Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

52 minuty temu, skynyrd napisał:

Jeżeli wiesz coś o przestępstwach prezesa, zgłoś to jak najszybciej do prokuratury.

Są tacy co zgłosili i nic. Kamień w wodę.

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, Lech36 napisał:

Ciekawe kiedy ruszy zmasowana akcja propagandowa PiS o odpowiedzialności UE za polski smog.

Listopadową porą już od 2- 3 sezonów lokalnie o wymianie instalacji z dofinansowaniem usługi były liczne afisze i refreny reklamowe. 

Tak jakoś to utkwiło mi.

[Pora jesienno zimowa trochę bez sensu - instalacje wymienia się poza sezonem grzewczym , tak na czuja, ale ja to się nie znam].

Czerwiec-wrzesień - wtedy kucie ścian, piece, rury do spalin, grzejniki i inne formy rujnacji mają sens.

W normalnym kraju (i chyba tak jest u nas).

11 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Ciekawe, że zwolennicy obecnego reżimu zawsze chcą dyskutować o wszystkim, tylko nie o tym, co jest naprawdę ważne. Weźmy Czarneckiego.

[....]

Chociaż ponoć nie ma głupich pytań.

Ktoś oskarżenie złożył , co do tej wmawianej korupcji, której w realu nie było ?

Są głupie pytania - jak najbardziej.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

1 godzinę temu, jar1 napisał:

?

Zamach smoleński.. i takie tam… płaskostopcy, antyszczepionek i taniec chocholi :

Na tutejszym forum sprzętowym dobry taniec to część świąt ruchomych. Bez ruchu nie ma życia. Dziękuję za propagowanie i oszczędzanie mojego czasu. To fajne wideo.

Koniec, bo robota zaraz i w sezonie na urlopy 2krotnie mi jej przybywa. Wieczorem poczytam.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

3 minuty temu, xetras napisał:

Dziękuję za propagowanie i oszczędzanie mojego czasu. To fajne wideo.

Proszę, na zdrowie. Wiem, ze fajne, dlatego wklejam.

45 minut temu, skynyrd napisał:

Już pojawiły się głosy, że ci, którzy krytykują działanie Ingi Zasowskiej, to potwory bez serca, które nawet dziecku nie odpuszczą. I na tym ta propagandowa zabawa polega.

To nie potwory tylko bandyci którzy nie dbają o zdrowie ludzi mieszkających nad Wisłą. Najlepiej rozdawać nie swoje pieniądze, które "ciemny lud" zainwestuje w niemieckie samochody z przejeżdżonym silnikiem diesla "prawie nówka". I tak rząd rozdaje kasę na produkcję syfu zamiast z syfem walczyć. Genialne, że też nikt na świecie jeszcze na to nie wpadł oprócz "nowoczesnych" i przebojowych Polaków.

51 minut temu, skynyrd napisał:

Tymczasem haracz klimatyczny rośnie i będzie rósł, bo dojenie frajerów to historia stara jak świat.

Polska się nie da pod rządami PiS, mamy swoją dumę i będziemy syfić i innym nic do tego. A służba zdrowia nieomal leży, ale może o to chodzi żeby ochronę zdrowia mieli tylko wybrańcy tacy jak np. człowiek z kryształu czyli Prezes.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Godzinę temu, skynyrd napisał:

Właśnie kupiłem Balantines'a w promocji ?

Może prezes wpadnie?

Widzę, że przeszło bez echa - czy ktoś z szanownych się odniesie?

Tańczymy ?

3 godziny temu, Lech36 napisał:

Suwerena w ogóle nic nie rusza w wykonaniu PiS. W końcu to siła przewodnia lepszej części narodu namaszczona przez najwyższego. 

Pusta micha powinna ruszyć suwerenem....

>egon

To tylko cover a nie prawdziwa Metallica

My z wnuczkiem wolim to: 

Co za gówniany soft tego forum...

Edytowane przez jar1
28 minut temu, skynyrd napisał:

jak Lech na tle elektrycznych samochodów?

Chcę kupić sobie polskiego elektryka. Nie będę już opisywał obsesji takiego np. Prezesa na punkcie np. "zamachu" smoleńskiego czy demolki polskiego wymiaru sprawiedliwości. Moja obsesja jak ją już tak ładnie nazwałeś jest przynajmniej pozytywna i patriotyczna, choć patriotyzm polityczny w sumie mam gdzieś, ale gospodarczy już nie choć też ostatnio patrząc na zachowania przedstawicieli lepszego sortu w tym zakresie wprowadziłem pewne korekty do swoich poglądów na ten temat.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

A zapytaj Ty swoich ulubieńców jakie jest rzeczywiste zadłużnie kraju.. A co pokryciem tych obietnic?.

Zapytaj ekonomistów ,nie polityków. Jeśli polityków to niechaj pokaża papiery .

Edytowane przez dulon184
Gość glazior

(Konto usunięte)

Vega : "Jestem odważny. Mój film wpłynie na wybory, mam poczucie misji"

W imieniu pisiorów dziękujemy panie reżyserze z małej litery.

To dzięki takim jak ty brudasie w czarnej czapce, będziemy mieli większość konstytucyjną.

I pomyśleć że o tym politycznym  Kutafonie ktoś z elyty <tej buraczanej> powiedział że to następca Hasa . 

Co się dzieje z kandydaturą Świniaka na szczycie unijnych przywódców ?

Jak myślicie, będzie rządził w europejskim chlewie?

