Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

A co z nieletnia laską marszałka? Latał za nią też?

"Do zawiadomienia załączono liczne dokumenty i dowody, na przykład nagrania - m.in. trwające godzinę i 33 minuty nagranie przesłuchania czy rozmowy J. z funkcjonariuszami Departamentu Operacyjno-Śledczego (DOŚ). Jak czytamy w zawiadomieniu do prokuratury, „W trakcie przesłuchania Wojciech J. ujawnia, że jego OZI nie jest politykiem, ale jest umocowane w strukturach Podkarpacia. Zdradza także, iż politykiem, który został uwieczniony na jednym z nagrań z agencji towarzyskich jest Marszałek Sejmu Marek Kuchciński”."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
25 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Wychwalałeś Kuchcińskiego,że jeździ po ludziach i rozmawia.

Skoro te loty miały rzekomo temu służyć, to dlaczego tylko do Rzeszowa? A co z resztą Polski?

42 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Ważne co sobą reprezentuje,jakie ma poglądy,jak sprawuje publiczny urząd,jakie ma kwalifikacje itp.W tym kontekście Kuchciński dla mnie jest zwykłą miernotą.

I jeszcze nie ma poczucia humoru. ?

Edytowane przez soundchaser

"Kucharz" jednak złożył dymisję z komentarzem jak to wiadomo. Wszystko wina Tuska.

Ale polecam też obejrzeć relację z dzisiejszego spędu samorządowców w Ustrzykach Dolnych.

Jednym słowem sprytnie aferę odwracają w swój sukces (niestety).

Edytowane przez Meloman

No proszę.  Nie złamał prawa a wpłacił 15 i 28 tysi po czym poddał się do dymisji.  Proponuję Santo subito.

26 minut temu, Meloman napisał:

Jednym słowem sprytnie aferę odwracają w swój sukces (niestety)

Jeśli nasze społeczeństwo jeż tak debilne w większości, ze wierzy w to, co im władzuchna tak "sprytnie" swoje klęski i kłamstwa przekuwa w sukces, to nie zasługuje na lepszą władzę. 

A Nienawistny Kurdupel - po swojemu:

"Decyzja pana marszałka jest dowodem postawy, która jest związana z naszym hasłem: słuchać Polaków, służyć Polsce".

Gdyby nie dziennikarze Radia Z, a za nimi inni, pies z kulawą (nomen omen) nogą, o tym jawnym bandytyzmie by się nie dowiedział.

Ale to nie koniec. Teraz już pójdzie z górki.

2 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Wychwalałeś Kuchcińskiego,że jeździ po ludziach i rozmawia.

Ja wychwalałem?

Wy w tej swojej zajadłości widzę, że już nic nie potraficie przeczytać ze zrozumieniem.

Jest link, to jest artykuł z natemat.

Teraz nie mam czasu bo dla miastowych trzeba zrobić ognisko ale chętnie potem wrócę.

"Podczas wczorajszego spotkania ścisłych władz PiS, Kuchciński nie był obecny, chociaż jest ich członkiem. Wtedy zapadła decyzja, że władze PiS wymuszą na nim dymisję. Pozwolono mu ją honorowo ogłosić, bo od niemal 30 lat jest wiernym politycznym druhem Jarosława Kaczyńskiego.

Partia od początku nie doceniała wagi tej sprawy. Początkowo - weryfikując loty Kuchcińskiego - opierano się na informacjach z Kancelarii Premiera, dlatego władze PiS doszły do wniosku, że lotów nie jest zbyt dużo. Szkopuł w tym, że Kuchciński omijał szefa KPRM Michała Dworczyka, zamawiając loty bezpośrednio w wojskowym lotnictwie. Ujawnienie przez posłów PO i media tych wojskowych dokumentów - pokazujących ok. 100 lotów w kilkanaście miesięcy - wywołało w partii zdumienie.

Loty marszałka Kuchcińskiego

Sposób korzystania ze służbowych samolotów przez marszałka Marka Kuchcińskiego wywołał oburzenie. Finalnie Kancelaria Sejmu zgodziła się opublikować dane dotyczące przelotów Kuchcińskiego. Chociaż w wyliczeniach pojawiają się błędy i nieścisłości, pokazują one jasno, że marszałek Sejmu odbył więcej podniebnych podróży, niż szacowały nawet media.

Z wyliczeń dokonanych na podstawie dokumentacji lotów, którą dysponujemy, wynika, że te loty kosztowały budżet państwa, czyli wszystkich podatników, ponad 4 mln zł.

