Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież nie stoisz przed taką alternatywą. Ja nie daje ani jednym ani drugim.

Ale gdy przyniosą ci pizzę to piątkę dajesz? Ja daję zawsze, i to uważam za moją własną Orkiestrę, daję kiedy chcę, i wiem komu i za co.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

...daję kiedy chcę, i wiem komu i za co.

To nie pouczaj innych, co maja dawać, ile i komu - ok ?

A jeśli nawet nie dają na WOŚP, a dają na kk, to też nie twoja sprawa - twoją kasę dają ?

Ja, żeby było wszystko jasne, nie daję na nic, gdyż płacę podatki.

To po co pytasz?

O nic nie pytałem.

Gratulowałem, a właściwie "Gratulowałem" sposobu myślenia.

Lektura:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To nie pouczaj innych, co maja dawać, ile i komu - ok ?

A jeśli nawet nie dają na WOŚP, a dają na kk, to też nie twoja sprawa - twoją kasę dają ?

Ja, żeby było wszystko jasne, nie daję na nic, gdyż płacę podatki.

Skoro sam nie dajesz, to dlaczego mnie pouczasz? Poza tym pisałem o sobie. Nie galopuj więc zanadto.

Panowie nie licytujmy się i nie trąbmy przed sobą , gdy chcemy pomóc naszym bliźnim.

" Ale ty , gdy dajesz jałmużnę , niechaj nie wie lewica twoja , co daje prawica twoja" , aby pomagać/pomóc potrzebującym , wystarczy mieć otwarte serce , i róbmy to zawsze w sposób godny nas i ofiarowywanych.

Piotr

Lektura

Jak czytam takie brednie, to to naprawdę jest polskie piekiełko: zawiść, zazdrość, magiel, obrzucanie gównem... Oto jak nieudacznicy wyżywają się na człowieku sukcesu z braku sucesów własnych. Plus narodowo-katolski sos wyższości i pogardy. Tfu!

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Skoro sam nie dajesz, to dlaczego mnie pouczasz?

Skoro ty dajesz to masz moralne prawo pouczać innych na co mają dawać i ile ?

Ach, te ciągłe przytyki z twojej strony, że pewnie ktoś dał na kk lub caritas.

Żenada.

Jak czytam takie brednie, to to naprawdę jest polskie piekiełko: zawiść, zazdrość, magiel, obrzucanie gównem... Oto jak nieudacznicy wyżywają się na człowieku sukcesu z braku sucesów własnych. Plus narodowo-katolski sos wyższości i pogardy. Tfu!

Nie poradzisz, Stary. Druhu.

W innym wątku się też piorą.

Przeważnie - o słówko.

Przez pięć stron...

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

kilka ciekawych opinii z sieci: "ten rzekomo "darmowy" sprzętu to olbrzymie obciążenie dla szpitali niby za sam sprzęt się nie płaci - ale za materiały eksploatacyjne płaci się drożej i więcej, podobnie jak za telefon komórkowy "za złotówke" spłacony wielokrotnie z abonamentem przez kilka lat. w szpitalach nie brakuje sprzętu, kolejki i długie czasy oczekiwania związane są ze zmuszeniem pacjenta do wyboru wybrania czy da łapówkę czy umrze czekając.

na forach dyskusyjnych zarzuca się WOŚP wpychanie niekoniecznie niezbędnego sprzetu medycznego szpitalom: "Kolejna superofensywa na rzecz firm Dutchmed, Drager oraz Viridian. Dutchmed bez Owsiaka dawno już by padł. A tak szpital dostaje Infant Flow (warty około 30 000zł ) w zapisie księgowym blisko 100 000 i potem obwody jednorazowe po 300zł Zazwyczaj się kończy tak że sprzęt stoi przykryty prześcieradłem a firma zarabia na przeglądach"

Bloger oskarżony przez Owsiaka uniewinniony z większości zarzutów

Sąd Rejonowy w Złotoryi uniewinnił blogera Piotra Wielguckiego z dwóch z trzech zarzutów w procesie karnym o pomówienie, wytoczonym mu przez szefa WOŚP Jerzego Owsiaka. Jednocześnie sąd odstąpił od wymierzenia kary blogerowi. Wyrok jest nieprawomocny. Bloger pisał o Owsiaku m.in. "król żebraków i łgarzy pracuje na nowy tytuł - hiena cmentarna".

