Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

12 godzin temu, xniwax napisał:

Może zamiast wpisów ad personam, napisałbyś coś merytorycznego przez siebie samego przemyślanego.
Bez tego wychodzi ci wazelina nie tylko polityczna.

Prawda zabolała? Co mam pisać wiem sam bez Twoich "światłych" wskazówek i rad. 

Śmiesznie brzmi gdy o wazelinie mówi ktoś kto dał się poznać jako funkcjonariusz frontu propagandowego rządzącej partii i jej brygada sieciowa. 

12 godzin temu, jezz napisał:

To ja specjalnie dla was będę pisał głupio.:)

Bo inaczej nie potrafisz. Przerasta Cię.

Godzinę temu, arkadowski napisał:

Nawet ich bozia to znienawidzony Żyd... jak tu panie żyć?! Żydzi w rządzie, przed Żydem klęczy, do Żyda zawierza, skąd ta nienawiść/niechęć do Żydów? 

Nieprawda. Wg Solejukowej z Wilkowyj Matka Boska była Polką, to i Jezus był Polakiem.

W przeciwieństwie do Bocznicy, tak naprawdę w "Ranczo" nikt nikogo nienawidził i dyskusje były o wiele mądrzejsze. 

42 minuty temu, traumeel napisał:

Bo Żydzi jako nacja dysonują w nadmiarze tymi cechami za którymi Polacy tęsknią: rozliczne talenty, zaradność, przedsiębiorczość, solidarność etniczna itd. Boli nas to wszystko, co przez wieki oni sobie wypracowali i mają.

Kiepura, Lem, Wieniawski, Brzechwa, Baczyński... I cała masa równie zasłużonych, znakomitych, wybitnych Polaków.

I Tuwim, który rzekł: "Przede wszystkim Polak dlatego, że mi się tak podoba".

Gdy to powiesz 'prawdziwemu Polakowi' - na wszelki wypadek weźmie narodową bejsbolową pałę i miłosiernie, po katolicku walnie cię w łeb.

15 godzin temu, Jaro_747 napisał:

szwindlom Prezesa winny jest Michnik

W tym przypadku nie. Ale w wielu innych tak. Na przykład był mocno umoczony w tzw. aferze Rywina. Piekł dwie pieczenie na jednym ogniu bronił własnego biznesu oraz obalał rząd, który mu nie leżał. 

Bronił własnego medialnego geszeftu oraz obalał rząd, który jemu (i jego ówczesnemu przyjacielowi - Kwaśniewskiemu) nie leżał. 

I to było pyrrusowe zwycięstwo. Pozycja Michnika jak nieskazitelnego mentora upadła, a wspólnie z Kwaśniewskim, Nałęczem, Pawlakiem i Tuskiem stworzył podwaliny pod rządy PoPiS-u.

10 minut temu, Zyzol napisał:

W przeciwieństwie do Bocznicy, tak naprawdę w "Ranczo" nikt nikogo nienawidził i dyskusje były o wiele mądrzejsze. 

Znaczy - wyreżyserowane, dlatego zapewne mądrzejsze:)

Tyle w "Ranczo", w zasadzie IDENTYCZNIE jak i w PiSie, wójt i "Norek", WSZYSTKO robią dla zdobycia i utrzymania władzy, która zapewnia też wielkie pieniądze. 

Tak poza wszystkim, to film ZNAKOMICIE ilustrujący OBECNĄ rzeczywistość polityczną, na przykładzie polskiego zaścianka. Rzekłbym nawet - proroczy.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

20 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Kiepura, Lem, Wieniawski, Brzechwa, Baczyński... I cała masa równie zasłużonych, znakomitych, wybitnych Polaków.

I Tuwim, który rzekł: "Przede wszystkim Polak dlatego, że mi się tak podoba".

Gdy to powiesz 'prawdziwemu Polakowi' - na wszelki wypadek weźmie narodową bejsbolową pałę i miłosiernie, po katolicku walnie cię w łeb.

Nie do końca prawda. W Polsce Żyd człowiek mało komu przeszkadza. Przeszkadza (jakby tu powiedzieć nie obrażając nikogo) nacja, jej podejście do innych, faktyczny brak asymilacji, etc.

