Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Naprawdę, zyzik?

Założę się o każde pinjendze, że 90% ludzi w tzw świecie uważa ją za Francuzkę.

Niestety.

Rozumiem siuśka.

A Lewandowskiego za Niemca. 

16 minut temu, Jaro_747 napisał:

Z powodu nazwiska oczywiście.

Raczej jego zdrobnienia. Lewy może kojarzyć się z Levi Straussem. Niemieckim Żydem. Krawcem. 

Edytowane przez Zyzol
12 minut temu, Zyzol napisał:

Raczej jego zdrobnienia. Lewy może kojarzyć się z Levi Straussem. Niemieckim Żydem. Krawcem. 

Jeśli komuś wszystko się kojarzy z....

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Ależ skąd! Przecież wiadomo że rządzą reptilianie. O tym też piszemy.

Kiedy ujrzałem Leszka Czarneckiego z banksterki, wywiezionego przez Jolantę Pieńkowską (wg tvdno - na urlopie) było to oczywiste.

W mąceniu nikt nie przebije wydawców tych lipnych konserwatorów układu.

Wydawca to taki nad-prezenter ze szklanego monidła, tak dla niezorientowanych ten dopisek

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Aha.

Nie wiem dlaczego, ale na mnie jakoś większe wrażenie zrobiły machinacje obecnie rządzących z tymże samym Czarneckim.

Bo czymże jest ratowanie przez jakąś Panią przy ratowaniu przez Prezesa Banku Centralnego i szefa Komisji Nadzoru Finansowego?

Kim oni są to chyba nawet niezbyt zorientowani wiedzą, czy muszę tłumaczyć?

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Może wydaje ci się, że myślisz samodzielnie, ale ta hipoteza nie znajduje potwierdzenia w pytaniach które zadajesz.

Jak to miło, że ty wiesz lepiej ode mnie.?

Szkoda tylko, że z takimi wpisami stajesz się coraz bardziej śmieszny, ale kilka lajków oczywiście zarobisz od nadwornych pelikanów.

2 godziny temu, Moontan napisał:

Wy tak na powaznie myslicie ze jakikolwiek polityk albo wy mozecie decydowac obecnie o losach Polski?

No pewnie. Jeden taki tu powinien już stać w kolejce w komisariacie i zgłaszać fałszerstwo wyników przyszłych wyborów.? Taki spisek wykrył.

To wyjątkowo łakomy pelikan.

2 godziny temu, TomekL3 napisał:

Może zaakceptuj to. Tak tu jest, każdy jest inny.

-> do jaro747

Ale on tak lubi komuś napisać, że jest głupi.

Niech pisze jeśli wtedy czuje się bardziej spełniony.?

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Ależ skąd! Przecież wiadomo że rządzą reptilianie. O tym też piszemy.

Dobrze, że nie rządzą dinozaury ale te, jak wiadomo, wyginęły w polowaniach?

39 minut temu, Jaro_747 napisał:

Bo czymże jest ratowanie przez jakąś Panią przy ratowaniu przez Prezesa Banku Centralnego i szefa Komisji Nadzoru Finansowego?

A jak tam standing finansowy tych kryształowych biznesów skromnego bankiera?

Ostatnio nawet LC Corp zmienił nazwę żeby się nie kojarzyć. Ale o tym oczywiście wiesz.

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Widzę że koło wielbicieli powiększyło się. Fajnie.

No pewnie, fajnie, że wpadłeś, chcesz pogadać o Getinie??

Ciekawe, że zwolennicy obecnego reżimu zawsze chcą dyskutować o wszystkim, tylko nie o tym, co jest naprawdę ważne. Weźmy Czarneckiego. Kariery nie śledziłem ale trudno go było nie zauważyć. Mnie zaciekawiły jego przygody ze światem polityki. Facet dostał korupcyjne propozycje od urzędnika który poszedł z nim do prezesa banku centralnego dużego europejskiego państwa na jakieś dziwne rozmowy.

Dopóki bankier siedział cicho nic się nie działo. Jak ujawnił propozycję korupcyjną parasol ochronny wokół jego firm zniknął. Dziwny zbieg okoliczności. Czy prezes z którym toczone były te tajemnicze rozmowy ma jakiś problem? Nie.

Czy chociażby został przesłuchany? Nie. Dlaczego? Nie wiadomo.

Czy o tym chce porozmawiać Kolega jezz? Nie. Dlaczego? Niech każdy sobie odpowie na to głupie w sumie pytanie. Chociaż ponoć nie ma głupich pytań.

Jestem Europejczykiem.

9 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Jeśli komuś wszystko się kojarzy z....

Znowu nie masz nic do powiedzenia, a piszesz. Te trzy kropki to pewnie inteligentny podtekst miał być, a pustką powiało.

