Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

"zarząd Stowarzyszenia Prokuratorów "Lex Super Omnia" złożył w czwartek zawiadomienie w sprawie podejrzenia popełnienia przestępstwa przez Zbigniewa Ziobrę. Minister sprawiedliwości wydał rozporządzenie niezgodne z ustawą, dzięki któremu wierchuszka Prokuratury Krajowej odbierała miesięcznie 2,7 tys. dodatku do pensji.

Chodzi o rozporządzenie z grudnia 2016 r. „w sprawie delegowania prokuratorów do Prokuratury Krajowej”. Na jego mocy prokuratorzy pobierali dodatki mieszkaniowe tak, jakby byli na delegacji, choć na delegacji nie byli. 29 osóg dostawało dodatkowe 2 700,- miesięcznie do pensji."

Tanie państwo i TKM niestety się wykluczają.

Jestem Europejczykiem.

19 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Czy suweren się z tego ucieszy? Teraz reżimowa propaganda musi zrobić z tego olbrzymi sukces. Ciekawe jak, skoro Belgowie za 34 maszyny mają zapłacić 4mld. Euro.

Może są stałym klientem i mają większe upusty.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Godzinę temu, Lech36 napisał:

Wydaje się że mamy ujemny upust.

Jestem Europejczykiem.

Godzinę temu, Lech36 napisał:

Warto przy tej okazji zacytować Miodka,

"A skoro mówiliśmy dziś o rabacie... - Rodacy Kochani! Jeśli posługujecie się polskim odpowiednikiem tego włoskiego z pochodzenia słowa, używajcie logicznego brzmienia opust. Logicznego, bo oto przecież ktoś nam, mówiąc potocznie, cenę opuścił!!! Obecny już też w słownikach upust, bo większość - niestety - tego wariantu używa, logicznością - najdelikatniej mówiąc - nie grzeszy. Czyż cenę nam upuszczono?!"

Lech36, nawet Miodek się na tobie poznał. ?

4 minuty temu, jezz napisał:

Lech36, nawet Miodek się na tobie poznał.

Ja na Tobie też, ale cóż tak to jest z osobnikami którzy nie tolerują takich zespołów jak Yes.

6 minut temu, jezz napisał:

Czyż cenę nam upuszczono?!"

A może zmniejszono jej poziom? Jak zmniejsza się poziom czegoś płynnego to trzeba z całości trochę upuścić.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

6 minut temu, Lech36 napisał:

A może zmniejszono jej poziom? Jak zmniejsza się poziom czegoś płynnego to trzeba z całości trochę upuścić.

"logicznością - najdelikatniej mówiąc - nie grzeszy."

3 minuty temu, jezz napisał:

"logicznością - najdelikatniej mówiąc - nie grzeszy."

Zajmij się Kolego swoją logiką, tą sekciarską. Trzeba bronić sekty.

4 minuty temu, Lech36 napisał:

Zajmij się Kolego swoją logiką, tą sekciarską. Trzeba bronić sekty.

Swoje żale musisz skierować do profesora Miodka.?

1 minutę temu, jezz napisał:

Swoje żale musisz skierować do profesora Miodka.?

Miodek bywa elastyczny w przeciwieństwie do innych.

11 minut temu, Lech36 napisał:

Miodek bywa elastyczny w przeciwieństwie do innych.

Myślę, że z powodu niedostatków argumentacyjnych to dobry moment żebyś napisał coś o Smoleńsku.:)

28 minut temu, jezz napisał:

Myślę, że z powodu niedostatków argumentacyjnych to dobry moment żebyś napisał coś o Smoleńsku.:)

Może masz nowe wiadomości z dojącego państwową kasę zespołu Antoniego na temat tego no jak mu tam zamachu czy katastrofy? To był w końcu ten lansowany przez PiS zamach czy go nie było? Jak nie było to zwracać kasę za oszukiwanie ludzi przez tyle lat.

P.S. Czy nick 'jezz' pochodzi z j. polskiego? Co oznacza? Edytor cały czas podkreśla mi wężykiem to słowo.

Edytowane przez Lech36

1 minutę temu, Lech36 napisał:

Może masz nowe wiadomości z dojącego państwową kasę zespołu Antoniego na temat tego no jak mu tam zamachu czy katastrofy? To był w końcu ten lansowany przez PiS zamach czy go nie było?

