Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, skynyrd napisał:

Ale chciał się załapać do Koalicji. Zresztą już tych swoich wyborców wydymał bez mydła.

Podobno miał oddać miejsce w Unii ? Ale już się nie opłaca

Kolejny arcymistrz w konkurencji rżnięcie głupa. Metodą na bezczela.

1 minutę temu, skynyrd napisał:

A gdzie napisałem, że nie jestem?

Napisałem, że pewne rzeczy, które robi PIS mi się nie podobają.

Tak, napisałeś. Limitowana, koncesjonowana krytyka w granicach na jakie pozwoli Prezesuńcio. A poza tym urraaa i niech żyje towarzysz Stalin.

Ups. Chyba nazwisko mi się pomyliło. Ale tylko nazwisko.

2 minuty temu, skynyrd napisał:

Biedroń? 

Nie. Ty.

Na dodatek dziewczyna lekkich obyczajów dalej stroi fochy,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

32 minuty temu, Lech36 napisał:

Nie warto nic konkretnego pisać bo betonu PiS-owskiego to i tak nie przebije. To już wiadomo od czasu "zamachu" smoleńskiego.

Możesz śmiało pisać. Z zamachem nie mam nic wspólnego.?

Wiem już, że nie potrafisz i te twoje piruety są przez to jeszcze bardziej pokraczne.

34 minuty temu, Bobcat napisał:

Kolejny arcymistrz w konkurencji rżnięcie głupa. Metodą na bezczela.

To prawda, rżniesz głupa pokazowo,

"Pod koniec stycznia w "Rozmowie Piaseckiego" w TVN24 Biedroń przekonywał, że jeśli zostanie wybrany do europarlamentu, to "prawdopodobnie" nie przyjmie nawet mandatu i wystartuje w wyborach parlamentarnych w Polsce jesienią. Potem tłumaczył: - Wystartuję do europarlamentu i nie przyjmę mandatu albo zrezygnuję z mandatu. Dlatego, żeby mieć pewność, że pewne wartości są reprezentowane w Parlamencie Europejskim - mówił wówczas. Argumentował, że wystartuje do Parlamentu Europejskiego, aby "pociągnąć listę". - Żeby mieć gwarancję, że moi europosłowie będą w europarlamencie. Inaczej osłabię swój ruch - tłumaczył w styczniu". (http://www.tvn24.pl)

A po wyborach,

"Nie wiedzę żadnego powodu, żebym dzisiaj miał oddawać mandat. 100 tys. osób w Warszawie na mnie zagłosowało licząc na to, że zostanę eurodeputowanym i w momencie kiedy zostanę wybrany na posła czy senatora, zależy gdzie będę startował, ten mandat automatycznie wygaśnie" - powiedział Biedroń.

Dopytywany o swoje stanowisko ze stycznia zaznaczał, że mówił wówczas, że prawdopodobnie nie przyjmie mandatu europosła. "Dzisiaj sytuacja jest inna i mówię to z pokorą (...) wprowadziliśmy trzech europarlamentarzystów (...). Dzisiaj wiem, że muszę dopilnować, (że) nasza trzyosobowa delegacja w PE dostanie odpowiednie komisje, będzie miała odpowiednie pozycje, żeby móc realizować nasz program, nasze wartości. Byłoby kompletnie nierozsądnym gdybym ja zrezygnował z tego mandatu" - powiedział lider Wiosny.

Pytany, po co zatem mówił o potencjalnej rezygnacji z mandatu, odparł: "być może mogłem tego nie mówić, to jest dla mnie nauczka".

Mówił, że miał wówczas "taki plan", aby zrezygnować z PE, był szczery i był za to atakowany. "Dzisiaj zmieniłem plan i jestem znów atakowany, szczerość w polityce nie opłaca się chyba" - powiedział Biedroń."

9 minut temu, jar1 napisał:

A nasza pani, Broszka wywalczy w EU te piniendze na krowy i świnie? 

Nie mam ani krowy ani świni więc mi akurat jest to obojętne.

No dobra ekonomiści, znalazłem jeszcze takie coś,

"Akcje emerytalne". Każdy, kto negatywnie ocenia przeniesienie obligacji z filara kapitałowego do ZUS w 2014 roku, dostanie je z powrotem i będzie mógł zamienić je na akcje spółek należących do Skarbu Państwa. Oszczędności emerytalne staną się prywatną własnością, żeby żaden rząd nie mógł nimi dysponować. Przed osiągnięciem wieku emerytalnego będą oni mogli czasowo wykorzystać część tych oszczędności na wkład własny przy zakupie mieszkania, edukację dzieci lub leczenie. Pełną swobodę korzystania z tych oszczędności zyskają po osiągnięciu wieku emerytalnego - pod warunkiem, że wypracowali minimalną emeryturę w ZUS."

