Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Teraz, sławetna Bitwa Warszawska 1920  jest nieważna. To, co się dzieje w temacie Muzeum, to kolejna żenada. Najważniejszym jest aktualnie, by szybko przejąć Westerplatte, bo:

1. Zbliża się okrągła, 80-ta rocznica wybuchu wojny.

2. 1 września - ta data jest już bardzo blisko wyborów parlamentarnych. Rocznica będzie obchodzona z pompą. Zapewne, będzie to  kolejny sukces władzy (przynajmniej odtrąbiony). Dobry pijar, jest powtrzeny dla ciemnego luda, zwłaszcza przed kluczowymi wyborami.

3. 1 wreśnia br. rozpocznie się rok szkolny. Uroczystością przykryje się burdel (choć częściowo), jaki oświacie zafundowała Zalewska.

I tak (nie)rząd dostosowuje historię do polityki i odwrotnie.

Pewno się mylisz:) Nie odróżniasz nawet OSP od PSP. Poducz się, poczytaj i od tego zacznij...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Odróżniam,ale myślałem że jesteś takim bohaterem OSP,czyli po pracy i na dożynkach.

Straż to bardzo szlachetna służba,najszlachetniejsza ze wszystkich,tak uważam. Trzym się Jacku!

Lenco,Benchmark,Harbeth,Ton Trager.

13 minut temu, Lencoman napisał:

No ale pewnie się mylę

4 minuty temu, Lencoman napisał:

Trzym się Jacku!

Wigilia będzie? W tym roku, wyjątkowo w czerwcu:)

I vice wersa!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Chodziłem do podstawówki im.Westerplatte. Spajano nam wiele historycznych faktów, pomimo głębokiej komuny nikt nie mieszał w tę walkę "rosyjskich przyjaciół", nawet nikt nie śmiał. Teraz po przejęciu przez PIC, historia zostanie napisana na nowe i okaże się, że bracia Kaczyńscy, zamach smoleński i VAT przykryje ten pomnik... Patrzeć jak narodowe półgłówki z racami wyskoczą...   

4 minuty temu, hi_aro napisał:

Teraz po przejęciu przez PIC, historia zostanie napisana na nowe i okaże się, że bracia Kaczyńscy, zamach smoleński i VAT przykryje ten pomnik... Patrzeć jak narodowe półgłówki z racami wyskoczą...   

Oby tak nie było. Choć obawy są znaczne...

56 minut temu, Lencoman napisał:

Kierwa nieszczęsny człecze,czy do Ciebie kompletnie jak do zakutego łba nic nie dociera?co mam analizować na tej kolorowance?jakie jest tło tego wykresu? Napisałem Ci już,ale może zbyt pochopnie,bo wolno myślisz,chcesz pogadać o złodziejstwie VAT to zapoznaj się z danymi mikro(Polska)oraz makro(Europa),na to nałóż dane związane z  VATem odwróconym,przeanalizuj od 2003 roku sprzedaż stali a potem telefonów komórkowych,tylko tyle,bo nie ogarniesz ani krzty więcej i przestań pierdalić jak mały kazio bo się robisz groteskowy!.

A może by tak dokładnie posłuchć komisji vatowskiej?

Tam , przsłuchiwania dośc dokładnie - jesli ogląda się to dokładnie i całośc - opisuja jak to wygląda .

A horał;a jest dobrym przykładem jak niewiele wie . I te jego min ki jak dostaje kolejnego strzała od przesłuchiwanych .

Odpadnie Wam picuniokom -pieprzenie kocopołów..

Pomyślicie , zrozumiecie i przestaniecie bajdurzyć .

Choć wątpię .

Z takim rozumowaniem nawet wbijanie młotem do łba nie pomoże .

Taki typ.

