Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2015

Gość damboo

Rekomendowane odpowiedzi

Nawet tu przez ostatnie kilka stron postow robi sie magiel

Nie rozumiem czemu wylewac frustracje pewnego wytworcy publicznie i dodawac komentarze do komentarzy (ani to o audio ani o wideo ani tez widowiskowe)

Ooo- widowiskowy byl JBL/HarmanKardon ale tylko w temacie zabaweczek - blisko Yamaha Grand Pianocraft

Mozna przeciez wytworzyc prywatna wiadomosc co dedykuje wyzalaczom

Ide na swoje konta poczt i inne fora, bo malo czasu u mnie dzis na przejrzenie ich

Spadam

Wracając do wystawy myśle, ze warto byłoby jeszcze wspomnieć o FM Acoustics.

W sobotę przed południem trafiłem do ich sali w momencie gdy na scenę wchodzila włoska piosenkarka. Krótka prezentacja sprzętu i z głośników popłynęła muzyka. Piękna muzyka o wspaniałej barwie, podana w tak niewymuszony sposób, ze głos artystki po prostu sie w nią wtopil.

Naprawdę jedne z najciekawszych 20min na całym avs. Ktoś miał przyjemność uczestniczyć w tym małym koncercie ?

To byl Skybox 208 ?

Ktos wspominal i zamieszczal tez fotke

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Ale nie do końca mi się podobało.

Znaczy się sam recital,oczywiście super,tylko tak:

wokalistka naturalnej wielkości :),natomiast podkład z systemu choć jakościowo znakomity,

to instrumenty w stosunku do wokalu mocno pomniejszone.

No nie może tak być,że fortepian koło wokalistki ma pół metra szerokości.

Moim zdaniem trzeba było wysłuchać śpiewającej pani na żywo,nagrywając ją w tym czasie na tego pięknego szpulaka,

a potem odtworzyć to na systemie.

Poza tą drobną uwagą,było fajnie.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Ach te gusta...

...to raczej była karykatura występu LIVE...

Nie przesadzajmy ;)

... Piękna muzyka o wspaniałej barwie, podana w tak niewymuszony sposób, ...

Ale nie do końca mi się podobało.

Znaczy się sam recital,oczywiście super,tylko tak:

wokalistka naturalnej wielkości :),natomiast podkład z systemu choć jakościowo znakomity,

to instrumenty w stosunku do wokalu mocno pomniejszone.

No nie może tak być,że fortepian koło wokalistki ma pół metra szerokości.

Moim zdaniem trzeba było wysłuchać śpiewającej pani na żywo,nagrywając ją w tym czasie na tego pięknego szpulaka,

a potem odtworzyć to na systemie.

Poza tą drobną uwagą,było fajnie.

myślę, że jednak piszemy o tym samym ;)

barwowo moim zdaniem było baardzo dobrze, a jakby miało być jak na żywo to ćwierć sali siedziałaby w fortepianie bo w 30m mały skład plus dwadzieścia kilka osób to się po prostu nie da ;)

----------------------------------------------------

30m mały skład plus dwadzieścia kilka osób to się po prostu nie da ;)

Oj nie wiem,nie wiem. :)

Bywałem na koncertach,gdzie wokalistka i gitarzysta,w pokoju hotelowym,tak ze 12m,siedzieli na łóżku,a publiczność dookoła.

Ba!

Byłem na koncercie,gdzie ta sama pani,i ten sam gitarzysta,grali w łazience siedząc w wannie,

ale to już było tylko dla kilku osób,ale za to grali to co publiczność sobie zażyczyła ;)

A fortepian tez był ? ;)

Niestety nie,ale gitara była naturalnej wielkości :)

To wy tam niezłe imprezujecie w tej stolycy... :-) Już niedługo się wam to skończy!

Już się skończyło ;)

Oj nie wiem,nie wiem. :)

Bywałem na koncertach,gdzie wokalistka i gitarzysta,w pokoju hotelowym,tak ze 12m,siedzieli na łóżku,a publiczność dookoła.

Ba!

Byłem na koncercie,gdzie ta sama pani,i ten sam gitarzysta,grali w łazience siedząc w wannie,

ale to już było tylko dla kilku osób,ale za to grali to co publiczność sobie zażyczyła ;)

Następny krok to wokalistka śpiewająca w łóżku dla jednego słuchacza...