Ukryta Zawartość

Jak myślicie, będzie sobie można wybrać spółki, będzie losowanie, dostanie się z przydziału?

Lepsze to niż obligacje?

Wytłumaczcie to ciemnemu ludowi.

ps. I jak to jest, wcześniej te obligacje były "państwowe" jak powiedział TK i państwo mogło z nimi zrobić co chce a teraz można będzie samemu takie działanie ocenić negatywnie i już przestaną być państwa?

Ja od początku szanowni jasnogrodzianie oceniałem to negatywnie więc dostanę z powrotem, choć nie wiem co, ale wy nie macie najmniejszych szans, bo według was wszystko było ok.?

Ktoś coś, lech36, muls, zukzuk, starszy_chłopczyk_747?

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, skynyrd napisał:

Konkrety, dowody

Sam napisałeś:

1 godzinę temu, skynyrd napisał:

Napisałem, że pewne rzeczy, które robi PIS mi się nie podobają.

Ja to potwierdziłem:

1 godzinę temu, Bobcat napisał:

Tak, napisałeś.

Teraz mam dawać dowody na to co sam napisałeś? I co potwierdziłem? Z główką wszystko w porządku?

Godzinę temu, skynyrd napisał:

Ten "kolejny arcymistrz w konkurencji rżnięcie głupa" to zapewne ja ?

Potwierdzam.

nie chciałbym nazwać cię prostackim kłam.

Dlaczego? Zrób mi przyjemność. Nazwij. Bluzgi pod moim adresem autorstwa prawactwa brzmią w moich uszach jak najpiękniejsza muzyka.

Oszukał swoich partyjnych kolegów, zaprzeczysz?

Mało razy Kaczyński oszukiwał wyborców? To Cię oczywiście nie razi?

2 minuty temu, Bobcat napisał:

Bluzgi pod moim adresem autorstwa prawactwa brzmią w moich uszach jak najpiękniejsza muzyka

A potem donosik na milicję.?

Ukryta Zawartość

Małopolska kurator oświaty każdą swą wypowiedzią daje przypuszczenia że większą kretynką być nie można.

Małopolska kurator oświaty każdą swą kolejną wypowiedzią przypuszczenia te rozwiewa: owszem, można.

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, jezz napisał:

Dziś Grzegorz ma dobrą passę a jakoś nikogo z europejczyków  to nie interesuje.

tylko  ja jestem na bieżąco,

"Grzegorz Schetyna jednoznacznie wypowiedział się na temat dostępu do aborcji i zalegalizowania związków partnerskich. - Absolutnie nie będzie na nie miejsca w kampanii - stwierdził w radiowej Trójce. Co innego mówił kilka miesięcy temu."

Ukryta Zawartość

Bo tylko ciebie podnieca Grzegorz. Ciekawa fiksacja.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

18 minut temu, skynyrd napisał:

Ty jesteś po prostu anormalny, czy tylko głupi?

To i tak lepiej niż być chamem. Jak Ty.

19 minut temu, skynyrd napisał:

Jesteś zwykłym kłamcą i oszczercą.

Wielkie dzięki. Zrobiłeś mi ogromną przyjemność. Lubię gdy na mnie bluzga były (?) świat przestępczy (cinkciarstwo się do tego zaliczało).

Tusk wybrał na przywódcę największego osłą żeby miec zagwarantowany powrót. Jak to bywa przeliczył się, ludzie sa głupsi niż się nam wydaje....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

3 godziny temu, jezz napisał:

Nie umie i czeka aż starszy i wszystkowiedzący chłopczyk coś napisze i wytłumaczy. Wtedy pewnie zrozumiem

Prawdopodobieństwo jest znikome, szkoda mojego czasu. Zwłaszcza, że temat był już jakiś czas temu dyskutowany więc miałeś szansę zrozumieć co i jak.

Jestem Europejczykiem.

23 minuty temu, skynyrd napisał:

Ma rację - dla głąbów są zawodówki.

No przecież. PiS-iarstwo klaszcze każdej głupocie. Byle autorstwa swoich.

3 godziny temu, skynyrd napisał:

Trzeba trochę inteligencji, by zrozumieć podtekst.

Ale kretyni już tak mają.

Większej głupoty od tygodnia nie czytałem.

3 minuty temu, toptwenty napisał:

Większej głupoty od tygodnia nie czytałem.

A ja owszem. I to niejedną. Chyba ogłoszono jakieś zawody i zwolennicy reżimu potraktowali sprawę bardzo ambitnie.

Jestem Europejczykiem.

51 minut temu, skynyrd napisał:

Znam  większych głąbów po kilku fakultetach .

A Tys mocno szkolony?

Bo mk sie jakoś kojarzy.

Edytowane przez dulon184

44 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Bo tylko ciebie podnieca Grzegorz. Ciekawa fiksacja.

