że moje wpisy dla wystawców są mocno niewygodne!

Przeceniasz się. To już jest wyraźny objaw megalomanii.

No i znowu zaczyna być, hmm, jak by to ująć - wieś tańczy, wieś śpiewa...

A jakakolwiek publikacja powinna być za zgodą...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Moje podsumowanie tych waśni - na wystawie było bardzo dużo ludzi ale w tej loży krytyków rodem z Muppet Show uczestniczy garstka . Mam nadzieje że temu " normalnemu " ogółowi podobało się tak jak mi większość prezentacji .Niektóre wpisy mają znamiona hajtu i nie mogę zrozumiec czemu to służyć ? Czytam wasze wpisy i w niektórych momentach było nawet wesoło, ale po jakimś czasie zaczeło tu być aż przykro .Może na tych opaskach które nam naklejano na rece poinien być napis jak na koszulkach piłkarzy - RESPECT ?

@Elberoth: "Polecam ograniczenie ilości postów na rzecz poprawy ich zawartości merytorycznej. Z tym cały czas jest nad wyraz słabo."

Podpisuję się oburącz :)

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

listwa Sulek w komplecie :)

Słuchałeś ją - czy tak tylko piszesz żeby podtrzymać rozmowe i zaistnieć.

A jak słuchałeś to napisz proszę konkrety. Podziel się wrażeniami z odsłuchu i z czym testowałeś lub porównywałeś.

Panowie proszę wróćmy do tematu Audio Show 2015 - dziękuję.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Info, rozmawiałem z Szymonem i to nie on piszę pod nickiem SZYMOSZYMO. Pewno jakiś klonik to jest...

A co do AVS2015 kto słuchał zestawu Electrocompaniet, Transparent i Wilson Benesch? Tam także fajnie grało :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Słuchałeś ją - czy tak tylko piszesz żeby podtrzymać rozmowe i zaistnieć.

A jak słuchałeś to napisz proszę konkrety. Podziel się wrażeniami z odsłuchu i z czym testowałeś lub porównywałeś.

Panowie proszę wróćmy do tematu Audio Show 2015 - dziękuję.

"hifi nowy" - to co Ty masz w systemie w końcu - jeśli można wiedzieć ?

Topowe Tary The Zero i topowe Siltech Double Crown czy też fenomenalne Sulek z piekną listwą na czele ???

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

hifi nowy

ale ty nie masz problemów z podaniem składników swojego systemu w "o mnie"

Chciałem tylko dopytać -bo skoro Sulek są tak dobre że jak piszesz zagrały dużo lepiej od topowych Tary Labs i Siltecha a wielokrotnie tańsze to wydaje się że wybór jest jeden.

A w opisie nadal tary i siltechy. Wymysl jeszcze jakies kolumny

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

TAD przechodzi do historii - Pioneer sprzedał go Gibsonowi który był na AVS, swoją drogą fajny pokój.

A dlaczego niby do historii ? Likwidują markę ? Jak nie to są normalne zmiany właścicielskie. Gibson jest tez właścicielem części audio Philipsa.

hifi nowy

ale ty nie masz problemów z podaniem składników swojego systemu w "o mnie"

Chciałem tylko dopytać -bo skoro Sulek są tak dobre że jak piszesz zagrały dużo lepiej od topowych Tary Labs i Siltecha a wielokrotnie tańsze to wydaje się że wybór jest jeden.

A w opisie nadal tary i siltechy. Wymysl jeszcze jakies kolumny

Znam hi-fi nowego już dość długo i ma na czym grać,zapewniam Was wszystkich.

Miał u siebie takie klamoty o ktorych niektorzy moga tylko sobie pomarzyć.

Żle,że wszyscy kojarzą go tylko z Sułkiem.........ma go też,chociaż jak dla mnie to za drogie sa kable,u mnie zagrały po prosu żle.

Obaj ze squadem są z jednego miasta..........takze nie potrzebuje nic wymyslać i jemu tez nie wymyślajcie)

Sorry za poprzednie wpisy-nerwa mamjeszcze zdrowego.

A dlaczego niby do historii ? Likwidują markę ? Jak nie to są normalne zmiany właścicielskie. Gibson jest tez właścicielem części audio Philipsa.

Prosze o odpowiec czy w przyszlym roku to napewno jest 20lecie AS w Warszawie, bo dostalem PW od znanej osoby ze to bedzie 19 wystawa bo pierwsza byla w 1997roku?

Po takiej ilości słuchania trzeba trochę odpocząć od audio. Ile można w kółko o tym samym.

Witam ponownie

To co leczy i odmladza a na pewno uaktywnia nie szkodzi nawet w ogromnych dawkach

Wystarczy potem lekka kuracja oczyszczajaca i jestem jak nowy, ale nie o tym chcialem:

Wracajac nieustannie do skybox 209 na SN

Tzn: dc10 Kabuki od firmy natural-sound eu/

Tamtejszy dzwiek ( ale nie tylko tam, w innych tez podobny sie zdarzal, ale nie az tak namacalnie ) to dla mnie tegoroczna niespodzianka

Nie atakowal pompowaniem sluchacza, rozchodzil sie lekko i swobodnie mimo tej sily, ktora pochodzila od nieznanego mi piesniarza operowego oraz akompaniamentu

Owa swoboda zawieszona w przestrzeni i aura, nie wiem w jaki sposob osiagnieta, to takie zjawisko, ze poczulem sie niemal jak oszolomiony nowicjusz w przedszkolu

Swoboda zblizona troche do plenerowych koncertow w otwartej przestrzeni

Milutko to brzmi

Chcialo sie wrocic ale i tam i do Tulipa jednoczesnie sie nie da

Z Andrejczukiem chcialem pogadac i cos od niego zamowic

To (wziawszy pod uwage, ze adaptacja do warunkow u mnie troche czasu zajmuje) spowodowalo, ze jednak opuscilem ten spektakl dzwiekowy u p Adama Krauze na Stadionie

Pozdrawiam

Na razie

PS: Mysle, ze te: Alnico, tuba, material (drewno) daja w efekcie taki brak barwy, ze az w przekazie przewaza naturalna barwa

Owszem - ciekawiloby mnie to jak zabrzmialaby muza z gibanym drajwem ( jakies szarpidruciarstwo rockowe albo synthpop ) ale to troche, a nawet zdecydowanie nie ten gatunek

PPS: O abstrakcjach i osobistych odczuwanych wrazeniach troche trudno mi pisac, ale probuje

Warto wspominac niepowtarzalna i fascynujaca aure

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Użytkownicy+

Mój krótki opis forumowego pokoju:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wracając do wystawy myśle, ze warto byłoby jeszcze wspomnieć o FM Acoustics.

W sobotę przed południem trafiłem do ich sali w momencie gdy na scenę wchodzila włoska piosenkarka. Krótka prezentacja sprzętu i z głośników popłynęła muzyka. Piękna muzyka o wspaniałej barwie, podana w tak niewymuszony sposób, ze głos artystki po prostu sie w nią wtopil.

Naprawdę jedne z najciekawszych 20min na całym avs. Ktoś miał przyjemność uczestniczyć w tym małym koncercie ?

----------------------------------------------------

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.