Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

No tak. To załatwia temat. Nikt nie deklarował, jasne :-))).

Nie musi deklarować. Oni są za cwani aby robić to otwartym tekstem. Podobnie nie chwalą PiS. I w jednym i w drugim mają zakaz. Wystarczy jednak poczytać wpisy co poniektórych, jak walą w opozycję. Od razu widać jak na dłoni po której stronie (politycznej) bije ich serce.

Edytowane przez Bobcat
7 minut temu, Bobcat napisał:

Wystarczy jednak poczytać wpisy co poniektórych, jak walą w opozycję.

Zapomniałeś już, jak jeszcze niedawno walił w opozycję Schetyna i jego dwór? 

22 minuty temu, jezz napisał:

Nigdzie tego nie napisałem.

Ale możesz napisać, dlatego pytanie zaczęło się o słowa "myślisz".

18 minut temu, Zyzol napisał:

Obietnica Mateusza Morawieckiego kurczy się do 600 tys. elektryków i przeterminowuje się o kolejnych 5 lat.

O.K. wierzę mu ;-). Niemniej egzemplarz przedprodukcyjny już chyba powinien być w testach. Chyba że to ten co projektują i montują nam Niemcy to może Morawiecki go za chwilę pokaże? Powinny być też rozpoczęte prace pod budowę fabryki tych samochodów. Może już gdzieś wycinają drzewa pod ten obiekt. To im idzie szybko i sprawnie no i jest szybka kasa na propagandę ze sprzedaży wyciętych drzew.  

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

20 minut temu, Bobcat napisał:

Nie musi deklarować. Oni są za cwani aby robić to otwartym tekstem. Podobnie nie chwalą PiS. I w jednym i w drugim mają zakaz. Wystarczy jednak poczytać wpisy co poniektórych, jak walą w opozycję. Od razu widać jak na dłoni po której stronie (politycznej) bije ich serce.

O, pierwsza zmiana skończyła w szkole lekcje.?

22 minuty temu, Bobcat napisał:

Od razu widać jak na dłoni po której stronie (politycznej) bije ich serce.

Ja juz wiem, właśnie zrobiłem latarnika wyborczego?

16 minut temu, Zyzol napisał:

Mówimy o czasie teraźniejszym. Nie przeszłym.

11 minut temu, jezz napisał:

Ja juz wiem, właśnie zrobiłem latarnika wyborczego?

Ja też i totalny kotlet - wyszło mi tak:

"przedstawia zgodność Twoich poglądów z deklaracjami poszczególnych komitetów wyborczych."

47 %  - Lewica

47 % - Koalicja Obywatelska

45 % - PSL

42 % - PiS

38 % - Konfederacja

Lipa jakaś czy cóś...

6 minut temu, Bobcat napisał:

Mówimy o czasie teraźniejszym. Nie przeszłym.

Błędy przeszłości odbijają się na teraźniejszości i przyszłości. Stawiam euro przeciwko pestkom dyni, że Schetyna popełni znów te same błędy po wyborach, o ile jeszcze będzie po nich przewodniczącym.

Edytowane przez Zyzol
7 minut temu, Zyzol napisał:

47 %  - Lewica

47 % - Koalicja Obywatelska

45 % - PSL

42 % - PiS

38 % - Konfederacja

Wykres przedstawia zgodność Twoich poglądów z deklaracjami poszczególnych komitetów wyborczych.

68 %- Lewica

63 %- Koalicja Obywatelska

52 %- PSL

40 %- Konfederacja

33%- PIS

Tadam?

50 minut temu, Zyzol napisał:

Boże, ależ ono się nad tą opozycją znęcali!!!

Zwłaszcza nad Mariuszkiem Kamińskim i nad Zbysiem Ziobro.

Pieprzenie symetrysty.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jaka jest jednostka długości? Jeden metr.

Jaka jest jednostka czasu? Jedna sekunda.

Jaka jest jednostka kretynizmu? Jedna Nowak. Barbara. Z PiS-u.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bobcat

Dziś do polskiego systemu prawnego zostało wprowadzone pojęcie konklawe, tzn. sytuacji, gdy dane gremium głosuje do skutku.

Wniosek Banasia o odwołanie wiceprezes Polkowskiej nie uzyskał większości. Potwierdza to pracownik sekretariatu. Co robi przewodniczący z PiS?

Zarządza przerwę do 17. Komisja zbiera się ponownie o 17:40 i głosuje ponownie ten sam wniosek. Tym razem wniosek przechodzi.

Tym sposobem PiS wprowadził nową, nieznaną wcześniej w Sejmie zasadę głosowania do pożądanego skutku.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

3 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Boże, ależ ono się nad tą opozycją znęcali!!!

Zwłaszcza nad Mariuszkiem Kamińskim i nad Zbysiem Ziobro.

A to jest twoje pieprzenie. Od kiedy ci dwaj są w opozycji?

Wtręcik mały .

Wie ktoś dlaczego zniknęli - repoterzy info z netu?

Można było poczytać tam najrózniejsze gazety. Od kilku dni Nic nie ma .

machnąłem do nich maila w temacie , ale cisza.

35 minut temu, Jaro_747 napisał:

Dziś do polskiego systemu prawnego zostało wprowadzone pojęcie konklawe, tzn. sytuacji, gdy dane gremium głosuje do skutku.

Wniosek Banasia o odwołanie wiceprezes Polkowskiej nie uzyskał większości. Potwierdza to pracownik sekretariatu. Co robi przewodniczący z PiS?

Zarządza przerwę do 17. Komisja zbiera się ponownie o 17:40 i głosuje ponownie ten sam wniosek. Tym razem wniosek przechodzi.

Tym sposobem PiS wprowadził nową, nieznaną wcześniej w Sejmie zasadę głosowania do pożądanego skutku.

