Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Za to Jędruś wie ,że to wszystko dla niego naszego prezydenta wszech czasów

"Kwota 1100 zł zasili w ciągu najbliższych trzech miesięcy budżety polskich emerytów i rencistów, także osób pobierających świadczenia przedemerytalne – z ZUS-u, ale też z Kasy Rolniczego Ubezpieczenia – de facto wszystkich polskich emerytów i rencistów. Bardzo mocno chcę to zaakcentować, bo jest to jednorazowe świadczenie skierowane do prawie 10 mln Polaków – ludzi, którzy w znakomitej większości liczą pieniądze zawsze do końca miesiąca i nie mają rewelacyjnej sytuacji materialnej.

Co jest niezwykle istotne? Że jest to świadczenie skierowane do tych, którzy w zasadzie do tej pory nie otrzymywali jakiegoś elementu dodatkowego tej polityki społecznej, która jest prowadzona przez Prawo i Sprawiedliwość. Poprzez program 500+ wspierane są rodziny wychowujące dzieci – w zdecydowanej, absolutnej większości nie dotyczy to emerytów.

Niejednokrotnie w czasie moich spotkań w całej Polsce słyszałem takie ciche głosy – bo to zawsze były głosy bardzo spokojne, ciche, niemalże szeptane do ucha: „Nam się trudno żyje i chcielibyśmy otrzymać wsparcie”. Dziękuję bardzo Pani Minister, Panom Senatorom i rządowi za to, że taka decyzja została podjęta i możemy to jednorazowe świadczenie w 2019 roku zrealizować jako pewien gest ze strony polskiego państwa skierowany właśnie do tych ludzi, którzy pobierają świadczenia emerytalne, rentowe i – jak powiedziałem – także przedemerytalne.

Cieszę się, że polityka, którą zapowiadaliśmy w czasie kampanii wyborczej – w latach 2014 i 2015, gdy toczyła się kampania prezydencka, zapowiadałem politykę wsparcia socjalnego, tego, że taka polityka będzie realizowana – że te zobowiązania są w tej chwili konsekwentnie realizowane i że nie były to obietnice rzucane na wiatr, tylko słowa wypowiedziane z pełną odpowiedzialnością, powagą i wielkim szacunkiem dla tych, którym były dedykowane. Obniżyliśmy wiek emerytalny. Dzisiaj kolejne świadczenie dla emerytów i rencistów. Cieszę się, że możemy tę politykę razem realizować.

I wreszcie jeszcze ostatnia informacja: nie będą z tych pieniędzy, które zostaną Państwu wypłacone, dokonywane żadne potrącenia. Nie będzie to wliczane do dochodu, od którego później są ustalane świadczenia. Są to pieniądze ekstra, które mają charakter właśnie bieżącego wsparcia i oddania szacunku emerytom i rencistom jako ważnej części naszego społeczeństwa."

uczcie sie polityki od pisu!!!!!!!!!

----------------------------------------------------------------------

koledzy z administarcji sledzący wątek dodajcie wpis do watku by sprawdzić jak długo sie dodaje

Edytowane przez slawek.xm

TAK KOŃCZĄ KRETYNI

"Jak pokazał poseł PO Krzysztof Brejza, Antoni Macierewicz wystąpił do Ministerstwa Spraw Zagranicznych o zaalarmowanie międzynarodowych instytucji o rzekomych eksplozjach prezydenckiego tupolewa pod Smoleńskiem. Jednak to, co MSZ zrobiło z pismem Macierewicza, pokazuje, jak nawet "dobra zmiana" traktuje obecnie spiskowe teorie o przyczynach katastrofy smoleńskiej.
Polityk PO napisał, że "MSZ tak się wstydziło, że raport AM odesłali...MON. Ostateczna kompromitacja 'zamachowych' teorii PiS. PiS przerzuca teorią spiskową pomiędzy ministerstwami jak gorącym kartoflem".

Krzysztof Brejza

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tusk będzie prezydentem a Biedroń premierem. 