8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Czy o tym chce porozmawiać Kolega jezz?

O tym też mogę porozmawiać tylko nie proponowałeś.

8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Niech każdy sobie odpowie na to głupie w sumie pytanie

Dobrze, że sam napisałeś, że to głupie pytanie.

5 godzin temu, asterix1 napisał:

Za to o podlewaniu truskawek zawsze ...typowo pisowska taktyka o wszystkim byle nie na temat

Jak to rycerzyku nie na temat, przesuń rydwan i wyjrzyj przez okno jaki upał.

Żebys potem się nie dziwił, że może być drogo.

A, kajzerki u mnie po 0.29 PLN.

Poza tym rycerze z wami o nie ma za bardzo o czym rozmawiać.

Edytowane przez jezz

Tak swoją drogą - co tam w sprawie korupcyjnej propozycji dla Czarneckiego, dzieje się coś? Glapiński został już przesłuchany czy prokuratura czeka aż będzie po wyborach?

Jestem Europejczykiem.

11 minut temu, dulon184 napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciekawe czy prawda?

A to?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Nie ma zgody Komisji Europejskiej na kontynuowanie unijnej pomocy przy programie „Czyste powietrze”  - dowiedziała się „Wyborcza”. Informacja z Komisji o tym, że nie spotka się z polską stroną i odwołuje Komitet Sterujący, trafiła już do przedstawicieli polskiego rządu, Banku Światowego, samorządowców, niezależnych ekspertów oraz urzędników Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i wojewódzkich funduszy ochrony środowiska. Najbliższe spotkanie, na którym miały zapaść finalne decyzje dotyczące reformy programu, miało odbyć się 4 lipca.

- To spotkanie nie ma sensu, Komisja straciła cierpliwość. Od pół roku strona polska nie podejmowała żadnych decyzji niezbędnych dla reformy programu – tak nieoficjalnie unijni eksperci komentują swoją decyzję.

KE dała ultimatum: albo strona polska zreformuje program i dysponowanie pieniędzmi na wymianę pieców na węgiel odda w ręce samorządów i banków komercyjnych (dziś zarządza nimi tylko NFOŚ podległy ministrowi środowiska), albo Unia na program pieniędzy nie da."

Jestem Europejczykiem.

31 minut temu, Jaro_747 napisał:

KE dała ultimatum: albo strona polska zreformuje program i dysponowanie pieniędzmi na wymianę pieców na węgiel odda w ręce samorządów i banków komercyjnych (dziś zarządza nimi tylko NFOŚ podległy ministrowi środowiska), albo Unia na program pieniędzy nie da."

Ciekawe kiedy ruszy zmasowana akcja propagandowa PiS o odpowiedzialności UE za polski smog.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

58 minut temu, Jaro_747 napisał:

Tak swoją drogą - co tam w sprawie korupcyjnej propozycji dla Czarneckiego, dzieje się coś?

To chyba pytanie do pana Zbyszka, Romana, Leszka.

Wszyscy milczący a jeden zniknięty.

Sam jestem ciekaw bo mnie to interesuje.

Jak tam mistrzu czytania w głowach innych, zainteresowanie tym razem świadczy o inteligencji czy głupocie?

3 minuty temu, skynyrd napisał:

Rajcują cię takie homoseksualne historie wymyślone przez mitomana?

Oczywiście, pisdraki tak mają ?

Zamach smoleński.. i takie tam… płaskostopcy, antyszczepionek i taniec chocholi :

30 minut temu, Lech36 napisał:

Ciekawe kiedy ruszy zmasowana akcja propagandowa PiS o odpowiedzialności UE za polski smog.

Sprawa smogu suwerena nie rusza...Choc może być wykorzystana do anty unijnej propagandy...

O to chodzi w wypisywaniu bzdur, zawsze cos tam przylgnie.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

6 minut temu, skynyrd napisał:

Bo czytałem jego różne enuncjacje. Prawdopodobnie facet jest psychicznie chory.

Chodź nie przeszkodziło mu to okraść Viamotu.

Zupełnie jak prezes na Srebrnej ?

Zakładam że jeśli kiedyś stanie przed sadem z przyjmnościa pokryjesz koszty jego obrony?kaczorka.

Powinieneś widziec że teraz nic z nim nie da sie zrobiśc.

Ale niebawem????/.

Publicznie deklaruję że chętnie bedę jego strażnikiem w pierdlu.Za darmo.

Gwarantuje totalne jego nawrócenie .

Edytowane przez dulon184
53 minuty temu, jacekm22 napisał:

Sprawa smogu suwerena nie rusza..

Suwerena w ogóle nic nie rusza w wykonaniu PiS. W końcu to siła przewodnia lepszej części narodu namaszczona przez najwyższego. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.