Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Parę tygodni temu słuchałem jak sztab wyborczy opozycji mówił, że w tej kampanii będą wszędzie, będą jeździć po całej Polsce nieustannie spotykając się z miieszkańcami miast i wsi.

Czy coś wiadomo gdzie byli w ten wknd bo jakoś niewiele wiadomości na ten temat.

17 minut temu, jezz napisał:

że

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Afera SKOK – gigantyczne pieniądze trafiają w nieznane miejsca, w tle politycy układu władzy;

Afera rolna – utrudnienie zakupu ziemi polskim rolnikom;

Afera wiatrakowa – zniszczenie sektora energii odnawialnej w Polsce;

Afera samoloty VIP – kupowanie bardzo drogich, przepłaconych samolotów bez przetargu;

Afera billboardowa – kampania reklamowa rządu za pieniądze ze spółek Skarbu Państwa;

Afera z milionami na premie i pensje urzędników Kancelarii Sejmu;  -

- czytajcie dalej

Ukryta Zawartość

57 minut temu, Zyzol napisał:

Ci, którzy w połowie lat 1970 uczęszczali do szkól średnich powinni pamiętać anonimową ankietę tam przeprowadzaną po patronatem PAN - o nastrojach, stosunku do historii i polityki. Były to, jakby się dzisiaj powiedziało, dane wrażliwe. Trafiły one do CIA i posłużyły do opracowania działań destabilizujących sytuację wewnętrzną Polski i doprowadziły do zmiany władzy.

To chyba wymyśliła ekipa Żołnierza Wolności"  ?

Chodziłem wtedy do szkoły i żadnej takiej ankiety ani żadnej innej nie było. 

Rządzący sprawowanie władzy mają doprowadzone prawie do perfekcji.

Ja zastanawiałem się swego czasu, dlaczego mają takie podejście do strajkujących nauczycieli, a po prostu okazało się, że przeprowadzili sondaże, które wykazały, że gawiedź jest przeciwna strajkowi, więc można było spokojnie postawić się nauczycielom.

Teraz podobno opinia jest przeciwna lotom "Kucharza" więc jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że w tym tygodniu go jednak udupią.

Dlaczego dopiero teraz? Bo sondaży nie da się przeprowadzić z dnia na dzień.

ps. a jak myślicie - kto płaci za badania opinii społecznej?

13 minut temu, jezz napisał:

r

Idzie zarobić.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, jar1 napisał:

To chyba wymyśliła ekipa Żołnierza Wolności"  ?

Chodziłem wtedy do szkoły i żadnej takiej ankiety ani żadnej innej nie było. 

Może w tym czasie byłeś na wagarach. 

2 godziny temu, toptwenty napisał:

Ukryta Zawartość

Afera SKOK – gigantyczne pieniądze trafiają w nieznane miejsca, w tle politycy układu władzy;

Afera rolna – utrudnienie zakupu ziemi polskim rolnikom;

Afera wiatrakowa – zniszczenie sektora energii odnawialnej w Polsce;

Afera samoloty VIP – kupowanie bardzo drogich, przepłaconych samolotów bez przetargu;

Afera billboardowa – kampania reklamowa rządu za pieniądze ze spółek Skarbu Państwa;

Afera z milionami na premie i pensje urzędników Kancelarii Sejmu;  -

- czytajcie dalej

Nie czytaj tego źródła nigdy więcej: 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Teraz Kuchciński oświadczył, że jest niewinnny. Sprawy były pilne i  było ich tyle, że wymagały użycia samolotu, by przemieszczał się "dynamicznie" . Wszystko było zgodnie z poawem. A listę pasażerów ustalał "organizator" - znaczy z rodziną latał przymusowo. Przkazał też dodatkowo 28 tys. dla  Funduszu Modernizacji Wojska. No i niejako przy okazji, wspomnieli  loty Tuska.

Czyzby nie jest do odstrzału?

Konferencja bez możliwości zadawania pytań - tak jak lubią. Nowa, świecka tradycja?

