Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Jaro_747 napisał:

Nie doczekają się. Z tego co czytałem nowych programów socjalnych na dużą skalę nie będzie. Skończyła się kasa.

Czyli niepełnosprawnych wyruchali bez mydła. Dzielny ten PiS w walce o lepszą Polskę..........dla swoich.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

11 minut temu, Jaro_747 napisał:

Ekonomista Pytany dziś rano o plany kreślone przez Morawieckiego na ostatnim partyjnym sabacie mało się nie udławił.

Nie bez kozery przylgnęła do niego ksywka: "Matołuszek - Kłamczuszek". Przecież to biznesmen, a nie polityk. Nie ma pojęcia o wielu rzeczach w ekonomii, a politykę wykorzystywał zawsze jedynie do własnych celów biznesowych i do robienia kariery.
Zresztą kto tam w tej pisolandii jest prawdziwym fachowcem na właściwym miejscu?
Ja nie widzę takiej osoby.

5 minut temu, Lech36 napisał:

Czyli niepełnosprawnych wyruchali bez mydła. Dzielny ten PiS w walce o lepszą Polskę..........dla swoich.

PiSu nie interesuje elektorat niszowy, jak by nie były słuszne jego racje.

Jestem Europejczykiem.

Teraz, soundchaser napisał:

Nie bez kozery przylgnęła do niego ksywka: "Matołuszek - Kłamczuszek". Przecież to biznesmen, a nie polityk. Nie ma pojęcia o wielu rzeczach w ekonomii, a politykę wykorzystywał zawsze jedynie do własnych celów biznesowych i do robienia kariery.
Zresztą kto tam w tej pisolandii jest prawdziwym fachowcem na właściwym miejscu?
Ja nie widzę takiej osoby.

W mojej opinii facet jest albo chorobliwym mitomanem, albo wyjątkowym cwaniakiem.

Nie, źle to napisałem, powinno być "mitomanem lub wyjątkowym cwaniakiem", bo jedno nie wyklucza drugiego. Gość snuje jakieś obietnice a gdy przychodzi moment, że można by zapytać jak z realizacją odpowiedź jest jedna i ta sama.

Nie patrzmy wstecz, nie zawracajmy sobie głowy przeszłością, jest nowy, jeszcze lepszy pomysł, doskonalszy plan, tym się zajmijmy, o tym rozmawiajmy.

I tak cały czas są nowe, lepsze plany i pomysły i cały czas brakuje rozliczenia poprzednich. Jak mówił klasyk - "ruch jest wszystkim, cel jest niczym" ;-).

Jestem Europejczykiem.

W dniu 6.07.2019 o 18:41, xniwax napisał:

Dla lewackich cymbałów.

Prawo obowiązuje wszystkich bez względu na to czy to POKOSLDPSL-najsztub czy PiS-najsztub.
Problem w tym, że sędziowie tego nie pojmują bo im ciąży łańcuch i ciągnie ku słomie w butach aż w końcu wszyscy równają i stają się zjednoczoną tuleją.

Właściwie to jednak nieśmieszne - ale szacun za sformułowania.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

35 minut temu, Jaro_747 napisał:

W mojej opinii facet jest albo chorobliwym mitomanem, albo wyjątkowym cwaniakiem.

Nie, źle to napisałem, powinno być "mitomanem lub wyjątkowym cwaniakiem", bo jedno nie wyklucza drugiego. Gość snuje jakieś obietnice a gdy przychodzi moment, że można by zapytać jak z realizacją odpowiedź jest jedna i ta sama.

Nie patrzmy wstecz, nie zawracajmy sobie głowy przeszłością, jest nowy, jeszcze lepszy pomysł, doskonalszy plan, tym się zajmijmy, o tym rozmawiajmy.

I tak cały czas są nowe, lepsze plany i pomysły i cały czas brakuje rozliczenia poprzednich. Jak mówił klasyk - "ruch jest wszystkim, cel jest niczym" ;-).

A czy to nie po dużej części wina dziennikarzy?

jak widać żaden nie potrafi konkretnie wziąść słownie premierzyka za mordę.

Gdyby dziennikarze byli bardziej stanowczy w pytaniach .Cos na przykład . Neech pan nie pieprzy . proszę społeczeństwu rzetelnie odpowieedzieć na kweśtie it-itp.Dlaczego żaden nie zapyta . Dlaczego pan kłamie -wprowadza w błąd-itd-.Nie dać się zbyc zdawkowymi odpowiedziami.

39 minut temu, Jaro_747 napisał:

"mitomanem lub wyjątkowym cwaniakiem", bo jedno nie wyklucza drugiego.

Albo "kwity", co najczęściej dopada mitomanów i wyjątkowych cwaniaków. Człowiek wtedy staje się zwykłą kukiełką pociąganą za sznurki.

