Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Lech36 napisał:

Konkrety musisz sobie sam dopisać. Lekko nie ma.

Sam to moze sobie kazdy dopisac po swojemu, jeden uzna za sekte Pis, a drugi ich wrogow.

Jeden uzna KK, a drugi antyklerykalow.

I tyle

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

1 godzinę temu, bubusia napisał:

Skompromitowales sie, kazdy to widzial.

W twoich oczach? To dla mnie zaszczyt.

3 minuty temu, Bobcat napisał:

Oj Bob, Bob, nie sadzisz, ze to nie bylo o tobie. O czym ty piszesz.

Niebywale.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

"Antoni Macierewicz w 1983 roku chciał się ze mną spotkać, miał coś ważnego do powiedzenia. Wyszedł na przepustkę z obozu dla internowanych. Zwrócił się o spotkanie i ja się z nim spotkałem, a to zawsze jest problem, gdy się w podziemiu spotykasz z kimś, kto nie jest w strukturach podziemia, bo trzeba się odpowiednio ubezpieczyć. Szybko uciekłem z tego spotkania, bo uznałem go za agenta KGB. On namawiał mnie do tego, żebym się ujawnił, mówił, że "Solidarność kaputt, że to koniec z Solidarnością" - i mówię to z ręką na sercu - "że tak naprawdę jedynym ratunkiem jest, żebyśmy tak autentycznie, naprawdę pokochali ZSRR, bo tylko, jak oni nam uwierzą, że my ich kochamy, to dadzą nam więcej wolności".."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

6 minut temu, Bobcat napisał:

... powiedział Główny Bagienny.

I kolejny koles zaczyna pyskowke. No coz, musze zglosic. I nie powiedzial glowny bagienny, tylko moderator. Masz jeszcze raz:

Panowie Koledzy w swoich zachowaniach względem siebie na Bocznicy doszliście do granicy akceptowalnej dla wszystkich. Łamiecie w ciągu dnia dziesiątki razy Regulamin, zgłaszacie jeden drugiego - sami nie pozostając dłużnym. Zaczyna to niestety zmierzać ku bagnu, z którego nic dobrego nie wyniknie. Od dziś każda personalna pyskówa i używanie zwrotów przyjętych za obraźliwe -bezwzględnie punkty. Każda kolejna taka akcja pomimo wcześniejszego ostrzeżenia - ban w temacie. Dla bardziej "aktywnych" przenoszących swoje spory na kolejne tematy - ograniczenie na całe Forum AS. 

Zrobiło się z tego bagno - nie macie już żadnych oporów w używaniu słów obraźliwych względem siebie.

Proszę potraktować ten post na poważnie - tym razem nie ma wyjątków i zmiłuj się. 

Mod.

Czy ta tzw strona antyrzadowa ma w ogole pojecie o dyskusji, czy tylko pyskowki, epitety i trolling? Jak mozna rzeczowo dyskutowac, jezeli co  chwila pojawia sie jakis user, ktory nawet nie wie o czym jest mowa, tylko wybiera sobie jakis fragment, cytuje, i na podstawie tego fragmentu atakuje rozmowce.  Przyklad? Prosze bardzo, wszedl kolega Bob, i pierwsze co zrobil to odpysknal na cos co w ogole go nie dotyczylo. No rece opadaja.

Edytowane przez bubusia

Obrażasz Moderację zakładając że nie będzie potrafiła rozpoznać kto tu dzisiaj od samego początku prowokuje pyskówki.

Zapewne wychodzisz z założenia że jako PiS-owcowi wolno ci więcej.

5 minut temu, Bobcat napisał:

Obrażasz Moderację zakładając że nie będzie potrafiła rozpoznać kto tu dzisiaj od samego początku prowokuje pyskówki.

A ty kogo obrazasz reagujac w ten sposob. Cytat:

bubusia o Topie

Skompromitowales sie, kazdy to widzial.

Bobcat w reakcji na powyzsze

No nie zenujace, i czy nie potwierdza moich slow? Ja kieruje slowa do kolegi Topa, a tu wpada Bobcat, nie wie o co chodzi, i pisze, ze to dla niego zaszczyt.

