Skocz do zawartości
IGNORED

Na kogo głosować 25 X 2015 ?

justas32

Rekomendowane odpowiedzi

Zelnik demaskuje obrzydliwą manipulację Jakuba Wojewódzkiego. "To metody jak z PRLu". Zobacz o czym NAPRAWDĘ rozmawiano z aktorem!

Prowokacja, czy manipulacja? Od wczoraj mainstream ma ubaw. I nowego „chłopca do bicia.” Został nim Jerzy Zelnik – aktor, znany z roli Faraona oraz otwartego popierania Andrzeja Dudy.

A wszystko za sprawą prowokacji Jakuba Wojewódzkiego. Na antenie Eska Rock wyemitowano audycję, w której rzekomo „wkręcono” Zelnika. Dziennikarz programu zadzwonił przedstawiając się jako pracownik kancelarii prezydenta. Do tego momentu relacje dziennikarzy i samego zainteresowanego są zgodne. Ale dalej… W audycji można usłyszeć, że rozmowa wyglądała tak:

Halo, Pan Zelnik? Tu Janusz z Kancelarii Prezydenta - mówią dziennikarze. - Którego antysystemowego artystę moglibyśmy wysłać na wcześniejszą emeryturę?

— dopytują

Po czym precyzują, że miałaby to być „kara” za nieprawomyślność i krytykowanie prezydenta Andrzeja Dudy.

A Zelnik odpowiada:

Nie wiem, może Olek Łukaszewicz, prezes ZASP-u

I on coś na Dudę opowiadał? - dopytuje dziennikarz.

->A nie, przepraszam, on już pobiera [emeryturę - red.], on ma już 69 [lat - red.] - mówi Zelnik i rzuca inne nazwisko: A może ten, Artur Barciś. On krytykował prezydenta? — upewniał się dziennikarz. Tak, on raczej za Komorowskim. No to już, na czarną listę. Zaczniemy od Barcisia — mówi dziennikarz. A Zelnik żegna się serdecznie: No, fajnie, z Bogiem.

Tak audycję opisuje Gazeta Wyborcza. Podobnie relacjonuje ją portal NaTemat.

No zaczęło się. Na głowę aktora posypał się medialny hejt. Że donosiciel, PiSowsa gęba etc.

Ta rozmowa obnażyła coś potwornego, co mówi więcej niż wszelkie deklaracje polityczne, niż ten szajs polityczny lejący się przed wyborami z mediów

-– skomentowała zdarzenie Karolina Korwin-Piotrowska.

Sprawa wkroczyła też na „salony polityczne”. O audycję byli pytani dziś po kolei Beata Szydło, Andrzej Halicki i Michał Szczerba.

Tyle, że … sam aktor sprawę przedstawia zupełnie inaczej.

Ktoś do mnie zadzwonił przedstawiając się, że jest z kancelarii. I dowiedziałem się, że Kancelaria Prezydenta jest zainteresowana opinią środowiska artystycznego na temat wcześniejszego wieku emerytalnego – tzn. powrotu do tego wieku, który proponuje Andrzej Duda. Tego dotyczyła rozmowa.

— opowiada nam Jerzy Zelnik. Jak zapewnia nazwiska, które w jej trakcie wymienił - były nazwiskami osób, które w jego opinii mogłyby wyrazić opinię w tej właśnie kwestii. .

Na głos zastanawiałem się kto na ten temat może wydać opinię. Uznałem, że Łukaszewicz nie, bo jest już na emeryturze, bo ma 69 lat. Więc może Barciś, może Szczepkowska, może Wysocki. Potem sam dzwoniłem do iluś osób. Nie każdy chciał się wypowiadać. Bo większość znanych aktorów mówi, że im wszystko jedno, bo i tak pracują do śmierci. To była rozmowa wyłącznie na temat projektu ustawy Andrzeja Dudy o wieku emerytalnym

— relacjonuje aktor.

Cała reszta została dograna. To zresztą była rozmowa sprzed 7 tygodni. Przez 7 tygodni męczyli się widocznie, żeby zrobić z tego „fajną” audycję, którą puszczają na tydzień przed wyborami. Motywy są oczywiste…

— ocenia.

Zelnik nie kryje oburzenia manipulacją, której dopuścili się dziennikarze Eska Rock.

To są metody, które znamy z PRLu. Ja to pamiętam doskonale - mam 70 lat, ale dobrze, żeby ludzi zrozumieli gdzie żyją. Nie mam czasu ani zdrowia, żeby chodzić po sądach. Napisałem już sprostowanie. I jedyne co mogę to powiedzieć kolegom, żeby w te ubeckie metody nie wierzyli. A jak spotkam kolegę Wojewódzkiego to mu splunę w coś, co on nazywa twarzą.

— stwierdza rozżalony i wzburzony Zelnik."

W temacie wątku, na kogo głosować? Na człowieka dla którego węgiel i węglowodany to to samo :-)

12112322_1510238282624904_1390937294774952203_n.jpg?oh=f31eea43d420446fbb9fbfe213b521e8&oe=56CA4F1D

12072622_148512395500778_2918376921769222720_n.png?oh=c6610269016aabad5af88e55f0c5f878&oe=56C8E33E

12140593_1686395181594503_4386223357157469695_n.jpg?oh=f9a60282e3334d2726df250e84dc73ca&oe=56C63A99

A ojcu inkasentu dedykacja :-)

12122849_1643047859311755_3846448545473591569_n.jpg?oh=d9089563ea4c5edd756fef634309a977&oe=56CF62BF

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Jakim trzeba być idiotą aby uwierzyć w tak przeprowadzoną rozmowę - to dziecko potrafi zmontować.

