Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, sittek napisał:

Za co mam przepraszać? Za twoje pajacowanie? Może na mszę mam jeszcze dać i na Kościół? Do Częstochowy może na pielgrzymkę mam się wybrać? Daj spokój, legalizowanie kilkoma wpisami swojej obecności na forum? Ja się na to nie łapię.

No i ca panowie, macie sittka, nawet nie wie za co ma przeprosic. Piszesz mu jak jest, dowody sa, a on swoje.

Szkoda slow.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Jakie dowody? Kilometry twoich wpisów gdzie wspierasz pedofili w sutannach i prowadzisz propisowską nagonkę, to są dowody. A że od jakiegoś czasu wpiszesz coś w jakimś pokoju to ma być dowód? To samo zaczął robić Maju, też Mistrz Zakonu Chrystusowego, nagle zaczął udzielać się w wątkach o TV i o sprzęcie stereo. Przeproś innych.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

12 minut temu, slawek.xm napisał:

Tischner(...) jest autorytetem

Nie jest to odpowiedź na  ten wpis. Tylko powiązana refleksja.Czyim autorytetem jest Tischner? "GW"?

Edytowane przez Zyzol

Jakie dowody? Kilometry twoich wpisów gdzie wspierasz pedofili w sutannach i prowadzisz propisowską nagonkę, to są dowody. A że od jakiegoś czasu wpiszesz coś w jakimś pokoju to ma być dowód? To samo zaczął robić Maju, też Mistrz Zakonu Chrystusowego, nagle zaczął udzielać się w wątkach o TV i o sprzęcie stereo. Przeproś innych.

Chu.... z chorobami, ale ze typek sie kompromituje, pokazujesz mu czarno na bialym, kazdy to widzi, a on dalej pali glupa, to raczej dobrze o kondycji ludzkosci nie swiadczy.

Teraz ja mam go przepraszac.

BN nie wkur.... by cie taki typek, badz obiektywny, pokaz klase.

Sittek czy ty zdajesz sobie sprawe, ze kiedys pisalem tylko w tematycznych, ze znam wielu ludzi z tego forum, ktorzy znaja tez dobrze mnie, czy ty naprawde njie masz za grosz honoru, i dalej bedziesz palil glupa i wypisywal te pierdoly?

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Nie zapomnij złożyć stosownego Raportu na koniec dnia. Tylko ujmij szczegóły. No i dokształć się jeszcze z wątków tematycznych. Nie można pozostawać w tyle, można się zdekonspirować. Musieliby wstawić nowego, i wszystko od początku zaczynać, z nową legendą.

11 minut temu, sittek napisał:

Nie zapomnij złożyć stosownego Raportu na koniec dnia. Tylko ujmij szczegóły. No i dokształć się jeszcze z wątków tematycznych. Nie można pozostawać w tyle, można się zdekonspirować. Musieliby wstawić nowego, i wszystko od początku zaczynać, z nową legendą.

No i przeprosil. Taka forme przyjal. No coz.

Mocny krytyk KK.

Zenada.

BN prosilem cie o wypowiedz? Tylko prosze o ustosunkowanie do konkretnej sytuacji ala kierowca o ktorego mnie zagadnales? Zostaw swiatopoglad na bocznicy:)

Widze, ze jestes, dlatego pytam:)

Dobra, spierd.... do roboty, bo rzeczywiscie za duzo.

Edytowane przez bubusia

16 minut temu, jar1 napisał:

Przywoływanie Tischnera to już samobójstwo a nawet sepuku ?

Tak, tylko on mowi o terroryzmie(podczepianiu, wykorzystywaniu), obecnie, zaleznie od swiatopogladu, mamy do czynienia z innymi terroryzmami.

Jest terroryzm prawicowy i lewicowy, sa tez rozne okolicznosci.

I nie zmienia to jego wypowiedzi odnosnie roli KK

Edytowane przez bubusia

Godzinę temu, Bobcat napisał:

A w świat poszła informacja że stajemy się krajem religijnego terroru:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z komentarzy pod tekstem:
"Świat się śmieje.... Podczas gdy narody zastanawiają się, jak unowocześnić gospodarkę, jak poprawić los ludzi, jak dbać o matkę- Ziemię, nasze krajowe wydarzenia i priorytety są jakby z Kosmosu. Ale w sumie nie o przyszłość Polski chodzi, tylko tu i teraz. Prezes chce utrzymać władzę do śmierci, bo tylko wtedy uniknie odpowiedzialności za swoje wyczyny, a po nim- choćby potop. TKM. Podlizywać się kk na całej linii. Co zabawniejsze, i świat pewnie też odnotuje, PO i PSL dołącza do czołobitnej przed klerem ekipy. A policja albo zgarnia kobietę, bo pokolorowała obrazek, albo wycina konfetti. Ewentualnie tworzy kordon ochronny dla wodza. 
Panie Brudziński, niech pan zajrzy na jaki odpust i obejrzy "dewocjonalia"- będzie miał pan wielu "stwórców" ludowych do zapuszkowania. Będzie sukces."