Owsiak pozwał blogera, piszącego pod pseudonimem MatkaKurka, za trzy zamieszczone w 2013 r. w internecie teksty: "Jerzy Owsiak - król żebraków i łgarzy, złoty melon sekty WOŚP", "Guru Owsiak w 11 lat wyjął 46 Złotych Melonów" oraz "Jerzy Owsiak, król żebraków i łgarzy pracuje na nowy tytuł - hiena cmentarna".

Do końca maja 2013 roku wierzyłem w WOŚP.

Wrzucałem corocznie zimową porą monety do puszek z czerwonym sercem, byłem wdzięczny za sprzęt medyczny darowany przez WOŚP, sprzęt który pomaga ale...

Co się stało w końcu maja 2013 r.?

Przez przypadek byłem jednym z uczestników pierwszego w historii WOŚP konkursu ofert na zakup sprzętu medycznego dla seniorów - występowałem tam w charakterze oferenta pragnąc sprzedać WOŚP dobrej marki wózki inwalidzkie.

Na wstępie nastąpił niesmak spowodowany wyłudzaniem przez WOŚP od wszystkich oferentów kwoty 2000 zł tytułem "darowizny"; w rzeczywistości nie byłoby niesmaku jeżeli zamiast zmuszać do darowizny WOŚP poprosiłaby o wpisowe lub o uiszczenie opłaty za dokumentację przetargową.

Darowizna z natury swojej jest dobrowolna i nieprzymuszona a tu "dawaj 2000 jako darowiznę to damy ci możliwość odbioru dokumentów konkursowych i udziału w konkursie ofert". Co to ma wspólnego z darowizną???

Drugi niesmak nastąpił po lekturze Regulaminu Konkursu Ofert WOŚP - w każdym nawet najbardziej nieuczciwym (tzw. ustawionym) przetargu publicznym KAŻDY oferent a nawet KAŻDY obywatel ma możliwość wglądu do dokumentacji przetargowej po ogłoszeniu wyników przetargu; wg wspomnianego Regulaminu NIKT z oferentów a tym bardziej przeciętny Kowalski "nabijany co roku w puszkę" nie może ŻADNYCH dokumentów przetargowych obejrzeć...

Ogólnie jak na ponad dwudziestoletnie doświadczenie w organizacji konkursów ofert to przyznam, że królował tamże wszechobecny chaos - być może w WOŚP następuje co roku rotacja ekipy odpowiedzialnej za organizację konkursów ofert i co roku jakby zaczynali od nowa i uczyli się robić przetargi?? Ogólnie brak profesjonalizmu.

Chaos chaosem ale dla rozweselenia oferentów, w obsadzie komisji konkursowej (przypomnę, że chodziło o zakup sprzętu dla geriatrii) WOŚP zapodała np. neonatologa.

Zasadniczo chodzi jednak o zrobienie w konia czy tez "nabicie w puszkę" wszystkich sztabów WOŚP które w 2013 r. zebrały po około 20 tys. zł bowiem taką kwotę więcej wydała WOŚP lekką ręką kupując IDENTYCZNEJ JAKOŚCI wózki inwalidzkie produkcji Invacare zamiast produkcji SunriseMedical.

Firma "Akson" z Katowic zaoferowała bardzo przyzwoity wózek inwalidzki model Action4 produkcji Invacare - ja zaproponowałem tak samo przyzwoity wózek inwalidzki model Breezy Rubix produkcji SunriseMedical, problem w tym że WOŚP wybierając z niewiadomych powodów ofertę "Akson" przepłaciła około 20 tys. zł czyli tacy mieszczanie z Nowej Dęby, Jedlicz czy innych małych miejscowości dosłownie zostali "nabici w puszkę".

Na nieszczęście dla WOŚP wózek inwalidzki nie jest urządzeniem skomplikowanym do którego można by dorobić sztuczną argumentację o wyższości jednego modelu nad drugim - oba modele były równoważne i jest to do sprawdzenia przy użyciu potocznej wiedzy technicznej przeciętnego gimnazjalisty.

Oczywiście złożyłem odwołanie - czyli nieprawdą jest że nikt nie protestuje przetargów WOŚP.

W odpowiedzi na odwołanie oczywiście odmówiono mi wglądu w dokumentację wyboru ofert wózków inwalidzkich - czyli nieprawdą jest, że m. in. dokumentacja filmowa z konkursu ofert służy później udowodnieniu przejrzystości dokonywanych wyborów.

