Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, caleb66 napisał:

Gdyby tak było jak piszesz to by kampanie wyborcze nie były potrzebne,masami się steruje kto robi to lepiej ten rządzi, twoja opcja polityczna widać nie nadaje się do rządzenia. 

Steruje się głupcami - a skoro jest ich więcej niz mądrych to PIS ma pole do popisu. PIS kocha głupotę i biedę - to są najlepsi wyborczy sprzymierzeńcy PISu.

Edytowane przez babatular

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Gdyby tak rozumieć demokrację jak ty to Niemcy hitlerowskie i stalinowska Rosja byłyby krajami demokratycznymi.Rządy większości nie liczące się z mniejszością.Tu wychodzi twoja ignorancja.Demokracja to rządy większości ale z poszanowaniem prawa i mniejszości .

do caleba

9 minut temu, babatular napisał:

Steruje się głupcami - a skoro jest ich więcej niz mądrych to PIS ma pole do popisu. PIS kocha głupotę i biedę - to są najlepsi wyborczy sprzymierzeńcy PISu.

A Ty jesteś ten mądry który myśli że nie jest sterowany ?  Musiał byś żyć w lesie albo jaskini jak nasi przodkowie zanim zaczęli zrzeszac się w plemiona potem państwa. 

Panowie - trochę mi smutno czytając ostatnie wypowiedzi.

Nie macie wrażenia, że rządzącym na tym zależy? Żebyśmy się szczuli jeden na drugiego? Dziś zniewaga w necie, jutro donos do partii. Nie chciałbym powrotu tamtych czasów.

Szanujmy się niezależnie od poglądów. Niezależnie w jakim niestety od 4 lat kraju nam przyszło żyć.

59 minut temu, jezz napisał:

Niestety twoje poranne posty świdczą o tobie.

Raczej o niczym nie świadczą, natomiast niewątpliwie były warte zobaczenia, jak gdy Jakubas w wywiadzie wysyła PiS do diabła, Ty na podstawie paru ochłapów które rzucił, cieszysz się na podróż ?

21 minut temu, Meloman napisał:

Szanujmy się niezależnie od poglądów. Niezależnie w jakim niestety od 4 lat kraju nam przyszło żyć.

Kolejny symetrysta i arbiter elegancji.

Gdzie byłeś, gdy pluli na Komorowskiego i Kopacz?

36 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Gdyby tak rozumieć demokrację jak ty to Niemcy hitlerowskie i stalinowska Rosja byłyby krajami demokratycznymi.Rządy większości nie liczące się z mniejszością.Tu wychodzi twoja ignorancja.Demokracja to rządy większości ale z poszanowaniem prawa i mniejszości .

do caleba

Moja ? Każdy kolejny rząd robi dokładnie to samo.

19 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Nie mam szacunku dla braku kultury i ignorancji.

A Ty mówisz że mnie nie szanujesz hehe, to nie ,łaski bez ,nie potne się 

No właśnie chodzi o to,że nie każdy.PiSowski nie przestrzega demokracji a ty temu przyklaskujesz.Robisz to z ignorancji bo nie rozumiesz,że prędzej czy później obróci się to również przeciwko tobie.Bo rządy niedemokratyczne,pozbawione społecznej kontroli to przekręty,błędne decyzje i zapaść.To w interesie obywateli jest trójpodział władz,niezależność sądów i rządy prawa a nie naginanie prawa .

4 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

No właśnie chodzi o to,że nie każdy.PiSowski nie przestrzega demokracji a ty temu przyklaskujesz.Robisz to z ignorancji bo nie rozumiesz,że prędzej czy później obróci się to również przeciwko tobie.Bo rządy niedemokratyczne,pozbawione społecznej kontroli to przekręty,błędne decyzje i zapaść.To w interesie obywateli jest trójpodział władz,niezależność sądów i rządy prawa a nie naginanie prawa .

Ktoś ci powiedział że PiS nie przestrzega zasad demokracji i tak w koło nadajesz jak stary zużyty winyl (Nie przepadam za winylami) zmień płytę bo to już nudne, peło zdając pisowi władze nielegalnie wsadziło dwóch sędziów trybunału i od tego cały ten cyrk się zaczął, choć w jednym bądź uczciwy i w pierś się uderz a nie od 4 lat jedno i to samo w koło, PiS bardzo dobrze robi ,sprząta po popaprancach .

Obecne tutaj przygłupy z frontu propagandowego PiS powtarzają jakoby teraz była demokracja i rządy większości. Jakiej większości? Na nie-PiS oddano więcej głosów niż na PiS. To że ta partia rządzi i ma wielkość w sejmie wynika wyłącznie w przyjętej takiej a nie innej metody przeliczania głosów na mandaty. Tak więc nie większość oddała ster rządów PiS-owi, ale matematyka.

W dniu 13.12.2019 o 21:31, Adalbert95 napisał:

Jak ktoś z premedytacją i wyłącznie dla swojego interesu wyborczego blokuje konieczne podwyżki, a potem nie mogąc już unieść skutków finansowych tej decyzji i nie mając nad sobą chwilowo bicza wyborczego, dopuszcza do podwyżki skumulowanej i tym samym niepomiernie boleśniejszej dla społeczeństwa, to jak to się nazywa? Ano zwykłe polityczne k**ewstwo. Po nas choćby potop...