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

53 minuty temu, slawek.xm napisał:

Skoro Tischner tez dla ciebie jest autorytetem to słuchaj swego mistrza i stosuj sie do jego wytycznych, hipokryto!

"I jeśli ktoś jest predysponowany do pomocy w budowaniu polskiej demokracji, to nasz Kościół"

JT

To, że kogoś szanuję i cenię jego dorobek intelektualny nie oznacza automatycznie że muszę się z nim we wszystkim zgadzać. 

Uprzedzam jednocześnie że każda następna twoja wypowiedź z użyciem epitetów zostanie zgłoszona do Moderacji.

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

Świat juz dawno przestał rozumieć na czym polega chrześcijaństwo i wolnośc wyznania

Rozumie aż za dobrze. I nie utożsamia wolności wyznania z prawem strony religijnej do siłowego narzucania swoich poglądów innym.

I jeśli ktoś jest predysponowany do pomocy w budowaniu polskiej demokracji, to nasz Kościół"

tak tak slawus ale mial ciebie  w umysle i powiedzial to

• Chrześcijaństwu w Polsce nie grozi dziś ani laicyzm, ani ateizm (przynajmniej na razie), ale  parodia  religii.

Edytowane przez muls

I jeśli ktoś jest predysponowany do pomocy w budowaniu polskiej demokracji, to nasz Kościół"

A wyjaśnił, dlaczego nie pomaga - mimo swej predyspozycji?

Nakrzyczałem na starego łobuza . Ciągle z zadrości pakuje mi sie na kolana .

Nakrzyczałem żeby młodym się zainteresował .

O dziwi poszeedł i kilka minut siedział obok młodziaqka

a jesli tak lubisz tego znakomitego ksiedza to moze to slawus

W moim życiu filozoficzno-kapłańskim nie spotkałem kogoś, kto stracił wiarę po przeczytaniu Marksa, Lenina, Nietzschego, natomiast na kopy można liczyć tych, którzy ją stracili po spotkaniu z własnym proboszczem. Jest to bardzo przykre zjawisko, kiedy lekarz zaraża chorego.

Ale to slawus to cie ucieszy .Tez Jego

Nie jest wolny człowiek, który nie potrafi przyznać się do winy. Nie jest wolny naród, który nie potrafi wysłuchać wyznania win i uczynić takiego wyznania. Nic tak nie krępuje wolności, jak wina nienazwana i niewyznana.

tego na pewno nie znasz a to jest do ciebie.Tez JEgo

• Polacy to ludzie o „czystym sercu”, którym nie potrzeba „praw pisanych”, bo sami – patrząc w serce – wiedzą, kogo głaskać, a kogo bić

ale to chyba nie ON znowu o tobie.

• Jestem głęboko przekonany, że nasza ojczyzna dzisiaj, jak nigdy prawie, potrzebuje religii, która by Polskę odnowiła. Ale co Polska robi z religią? Bardzo często czyni narzędziem do nienawiści bliźniego swego.

mam tego duzo slawus starczy na caly tydzien tak wiec spokojnie

Edytowane przez muls
56 minut temu, bubusia napisał:

kiedys pisalem tylko w tematycznych, ze znam wielu ludzi z tego forum, ktorzy znaja tez dobrze mnie, czy ty naprawde njie masz za grosz honoru, i dalej bedziesz palil glupa i wypisywal te pierdoly?

No to sprawdzamy.

@bubusia: data rejestracji 23.11.2008, wpisów w wątkach merytorycznych 1704

@sittek: data rejestracji 10.07.2005, wpisów w wątkach merytorycznych 9182

moja skromna osoba: data rejestracji 04.09.2008, wpisów w wątkach merytorycznych 9063

No comments.

7 minut temu, Bobcat napisał:

No to sprawdzamy.

@bubusia: data rejestracji 23.11.2008, wpisów w wątkach merytorycznych 1704

@sittek: data rejestracji 10.07.2005, wpisów w wątkach merytorycznych 9182

moja skromna osoba: data rejestracji 04.09.2008, wpisów w wątkach merytorycznych 9063

No comments.

I to ma potwierdzac, ze nie pisze w watkach merytorycznych, ze mam tam pare wpisow, ktore ostatnio umiescilem, i ze nikt z forum na pewno mnie nie zna?

Bobik, znowu widze walnales niezla babe.

?

Moze napisz nam ile recenzji, odniesien, do roznych urzadzen sluchanych u siebie lub w gronie znajomych zamiesciles na forum

Ile osob skorzystalo z twoich rad odnosnie zakupu urzadzen

Podasz nam takie dane?

Edytowane przez bubusia

Bubuś pół godziny temu żegnałeś się i ponoć do roboty szedłeś. Z tramwaju piszesz?

Wlasnie wychodze. Niestety jeszcze raz zajrzalem. Pamietaj ze mam tez telefon:)

I dlaczego myslisz, ze pisze z tramwaju. Myslisz, ze nie moge sobie pozwolic na samochod?