Lumen White miały chyba za monitorowy charakter ;) Cała równowaga tonalna przesunięta w górę , wokale bez wypełnienia, co z tego że na prawdę bardzo duża informacja o dźwięku jak nie ma muzyki, Bas podobnie jak na wielu innych prezentacjach nie dociążony. Żeby nie było np Topowe JBL-e napędzane Everestami bardzo dobra kontrola ale ten najniższy jak by go żyletką ktoś odciął. Ayon puszczał utwory z wytwórni Stockfisha co dodatkowo powodowało specyfikę takiej a nie innej szkoły grania. Miałep przykrość słyszeć jak z Transrotora przez pre gramofonowe Ayona zrobiono dźwięk rodem z plikograjka?! Nie wiedziałem że tak da radę :)

Bas basem ale po pomieszczenie miało 130m. Byłem na dwóch prezentacjach i nie słyszałem tam kawałków z Stockfisha, był za to na pewno jeden z 2L. Co do JBL-a to moim zdaniem brało to jak flaki z olejem. Nie za taką kasę...

Z tego co widziałem (i mam na to świadków;-)...4 Devialety były podłączone do nowego modelu kolumn B&W Nautilius....u dystrybutora obu tych marek...

dokładnie

Prosze o odpowiec czy w przyszlym roku to napewno jest 20lecie AS w Warszawie, bo dostalem PW od znanej osoby ze to bedzie 19 wystawa bo pierwsza byla w 1997roku?

Nie wiem jak tam Was uczyli liczyć na matematyce, ale ja jak bym nie liczył, to mi zawsze 20 wychodzi ...

1 - 1997

2 - 1998

3 - 1999

4 - 2000

5 - 2001

6 - 2002

7 - 2003

8 - 2004

9 - 2005

10 - 2006

11 - 2007

12 - 2008

13 - 2009

14 - 2010

15 - 2011

16 - 2012

17 - 2013

18 - 2014

19 - 2015

20 - 2016

Znaczy się - jubileusz będzie.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

stary audiofil - wiesz że Cię szanuję i lubię :) ale w kwestii kolegi "hi-fi nowy" mamy zupełnie inne zdanie

Ktoś kto pisze takie kocopały jest dla mnie kompletnie niewiarygodny i po prostu smieszny.

hifi nowy napisał 02.04.2015 (wpis nr #3441362):

"Miałem u siebie Harmonixa najwyższe modele sieciówki i IC - dały się tylko słuchać tylko na pytach XRCD na pozostałych tak zmieniały dźwięk w sposób niedopuszczany, że nie dało się u mnie słuchać.

Później przyszedł czas na TARA LABS The Zero IC i SILTECH'y DOUBLE CROWN. I pewnie bym grał na nich do tej pory gdybym nie dostał od znajomego kabli SULEK Audio, które całkowicie namieszały w światku audio i u mnie w systemie. Tak naturalnego, prawdziwego a przy tym spójnego dźwięku jeszcze nie słyszałem. Test IC był na hifiphilosophy (link do testu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Ktoś słuchał tych kabli i ma podobne doświadczenia?"

bez komentarza

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

stary audiofil - wiesz że Cię szanuję i lubię :) ale w kwestii kolegi "hi-fi nowy" mamy zupełnie inne zdanie

Ktoś kto pisze takie kocopały jest dla mnie kompletnie niewiarygodny i po prostu smieszny.

hifi nowy napisał 02.04.2015 (wpis nr #3441362):

"Miałem u siebie Harmonixa najwyższe modele sieciówki i IC - dały się tylko słuchać tylko na pytach XRCD na pozostałych tak zmieniały dźwięk w sposób niedopuszczany, że nie dało się u mnie słuchać.

Później przyszedł czas na TARA LABS The Zero IC i SILTECH'y DOUBLE CROWN. I pewnie bym grał na nich do tej pory gdybym nie dostał od znajomego kabli SULEK Audio, które całkowicie namieszały w światku audio i u mnie w systemie. Tak naturalnego, prawdziwego a przy tym spójnego dźwięku jeszcze nie słyszałem. Test IC był na hifiphilosophy (link do testu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Ktoś słuchał tych kabli i ma podobne doświadczenia?"

bez komentarza

Zastanówmy się kto tu jest niewiarygodny. Ktoś kto nie podaje nawet na czym słucha jest wszechwiedzący i zarzuca mi niewiarogodność -gratuluje. Poza tym nie przeinaczaj moich wypowiedzi i faktów-dziękuję. Zamiast siedzieć na grupach zacznij po prostu dużo słuchać to może coś ci się coś odblokuje i zaczniesz słyszeć.

Pozdrawiam i bez odbioru

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wracałem kilka razy do pokoju FM Acoustics. Absolutny top tegorocznej wystawy. Dźwięk swobodny, spójny. W każdym aspekcie poukładany, super lokalizacja instrumentów. To jest właśnie hi-end. Wzór kultury brzmienia.