Ogólnie już nie wrzucam do puszki WOŚP a nieprzyjemny zapach z rzeczonego Konkursu Ofert rozszedł się jak dla mnie po całej aktywności WOŚP.

Niestety łyżka dziegciu psuje beczkę miodu - pytanie tylko ile tych łyżek dziegciu jest już w tej beczce i czy to nie jest już beczka z samym dziegciem...???

To obowiazkiem państwa jest zapewnienie tego wszystkiego szpitalom,obywatelom ,bo po to płacimy podatki.Poniewaz panstwo nie wywiazuje sie nalezycie ze swego obowiazku powstaja róznego rodzaju fundacje ,stowarzyszenia ,zakladane sa konta aby wpłacac dla wskazanej osoby na operacje ,zabieg,Tym samym daje sie pole do roznego rodzaju kombinacji .Skoro państwo stać na coroczna nagrdę Solidarności w kwocie miliona ero ,to dlaczego nie stać go na to aby kupic sprzet i płacic za operacje itdFundacje powstaja jak grzyby po deszczu ,a niektóre z nich to pralnie brudnych pieniedzy .Nie płaca podatków korzystaja z wielu przywilejów.Sama wspieram WOŚP i inne sprawy ,ale mam mieszane uczucia i też zaczynam mieć wątpliwości .Państwu jest na ręke ,aby one istniały ,bo wyreczają je w wielu sprawach ,Dlatego wiecej pieniedzy maja politycy ,spółki skarbu państwa itd .A moze tak zrezygnować tak z wszystkich zbiórek ,a zacżąć rządać od panstwa podstawowych praw konstytucyjnych jakie nam sie należą

Dane ze sprawozdania finansowego WOŚP za 2013r. Pani Owsiakowa zarabia miesięcznie 22 056zł ( w roku 2012 "minimalnie" więcej, bo ponad 27 000 /miesiąc!). Średnia zarobków tzw. organu zarządzającego, to 14 116,40 miesięcznie. Przeciętne wynagrodzenie pracowników organizacji, to 6 324,34zł. Można się urządzić za kasę zbieraną przez głupie społeczeństwo i wysyłanie na mróz małych dzieci ze skarbonkami na żebractwo?

Jerzy Owsiak sam siebie zatrudniał na stanowisku dyrektora graficznego spółki „Złoty Melon” i sam sobie wypłacał wynagrodzenie (około 13 tysięcy złotych brutto/miesięcznie). Zapytany w Sądzie o ten stan rzeczy stwierdził, że nie pamięta, czy jest prezesem „Złotego Melona” i kto go zatrudnił na stanowisku dyrektora graficznego (...) kiedy te fakty zostały ujawnione w trakcie procesu Lidia Niedźwiedzka-Owsiak zawiesiła działalność firmy „Mrówka Cała”. Jerzy Owsiak założył tymczasem kolejną firmę „Jasna Sprawa”, której pełnomocnikiem została… Lidia Niedźwiedzka-Owsiak.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Wklejaj dalej, bido.

A gdy już przestaniesz te pierdoły powielać po raz n- ty, powiedz:

Wszyscyście takie byleco, wyznawcy Kurwina, czy tylko ty?

A, zdawało się onegdaj - inteligentnyś człek:/

Ej...:/ całe życie człowiek się - nabiera.

Ach, te ciągłe przytyki z twojej strony, że pewnie ktoś dał na kk lub caritas.

Najlepiej byłoby gdyby o tym w ogóle się nie mówiło, nie pisało, nie komentowało, no bo jakże, oceniać Kościół i jego przepływy finansowe? Krytykować KK? To grzech, można się narazić i nie pójść do Nieba. Dlaczego Owsiak może być krytykowany i oceniany przez Kościół i jego zwolenników, a w druga stronę już nie?

Dlaczego Owsiak może być krytykowany i oceniany przez Kościół i jego zwolenników, a w druga stronę już nie?

A krytykuj sobie co chcesz, ale w odpowiednim wątku.

Tutaj zajmujemy się WOŚP.

Zajmować to wy się możecie służeniem do mszy. Za ciency w uszach jesteście.

633737132179530000.jpg

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Dlaczego Owsiak może być krytykowany i oceniany przez Kościół i jego zwolenników, a w druga stronę już nie?