51 minut temu, jar1 napisał:

Było obiecane na krowy i świnie - muszą dać i już !

Chyba już dali. Możliwe że źle rozumiemy te świnie i krowy, zbyt dosłownie. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Czyżby PiS-lamiści na zagranicznych występach? Chamstwo rozłazi się po Europie. Szkoda że to polskie chamstwo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

35 minut temu, jar1 napisał:

Albo "kwity", co najczęściej dopada mitomanów i wyjątkowych cwaniaków. Człowiek wtedy staje się zwykłą kukiełką pociąganą za sznurki.

Nieee...

Takich fantasmagorii nikt w PiS by nie wymyślił. Tej Gospodarki 4.0, samochodów elektrycznych itp.

Jeżeli ktoś ma na Mateuszka jakieś kwity to wykorzystuje je do rzeczy których nie widać ani na pierwszy, ani nawet na drugi rzut oka. Te bajania to jego tfurczy wkład w reżimową propagandę i coś, czym uwiódł Prezesa.

Kaczyński dał się złapać na te bajania bo nie zna się ani na gospodarce ani na technologii. Mateuszek mami go cały czas tą "ucieczką w przód" wymyślając nowe epokowe projekty i robi wszystko żeby jak najdalej w przyszłość odwlec moment powiedzenia "sprawdzam".

Jestem Europejczykiem.

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Takich fantasmagorii nikt w PiS by nie wymyślił. Tej Gospodarki 4.0, samochodów elektrycznych itp.

Fantasmagorie to wymyśla marketing polityczny, na bazie charakterystyki wybranych grup docelowych. 

Dobierani są jedynie aktorzy i celebryci. 

Wszystko to sterowane kukły.

Pieniądze muszą być dla tych, co im się należy a nie symulantom w szpitalach.

"Od początku roku rozdano co najmniej 6,4 mln zł na nagrody w ministerstwach "

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

19 godzin temu, jar1 napisał:

Była demokracja socjalistyczna teraz jest demokracja katolicka. 

Ta obecna demokracja jest bardziej skomplikowana, to demokracja katolicko-socjalistyczna. 

4 godziny temu, soundchaser napisał:

Każdy błahy temat jest dobry, by go nagłaśniać i odwracać uwagę głupiego społeczeństwa od spraw naprawdę ważnych...i po cichu zmieniać ustawy dążąc do partykularyzmu własnych celów.

Akurat nie PiS nagłaśniał pedofilię do tych celów.

1 godzinę temu, dulon184 napisał:

A co ministra zmotywuje do szybszego opuszczenia stanowiska?

Wyższa odprawa.

"Kierowcy wściekli się na PiS, minister Adamczyk do dymisji. Przez ostatnie dwa i pół roku nie oddano ani kilometra autostrady!"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale za to posadzą miliony drzew.Morawiecki bredzi o posadzeniu do końca roku 500 mln. drzew ! To będziemy mieli nad Wisłą istną Amazonię.

2 minuty temu, toptwenty napisał:

Ile sekund na drzewko?

32 drzewa na sekundę. Słuszną linię ma nasza władza.

Jak będzie tyle drzew to gdzie będą jeździły te miliony elektrycznych samochodów ?

1 minutę temu, seniortelefono napisał:

Uwierzę jak usłyszę monotonne bzyczenie które powinno być do usłyszenia w całym kraju.

Jestem Europejczykiem.

2 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Jak będzie tyle drzew to gdzie będą jeździły te miliony elektrycznych samochodów ?

Jeżdżenie będzie przestarzałe. Matołuszek zaordynuje budowę dronów pasażerskich.

31 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Ale za to posadzą miliony drzew.Morawiecki bredzi o posadzeniu do końca roku 500 mln. drzew ! To będziemy mieli nad Wisłą istną Amazonię.

Już policzono. To daje 2 800 000 drzewek DZIENNIE! (przez 24 h!) Znaczy, wracają soboty i niedziele (nigdy nie były) pracujące.
Firma, która miała budować tunel pod Świną (w Świnoujściu),  czym nasz Kłamczuszek się niepomiernie chwalił i poidniecał na zjeździe partii, właśnie złożyła do sądu wnioisek... o upadłość.

Kurna. A te cymbały z tut. forum, nieustannie popierają (nie)rząd, który notorycznie kłamie. Wypisz, wymaluj - "złota epoka" Gierka!

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

8 minut temu, seniortelefono napisał:

To znaczy ja żartowałem, bo nie czytam tabloidów tylko mam kalkulator w telefonie ?

A nie, sorry, 500 milionów a nie tysięcy, to tak ?

Edytowane przez przemak

nagrywamy.com

To zostało jeszcze te 3 mln mieszkań.Może na tych drzewach ?W koronach tych drzew.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.