5 minut temu, zukzukzuk napisał:

Znaczy - wyreżyserowane, dlatego zapewne mądrzejsze:)

Tyle w "Ranczo", w zasadzie IDENTYCZNIE jak i w PiSie, wójt i "Norek", WSZYSTKO robią dla zdobycia i utrzymania władzy, która zapewnia też wielkie pieniądze. 

Tak poza wszystkim, to film ZNAKOMICIE ilustrujący OBECNĄ rzeczywistość polityczną, na przykładzie polskiego zaścianka. Rzekłbym nawet - proroczy.

Nie tylko. Użyłeś świetnego terminu - "wyreżyserowane". W Polsce antysemityzm jest właśnie wyreżyserowany... z zewnątrz. 

Edytowane przez Zyzol
13 godzin temu, Pasqual napisał:

Nie da się ukryć, że to Michnik rozpoczął proceder nagrywania rozmówców bez ich wiedzy nagrywając i niszcząc Lwa Rywina. Pamiętam, jak się chwalił w Wyborczej, że kazał kupić najnowocześniejszy na rynku dyktafon cyfrowy. Za moich młodych lat pan Michnik po czymś takim trafiłby do grona osób którym nie podaje się ręki i z którymi nie utrzymuje się stosunków towarzyskich, ale ku mojemu zdumieniu wszyscy komentatorzy (z małymi wyjątkami)  uznali, że Michnik postąpił słusznie.  A potem potoczyło się to jak lawina  - wszyscy nagrywali wszystkich.  Jak dla mnie to postępowanie wyjątkowo obrzydliwe i niszczące społeczne zaufanie,

Komisja ds Rywina popełniła błąd. Nie zadecydowała o przeszukaniach "u" Michnika. Przez co nie dotarła do całości nagrań. 

8 minut temu, Zyzol napisał:

bronił własnego biznesu

No, to jest karygodne!

8 minut temu, Zyzol napisał:

obalał rząd, który mu nie leżał.

Poszedł z nagraniem tym do Millera, aktualnego Premiera tegoż rządu i opublikował taśmy w GW.

Rząd obalili idioci w SLD, skompromitowani na komisji Nałęcza - łącznie z samym Millerem.

Twoja nienawiść do Michnika wynika tylko i wyłącznie z jego żydowskiego pochodzenia i antysowiekcjiej postawy.

7 minut temu, toptwenty napisał:

o Michnika wynika tylko i wyłącznie z jego żydowskiego pochodzenia i

dodajmy ktora jest sterowana z zewnatrz...

czyli idioci chodzacy na pasku sterowacza.Sam napisał.Chip albo drucik w glowie?

Edytowane przez muls
10 minut temu, toptwenty napisał:

No, to jest karygodne!

No :-)) zupełnie bezinteresownie. 

Poszedł z nagraniem tym do Millera, aktualnego Premiera tegoż rządu i opublikował taśmy w GW.

Szantażować!

Rząd obalili idioci w SLD, skompromitowani na komisji Nałęcza - łącznie z samym Millerem.

A Nałęcz,  sprzedawczyk polityczny go wspierał. Miller to nie idiota, a człek prosty raczej. Wiele razy zagubił się w świecie polityki. I nie żal mi go z tego powodu. Polski mi żal. Jest. Bardzo.

Twoja nienawiść do Michnika wynika tylko i wyłącznie z jego żydowskiego pochodzenia i antysowiekcjiej postawy.

Wykaż moją nienawiść do tego cwaniaka pokroju Kwaśniewskiego. Jak widać w tym nie przeszkadza rodowód "żydoubecji" czy działacza PZPR-u.

5 minut temu, muls napisał:

dodajmy ktora jest sterowana z zewnatrz...

czyli idioci chodzacy na pasku sterowacza.Sam napisał.Chip albo drucik w glowie?

Po udarze pracują ci obie półkule jeszcze?

Edytowane przez Zyzol
12 minut temu, Zyzol napisał:

Polski mi żal. Jest. Bardzo.

Polski? Jakiej?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

5 minut temu, zukzukzuk napisał:

Polski? Jakiej?

Gomułkowskiej! Wtedy był raj dla zyzoli.

20 minut temu, Zyzol napisał:

No :-)) zupełnie bezinteresownie. 

Obrona Gazety, którą się zakładało i którą iini próbują wciągnąć w polityczną aferę korupcyjną - to psi obowiązek naczelnego redaktora.

Tak przypuszczam:) Lecz, czekam na Jego wersję...