Adalbercik, wiedząc, że cena kWh w 2020 wzrośnie, założyłem sobie konto (w kącie szuflady) i wpłacałem tam 50zł miesięcznie przez 24 miesiace. Zatem podwyżka nie jest dla mnie uciażliwa. Zaś dla społeczeństwa platfusow owszem jest. Sam odkręciłeś wodę a teraz kuźwa potop.

Wróci Tusk to ci obniży.

Teraz, Bobcat napisał:

Obecne tutaj przygłupy z frontu propagandowego PiS powtarzają jakoby teraz była demokracja i rządy większości. Jakiej większości? Na nie-PiS oddano więcej głosów niż na PiS. To że ta partia rządzi i ma wielkość w sejmie wynika wyłącznie w przyjętej takiej a nie innej metody przeliczania głosów na mandaty. Tak więc nie większość oddała ster rządów PiS-owi, ale matematyka.

W pleceniu głupot jesteś miszczem.

Podaj jeden rząd, który miał taką większość jaką sugerujesz.

Podpowiadam - PRL się nie liczy.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Teraz, toptwenty napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co widać po tutejszych wypowiedziach akolitów i trolli tej formacji. Również tych, którzy rżną głupa udając "niezależnych, obiektywnych i bezstronnych" próbują wmawiać że oni z PiS nie mają nic wspólnego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
3 minuty temu, Bobcat napisał:

Tak, PiS nie przestrzega zasad demokracji. Są na to dziesiątki dowodów.

Jak to idzie do Faktów to bez kozery powim pińcet !

1 minutę temu, Jacchusia napisał:

W pleceniu głupot jesteś miszczem.

I tak ci nie dorównam w mistrzostwie w konkurencji prymitywne, głupie chamstwo.

2 minuty temu, YunnanTEA napisał:

Wróci Tusk to ci obniży.

Ne prędko. Teraz kombinuje jak wybrnąć z kłamstw w swojej książce...nawet tam nakłamał ?

Nic dziwnego że Fakty nie podobają intelektualnej nędzy oglądającej TVP.

8 minut temu, Bobcat napisał:

Tak, PiS nie przestrzega zasad demokracji. Są na to dziesiątki dowodów.

Jak to? Wygrał wybory i powołal rząd. Platfusy przegrały i powołały opozycję. Czego tu nie rozumiesz?

2 minuty temu, YunnanTEA napisał:

Jak to? Wygrał wybory i powołal rząd. Platfusy przegrały i powołały opozycję. Czego tu nie rozumiesz?

Raczej Ty nie rozumiesz.

3 minuty temu, YunnanTEA napisał:

Jak się to stało. Ma zawór zwrotny, który nie przepuszcza do niego niechcianych informacji. I tak, żyje w szczęściu i pogodzie ducha?

Czasem mu się coś wymknie i wtedy się budzi zdziwiony, ale na krótko.

Edytowane przez Jacchusia

3 minuty temu, Jacchusia napisał:

Dobrze, że mnie się podobają, ale ulga...:)

Czyżby?

9 minut temu, Jacchusia napisał:

Wolta godna prawdziwego PiS-owca.

1 minutę temu, Bobcat napisał:

Czyżby?

Wolta godna prawdziwego PiS-owca.

A jak ty Eugeniusz, wywnioskowałeś na podstawie tego zdania, że nie lubię faktów?

2 minuty temu, Jacchusia napisał:

Jak się to stało.

Doskonale rozumiem jak to się stało. Napisałem. Dzięki matematyce.'

Jedyne na co cię stać to powtarzanie sloganów reżimowej propagandy wierny żołnierzu frontu propagandowego PiS.

A jak ty Eugeniusz, wywnioskowałeś na podstawie tego zdania, że nie lubię faktów?

Wynika to jednoznacznie, choćbyś udawał Greka. 

I jaki Eugeniusz? Nie znam.

2 minuty temu, Bobcat napisał:

Wynika to jednoznacznie, choćbyś udawał Greka. 

Aaa więc znowu walczysz w swojej głowie?

To ja nie przeszkadzam i życzę zwycięstwa ?

Godzinę temu, Meloman napisał:

Panowie - trochę mi smutno czytając ostatnie wypowiedzi.

Nie macie wrażenia, że rządzącym na tym zależy? Żebyśmy się szczuli jeden na drugiego? Dziś zniewaga w necie, jutro donos do partii. Nie chciałbym powrotu tamtych czasów.

Ależ oczywiste jest to, że PiSowski reżim celowo nakreca konflikty. To część ich sposobu rządzenia tak, jak ciągłe kłamanie.

Ostatni przykład - zachodni prawnicy mówią, że powoływanie się przez pis na przykłady Francji, Niemiec czy Holandii to kłamstwo a oni nic - dalej kłamią w żywe oczy.

A co do szacunku - jak mam szanować kłamliwego i bezczelnego chama? Co ja jestem, Matka Teresa?

Jak mówił Lepper - Wersal się skończył. I to nie przez Leppera, tylko dlatego że jego metody przejął i twórczo zmodyfikował PiS. Po czym podniósł je do roli naczelnej zasady działania.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.