?

Edytowane przez bubusia

1 minutę temu, bubusia napisał:

czy nie potwierdza moich slow

Nie potwierdza. Natomiast całość wpisów z dnia dzisiejszego dowodzi, że to Ty w planowy sposób, używając takiej a nie innej narracji, usiłujesz innych sprowokować. Tylko po to aby mieć pretekst do biegania na skargę.

14 minut temu, Bobcat napisał:

Zapewne wychodzisz z założenia że jako PiS-owcowi wolno ci więcej.

Albo to, znowu to samo

7 minut temu, Bobcat napisał:

Nie potwierdza. Natomiast całość wpisów z dnia dzisiejszego dowodzi, że to Ty w planowy sposób, używając takiej a nie innej narracji, usiłujesz innych sprowokować. Tylko po to aby mieć pretekst do biegania na skargę.

Totalne bzdury i bezpodstawne oskarzenia, w zaden sposob nie majace zwiazku z toczacymi sie tu dyskusjami.

Edytowane przez bubusia

Gość

(Konto usunięte)
28 minut temu, bubusia napisał:

Totalne bzdury i bezpodstawne oskarzenia, w zaden sposob nie majace zwiazku z toczacymi sie tu dyskusjami

By watek stał się rzeczywiście tylko merytoryczny trzeba by zmienic mentalność wiekszości piszących dla których celem jest tylko osmieszenie i dokopanie drugiemu w imie wyładowania frustracji powstałej w związku z nieakceptowalną sytuacja polityczną

Nie zawsze da się wytrzymac ataki i dlatego spirala kłótni nakręca się sama

podziwiam Cię ,za chęć naprawy sytuacji, ale nie sądzę by udało sie to w dłuzszym okresie czasu

Ukryta Zawartość

Też przegrali z krowami+ i świniami+.

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

6 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Potwierdzam ten fakt.Sytuacja jest bardzo poważna.

Wiem, zauważyłem to przy okazji niezbędnych wizyt u lekarza. Dobrze że jestem osobą myślącą i część tematów zdrowotnych potrafię z dobrym skutkiem opanować sam. Niestety są przypadki wymagające szerszej wiedzy niż moja hobbystyczna.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

45 minut temu, slawek.xm napisał:

podziwiam Cię ,za chęć naprawy sytuacji

Najpierw musi się puknąć w ten zimny bób.

Godzinę temu, bubusia napisał:

bubusia o Topie

Łomatko. 

Edytowane przez toptwenty
  • Po prostu kumulują się wszystkie wady obecnego systemu lecznictwa i wieloletnie zaniedbania.I nie chodzi mi tylko o pieniądze ale o organizację.
4 minuty temu, toptwenty napisał:

Najpierw musi się puknąć w ten zimny bób.

Łomatko. 

Proszę bardzo, klasyczny trolling.

26 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:
  • Po prostu kumulują się wszystkie wady obecnego systemu lecznictwa i wieloletnie zaniedbania.I nie chodzi mi tylko o pieniądze ale o organizację.

W moim rejonie z organizacją już nie jest tak źle. Oczywiście jeżeli chodzi o poziom podstawowy. Z wyższymi poziomami już nie jest tak dobrze. Przestałem grać w kosza bo zacząłem się obawiać że prędzej czy później będę musiał skorzystać z tego wyższego poziomu a to może być problem.

2 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Bo za mało się ludzie modlą. 

A może Bozia nie chce ich wysłuchać?

2 godziny temu, Lech36 napisał:

W moim rejonie z organizacją już nie jest tak źle. Oczywiście jeżeli chodzi o poziom podstawowy. Z wyższymi poziomami już nie jest tak dobrze. Przestałem grać w kosza bo zacząłem się obawiać że prędzej czy później będę musiał skorzystać z tego wyższego poziomu a to może być problem.

Chodzi mi o szpitalnictwo.

2 godziny temu, bubusia napisał:

Proszę bardzo, klasyczny trolling.