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

2 godziny temu, jezz napisał:

A jak tam spotkania KO z potencjalnymi wyborcami?

Wystarczy, że Banda Kulawego jeździ i łże po swojemu.

Mądrym ludziom - wystarczy aż nadto.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Godzinę temu, Zyzol napisał:

Nie czytaj tego źródła nigdy więcej: 

Ukryta Zawartość

Czemu? Jest tu coś niezgodnego z prawdą?

Ukryta Zawartość

Ja nie zauważyłem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez soundchaser
16 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Wystarczy, że Banda Kulawego jeździ i łże po swojemu.

Mądrym ludziom - wystarczy aż nadto.

Wydaje mi się, że się mylisz.

23 minuty temu, jezz napisał:

Wydaje mi się, że się mylisz.

Ja? W życiu.

Grunt, że szybko się uczę od twoich. 

Jutro zayebię z firmy pięć baniek i powiem "przepraszam".

I nawet Ziobro może mi skoczyć. Bo też popsuję klaptoka.

Aleście, qwa, żałośni...

.....

Szkoda gadać.

Godzinę temu, zukzukzuk napisał:

To dziwne, bo dochodziły mnie słuchy, że go uwalą, bo im punkty odejmuje. A tego naczelny bardzo nie lubi.

8 minut temu, Meloman napisał:

To dziwne, bo dochodziły mnie słuchy, że go uwalą, bo im punkty odejmuje. A tego naczelny bardzo nie lubi.

Potwierdzam.

Cuda i dziwy Panie. Takie rzeczy, to tylko za (nie)rządów PiS-u.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

A tych - z Podkarpacia.

Przecież ich bronisz i tłumaczysz ich sqwysyństwo od miesięcy...

Może się zatem określ w końcu?

A koniec bliski...

Lecę do chaty. Tramwajem, jak przyzwoity człowiek 

Teraz, Bezlitosna Niusia napisał:

A tych - z Podkarpacia.

Przecież ich bronisz i tłumaczysz ich sqwysyństwo od miesięcy...

A koniec bliski...

Poproszę o cytaty w takim razie gdzie bronię.

A tymczasem u Grzegorza wszyscy zwarci i gotowi.

Ukryta Zawartość

"Listy do parlamentu, które zaproponował w ubiegłym tygodniu Grzegorz Schetyna, wstrząsnęły politykami Platformy Obywatelskiej na tyle, że zaczęli szukać nowego lidera w partii - czytamy w tygodniku.

- Wszyscy się spodziewają, że najbliższe wybory opozycja przegra - przyznaje anonimowy polityk PO. - A wtedy w PO może dojść do zmiany warty - dodaje w rozmowie z tygodnikiem.

Według informacji "Wprost" największe poparcie w roli alternatywnego kandydata ma Bogdan Zdrojewski, były europoseł i minister kultury w rządzie Donalda Tuska, a także były prezydent Wrocławia.

- Z punktu widzenia planu odsunięcia Schetyny ważne jest, żeby – mimo konfliktu z Grzegorzem – Bogdan wystartował w najbliższych wyborach parlamentarnych z list Koalicji Obywatelskiej" – mówi informator gazety. - Tylko będąc wewnątrz życia partyjnego można zawalczyć o przywództwo. Dlatego tak mu zależy, żeby wystartować do Senatu z poparciem KO – dodaje."

5 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Nie rozśmieszaj mnie.

Ukryta Zawartość

A - nie.

W tym akurat przypadku wcale nie jest mi do śmiechu.

Może tobie.

Jesteś typowym przykładem gościa, który za wszelką cenę chce pokazać, jak ta cholerna opozycja sobie nie radzi.

A, że sobie nie radzi z bezczelnym i chamskim bandytyzmem pisiatych złodziei - prawda. Porządni ludzie niemieją i głupieją na pewne informacje, co tam się wyrabia... I nie umieją tego  jasno i prosto wytłumaczyć.

Ja sobie z tym też nie umiem poradzić, ni pojąć, jak pewne cymbały nurzanie Polski w szambie potrafią uperfumować.