Mnie nie podnieca. To tobie takie bzdury od razu przychodzą do głowy. Może starszy chłopczyk wyposzczony?

Ja tylko uważnie śledzę poczynania lidera drugiej siły politycznej w Polsce.

47 minut temu, Jaro_747 napisał:

Prawdopodobieństwo jest znikome, szkoda mojego czasu. Zwłaszcza, że temat był już jakiś czas temu dyskutowany więc miałeś szansę zrozumieć co i jak.

Nie był, chyba kręcisz.

I to typowe zachowanie starszego chłopczyka, popluć, pokręcić i tyle.

6 godzin temu, jezz napisał:

Wiem już, że nie potrafisz i te twoje piruety są przez to jeszcze bardziej pokraczne.

Pokraczne są piruety osób twierdzących że w Smoleńsku był zamach.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

4 godziny temu, jezz napisał:

Nie był, chyba kręcisz.

I to typowe zachowanie starszego chłopczyka, popluć, pokręcić i tyle.

Kłamiesz. Sam pisałem na ten temat, a konkretnie na temat dziwnych działań KNF a później prokuratury.

Pisałem o takiej ciekawostce, że jak bank Solorza popadł w kłopoty, to KNF oddelegował do niego dokładnie tego samego faceta którego Chrzanowski usiłował wcisnąć Czarneckiemu. I tu jest ciekawie, bo KNF twierdził, że to Plus Bank zwrócił się o jego "pomoc", natomiast bank jasno i wyraźnie oświadczył, że był to człowiek zgłoszony przez Chrzanowskiego i oni nie mieli wpływu na jego wybór. Okazało się też, że facet był znajomym Chrzanowskiego i pracował dla jego żony.

Ja rozumiem, że cię to nie niepokoi bo generalnie PiSowskie szwindle to dla ciebie rzecz pozytywna i nad wszystkimi przechodzisz do porządku dziennego. Taka norma obecnej władzy i nie ma co się nad tym rozwodzić, ciebie martwi Schetyna.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

6 godzin temu, Lech36 napisał:

Pokraczne są piruety osób twierdzących że w Smoleńsku był zamach.

Ale wiesz, ja nie o tym ale oczywiście każdy może pisać co chce i kiedy chce.

A co z elektrykami?

Twoje też są pokraczne i to o 3 w nocy.

Nocna zmiana wypadła w grafiku?

6 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Kłamiesz. Sam pisałem na ten temat, a konkretnie na temat dziwnych działań KNF a później prokuratury.

No widzisz starszy chłopczyku, ale ja nie o to się pytałem więc spokojnie możesz otrzeć pianę z ust. I wychodzi na to, że nie pisałeś o tym i jednak kłamiesz.

Ale każdy może pisać co chce i kiedy chce, także na nocnej zmianie.

Ja rozumiem, że cię to nie niepokoi bo generalnie PiSowskie szwindle to dla ciebie rzecz pozytywna

Poproszę o jakieś cytaty na potwierdzenie.

ciebie martwi Schetyna.

A kto ma mnie martwić, kto jeszcze ma jakiekolwiek szsnse odsunąć PIS od władzy? To znaczy póki co nie ma szansy bo solidnie na to pracuje.

Poza tym dostałem gazetę z centrali i do 10 muszę ją przeczytać a ty mi tylko przeszkadzasz?

Nawet ma fajną okładkę. Specjalnie dla ciebie starszy chłopczyku zrobiłem zdjęcie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jezz

A propos Schetyny i jego liderowania. Ostani sondaz:

44 proc. głosujących poparłoby PiS wraz z Solidarną Polską i Porozumieniem, 21 proc. oddałoby głos na PO, a 6 proc. na PSL. CBOS zaznaczył, że to najlepszy wynik ludowców od stycznia.

W porównaniu z wynikami z czerwca, poparcie dla PiS się nie zmieniło. O 1 pkt proc. mniej ankietowanych niż przed miesiącem zadeklarowało chęć głosowania na PO. PSL zanotował wzrost poparcia o 3 pkt proc.

Ukryta Zawartość

Slowa bylego kolegi:

Niesiołowski ostro o Schetynie

W udzielonym "Rzeczpospolitej" wywiadzie bardzo krytycznie wypowiada się m.in. o Grzegorzu Schetynie. Jego zdaniem przewodniczący Platformy Obywatelskiej nie nadaje się na lidera opozycji, a jego nadal będzie stał na czele partii, "to w Polsce zawsze będzie rządził Kaczyński". - Jako lider jest nieprzydatny. Platforma jest w kryzysie, a odpowiada za to Grzegorz Schetyna, dodając, że lider PO skupiony jest jedynie "na intrygach i wyrzucaniu ludzi, a nie potrafi wygrać wyborów".

Takze tak to wyglada.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.