Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
"W Warszawie podobno do Senatu z ramienia Platformianej koalicji ma kandydować Roman Giertych.

17 sierpnia 2019

Roman Giertych: List w sprawie mojego startu w wyborach

Szanowni Państwo!

W odpowiedzi na liczne pytania i medialne spekulacje chciałbym powiedzieć, że prawdą jest, iż otrzymałem propozycję startu w wyborach z list Koalicji Obywatelskiej w okręgu podwarszawskim do Senatu RP, ale po głębokim namyśle podjąłem wczoraj decyzję o odrzuceniu tej propozycji.

Chciałbym w tym miejscu bardzo serdecznie podziękować za publiczne słowa zachęty, które skierował do mnie przewodniczący Rady Europejskiej Donald Tusk.

Panie Przewodniczący!

Pańskie poparcie napawa mnie dumą i nie ukrywam, że przyjąłem Pańskie słowa z prawdziwym wzruszeniem. Taka zachęta wypowiedziana przez najważniejszą osobę obozu demokratycznego w Polsce, w każdych innych okolicznościach spowodowałaby przekucie tych słów w czyn. Okoliczności obiektywne i sytuacja chwili obecnej stanęły jednak na przeszkodzie.

Również chciałem podziękować panu posłowi do PE Radosławowi Sikorskiemu za publiczną zachętę do startu z list KO. Na prawdziwych przyjaciół zawsze można liczyć.

Chciałbym również podziękować panu przewodniczącemu Grzegorzowi Schetynie i Robertowi Tyszkiewiczowi za złożoną propozycję startu do Senatu oraz za słowa p. Tyszkiewicza, które mi przesłał wczoraj uznając moją decyzję za wielką szkodę.

Życzę wszystkim którzy startują z opozycji zwycięstwa nad PiS.

Roman Giertych
2 godziny temu, Bobcat napisał:

Rzadko kiedy się z Tobą zgadzam ale tutaj w całej rozciągłości.

Amerykanie każdą sprawę potrafią skomplikować do granic absurdu. Tutaj sztuczna inteligencja, algorytmy, pewnie ich testy za setki milionów dolarów. Wszystko aby wpływać na wyniki wyborów. Stalin załatwił to w prosty sposób: nieważne jak ludzie głosują, ważne kto liczy głosy. 

Podobnie Amerykanie wydali gigantyczną kasę na opracowanie, przetestowanie, rozwój i wyprodukowanie długopisu do zastosowania w swoich statkach kosmicznych, który będzie działał w warunkach nieważkości. Rosjanie w kosmosie używają zwykłych automatycznych ołówków.

Rosjanie górą. Jak zwykle. Tylko na księżyc nie dolecieli...

Edytowane przez jello
3 godziny temu, Bobcat napisał:

Mało przekonująca próba tłumaczenia czegoś co jest postawione na głowie. Może u nas wprowadzimy system że głos oddany przez mieszkańca województwa X będzie liczony jako 1.5 głosu, a oddany przez mieszkańca województwa Y jako 0.8 głosu? Też w ramach wyrównywania szans?

Na pewno rozważano różne możliwości. Swoją drogą szkoda że nie uczestniczyłeś w pracach nad konstytucją USA.  Wspomógłbyś Ojców Założycieli. Świat wyglądałby dzisiaj zapewne zupełnie inaczej.

Edytowane przez jello
11 minut temu, jello napisał:

Swoją drogą szkoda że nie uczestniczyłeś w pracach nad konstytucją USA.  Wspomógłbyś Ojców Założycieli. 

Moja chata z kraja. Zwracam jedynie uwagę na śmieszność sytuacji gdy kraj uważany i uważający się za bastion i symbol demokracji ma ordynację wyboru prezydenta która umożliwia że zostaje nim ktoś na kogo oddano  MNIEJ głosów niż na kontrkandydata. 