A niby dlaczego nie ? Załóż taki wątek i dawaj do pieca.

A krytykuj sobie co chcesz, ale w odpowiednim wątku.

Tutaj zajmujemy się WOŚP.

Wątek za i przeciw KK moderacja uwaliła.

Edytowane przez toptwenty

Zajmować to wy się możecie służeniem do mszy. Za ciency w uszach jesteście.

fox733 jesteś zabawny z tymi poradami i opiniami.

Zacytuję Ci więc, Twoje własne motto,którego używasz:

" Nie szukaj prawdy, po prostu odrzuć swoje poglądy. Odrzuć swoje teorie. Prawda nie jest czymś, czego się szuka, ona jest.

Są trzy fazy ujawniania się prawdy. Najpierw prawda jest ośmieszana, potem spotyka się z gwałtownym oporem, a na koniec traktowana jest jako oczywistość."

Zastosuj się do swoich własnych słów. :)

Jakbym się miał ściśle do tego stosować musiałbym przestać istnieć:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A niby dlaczego nie ? Załóż taki wątek i dawaj do pieca.

A tutaj o tym nie można pogadać? Przecież będzie na temat. Po jakiego zakładać tyle wątków? Płacą za nie czy co?

A tutaj o tym nie można pogadać?

Przecież będzie na temat. Po jakiego zakładać tyle wątków? Płacą za nie czy co?

Nie, nie będzie na temat.

Poza tym, to wypadałoby abyś wreszcie zrobił coś SAM, a nie podwieszał się pod dorobek innych - chcesz

dymić nt. KK, to przecież nic prostszego - zakładasz wątek i dymisz z kolegami do woli ... :) 3mam kciuki. :)

Baaaa ... sam coś tam też Wam wrzucę ku uciesze.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Poza tym, to wypadałoby abyś wreszcie zrobił coś SAM, a nie podwieszał się pod dorobek innych

A co to, założenie kolejnego tematu o niczym jest jakimś bohaterstwem? Pisanie w innych tematach to już pasożytnictwo? No dajże spokój. Nie muszę do każdej pierdoły zakładać tematu. Na forum jest mnóstwo, większość bez sensu.

Ale gdy KK będzie kopał i wysadzał z siodła Owsiaka to już będzie na temat? :-)

Budujesz wraz z kolegami sztuczny podział - WSIak vs. KK , a to akurat nie odzwierciedla układu sił.

Może prościej byłoby lepiej : szkodliwa sekta i fanatycy vs. zdrowy rozsądek ? To, że już niedługo

cała prawda ujrzy światło dzienne, nie mam wątpliwości. Pozostaną tylko puste, smutne marionetki,

które w kółko będą zadawać te same pytania ... ale jak? ale dlaczego? czy to prawda? itd , itp ...

Chcesz kontestować KK to proszę bardzo, ale nie wkładaj wszystkich do jednego wora, bo to bzdura.

Ale gdy KK będzie kopał i wysadzał z siodła Owsiaka to już będzie na temat? :-)

Dobrze Tobie koledzy radzą. Walcz z tą swoją fobią. Nikt za Ciebie tego nie da rady zrobić.

Z drugiej strony nasz przyjaciel udaje że nie wie za co Kk krytykuje Owsiaka, sprawy poruszane tutaj (finanse) raczej nie należały do tych spraw....

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Walcz z tą swoją fobią.

Raczej Ty powinieneś walczyć ze swoją ślepotą. Albowiem nie dostrzegasz oczywistych spraw.

Chyba, że masz polecenie służbowe udawać, że nie widzisz. I wpisywać takie głupawe komentarze. A, to przepraszam. Służba nie drużba.

nie wie za co Kk krytykuje Owsiaka,

Krytykowanie wszystkich za wszystko jest jedną z metod sprawowania rządów. Na szczęście o malejącej skuteczności. Natomiast w stosunku do siebie KK nigdy nie tolerował i nie toleruje żadnej krytyki. Ma do dyspozycji m.in. również niestrudzonych aparatczyków frontu propagandowego.

Ma do dyspozycji m.in. również niestrudzonych aparatczyków frontu propagandowego.

Znów pomyliłeś temat.

Ten nazwany "Teorie spiskowe" czeka, dlaczego się tam nie przeniesiesz? ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.