W dodatku, podczas lotów rządowych samolotów lecących na Podkarpacie Marek Kuchciński zabierał na pokład polityków PiS wraz z rodzinami - wynika z dokumentów, do których dotarł "Fakt". Stanisław Piotrowicz zapewnił, że jego lot miał związek z jak najszybszym przetransportowaniem leku dla jego żony. Poseł ocenił, że był to "stan wyższej konieczności". Do rządowego samolotu Marek Kuchciński - według informacji "Faktu" - zabierał również np. posła Bogdana Rzońcę i posłankę Krystynę Wróblewską. Służba Ochrony Państwa nadawała tym lotom najwyższy status: HEAD.

- Mam świadomość, że liczba lotów była duża, ale wynikała z modelu pracy, jaki przyjąłem - tak informacje o swoich lotach tłumaczył sam Marek Kuchciński. Poinformował, że dokonał kolejnej wpłaty, tym razem 28 tys. zł na fundusz modernizacji Sił Zbrojnych. Przeprosił też wszystkich, "którzy poczuli się urażeni".

Marszałek podkreślał w tłumaczeniach, że duża liczba spotkań i uroczystości, w których brał udział, bierze się z jego dużej aktywności na zajmowanym stanowisku. - Olbrzymia aktywność legislacyjna Sejmu wymaga uczestnictwa obywateli w procesie tworzenia prawa - twierdził."

2 godziny temu, Bezlitosna Niusia napisał:

skąd wziąłeś te 20%? Z Qurwizji?, zapewne. 

No wiesz, nawet podlinkowałem wczoraj. Kolejny agresorek a nie dyskutant. Spoko, ja będę w ten sam sposób rozmawiał.

Wrócę jak obskoczymy lemingów z Wawy.

ps.Nie pęknij do tego czasu.

55 minut temu, jar1 napisał:

Jeśli nasze społeczeństwo jeż tak debilne w większości, ze wierzy w to, co im władzuchna tak "sprytnie" swoje klęski i kłamstwa przekuwa w sukces, to nie zasługuje na lepszą władzę. 

Tak jest. Włącz sobie dzisiaj choćby z ciekawości TVP Info i posłuchaj sobie tej propagandy, że loty "Kucharza" służyły prostym ludziom, a Tusk i Kopacz latali dla własnej przyjemności. Plebs święcie w to wierzy.

8 minut temu, jezz napisał:

Teraz nie mam czasu bo dla miastowych trzeba zrobić ognisko

Jestem Kaowcem w ośrodku wczasowym FWP? ;-)

1 minutę temu, Meloman napisał:

Włącz sobie dzisiaj choćby z ciekawości TVP Info

Aż taki ciekawy nie jestem ?

3 minuty temu, soundchaser napisał:

Jestem Kaowcem w ośrodku wczasowym FWP? ?

Nie, pracuję w Radio Bieszczady.?

Poza tym teraz w modzie agroturystyka anie FWP.

Każdy leming chce pomacać kurę i powąchać krowie łajno.?

2 minuty temu, jezz napisał:

Każdy leming chce pomacać kurę i powąchać krowie łajno.?

Nie ma się co dziwić. Ty masz to na co dzień, a oni tylko "od święta". ?

41 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

"Decyzja pana marszałka jest dowodem postawy, która jest związana z naszym hasłem: słuchać Polaków, służyć Polsce".

Czyli nieduże ale jednak męczeństwo... proponuję pamiątkową tabliczkę przykręconą do fotela w gulfstreamie...

1 godzinę temu, Meloman napisał:

"Kucharz" jednak złożył dymisję z komentarzem jak to wiadomo. Wszystko wina Tuska.

Ale polecam też obejrzeć relację z dzisiejszego spędu samorządowców w Ustrzykach Dolnych.

Jednym słowem sprytnie aferę odwracają w swój sukces (niestety).

No coż, nie jest to odkrycie Ameryki. Później zacytuję mądrego dyskutanta, który pisał o takim rozwiązaniu juz od wczoraj.?

1 minutę temu, soundchaser napisał:

Nie ma się co dziwić. Ty masz to na co dzień, a oni tylko "od święta". ?

A co za problem trzymać kurę na balkonie i pomacać sobie nawet kilka razy dziennie.

6 minut temu, jezz napisał:

Każdy leming chce pomacać kurę i powąchać krowie łajno

Nie ma w tym nic złego.  Szkoda tylko, że trafiają przeważnie na zoologicznych ignorantów.