Ale to chyba dlatego, żem porządny człowiek i nie pracuję w radiu, ani telewizji...

A tobie podobni osiem stron pier**lą o dyrdymałach.

Typowe odwracanie kota zadem.

I, że tak zacytuję pewnego Kolegę: "A wal się". 

Niestety sporo w tym prawdy o opozycji.

Najwcześniejszy możliwy wybór dnia wyborów to oczywista zagrywka. Sam tak bym postąpił widząc co się dzieje.

Nie ma lidera z prawdziwego zdarzenia. Grzesiu to popłuczyny - niestety. A inni?

Wszyscy widzieli Biedronia jako zbawcę, bo przecież gej nie może być głupi. A jak się szybko okazało - jednak może...

PSL straciło już dawno poparcie na wsi i jeżeli pójdą samodzielnie, przewiduję ich koniec - nie przekroczą progu.

Kiedyś lewica miała jakieś poparcie, choć nigdy nie moje. A teraz ledwo wiążą koniec z końca i nie potrafią do siebie przekonać.

Przy okazji - zastanawia mnie, dlaczego zdecydowali się wystawić Morawieckiego jako jedynkę w moich Katowicach?

Edytowane przez Meloman
W dniu 3.08.2019 o 10:03, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

A obecni władcy Polski niewiele mają wspólnego z dawną opozycją.Raczej są epigonami endecji.

Faktycznie niewiele - antyrosyjskość, miłość do USA i Izraela. Przecież to podstawa obecnej polskiej polityki. Kaczyński jako naśladowca Dmowskiego to kpina.

2 godziny temu, zukzukzuk napisał:

Teraz Kuchciński oświadczył, że jest niewinnny. Sprawy były pilne i  było ich tyle, że wymagały użycia samolotu, by przemieszczał się "dynamicznie" . Wszystko było zgodnie z poawem. A listę pasażerów ustalał "organizator" - znaczy z rodziną latał przymusowo. Przkazał też dodatkowo 28 tys. dla  Funduszu Modernizacji Wojska. No i niejako przy okazji, wspomnieli  loty Tuska.

Jest już trupem tylko PiS szuka wyjścia przez które da się dyskretnie wynieść ciało.

12 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

A tobie podobni osiem stron pier**lą o dyrdymałach.

Typowe odwracanie kota zadem.

I, że tak zacytuję pewnego Kolegę: "A wal się". 

A sam się wal, chamie po polonistyce.?

To gdzie masz te cytaty gdzie bronę skur@$%^^##twa jak raczyłeś napisać?

13 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

jak ta cholerna opozycja sobie nie radzi

A radzi sobie? Ze sobą nie potrafi sobie poradzić.

Edytowane przez jezz
4 minuty temu, jezz napisał:

Może ciekawsze byłoby jak sobie radzi partia rządząca ?W końcu to ona ponosi odpowiedzialność za to co dzieje się w kraju.Czemu o tym nie piszesz?A potem się dziwisz ,że biorą Cię za pisowca ?

12 minut temu, Zbig napisał:

Jest już trupem tylko PiS szuka wyjścia przez które da się dyskretnie wynieść ciało.

Można go wyświecić na biskupa.

1 minutę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Może ciekawsze byłoby jak sobie radzi partia rządząca ?W końcu to ona ponosi odpowiedzialność za to co dzieje się w kraju.Czemu o tym nie piszesz?A potem się dziwisz ,że biorą Cię za pisowca ?

Bardziej mnie ciekawi co chce zrobić i jak opozycja, zeby odsunąć partię rządzącą od władzy.

Wystarczy, że o tym piszą inni, bardzo często piękną polszczyzną:)

A za kogo mnie biorą co poniektórzy jest mi zupełnie obojętne.

2 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Zaawansowanego.

O np. tacy.

10 minut temu, jezz napisał:

Przecież napisałem, że sobie nie radzi.

To tak, jakbym sobie umiał poradzić delikatnym słowem , gdy z drugiej strony - kij z Jeżuskiem. A i Maryjką i symbolem Polski Walczącej. 

Nie da rady.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.