Historia to nie nauka ścisła,można parę rzeczy zmienić i nic się nie stanie,fakty faktami ale interpretacja interpretacją,na wszystko potrzebne dowody jak ich nie ma pozostaje interpretacja

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

A tym czasem w popłuczynach Kodu niejaki Kondzio M,śpiewak koderskiej kapeli a szerszemu gronu Polaków znany jako zwykły łajdak i sk***ysyn handlujacy kobietami,dał dyla przed pierdlem i jest szukany przez Policję. Piękny obrazek tej trzódki niby ratującej w Polsce demokrację. Może jakaś zrzutka na Kondzia?

Lenco,Benchmark,Harbeth,Ton Trager.

5 minut temu, caleb66 napisał:

na wszystko potrzebne dowody jak ich nie ma pozostaje interpretacja

O proszę jaki wykwit PIC fanboja, Macierewicz nie miał dowodów, a i tak interpretował po PICowsku

7 minut temu, caleb66 napisał:

można parę rzeczy zmienić i nic się nie stanie

Widzicie koledzy jaką mamy młodzież, to nasza niepodległa i bardzo mundra...

Widzicie koledzy jaką mamy młodzież, to nasza niepodległa i bardzo mundra...
Młodzieżą kiedyś byłem i to jest fakt !!
Do gimnazjum nie chodziłem i nie dlatego że nie lubię,w ten czas platfusy w PZPRrze jeszcze siedziały .

Czasem jak przyśni mi się Maryla facetka od ruskiego to budzę się spocony

"Skandynawskie forum internetowe społeczności LGBTQ o nazwie Qruiser zablokowało konta 40 mężczyzn, którzy składali propozycje seksualne 14-letniemu chłopcu. Wśród nich był działacz fundacji organizującej Paradę Równości w Sztokholmie - pisze "Svenska Dagbladet".

Dziennikarze tej szwedzkiej gazety przeprowadzili prowokację dziennikarską, polegającą na wymyśleniu postaci 14-letniego Davida, który właśnie miał odkryć w sobie homoseksualizm. Jak pisze "Svenska Dagbladet", poprzez internetowe forum społeczności LGBTQ oraz ułatwiającą spotkania aplikację Grindr wielu mężczyzn składało chłopcu seksualne propozycje oraz wysyłało zdjęcia swoich organów płciowych.

Sądzili oni, że są anonimowi, ale gazecie udało się ponad 30 z nich zidentyfikować. Był wśród nich m.in. szef fundacji Stockholm Pride, organizującej doroczną Paradę Równości w Sztokholmie. Według gazety mężczyzna rozmawiał z chłopcem o seksie BDSM i zaproponował 14-latkowi, że "wszystkiego go nauczy". Prosił go o przesłanie zdjęć i filmu swojego ciała. Wśród tych, którzy rozmawiali z Davidem o seksie był wysoki urzędnik szwedzkiego MSZ, a także emerytowany nauczyciel. Kilka z tych osób było wcześniej skazanych za nadużycia seksualne wobec dzieci.

Ukryta Zawartość

Przy tej okazji warto przypomnieć mądrość PO-wskiego prezydenta Warszawy i zachwyty nad nią "Gazety Wyborczej"

"– Obowiązkiem władz miasta jest stać przy tych, którzy są dyskryminowani. Obowiązkiem władz miasta jest edukacja. W ducha Warszawy od zawsze wpisana jest różnorodność i tolerancja. Chcę czerpać z tego dziedzictwa – mówił prezydent miasta Rafał Trzaskowski, podpisując w poniedziałek w ratuszu Deklarację LGBT + (lesbijki, geje osoby bi, transseksualne i inne osoby nieheteronormatywne)." 

Ukryta Zawartość

Jak widać w Szwecji środowisko LGBTQ wzięło się twórczo za edukację seksualną nastolatka.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

9 minut temu, hi_aro napisał:

Chłopie, zajmij się pedofilami, którzy podają Tobie opłatek co niedzielę, a nie zajmuj się innymi krajami...

Babo. Pedofilami zajmowała się KE pod wodzą PO. Nie mam zamiaru wchodzić im w drogę. Nawet tego głąby nie potrafili rozegrać skutecznie. Myśleli, że wypunktują PiS, a nadziali się na mocna kontrę. Z poczynaniami Trzaskowskiego dało im to - 10 %. 