Napisał mistrz trolliingu.

13 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

A może Bozia nie chce ich wysłuchać?

Chodzi mi o szpitalnictwo.

Z tym w mojej okolicy też jest niedobrze, ale cóż, pewnie krowy i świnie są ważniejsze dla władców Polski.

Z netu:

"Już samo wszczęcie procedury ułaskawienia wobec ukrywającego się obywatela budzi zdziwienie."

Rzecznik Prezydenta powiedział tak:
"Prezydent złożył wniosek o ułaskawienie Falenty. Nie oznacza to jednak, że chce go ułaskawić."

"?????????????????????????????????????"

Gość

(Konto usunięte)

W końcu lutego prokuratura wydała postanowienie o nałożeniu dwóch kar porządkowych po 3 tys. zł na Birgfellnera za niestawienie się na przesłuchaniach. Na tę decyzję pełnomocnicy Birgfellnera złożyli zażalenie do sądu. Jak przekazał prok. Łapczyński do prokuratury wpłynęła ostatnio decyzja sądu w sprawie tego zażalenia.

Jednocześnie prok. Łapczyński zaznaczył, że "Prokuratura Okręgowa w Warszawie podtrzymuje swoje stanowisko, że świadek Gerald Birgfellner, nie stawiając się 21 i 22 lutego 2019 r. na przesłuchanie, naruszył przepisy Kpk".

"Świadek nie usprawiedliwił swojej nieobecności, dlatego prokuratura, zgodnie z przepisami, nałożyła za świadka kary porządkowe, które zostały jednak uchylone przez Sąd Okręgowy w Warszawie wbrew dotychczasowej linii orzeczniczej w takich sprawach" - powiedział.

"Prokuratura przypomina, że każdy, niezależnie od jego wykształcenia, statusu majątkowego, miejsca zamieszkania czy tego, kto jest jego pełnomocnikiem, ma obowiązek stawić się na wezwanie prokuratury, a przepisy jasno i precyzyjnie określają, jak należy swoją nieobecność usprawiedliwić. Świadek Gerald Birgfellner tego nie uczynił, czym wprost naruszył przepisy Kpk" - podkreślił prok. Łapczyński.

Rzecznik prokuratury przypomniał też, że "Birgfellner nie stawił się również na zaplanowane na 10 kwietnia przesłuchanie mimo prawidłowego doręczenia wezwania". "Takie zachowanie świadka Geralda Birgfellnera kolejny raz uniemożliwiło przeprowadzenie czynności procesowych, które zostały podjęte z jego zawiadomienia" - powiedział.

i jak ktos ma ochotę poczytac

„Najbardziej ulegli w Europie wobec Kremla są prawicowi populiści, którzy są najlepszymi przyjaciółmi Putina. Dlatego uważam, że pan Kaczyński powinien sobie przemyśleć swoją przyjaźń z przyjaciółmi Putina” – mówi w wywiadzie dla „Newsweeka” Frans Timmermans, kandydat europejskich socjalistów na szefa Komisji Europejskiej."

https://www.newsweek.pl/swiat/polityka/frans-timmermans-dla-newsweeka-nie-bedzie-kompromisow-w-kwestii-praworzadnosci/ptj99qq

"Polska jest wciąż państwem prawa"

jednak ?

obraz.thumb.png.40a6233142be6dd3ab4068a45312a8f1.png

A moze jednak istotniejsze sa nasze oczekiwania, a nie zagraniczne firmy:

Polskie firmy ostrożne

Ocenę stanu polskiej gospodarki poruszył też PKB BP w "Raporcie o sytuacji mikro,małych i średnich firm
w roku 2018". Jednym z tematów, który opisuje, jest Ogólny Wskaźnik Koniunktury. W 2018 roku wyniósł 100,4 pkt. "Oznacza to, że statystycznie wśród polskich przedsiębiorców było więcej optymistów niż pesymistów, jednakże przewaga ta była niewielka, biorąc pod uwagę, że wskaźnik wyniósł zaledwie 0,4 punktu ponad poziom neutralny 100 punktów"

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.