Znasz adresata pytania więc tam musisz je skierować.

2 minuty temu, Lech36 napisał:

. Czy nick 'jezz' pochodzi z j. polskiego?

Nie, z gwatemalskiego.,Coś jeszcze chciałbyś wiedzieć?

Nie, z gwatemalskiego.,Coś jeszcze chciałbyś wiedzieć?

Co oznacza?

5 minut temu, jezz napisał:

Znasz adresata pytania więc tam musisz je skierować.

Ty chyba jesteś blisko centrali, więc powinieneś mieć informacje z pierwszej ręki. Ja z Antonim ani żadnym z jego pajaców nie trzymam.

7 minut temu, Lech36 napisał:

Co oznacza?

Musisz sam sprawdzić.

8 minut temu, Lech36 napisał:

Ty chyba jesteś blisko centrali, więc powinieneś mieć informacje z pierwszej ręki

Twoje fantazje chadzają dziwnymi ścieżkami ale to nie mój problem.

Musisz sam sprawdzić.

Osoba używająca tego słowa jako nicka zrobi to chyba lepiej i szybciej.

3 minuty temu, Lech36 napisał:

No cóż, jak nie ma amunicji można trochę potrollować, prawda?

Zaczekaj, sprawdzę w regulaminie moderacji, może należą ci się za to jakieś punkty.?

2 minuty temu, jezz napisał:

Zaczekaj, sprawdzę w regulaminie moderacji, może należą ci się za to jakieś punkty.

Żeby przydzielono mi te punkty musisz sygnalizować, chyba że zostałeś moderatorem.

3 minuty temu, Lech36 napisał:

No cóż, jak nie ma amunicji można trochę potrollować, prawda?

Zaczekaj, sprawdzę w regulaminie moderacji, może należą ci się za to jakieś punkty.?

2 godziny temu, Lech36 napisał:

Żeby przydzielono mi te punkty musisz sygnalizować, chyba że zostałeś moderatorem.

Mam?

Trolling +3 pkt. (Netykieta pkt. 11)

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Okazuje się, że oprócz Sejmu posiedzenie po wyborach będzie miał również Senat. Czyżbyśmy mieli spodziewać się jakichś nocnych ustaw?

Wprawdzie reżimowi politycy zaprzeczają ale kto by wierzył tym kłamliwym su***synom.

Już Bismarck mawiał " nie wierzę niezdementowanym wiadomościom prasowym".

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Okazuje się, że oprócz Sejmu posiedzenie po wyborach będzie miał również Senat.

Nie można???????????

Rozdział IV
SEJM I SENAT

ORGANIZACJA I DZIAŁANIE

Art. 109.

1.Sejm i Senat obradują na posiedzeniach.

2. Pierwsze posiedzenia Sejmu i Senatu Prezydent Rzeczypospolitej zwołuje na dzień przypadający w ciągu 30 dni od dnia wyborów, z wyjątkiem  przypadków określonych w art. 98 ust. 3 i 5.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

"Nie wierzę w niezdementowane informacje."

To mówił nie Bismarck ale Aleksandr Michajłowicz Gorczakow, minister spraw zagranicznych carskiej Rosji w latach 1856 - 1882.

48 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Już Bismarck mawiał " nie wierzę niezdementowanym wiadomościom prasowym".

Jakie pierwsze iksik? Coś ci się popieprzyło z tym akurat paragrafem w tej akurat sytuacji.

Jestem Europejczykiem.

W dniu 11.09.2019 o 21:28, Jaro_747 napisał:

Jestem za stary na emigrację. Jak bym przewidział, że kiedyś takie tępe ch*je dorwą się do władzy to zrobiłbym to we właściwym momencie.

Bać się nie boję, bo co mi zrobią? Każą chodzić na pochody ku czci? To już przerabiałem i tak jak nie chodziłem wtedy nie będę chodził teraz.

Taki Towarzysz Piotrowicz chodził wtedy i chodzi teraz. Wtedy jadł konfiturki i je teraz. Na tym polega "Dobra Zmiana" :-))).