A wieże na Srebrnej przerobi się na Narodowe Centrum LGBT.

Teatr kukiełkowy wyssany z mlekiem matki.

Ukryta Zawartość

Tak nakręca się nienawiść. Mieszkaniec Pruchnika, który pomaga Żydom, dostaje maile z obelgami. 

Prawdziwe bohaterstwo uczciwych Polaków.

Sami amatorzy z drugiej b.

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, slawek.xm napisał:

uczcie sie polityki od pisu!!!!!!!!!

Jakiego pisu?????  Cały PRL polegał na umiejętnym rozrzucaniu ochłapów.  Że co? Na koniec ukradł oszczędności i składki i zbankrutował państwo? No już nie czepiajmy się szczegółów....

7 minut temu, Zbig napisał:

No już nie czepiajmy się szczegółów....

na dodatek skończyło się zdradą narodową czyli okrągłym stołem, który to scenariusz teraz PiS chce powtórzyć na Stadionie Narodowym. ?

Czy totalną  destrukcję można nazwać polityką ?Chyba tylko w chorych głowach. 

Maturzysto, bądz pełen wiary.

Wg. nowej ustawy wikary dopuści Cie do matury, proboszcz będzie w komisji a ocenę zatwierdzi biskup.

Podaj dalej.

No i mamy kolejny dzwon.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

A takiego poparcia dla EU jeszcze dotąd w Polsce nie było. Grunt to dobra polityka PiS. ?

"Z najnowszego badania CBOS wynika, że przeciwnych członkostwu Polski w UE jest obecnie tylko 5 proc. badanych, 4 proc. jest niezdecydowanych co do tego, czy lepiej, by Polska należała do UE, czy nie. Tak wysokiego poparcia dla naszej obecności w UE nie było od 2004 roku - czyli od momentu wstąpienia Polski do Unii."

Ukryta Zawartość

Tak się boimy gender ?

Ukryta Zawartość

Wielu naszych rodaków nadal uważa,że UE jest tylko po to abyśmy ją mogli doić ale w zamian niewiele dawać i nie poczuwać się do obowiązków.Takie myślenie Polaczka cwaniaczka.

Może to wpływ tych 550+ na krowy i 100+ na świnie za pieniądze EU.

Pewno niedługo zrozumieją, ze jak się pozbędą polskiej władzy to dostaną jeszcze więcej. 

5 godzin temu, jar1 napisał:

PiS chce powtórzyć na Stadionie Narodowym. ?

Uważasz, że Broniarz byłby odpowiednikiem Kiszczaka czy może uszatego?

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

10 godzin temu, xniwax napisał:

Uważasz, że Broniarz byłby odpowiednikiem Kiszczaka czy może uszatego?

Zgodnie z pisowskim scenariuszem dowolnie byle kimś złym.  Najbardziej znamienna jest tu nienawiść do przywódców wszelkich prawdziwie niezależnych związków zawodowych.

"Dana partia wykupuje setki, a może nawet tysiące fejkowych kont, nazywanych też botami. Później dostosowuje się je do naszych realiów. Nadaje polskie imię i nazwisko, buduje linię historyczną – urodziny, miejsce pracy, zdjęcia z rodziną ściągnięte z zachodnich serwisów fotograficznych i posty związane z linią światopoglądową, która jest zgodna z polityką danej partii. Postaci kreuje się na wyczucie. Chodzi o to, żeby konto było spójne i wiarygodne. Dobry bot musi mieć wielu znajomych, a jego posty powinny być komentowane i zyskiwać polubienia."

https://kobieta.wp.pl/moja-kuzynka-wrocila-zaplakana-ze-szkoly-tak-manipuluje-nami-armia-trolli-6373759249852033a

Dość wstrząsający opis rzeczywistości. 