I od tego tak ci się w gaciach zagotowało? Zwolennik PO czy LGBTQ? A może jedno i drugie? Popatrz lepiej, co sam wypisujesz w nieustannych przepychankach. 

3 minuty temu, Zyzol napisał:

Zwolennik PO czy LGBT

Oczywiście, Ciebie też "lubię"

7 minut temu, Zyzol napisał:

Myśleli, że wypunktują PiS, a nadziali się na mocna kontrę

A w PIS też są pedofile, nic nie wspominałem. Już ci się do reszty pomieszało. Pisałem o pedofilach gwałconych swoich ministrantów. Księżulkowie tak są zainteresowani życiem erotycznym dzieci, że na pierwszej spowiedzi wypytują o preferencje seksualne, masturbowanie, jak często myślimy o płci przeciwnej. Wynika z tego, że panowie w koloratkach prowadzą zajęcia zgodne z wytycznymi WHO już w wieku 11lat. Niech zamiast religii uczą edukacji seksualnej, mają spore doświadczenie "teoretyczne" a i praktycy też się znajdą...

17 minut temu, Zyzol napisał:

Babo.

To był obraźliwy wpis...

Dwie oceny stosunków polsko-amerykańskich.

Wymiar polityczny: "Mądrość polityki zagranicznej każdej władzy w Polsce mierzę poziomem naszych relacji z Unią, USA, Chinami i Rosją. Tam są nasze interesy. Z każdym możemy je robić. Jest jednak problem. Trzeba to umieć.

Ukryta Zawartość

Wymiar militarny: "– Dla mnie ważna jest jedna rzecz. Ładujemy ogromne pieniądze w Amerykę, ona daje nam dodatkowych tysiąc żołnierzy, których my będziemy utrzymywali. OK, ale to za mało w zamian za to, co my USA dajemy. Nie chodzi o to, żeby dawali nam żołnierzy, tylko niech Ameryka pomoże nam odbudować polski przemysł zbrojeniowy. To dla mnie kluczowa sprawa – podkreśla gen. Skrzypczak. – Niczego więcej od Amerykanów nie chcę. Tylko tu nie chodzi o robienie przyczep do Patriotów, tylko o technologie, które pozwolą nam odbudować przynajmniej część polskiej zbrojeniówki, która będzie nam potrzebna.(...)

– Tylko niech Amerykanie nam pomogą, a nie znów powiedzą „kupcie”. To nie jest partnerstwo. Myśmy wystarczająco dużo wydali na Amerykę, żeby teraz nam mówili, żeby dalej od nich kupować. Nie! Jeśli traktują nas jak poważnego sojusznika, a udowodniliśmy, że nim jesteśmy w Iraku czy w Afganistanie, to niech nam teraz pomogą. Z tych kilkudziesięciu miliardów dolarów, które od nas zainkasują, jeśli na polski przemysł zbrojeniowy przeznaczą 1-2 mld dolarów, to dla nich to nie będzie żadna strata, a dla nas wielka pomoc." 

Ukryta Zawartość

Niestety oczekiwania wyrażone w owych opiniach to marzenie ściętej głowy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

@Zyzol a czy będziesz jechał "zorganizowanym" transportem do Wa-wy, aby godnie przywitać Trampa. Będą darmowe hot-dogi. 

26 minut temu, hi_aro napisał:

Oczywiście, Ciebie też "lubię"

A ja ciebie oczywiście nie.

26 minut temu, hi_aro napisał:

To był obraźliwy wpis...

Do mnie chłopie, to ja do ciebie babo. I nie bądź wrażliwy jak francuski piesek. W dzisiejszych czasach płeć nie jest najważniejsza.