Już pojawiają się tytuły o dobrym radiowym żarcie, ale puste baranki nie potrafią zmusić się do myślenia.

Jak myślicie, ile razy trzeba to wkleić, żeby ktoś uwierzył?

A z drugiej strony - jak myślisz, jak głupi musiałby być Zelnik, żeby wierzyć, że takie rozmowy przeprowadza się przez telefon?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Jeśli jesteś w odpowiednim okręgu to głosuj. Każdy głos oddany na kandydaty PiS jest rozsądnie powierzony.

No i w końcu oficer propagandowy PiS przestał udawać.

Jestem Europejczykiem.

Jak głosować to tylko KORWIN/Kukiz. Do wyboru do koloru :) KORWIN - kuce, Kukiz - mieszanina ludzi z dorobkiem z jakimiś "samorządowcami" nie wiadomo skąd. Mam nadzieję że oba byty wejdą do sejmu. Znowu trzeba wybierać "z braku laku dobry kit"

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Cookies??? A głosujta sobie ludzie na niego. Ale cudów się nie spodziewajcie, bo z jednej strony programowy brak programu a z drugiej zadeklarowane poparcie dla PiS (w zasadzie w ciemno) dają do myślenia.

Oczywiście dają do myślenia wyłącznie tym, co myślą ;-).

Ale lepszy Kukiz od Prezesa, przynajmniej coś będzie się działo. Ale prorokuję, że jeżeli Kukiz dostanie się do parlamentu to szybko stoczy się na pozycję prawacko-radykalną, taki Hitlerek bez charyzmy i bez Żydów (na szczęście).

Jestem Europejczykiem.

Od 25 lat nie głosowałem z jakąś wielką nadzieją na sensowne działania politykierów. Duet KORWIN/Kukiz może wbić klina w postokrągłostołową maszynę. Tak jak wygrana Dudy (sama w sobie bez wielkiego znaczenia), zmieniła historię Polski - gdyby wygrał Komorowski już by do Polski jechały transporty wypełnione dziesiątkami tysięcy murzynów i arabów.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Jak już kilka razy pisałem - mimo, że sensu głosowania na Kukiza nie widzę to uważam, że w tych wyborach każdy powinien głosować na partię z która łączy jakieś nadzieje a nie na zasadzie wyboru mniejszego zła, co po wprowadzeniu progów było przekleństwem polskiej sceny politycznej.

Jestem Europejczykiem.

I muszę ci powiedzieć że po raz pierwszy widzę taki wybór. Nie jest to jeszcze miód-malina, ale jest opcja z głosowaniem za jakimś konkretniejszym kierunkiem.

Pisałem o tym, ale jeszcze raz powtórzę - w tej chwili mamy unikalną sytuację gdy głos oddany na partie z poza głównego nurtu może mieć znaczenie.

Dlatego głosujmy ma tych, na których rzeczywiście chcemy głosować, bez oglądania sie na szanse wyborcze i sondaże.

Jestem Europejczykiem.

A z drugiej strony - jak myślisz, jak głupi musiałby być Zelnik, żeby wierzyć, że takie rozmowy przeprowadza się przez telefon?

Głupi jestem, że ufam ludziom. Widocznie trzeba szczerzyć kły i każdemu patrzeć na odciski palców - w takim społeczeństwie żyjemy - mówi z kolei "Onetowi".

Głupich nie sieją sami się rodzą. Aktor Zelnik dał popis swojej ignorancji i intelektualnej niemocy

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Jarosław Kaczyński w Warszawie: "Nie idziemy do władzy po odwet. (...) Zacznie się w Polsce czas uczciwości!"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wojnę to on zacznie po wygranych wyborach. Wszyscy którzy choćby tu na forum nie krytykowali PO oraz krytykowali pis zostaną aresztowani w momencie podania oficjalnych wyników wyborów. Sądy kapturowe dokończą reszty...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ja chciałbym podkreślić że nigdy nie agitowałem za PO. Ja publicznie namawiałem do NIE głosowania na PO. Ja nawet otworzyłem wątek żeby głosować na PIS.

I udzielałem się aktywnie w wątkach kościelno - boskich.

Tak więc proszę o pobłażliwe potraktowanie mojego przypadku i łagodny wymiar kary.

Jakby co to z chęcią na kolegów doniosę. Tylko wolałbym wiedzieć z góry na których ...

Nie biorę odpowiedzialności za powyższe wpisy. Czy jak będę donosił na kolegów z forum to ktoś po wyborach daruje mi moje domniemane winy ?

Gdzie można donosić, do kogo i na kogo ? I jakie tematy są preferowane ?

ktoś po wyborach daruje mi moje domniemane winy ?

Ależ oczywiście! Każdy kto jest ludzkim człowiekiem wybaczy. Ale jako człowiek, niestety będąc reprezentantem Narodu nie może. Musisz gardło dać!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ja tam żałuję że piszę na tym forum.

Na początku miało być fajnie. Wziął mnie Administrator i tak powiada : chodź, popiszesz trochę tu u nas, powzmacniasz niektóre firmy, kolumny i wzmacniacze. Robota przyjemna i bez żadnego ryzyka, a 2 % od każdej transakcji ci wpadnie. Dla niepoznaki popiszesz trochę o polityce...

I co ? Kasy ani śladu, ani jednego przelewu nie zobaczyłem ! A ilu frajerów to truchło kupiło co to je wzmacniałem ?

Robota bez ryzyka ? Teraz za to "bezpieczne pisanie" o polityce dla "odwrócenia uwagi" od lewych interesów - to mnie mogą po wyborach do pierdla wtrącić.

To ja mam gdzieś takie układy ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.