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
"Dana partia wykupuje setki, a może nawet tysiące fejkowych kont, nazywanych też botami. Później dostosowuje się je do naszych realiów. Nadaje polskie imię i nazwisko, buduje linię historyczną – urodziny, miejsce pracy, zdjęcia z rodziną ściągnięte z zachodnich serwisów fotograficznych i posty związane z linią światopoglądową, która jest zgodna z polityką danej partii. Postaci kreuje się na wyczucie. Chodzi o to, żeby konto było spójne i wiarygodne. Dobry bot musi mieć wielu znajomych, a jego posty powinny być komentowane i zyskiwać polubienia."
https://kobieta.wp.pl/moja-kuzynka-wrocila-zaplakana-ze-szkoly-tak-manipuluje-nami-armia-trolli-6373759249852033a

Dość wstrząsający opis rzeczywistości. 
Z tym, że przesadzili 0ad41233aa98feaeb8ca1095cd04a141.jpgae3de0b8d257ec4ea17c02c6ef789634.jpg

No. Pozdrawiam. Esjurzułel. To z francuskiego jes.

......

Kiedyś nawet, sławciu, bido z nędzą - był tu taki wśród nas pewien ch*j, co go podejrzewaliśmy, że to biskup.

A przynajmniej tak pisał i tą drogą klepał swą przyszłość.

23 minuty temu, asterix1 napisał:

Cała banda

Punkt widzenia nie miłośnika bandy, z perspektywy miłośnika innej bandy.
Nie będzie tej bandy, będzie inna. Ot i cała filozofia demokracji, historia o tym "mówi", wręcz wrzeszczy.
...i co?

c'est la vie

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

41 minut temu, xniwax napisał:

Nie będzie tej bandy, będzie inna.

Inne bandy to owieczki przy tej obecnej.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Żadne tam "selawi", Jacku. Sympatyczny, skądinąd...

Po tej Twojej, ukochanej "bandzie" - sprzątania i do porządku wracania... - a tak ze trzydzieści lat będzie. Wiesz - jako permanentny optymista to mówię. 

Chwała Pambukowi - nie doczekam.

Bo to w boku mnie choroba 'kurwicą' zwana gniecie, a i szarpie w krengosópie cosik. A i mój kot Tykot we wjadyro z farbą - wpadł. I łapki - po całej chacie!?

Jak żyć?

Zderzyłem się dzisiaj z nowym poziomem pocztowego absurdu. Dostałem kłamliwego SMS'a na temat statusu mojej paczki.
SMS przyszedł wraz z PIN kodem do odebrania tejże paczki, a konkretnie - we wskazanym w SMS'ie punkcie odbioru paczek.
Sęk ino w tym, że Poczta Polska kłamie.
Rozsyła nieprawdziwe SMS'y dotyczące statusu paczek.

We wskazanym punkcie odbioru paczek powiedziano mi bowiem, w sposób bardzo DEFINITYWNY, że takiej paczki u nich NIE MA.
Pojechałem więc na moją rejonową pocztę, zapytać What The FUCK ?
Tam mi grzecznie udzielili odpowiedzi, że nie rozumieją, o co mi chodzi.
"Przecież system mówi, że paczka została mi już DORĘCZONA."
Takie teraz nowe zmiany na poczcie są.

Witamy w krainie absurdów.

No. Mój Stary przesłał mi leki na moje wrzody - oblepione znaczkami z Lewandowskim.

Wciąż mnie boli...

5 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

No. Mój Stary przesłał mi leki na moje wrzody - oblepione znaczkami z Lewandowskim.

Wciąż mnie boli...

Jakbyś miał ojca dyra to by Ci przeszło.... ?

comment-Eu04tj-J5-D9-Nk-VMNh-WE50z-OVl-I

Wiem, Adasiu...

Ale mój Stary to przyzwoity gość. Przyśle?.

Choć boli wrzód, jak ... uj.

Kiedyś idę do apteki, nieopodal, skarżę się, recepty przedstawiam... Baba mi na to - to i tamto....

-,Jesteście rasą skarlałą, rzekł Jacek, trzymając się za bolący brzuch. 

I wyszedł, bo miał gdzieś w porciętach ostatnią polską tabletkę...

,?

Po raz pierwszy mówi do rzeczy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.