Bas basem ale po pomieszczenie miało 130m

W takim pomieszczeniu bas ma kapitalną okaję rozwinąć skrzydła do samiutkiego dołu ale jak widać elektronika napędzająca w sumie świetne Lumeny dała ciała na całej długości.

p.s. wiem w którym miejscu usiąść żeby go dobrze usłyszeć, miałem nieraz właśnie z tym faktem przykre doświadczenia między innymi właśnie tego typu że możemy go nie usłyszeć nawet!!! w filharmonii :)

Fizyka działa w każdym pomieszczeniu :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Zastanówmy się kto tu jest niewiarygodny. Ktoś kto nie podaje nawet na czym słucha jest wszechwiedzący i zarzuca mi niewiarogodność -gratuluje. Poza tym nie przeinaczaj moich wypowiedzi i faktów-dziękuję. Zamiast siedzieć na grupach zacznij po prostu dużo słuchać to może coś ci się coś odblokuje i zaczniesz słyszeć.

Pozdrawiam i bez odbioru

Nie przejmuj się,to stary zrzęda który coś tam łomocze na AP, w przerwach od zmywaka. Guru od analogu,który niezna firmy SME. Nie trać na niego czasu:))

Nie przejmuj się,to stary zrzęda który coś tam łomocze na AP, w przerwach od zmywaka. Guru od analogu,który niezna firmy SME. Nie trać na niego czasu:))

Ty też nie trać czasu tylko kup sobie listwe Sulek w Castoramie. Ale tu jest komicznie na tym forum. Mam ubaw po pachy. A co do gramofonow analogowych to tez jest lipa na całego ale przynajmniej niektóre są naprawdę pięknie wykonane.

Pozdrawiam i bez odbioru

Bardzo podoba mi się zdjęcie z twojego avatara. Dla mnie to wszystko wyjaśnia.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Ty też nie trać czasu tylko kup sobie listwe Sulek w Castoramie. Ale tu jest komicznie na tym forum. Mam ubaw po pachy.

Bardzo podoba mi się zdjęcie z twojego avatara. Dla mnie to wszystko wyjaśnia.

Daj luz i nie ośmieszaj się już więcej. Zajmij się słuchaniem muzyki a nie pisaniem na forum. Na pewno będzie to większą korzyścią dla wszystkich.

Tak na marginesie zapytam co widzisz na moim avatarze- ciekawe czy poznasz model:)

Użytkownik mirek10 dnia 13.11.2015 - 20:29 napisał:

Prosze o odpowiec czy w przyszlym roku to napewno jest 20lecie AS w Warszawie, bo dostalem PW od znanej osoby ze to bedzie 19 wystawa bo pierwsza byla w 1997roku?

Nie wiem jak tam Was uczyli liczyć na matematyce, ale ja jak bym nie liczył, to mi zawsze 20 wychodzi ...

1 - 1997

2 - 1998

3 - 1999

4 - 2000

5 - 2001

6 - 2002

7 - 2003

8 - 2004

9 - 2005

10 - 2006

11 - 2007

12 - 2008

13 - 2009

14 - 2010

15 - 2011

16 - 2012

17 - 2013

18 - 2014

19 - 2015

20 - 2016

> Mirek10

Wprawdzie w przyszlym roku odbedzie sie 20 z kolei wystawa AS, jednak oczywiscie nie bedzie to 20-lecie AS, gdyz przypada ono w roku 2017.

Użytkownik mirek10 dnia 13.11.2015 - 20:29 napisał:

> Mirek10

Wprawdzie w przyszlym roku odbedzie sie 20 z kolei wystawa AS, jednak oczywiscie nie bedzie to 20-lecie AS, gdyz przypada ono w roku 2017.

To są problemy.

Kurcze,

Nie może być tak, że sklonowani sprzedawcy, wpadają to tej zakładki praktycznie tylko wtedy gdy pojawiają się negatywne opinie na temat ich towaru.

Nie powinno być tak, że niewygodne posty ukazujace prawdę wylatują w kosmos

Nie może być tak, że logiczne myślenie forumowiczów jest tępione bo przeszkadza w interesach handlarzy traktujących forum jako swoje poletko łapania jeleni

Ta zakładka zasługuje na trochę więcej.

----------------------------------------------------

1 - 1997

2 - 1998

3 - 1999

4 - 2000

5 - 2001

6 - 2002

7 - 2003

8 - 2004

9 - 2005

10 - 2006

11 - 2007

12 - 2008

13 - 2009

14 - 2010

15 - 2011

16 - 2012

17 - 2013

18 - 2014

19 - 2015

20 - 2016

Jak nic nie postawisz z tej okazji to mam spore i uzasadnione watpliwości czy będzie co swiętować)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.