To tak jak referenda w UE.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

41 minut temu, Zyzol napisał:

Gdy pojawiły się ich sprawy po raz pierwszy rządziło wtedy PO/PSL. To głosami części posłów ówczesnej koalicji rządzącej uratowany został immunitet Kamińskiego. Więc albo udajesz niewiedzę albo uprawiasz polemikę dla polemiki.

Po prostu obrotnym Styropianowiczem jest basta. Bez precedensu.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

15 minut temu, Bobcat napisał:

Gdy pojawiły się ich sprawy po raz pierwszy rządziło wtedy PO/PSL. To głosami części posłów ówczesnej koalicji rządzącej uratowany został immunitet Kamińskiego. Więc albo udajesz niewiedzę albo uprawiasz polemikę dla polemiki.

Wcinasz się i jeszcze bezmyślnie. To ty ciągle uprawiasz polemikę dla polemiki. Mój wpis, do którego odnosił się tak samo mądrze Jaro_747 brzmiał tak: "Zapomniałeś już, jak jeszcze niedawno walił w opozycję Schetyna i jego dwór?"  Jeżeli w polityce niedawno dla ciebie to lata 2007/11 to radzę popracuj nad sobą.

30 minut temu, Zyzol napisał:

To ty ciągle uprawiasz polemikę dla polemiki.

"Nie - to ty". Argumentacja na poziomie przedszkolnej piaskownicy.

1 godzinę temu, Zyzol napisał:

Całkiem już ci się na starość pop...ło Zyzol.

Ci dwaj byli w opozycji wtedy, kiedy byli w opozycji czyli w czasie rządów PO-PSL.

Godzinę temu, Bobcat napisał:

Biedakowi już całkiem rozum odebrało.

Jestem Europejczykiem.

10 minut temu, Jaro_747 napisał:

Całkiem już ci się na starość pop...ło Zyzol.

Ci dwaj byli w opozycji wtedy, kiedy byli w opozycji czyli w czasie rządów PO-PSL.

Odnosisz się to tego zdania: ""Zapomniałeś już, jak jeszcze niedawno walił w opozycję Schetyna i jego dwór?" Wiadomo, że nie chodzi o sytuacje sprzed 8-12 lat, a z czasów ostatnich wyborów do PE i jeszcze trochę po nich. Za trudne do zrozumienia. Wygląda, że tak.

Edytowane przez Zyzol

Dowiedziałem się właśnie, że faszystowski śmieć i zakała ludzkiego rodzaju - (tu niezwykle Państwa przepraszam za wyrażenie) - niejaki Bosak, zamierza się sądzić z Kurwizją, bo go nie docenia, podobno... Jego i jemu podobnych.

Są historyje takie, że choćby Kraszewski napisał jeszcze ze sto tomów - tego by nie wydumał.

15 minut temu, slawek.xm napisał:

jeden bobek

Może być.

A jaka jest jednostka klerykalno-dewocyjnego debilizmu? Jeden slawek.xm.

10 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Dowiedziałem się właśnie, że faszystowski śmieć i zakała ludzkiego rodzaju - (tu niezwykle Państwa przepraszam za wyrażenie) - niejaki Bosak, zamierza się sądzić z Kurwizją, bo go nie docenia, podobno... Jego i jemu podobnych.

Są historyje takie, że choćby Kraszewski napisał jeszcze ze sto tomów - tego by nie wydumał.

Świetna wiadomość.

Jestem Europejczykiem.

Minister cyfryzacji Marek Zagórski tłumacząc sprawę Pegasusa, stwierdził, że... Polska jest państwem autorytarnym.

"Jest też tak, że różnimy się od innych państw autorytarnych, że służby działają zgodnie z przepisami. Jeżeli [służby] mają narzędzia, by zabezpieczać państwo, powinny ich używać zgodnie z przepisami"

No cóż tu dodać...

Może to, że w drugim zdaniu Zagórski powiedział "powinny ich używać zgodnie z przepisami".

Owszem, powinny, ale czy tak robią? Są co do tego spore wątpliwości.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Mimo ostatnich deklaracji o nadwyżce budżetowej, jesteśmy świadkami rekordowego w historii wzrostu zadłużenia Polski. W ciągu dwóch lat Prawo i Sprawiedliwość zwiększyło zadłużenie skarbu państwa o setki miliardów złotych, a nie jak deklarował rząd “zaledwie” 71,6 mld zł. Zadaje to kłam całej politycznej narracji o dyscyplinie finansowej i słynnej “nadwyżce”. Jak to zatem możliwe, że nie byliśmy świadomi procederu zadłużania nas na tak wielką skalę?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To moze kilka tytulow z ww crowdmedia, zeby bylo wiadomo po co istnieja i kogo(czym) maja karmic:

Obnażamy propagandową wizję “dobrobytu” według PiS. Tak planują oszukać Polaków?

Nowy sondaż odkłamuje propagandę partii rządzącej? Wyraźnie widać, że to za czasów PO żyło się nam lepiej

Rewolucyjny projekt okazał się klapą? Rada Ministrów wycofuje się ze złożonej obietnicy

Czytajac takie media, karmiac sie jedynie ich propaganda, trudno miec obiektywne spojrzenie.

Tak wielu nie podoba sie TVPis(i slusznie), ale tu mamy wlasciwie odpowiednik powolany zeby walic w rzad.

I to juz sie podoba.

Ps i teraz taki Bob, albo inny, bedzie twierdzil ze mysli samodzielnie, a on powtarza dokladnie to co pisza tego typu media, slowo w slowo. Dokladnie tak samo jak ci, ktorzy bezkrytycznie lykaja wszystko co podsunie TVPis. Ta sama zasada.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.