Też jestem za stary na emigrację, ale w przeciwieństwie do Ciebie boję się coraz bardziej.  Nie chodzenie na pochody ku czci poza czasami stalinowskimi było traktowane w myśl zasady " dobrze by było gdyby obywatel poszedł, ale jak obywatel nie pójdzie nic mu specjalnego nie zagraża", choć oczywiście  w tamtych latach mogło to być powodem do uwalenia awansu.  Dla normalnego człowieka nie było to  dolegliwe, bo jego poziom życia nie obniżał się z powodu braku awansu i podwyżki.

Jestem pewny, że PiS również będzie stosował te zasady, tym bardziej że w jego szeregach jest wielu prominentnych polityków owego okresu.

Podwyżki w wykonaniu PiS to niemal pewne rozruchy na dużą skalę - dzisiejszy cytat z onetu "Pielęgniarki i położne, pracownicy medyczni czy nauczyciele - te grupy zawodowe już niedługo mogą zarabiać mniej niż wynosi zapowiadana przez PiS pensja minimalna."  Do protestów dołączą drobni przedsiębiorcy,  pracownicy wielu źle prosperujących m. in.  z powodu ZUS firm i firemek, młodzież pozbawiona przyszłości, chorzy  pozbawieni leczenia albo ich bliscy   i wielu innych. Będziemy mieć klasyczną reakcję "frustracja powodująca agresję"  Przypuszczalnie będziemy mieli w kaczystowskiej Polsce zamachy terrorystyczne, bo niektórzy dojdą do wniosku  że zamiast się wieszać można pójść z bombą tam, gdzie jest szansa na spotkanie  przedstawicieli "polytycznej elyty". Oczywiście tragedią będzie śmierć niewinnych ludzi, bo pewnie oprócz zrozpaczonego człowieka popełniającego rozszerzone, ukierunkowane samobójstwo zginą zwykli ludzie nie będący celem zamachowca.  

Ciekawy jestem co wybiorą  z karty dań ? (bo mniej więcej tak PiS traktuje  konstytucję )

Art. 229. W razie zewnętrznego zagrożenia państwa, zbrojnej napaści na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej lub gdy z umowy międzynarodowej wynika zobowiązanie do wspólnej obrony przeciwko agresji, Prezydent Rzeczypospolitej na wniosek Rady Ministrów może wprowadzić stan wojenny na części albo na całym terytorium państwa.

Art. 230. 1. W razie zagrożenia konstytucyjnego ustroju państwa, bezpieczeństwa obywateli lub porządku publicznego, Prezydent Rzeczypospolitej na wniosek Rady Ministrów może wprowadzić, na czas oznaczony, nie dłuższy niż 90 dni, stan wyjątkowy na części albo na całym terytorium państwa.

Ja bym stawiał na stan wojenny - jest skuteczniejszy i bezpieczniejszy dla naszych ukochanych przywódców.  Nietrudno będzie namówić Trumpa do poparcia małej prowokacji wobec naszego wschodniego sąsiada i "podskakiwania z szabelką" przy granicy.  Sądzę, że w  obecnej sytuacji każdy, w tym nawet racjonalnie myślący ( tzn. inny niż Trump ) prezydent USA z radością poparłby taką awanturę - nakręciłoby  to koniunkturę w kraju, a w razie czego można by  się wycofać z przygotowań do wojny zwalając wszystko na inicjatorów afery i zostawiając ich kraj na pastwę losu.  

Na szczęście lub nieszczęście z racji  wieku obaj możemy się pocieszać uświadomieniem sobie że:?

1 to już długo nie potrwa, bo nam już bliżej niż  dalej...

2 młodzi mają teraz przes..e

3 nam było  lepiej  gdy byliśmy młodsi

Edytowane przez Pasqual
51 minut temu, Jaro_747 napisał:

Jakie pierwsze iksik?

Nie ważne. Zarazem ostatnie i pierwsze. Nawet nie zauważysz jak ostatnie przejdzie w pierwsze, po prostu kilku wyjdzie i kilku wejdzie.
Ważniejsze byłoby aby na tych posiedzeniach unieważniono byt idiotów z opozycji w przyszłym sejmie i senacie.
Same wybory niestety nie wyeliminują takowych w opozycji.

13 minut temu, Pasqual napisał:

Ja bym stawiał na stan wojenny

Postaw na rozum, najlepiej własny.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.