35 minut temu, jello napisał:

Rosjanie górą. Jak zwykle. Tylko na księżyc nie dolecieli...

Ale sztucznego satelitę Ziemi wystrzelili pierwsi, człowieka w kosmos wysłali również pierwsi. A dziś Międzynarodową Stację Kosmiczną obsługują wyłącznie rosyjskie Sojuzy. Ciekawe jak by działała bez nich.

Na Wenus też dotarły tylko rosyjskie sondy.

"Rzecznik dyscyplinarny zajął się katowickim sędzią, który współpracował z hejterką Emilią i dostarczał jej materiały do kompromitowania sędziów przeciwników "dobrej zmiany". Katowiccy sędziowie chcą odwołania go z delegacji na szczeblu sądu apelacyjnego. ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ładniutki taki. ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1

nowe rewelacje w sprawie MS:

Ukryta Zawartość

Nie dziwię się, że Mitera tak emocjonalnie zareagował w "Faktach po faktach" na tą aferę. O Pereirze nie wspomnę.

Dziwi jednak aż taka reakcja, bo w wywiadzie, jaki przeprowadziło Oko.press, pełnomocnik "emi" wyraźnie zaznaczył, że wszystkie rozmowy, dokumenty, screeny są ściągnięte bezpośrednio z serwerów Twittera i FB. Łącznie ze skasowanymi i zmienionymi postami. Ich oryginalność nie budzi kontrowersji. Również wg zapowiedzi pełnomocników, poszczególne informacje mają ukazywać się w kolejnych paczkach.

Będzie się działo:-)

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

4 godziny temu, Meloman napisał:

A ten sędzia co robił fotki przyrodzenia, przynajmniej ma dużego ch*ja?

Nie. Sam za to jest dużym fiutem. ?

9 godzin temu, jar1 napisał:

Lewica nadchodzi ! Będzie koniec tańców

Będą za to inne harce.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Propaganda rządu w sprawie afery Piebiaka weszła w nową fazę. Zbigniew Ziobro przekonuje, że za „gorszące sytuacje”, odpowiada brak dekomunizacji wymiaru sprawiedliwości: „Brak napiętnowania nieprawości (...) wpływa demoralizująco także na osoby, które zaczynały karierę sędziowską po 1989 roku”.

Warto się przyjrzeć głównym uczestnikom tej afery.

Łukasz Piebiak był wiceministrem sprawiedliwości i podsekretarzem stanu od samego początku rządu PiS. Był nie tylko bardzo aktywny w procesie „reform” wymiaru sprawiedliwości (uczestniczył w komisjach Piotrowicza, na których przegłosowywano kolejne projekty), ale także szefem specgrupy, która zajmowała się dyscyplinarkami sędziów. Jego zadaniem zatem było – w założeniu PiS – „czyszczenie” wymiaru sprawiedliwości. Miał być głównym odpowiedzialnym za akcję szkalowania sędziów.

Jakub Iwaniec: pracę w ministerstwie sprawiedliwości rozpoczął w lipcu 2017, tuż po tym, jak zatarła się kara nagany, którą dostał w 2012 roku i tuż przed „reformami” sądownictwa. Blisko współpracował z Piebiakiem.

Konrad Wytrykowski: od września 2018 członek Izby Dyscyplinarnej SN, która ma oceniać sędziów. Jego kariera zdecydowanie przyspieszyła w 2017 roku. Miał być pomysłodawcą akcji wysyłania pocztówek do Małgorzaty Gersdorf z hasłem „wy***rdalaj”.

Jarosław Dudzicz: członek nowej Krajowej Rady Sądownictwa. W listopadzie 2017 Ziobro mianował go prezesem Sądu Okręgowego w Gorzowie Wielkopolskim.

Rafał Stasikowski: jego kariera – jak wielu sędziów z tej listy – przyspieszyła w 2017 roku. W marcu 2019 został sędzią warszawskiego Naczelnego Sądu Administracyjnego.