5 godzin temu, dulon184 napisał:

Publicznie deklaruję że chętnie bedę jego strażnikiem w pierdlu.Za darmo. 

Jakie standardy "strażnikowania" przyjmiesz.
Czerwonej gwiazdy czy trupiej czaszki?

20 minut temu, glazior napisał:

że to następca Hasa . 

Żartujesz?

34 minuty temu, Lech36 napisał:

demolki polskiego wymiaru sprawiedliwości.

Patrząc na ten "wymiar sprawiedliwości" to raczej czas najwyższy na jego zdemolowanie.
Problem w tym, że PiS nie do końca wie, jak to zrobić i miota się miast przypieprzyć zdrowo co niektórym załańcuchowanym w togach.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

7 minut temu, xniwax napisał:

Patrząc na ten "wymiaru sprawiedliwości" to raczej czas najwyższy na jego zdemolowanie.

No tak i podporządkowanie go przewodniej sile narodu (PiS).

27 minut temu, skynyrd napisał:

Wolę PIS od PO, bo zrealizowali więcej obietnic

Realizacja głupich obietnic prowadzi do katastrofy jak w Smoleńsku.

5 minut temu, Lech36 napisał:

No tak i podporządkowanie go przewodniej sile narodu

Nie. Przywołanie do porządku.

1 minutę temu, xniwax napisał:

Nie. Przywołanie do porządku.

Tak oczywiście, przywołanie do porządku przez podporządkowanie mafii i jej strukturze.

16 minut temu, Lech36 napisał:

przywołanie do porządku przez podporządkowanie mafii i jej strukturze.

Wręcz przeciwnie, oderwanie od wpływu faszyliberałów.
Generalnie "odtulejowanie" sądownictwa w Polsce też byłoby pozytywnym objawem.

13 minut temu, skynyrd napisał:

kandydaturą Świniaka

Który ze świniaków to rzeczony świniak?
Ponoć holenderski prosiak mocno ryjem się rozpycha.

Edytowane przez xniwax

4 godziny temu, skynyrd napisał:

Ten prezes to jakiś nadczłowiek! Strasburg i Haga.

Jesteś ślepy czy rżniesz głupa na polityczny obstalunek?

3 godziny temu, skynyrd napisał:

Klimatyczny to szantaż emocjonalny, który polega na wykorzystaniu dziecka do ogłupiania opinii publicznej.

Pytanie jak wyżej.

Teraz, xniwax napisał:

faszyliberałów.

Dobre, dobre przedstawiciele środowisk faszyzujących (fani PiS) nazywają drugą stronę "faszyliberałami", to jest naprawdę świetne.

1 minutę temu, skynyrd napisał:

Jeżeli cokolwiek wiesz, to donieś. Przecież lubisz to robić.

Niektórzy na nic innego nie zasługują.

Gość glazior

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Lech36 napisał:

Tak oczywiście, przywołanie do porządku przez podporządkowanie mafii i jej strukturze.

Jako obywatel tego kraju mam prawo bezpośrednio lub pośrednio wpływać na to co się dzieje w sądownictwie.A dzieje się bardzo źle.

Do tej pory nie miałem na to wpływu, ale mam nadzieje że po wyborach na jesieni to się zmieni.

Nikt zwycięskiej większości nie będzie mówił jak ma wyglądać reforma a tobie jak się nie zgadzasz proponuje emigracje na Białoruś.O ile  Twoje poglądy jako obywatela tego kraju muszę przyjąć do wiadomości, to szlak mnie trafia że  musimy się tłumaczyć przed takim głupim i śmierdzącym Świniakiem.

Oby w końcu ktoś na szczycie pokazał mu miejsce  w szyku .Niech skończy na ...stole , kij mu w oko.

54 minuty temu, skynyrd napisał:

Pani Gretkowska jest na tyle głupia

Nie obawiaj się konkurencji. Tobie nikt nie dorówna.

6 minut temu, Lech36 napisał:

"faszyliberałami"

To dość łagodna etykieta, pracują wciąż na mocniejszą.
Jeśli nic się w tym względzie nie zmieni to i Ty odczujesz to na własnych kościach boś przecież demokrata jest, czyż nie?

1 minutę temu, glazior napisał:

Jako obywatel tego kraju mam prawo bezpośrednio lub pośrednio wpływać na to co się dzieje w sądownictwie.A dzieje się bardzo źle.

Pod zarządzaniem PiS-owskim możliwe że jest źle. Sterowanie odgórne sędziami i prokuraturą zawsze prowadzi do katastrofy.

6 minut temu, skynyrd napisał:

przewodnik małego delatora.

On się cały czas uczy.
Dzieła Żdanowa ma w małym palcu u lewej nogi.

5 minut temu, glazior napisał:

Nikt zwycięskiej większości nie będzie mówił jak ma wyglądać reforma a tobie jak się nie zgadzasz proponuje emigracje na Białoruś

O to już nawet zaczyna się zabraniać mówić? Jest postęp w budowie ustroju autorytarno-socjalistycznego. Gratuluję.
Łukaszenkę to chyba niedawno chwalił ktoś z PiS. To oczywiście zrozumiałe.

Edytowane przez Lech36

To dość łagodna etykieta, pracują wciąż na mocniejszą.

Twojego autorstwa? Przypominam:

"Mieć przeciw sobie głupców - to zaszczyt".

(Mark Twain)

On się cały czas uczy.
Dzieła Żdanowa ma w małym palcu u lewej nogi.

Zazdrościsz? To i tak za mądre dla Ciebie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.