1 minutę temu, Zbig napisał:

Nie ma w tym nic złego.  Szkoda tylko, że trafiają przeważnie na zoologicznych ignorantów.

Możesz rozwinąć tę złota myśl?

6 minut temu, jezz napisał:

A co za problem trzymać kurę na balkonie

Masz rację. Krowę też można, jak ktoś się uprze. ;-)

2 minuty temu, soundchaser napisał:

Masz rację. Krowę też można, jak ktoś się uprze. ?

Krowę to raczej na parterze, chyba, że hoduje ją od cielaka. Takiego małego łatwiej upchać do windy.?

5 godzin temu, seniortelefono napisał:

Nie słyszałem o lekarstwach, które się przewozi w zamrożeniu.

Małpki? Ale żeby aż tyle? Może w Jaśle jest strefa wolna od alkoholu?

Jestem Europejczykiem.

I co ten bidny ogrodnik teraz pocznie?

Latawca mu zabiorą , Limyzajnę też . Może na hulajnogę dlań się złożymy?.

Picunioki kochane ?

Po ile wywalicie na marszał;ka kochanego?

Smiało . prezes pewnie  to doceni w iskrówkach..

Zona pewnie od łoża odstawi , syn na pyfko nie będzie zapraszał. Co to za życie teraz będzie.

Edytowane przez dulon184
2 minuty temu, dulon184 napisał:

Limyzajnę też

Limuzyny mu chyba nie zabiorą, zostawili limuzyny Szydło i Antoniemu to temu też zostawią. Hobby marszałka związane z podróżami trzeba kultywować, może już nie będzie tak intensywne, ale trudno, po wyborach na pewno wróci się do tematu bo przecież nic się nie stało tylko suweren nakręcony przez wrogą władzy prasę zaczął wykazywać niezadowolenie to trzeba było wykonać krok do tyłu a po wyborach "alleluja i do przodu" ;-).  

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Godzinę temu, jezz napisał:

Możesz rozwinąć tę złota myśl?

Nie wiem czy warto, wygląda na to, że wszyscy oprócz Ciebie zrozumieli.  Poczytaj sobie o lemingach, tylko w wiarygodnych źródłach a nie w fejknjusach.

"Bismarck miał w 100% rację. Pozagryzają się byle się dorwać do koryta i zanurzyć pazerne ryje aż po same chciwe ślepia. Całe to nieudolne postsolidaruchowe towarzystwo o lepkich łapkach i czarną zarazę trzeba trzymać z daleka od jakichkolwiek decyzyjnych stanowisk i na powrozie."

?

"Panie Czarnecki. Czy wyborcy głosowali na pojedynczych kandydatów, czy na ich rodziny też? Nie wystarczy, że wy macie przywilejów ponad miarę w sosunku do podatników? Jeszcze wasze rodziny mają mieć dodatkowe przywileje? Mnie nie stać na żadne podróże, a waszym rodzinom mam fundować podniebne wrażenia? Puknij się pan w ten siwy łeb".

?

"Kuchciński pokazał że jest człowiekiem kompletnie pozbawionym honoru.Najpierw pełen buty i arogancji mówił że nie widzi powodów do dymisji a teraz poddał się do dymisji z polecenia Kaczyńskiego który go cały czas pilnował podczas konferencji aby czegoś przypadkiem nie wygadał.Dodatkowo przy tej sprawie wyszła hipokryzja Kaczyńskiego który powiedział - "Decyzja marszałka Sejmu o dymisji jest dowodem postawy, która jest związana z naszym hasłem: słuchać Polaków". Otóż gdyby PiS słuchał Polaków to do tej dymisji by nie doszło bo Polacy zmienili władzę w 2015 m in z powodu tego co teraz robi obecna władza czyli trwonienia publicznych pieniędzy a PiS obiecywał roztropność umiar pokorę..."

?

To kilka cytatów internautów.

Edytowane przez soundchaser
24 minuty temu, Zbig napisał:

Nie wiem czy warto, wygląda na to, że wszyscy oprócz Ciebie zrozumieli.  Poczytaj sobie o lemingach, tylko w wiarygodnych źródłach a nie w fejknjusach.

Super. Najważniejsze, ze ty jesteś  z wypowiedzi zadowolony. Ja jak zwykle nie zrozumiałem to może jednak wyjaśnisz.

A o lemingach nie muszę czytać bo opędzam się tu od nich w sezonie jak od szarańczy.

Edytowane przez jezz
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.