Maciej Nawacki: członek nowej Krajowej Rady Sądownictwa i przewodniczący Komisji ds. reformy wymiaru sprawiedliwości KRS. Jest autorem skargi do UODO, dzięki której Kancelaria Sejmu nie publikuje nazwisk osób, które poparły kandydatów do nowej KRS. On sam przyznał, że podpisał się na swojej liście.

Tomasz Szmydt: do 2018 roku członek specgrupy od dyscyplinowania sędziów i dyrektor działu prawnego KRS.

Arkadiusz Cichocki: wcześniej na delegacji w ministerstwie, potem prezes Sądu Okręgowego w Gliwicach. Od marca 2019 w Sądzie Apelacyjnym w Katowicach. Według doniesień „Faktu” miał płacić Emilii za szkalowanie sędziów.

Ukryta Zawartość

Nie wiem czy Ziobro w tym szalonym sposobie tłumaczenia afery zdaje sobie sprawę z tego, że uderza w siebie i swoich kolegów?

Przecież to żołnierze niezłomni Ziobry, ledwo dostali stanowiska od razu sprzeniewierzyli się zasadom i dali się zdeprawować komunistycznym kolegom. On ich wybrał spośród wielu i oni są głównymi architektami afery.

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Afera goni aferę, kłamstwo goni kłamstwo. Pisowskie bydlaki wiją się i kłamią w żywe oczy. A podobno to PO robiło afery. Tylko gdzie one są? Minister sprawiedliwości i Prokurator Generalny w jednej osobie nic do tej pory nie udowodnili a mieli na to 4 lata. Przy tym  tym co wyczynia obecna władza  przewiny PO to opowieść przedszkolanki. Jakim trzeba być kretynem albo draaniem żeby w tej sytuacji głosować na Zjednoczoną Prawicę czytaj PiSd.

Edytowane przez jello

Tymczasem, propaganda PiS już wymyśliła kontruderzenie. 

W reżimowej TVP, wkółko jest wałkowany temat... "afery" Brejzy! Ratusz Inowrocławski, gdzie rządzi od szeregu lat ojciec tego posła, nazywany jest teraz na okrągło przez TVP Info nie inaczej jak "ratusz hejtu" i "fabryka troli". Ciemniaki to kupią... Działają jak Łukaszenka czy Putin.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

11 minut temu, zukzukzuk napisał:

Ciemniaki to kupią... Działają jak Łukaszenka czy Putin.

Niedługo okaże się czy w Przywiślańskim Kraju przeważają ciemniaki czy jednak nie.

19 godzin temu, Mikelas76 napisał:

No no dość odważne stwierdzenie biorąc pod uwagę że wśród tych matołów znajduje się także część normalnych i mających dość PO polaków.

Pomijając szczegół, który Koledze, jako przedstawicielowi lepszego sortu jakby umknął, że "Polaków" piszemy z wielkiej litery - to mam JEDNO tylko drobne pytanko:

Którzy to są ci "normalni", wedle Kolegi?

Tak, z takich bardziej znanych i znaczących w dziedzinach sztuki, kultury i nauki.

Proszę uprzejmie, bo albo słabo kojarzę, albom na amnezję zapadł.

Ps - o Calebie już wiem, można nie wymieniać.

Problem jest taki, że spora cześć osób (zwłaszcza starszych) nie ma wyboru niezależnej TV. Im wcisną WSZYSTKO. Oglądałem chwilę TVP Info. Jak za komuny, Kurna, jakby lalki czy kukiełki jakieś, wyuczone na pamięć wierszyki mówiły. Dotarcie kłamliwego przekazu, jest więc jak najbardziej możliwe. A i wielu innych, dało się normalnie przekupić. Picerzy o tym wiedzą i owo wykorzystują na maksa.