Bobik na czym sluchasz, moze takie zawody

?

Edytowane przez bubusia

9 minut temu, dulon184 napisał:

Nakrzyczałem na starego łobuza . Ciągle z zadrości pakuje mi sie na kolana .

Nakrzyczałem żeby młodym się zainteresował .

O dziwi poszeedł i kilka minut siedział obok młodziaqka

Dulooooon!!!!!

Palec Ci się obsmyknął. O kotkach to gdzie indziej!

Tu się gada o osłach i baranach. Lub czasem o burakach i kartoflach!?

2 minuty temu, bubusia napisał:

Bobik, znowu widze walnales niezla babe.

Podważasz te statystyki? Wskaż w którym miejscu są nieprawdziwe.

Cały czas próbujesz rozmawiać metodą na rympał i na bezczela. Wymagając jednocześnie od innych kultury dyskusji.

Trzeba oddzielać ziarno od plew.

"

Niektóre tak zwane »katolickie« media stały się symbolami arogancji, agresji, ksenofobii i ciasnego fanatyzmu. Wyrządzają one niepowetowana szkodę polskiemu Kościołowi dzisiaj i na przyszłość. Mam tu na myśli przede wszystkim Radio Maryja, a także, choć może w mniejszym stopniu, tygodnik »Niedzielę«. Nie waham się powiedzieć, że ogólny profil audycji wspomnianej rozgłośni, z nielicznymi wyjątkami, rysuje karykaturalny, skrajnie zideologizowany, trącący prymitywnym nacjonalizmem wizerunek Kościoła i chrześcijaństwa”.

Atmosfera tego nurtu religii przypomina atmosferę sekty. Takie samo zamknięcie w świecie emocji, takie samo przekonanie, że „jesteśmy lepsi” niż reszta świata, taka sama pogarda dla rozumu i na dodatek ta… „schorowana wyobraźnia”, co to zaludnia świat widmami wrogów („obcy kapitał”, „masoneria”, „spisek finansjery”), aby w walce z tymi wrogami sięgać po krzyże walecznych.

Oj, będzie miał Kościół nie lada problemy. Na problemy natrafią również budowniczowie państwa. Mentalność sekty tym się bowiem odznacza, że ona wszystko najlepiej wie i jej się wszystko należy. Państwo też."

"

Ukryta Zawartość

I oto mamy spełnienie tych proroczych tekstów Tischnera

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1

Na forum jestem od dawna, ale dopóki nie pojawiłeś się z kościelno partyjną misją nigdy cię w żadnym wątku nie widziałem. W ŻADNYM !!! Nikt też cię nie kojarzy, poza parom spod szyldu PIS-KEP. A teraz usiłujesz zrobić z siebie eksperta? 

Teraz, Bobcat napisał:

Podważasz te statystyki? Wskaż w którym miejscu są nieprawdziwe.

Cały czas próbujesz rozmawiać metodą na rympał i na bezczela. Wymagając jednocześnie od innych kultury dyskusji.

Bobik, bo nie mam czasu, co te statystki maja dowiesc. Ze ktos wiecej wpisow na forum zamiescil. Czy o to byl spor?

Bobik, te statystki wrecz dzialaja na moja korzysc przy tym konkretnym sporze.

Zacznij myslec.

6 minut temu, bubusia napisał:

Podasz nam takie dane?

Nie mam obowiązku ujawniać zawartości mojego priv. Natomiast podane przeze mnie statystyki mówią jednoznacznie kto tu jest Bohaterem Związku Radzieckiego. Przepraszam, pomyliłem się, miało być: Bocznicy.

3 minuty temu, jar1 napisał:

j, będzie miał Kościół nie lada problemy. Na problemy

ajajjaj niedobrze .Nie wiem czy slawus poradzi.

4 minuty temu, sittek napisał:

Na forum jestem od dawna, ale dopóki nie pojawiłeś się z kościelno partyjną misją nigdy cię w żadnym wątku nie widziałem. W ŻADNYM !!! Nikt też cię nie kojarzy, poza parom spod szyldu PIS-KEP. A teraz usiłujesz zrobić z siebie eksperta? 

Sittek, dupe zwracasz, dobrze wiesz, ze nie chodzi o robienie z siebie eksperta, tylko o twoje pierdoly, ze nic nigdzie nie pisalem i ze nikt tu mnie nie zna. Co, jak sam juz wiesz, jest bzdura. Polmyliles sie to sie przyznaj, a nie pierdzielysz dalej w te sama nute

Nara

Edytowane przez bubusia

6 minut temu, bubusia napisał:

Myslisz, ze nie moge sobie pozwolic na samochod?

Stukasz na Forum prowadząc samochód? To się nadaje na policję.

10 minut temu, bubusia napisał:

, te statystki wrecz dzialaja na moja korzysc przy tym konkretnym sporze.

maaja bubusia takie ze nawet zamierzam cie przepytac na okolicznosc wiedzy

Edytowane przez muls
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.