28 minut temu, hi_aro napisał:

A w PIS też są pedofile, nic nie wspominałem. Już ci się do reszty pomieszało. Pisałem o pedofilach gwałconych swoich ministrantów. Księżulkowie tak są zainteresowani życiem erotycznym dzieci, że na pierwszej spowiedzi wypytują o preferencje seksualne, masturbowanie, jak często myślimy o płci przeciwnej. Wynika z tego, że panowie w koloratkach prowadzą zajęcia zgodne z wytycznymi WHO już w wieku 11lat. Niech zamiast religii uczą edukacji seksualnej, mają spore doświadczenie "teoretyczne" a i praktycy też się znajdą...

W ogóle nie rozumiesz, o czym do ciebie rozmawiam. Nie pisałem o spenaliznowanych zachowaniach seksualnych, tylko o totalnej nieudolności polityczne KE-PO. 

4 minuty temu, hi_aro napisał:

@Zyzol a czy będziesz jechał "zorganizowanym" transportem do Wa-wy, aby godnie przywitać Trampa. Będą darmowe hot-dogi. 

Typowa zaczepka debila. Idź spać, jutro też jest dzień. Chyba, że Trumpowi coś odbije...

30 minut temu, Zyzol napisał:

to za mało w zamian

Za mało, za mało. Sporo za mało...

Tymczasem Trump, szafując szczytnymi hasłami, skutecznie Polskę doi z kasy. Pisałem, że nie daj losie, jeśli hipotetycznie wybuchnie wojna między USA a Rosją,, to terytorium Polski będzie praktycznie li tylko - poligonem doświadczalnym... Ddatkowe 1000 żołnierzy może sobie wsadzić, gdy naprzeciw może szybko stanąć i kilkaset razy tyle.

3 minuty temu, Zyzol napisał:

Nie pisałem o spenaliznowanych zachowaniach seksualnych, tylko o totalnej nieudolności polityczne KE-PO. 

Czy dobrze rozumiem, że problem pedofilski w kościele, to wina Tuska, tylko fanatycy mogą mieć takie poglądy. 

5 minut temu, Zyzol napisał:

Typowa zaczepka debila.

No tu już przesadziłeś... 

6 minut temu, Zyzol napisał:

Typowa zaczepka debila. Idź spać, jutro też jest dzień. Chyba, że Trumpowi coś odbije...

Dlaczegp zaczepka? Sądzę, że bardzo trafna uwaga. Duże prawdopodobieństwo, że wybiegniesz z kwiatami...

Historia to nie nauka ścisła,można parę rzeczy zmienić i nic się nie stanie,fakty faktami ale interpretacja interpretacją,na wszystko potrzebne dowody jak ich nie ma pozostaje interpretacja

Na przykład pod Smoleńskiem zginęło 96 osób.

Wysłane z mojego G3311 przy użyciu Tapatalka

6 minut temu, caleb66 napisał:

ale czy to koniecznie musi byc pedofil w sutannie

Może potem zdejmie.

Edytowane przez d-t-x

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

A co z Balbinką?

Może skoczka -trampolinkę za mordę weżci to się dowiecie.

Edytowane przez dulon184

"Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad unieważniła przetarg na budowę drogi S16 Borki Wielkie – Mrągowo wraz z obwodnicą Mrągowa w ciągu DK59. Co dalej z jedną z najważniejszych dróg w województwie?

Postępowanie zostało unieważnione ponieważ cena najkorzystniejszej oferty przewyższyła kwotę, którą zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie inwestycji. Cena oferty najkorzystniejszej wyniosła 708 648 065,00 zł, natomiast zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia kwotę 604 970 252,08 zł i nie ma możliwości zwiększenia założonej kwoty."

Ukryta Zawartość

Tym razem sto baniek za mało.

Aha - to w ramach uwieczniania sukcesów PiSowskiego reżimu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, hi_aro napisał:

Tak jak podczas poprzedniej wizyty ?

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

7 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Cena oferty najkorzystniejszej wyniosła 708 648 065,00 zł, natomiast zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia kwotę 604 970 252,08 zł

Różnicę powinien dołożyć rząd, przecież ma drukarkę do drukowania pieniędzy ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.