Jeśli do tego dołożyć jeszcze nuty kościelno-patriotyczno-tradycyjne, to hulaj dusza, piekła nie ma. Dlatego też, jeżdżą wszędzie po dożynkach wiejskich i małomiasteczkowych.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

12 minut temu, zukzukzuk napisał:

Problem jest taki, że spora cześć osób (zwłaszcza starszych) nie ma wyboru niezależnej TV. Im wcisną WSZYSTKO. Oglądałem chwilę TVP Info. Jak za komuny, Kurna, jakby lalki czy kukiełki jakieś, wyuczone na pamięć wierszyki mówiły. Dotarcie kłamliwego przekazu, jest więc jak najbardziej możliwe. A i wielu innych, dało się normalnie przekupić. Picerzy o tym wiedzą i owo wykorzystują na maksa.

Jeśli do tego dołożyć jeszcze nuty kościelno-patriotyczno-tradycyjne, to hulaj dusza, piekła nie ma. Dlatego też, jeżdżą wszędzie po dożynkach wiejskich i małomiasteczkowych.

Powiedzmy sobie szczerze, docierają do tych którym taki przekaz i wartości odpowiadają. 

14 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

"Polaków"

Dziękuję koledze za uwagę rzeczywiście był błąd.

A wracając do pytania

15 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Którzy to są ci "normalni", wedle Kolegi?

Nie znam tych "sławnych", ale sam mianuję się na wskroś normalnym, płacę podatki, kredyty, mam 2 dzieci, żonę płci przeciwnej itp.
A więc nudnie szaro normalny i obrzydliwie przeciętny. No może z tą różnicą że obiektywnie chyba już ateista.

I dla mnie to był wybór pomiędzy przysłowiową dżumą a cholerą.

Dla sporej grupy mianującej się takoż jak ja, pół lub ćwierć inteligentami był to wybór mniejszego zła.

Odruchów dalece wymiotnych dostaję widząc natomiast wszelkiej maści PO i ich pociotki.

Aby nudno nie było, mdli mnie gdy widzę to co kolega

18 minut temu, zukzukzuk napisał:

Oglądałem chwilę TVP Info. Jak za komuny, Kurna, jakby lalki czy kukiełki jakieś, wyuczone na pamięć wierszyki mówiły. Dotarcie kłamliwego przekazu, jest więc jak najbardziej możliwe. A i wielu innych, dało się normalnie przekupić. Picerzy o tym wiedzą i owo wykorzystują na maksa

A trafia mnie .... gdy widzę polityków cmokających w łapki tych panów na czarno ubranych.

Także naczelny prześmiewco AS nie ma łatwo.

Pozdrawiam

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Bardzo dziękuję.

Wnioskuję z wypowiedzi Kolegi, że tylko fakt włażenia bez mydła czarnym złodziejom przez polityków Koledze przeszkadza. Reszta - nie.

Ergo - należy Kolega do grupy, której wadziło stanie w gównie po kolana, a kompletnie fajnie jest, gdy owo chlapie i bryzga w okolicy szyi.

Dla mnie mocno niezrozumiałe i nie do pojęcia, ale szanuję wybory Kolegi.

Ukłony dla Szanownej Małżonki, uściski dla dzieci, które proszę zawczasu poinformować, że to ONE będą spłacać fanaberie tatusia.

Pozdrawiam. Jacek.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Drapanie kotka Tykotka.
18 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ergo - należy Kolega do grupy, której wadziło stanie w gównie po kolana, a kompletnie fajnie jest, gdy owo chlapie i bryzga w okolicy szyi.

Faktycznie. Rzadki wypadek, gdy ateiście pasują bieżący złodzieje, a nie może strawić (stąd te torsje) tamtych... Gdybyś był np. katolikiem -  to byłoby zrozumiałe:)

Edytowane przez zukzukzuk

28 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ależ drogi kolego, że tak się wyrażę gówno śmierdzi tak samo czy to po kolana czy po szyję.

Odwrotny punkt perspektywy mamy jakby powiedział mistrz Joda. Ja stoję teraz ale po kolana, a kolega po szyję.

Co nie zmienia faktu że bądź co bądź nadal fetor czuć.

15 minut temu, zukzukzuk napisał:

Faktycznie. Rzadki wypadek, gdy ateiście pasują bieżący złodzieje, a nie może strawić (stąd te torsje) tamtych..

Ależ ja napisałem że mdli mnie na widok tego co się teraz dzieje i oglądać TV nie mogę bo mnie propaganda w iście KIM-owym stylu (tylko śmiesznejszym) mierzi.

35 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ukłony dla Szanownej Małżonki, uściski dla dzieci, które proszę zawczasu poinformować, że to ONE będą spłacać fanaberie tatusia

Ależ Ty przyjacielu także płacisz za fanaberie tyle że protoplastów tych diabłów wcielonych z PO  (hehehe sorki musiałem dla śmiechu)

Reasumując.

W gównie stalim, stoimy i stać będziem.

Pozdrawiam

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

28 minut temu, Mikelas76 napisał:

Odwrotny punkt perspektywy mamy jakby powiedział mistrz Joda. Ja stoję teraz ale po kolana, a kolega po szyję.

Tak jak robi PiS. Wszystko odrwaca (niczym Joda) i przekonuje ludzi, że tak jest dobrze... stać w gównie po syję...

Godzinę temu, Mikelas76 napisał:

Odruchów dalece wymiotnych dostaję widząc natomiast wszelkiej maści PO i ich pociotki.

No tak. Gowin też się krzywi i pewno go mdli, ale niezmiennie jest ZA...

Edytowane przez zukzukzuk

Godzinę temu, Mikelas76 napisał:

płacę podatki, kredyty, mam 2 dzieci, żonę płci przeciwnej itp.

Powyższe w żaden sposób nie predestynuje do bycia normalnym.

Ukryta Zawartość

W tym wypadku, pisowska propaganda nie dotrzymała kroku rzeczywistości. Już DAWNO jest następna afera. Dostaną po głowie od Jarka.

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, Mikelas76 napisał:

PiSdowców wszelkiej maści i ich liczne pociotki i misiewiczów nie ?

Edytowane przez jello

8 minut temu, jello napisał:

PiSdowców wszelkiej maści i ich liczne pociotki i misiewiczów nie ?

A czy to nie wystarczy

1 godzinę temu, Mikelas76 napisał:

2 godziny temu, zukzukzuk napisał:

Oglądałem chwilę TVP Info. Jak za komuny, Kurna, jakby lalki czy kukiełki jakieś, wyuczone na pamięć wierszyki mówiły. Dotarcie kłamliwego przekazu, jest więc jak najbardziej możliwe. A i wielu innych, dało się normalnie przekupić. Picerzy o tym wiedzą i owo wykorzystują na maksa

Cytuję po raz kolejny :

"I dla mnie to był wybór pomiędzy przysłowiową dżumą a cholerą".

Ja po prostu widzę że to są dwie bandy oszołomów robiących z nas durni.  I głupi ten który wierzy tylko tej jednej wybranej najlepszejszej stronie. PO miało swoje 5 minut  i dało .... (ciała) na całej linii. Teraz Ci mają swoje 5 minut i coraz bardziej się rozkręcają w rozpieprzaniu tego kraju.

A kto płacze i chce powrotu PO to, jak te słynne małpki co nie widzą nie słyszą i nie mówią

Pozdrawiam

6 minut temu, Mikelas76 napisał:

A kto płacze i chce powrotu PO to, jak te słynne małpki co nie widzą nie słyszą i nie mówią

Pozdrawiam

A kto nie płacze i nie chce wyboru mniejszego zła to, jak te słynne małpki co nie widzą nie słyszą i nie mówią. Plus ukryta opcja PiSdowska.

Edytowane przez jello
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.