Cała reszta równie sensowna. Twoja pisanina od lat zdradza prawdę o Tobie. Nie uciekniesz od niej, dziadzie.

Edytowane przez toptwenty

Uj wi, kto to dokładnie jest Paweł Lizoń, ale właśnie został namaszczony na prezesa Warszawskiego Koła Młodzieży Weszpolskiej.

No i na tłiterze, czy innym fejsbuku tak gada: "Dziękuję Kolegą i Koleżanką za zaufanie".

A wygląda jeszcze gorzej, niż pisze.

Też mi żal Polski.

20 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Może coś na ten temat już było, ale tak mnie to rozbawiło że nie mogę się powstrzymać.

"2016 roku, czyli już gdy Kazimierz Kujda kierował Narodowym Funduszem Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej, pod auspicjami tej instytucji zorganizowano spotkanie pt. "Lustracja jako zabezpieczenie państwa przed obcą agenturą".

A ten twój wpis był na temat?

2 godziny temu, zukzukzuk napisał:

Jezz postępuję zupełnie podobnie, jak tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I adekwatny komentarz jednego z internautów:

"Podejrzany o fałszowanie w Sejmie mógł siedzieć od 3 lat i NIKOMU nie przeszkadzało ? Teraz odkryli aferę po 4 latach od 2014 r."

Tak samo było w przypadku afery mięsnej, którą opisywałem... Jezz pisał tylko o tym, co było lata temu, byleby nie daj boże, o aktualnych problemach i wtopach.

To nie moja wina, że nie rozumiesz o czyn się do ciebie pisze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
3 godziny temu, arkadowski napisał:

Nawet ich bozia to znienawidzony Żyd... jak tu panie żyć?! Żydzi w rządzie, przed Żydem klęczy, do Żyda zawierza, skąd ta nienawiść/niechęć do Żydów? 

Z polskiego prymitywizmu myślenia, nie wszystkich to dotyczy, ale procent tych co myśl w kategoriach prymitywnych jest w Polsce bardzo wysoki. To smutne, być może prowadzi do upadku. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

58 minut temu, Jaro_747 napisał:

Fajny ten zestaw fobii.

Fobie to cecha PiS, oni inaczej nie potrafią.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Fajny ten zestaw fobii.

Ograniczenie umysłowe. Każdy pogląd odmienny od twojego jest fobią. 

17 minut temu, Lech36 napisał:

Fobie to cecha PiS, oni inaczej nie potrafią.

I jego kolejna odmiana. 

Godzinę temu, zukzukzuk napisał:

Polski? Jakiej?

Znasz inną?

Edytowane przez Zyzol
Godzinę temu, toptwenty napisał:

Gomułkowskiej! Wtedy był raj dla zyzoli.

W tej niesłusznej Polsce, jak sam wpisałeś, jeździłeś w latach 1970 do Szwecji na zarobek. Ja nie jeździłem na Zachód, bo nie miałem szans. Mieli je przeważnie tylko ci z nomenklatury albo szczególnie zasłużeni. Wprawę w pisaniu też masz raczej z tamtych lat. A teraz masz jeszcze czelność opluwać tamte czasy.

Godzinę temu, toptwenty napisał:

Obrona Gazety, którą się zakładało i którą iini próbują wciągnąć w polityczną aferę korupcyjną - to psi obowiązek naczelnego redaktora.

Komisja sejmowa nigdzie nie wykazała, aby chodziło o likwidacje "Gazety Wyborczej".

40 minut temu, Zyzol napisał:

Znasz inną?

Ty przecież znasz doskonale i tęsknisz bardzo. Ja - z racji wieku - niestety też. Z tym, że bardziej epokę Gierkowską.

14 godzin temu, toptwenty napisał:

Ważne, to jest podstawowa sprawa. Potajemne rejestrowanie prób korupcyjnych wysokiego szczebla jest moralnie uprawnione.

Gdy będą ciebie okradać, spróbuj sfilmować zajście.

Jeżeli Michnik wiedział, że Rywin zaproponuje mu  łapówkę powinien zawiadomić Policję i wtedy powołana do tego służba zajęłaby się sprawą. Z góry mówię, że nie wiem w jaki sposób. Ale nawet gdyby Michnikowi założyli pod ubranie urządzenie nagrywające to byłaby już sprawa Policji. Mam nadzieję, że wyczuwasz różnicę ? A tak Michnik wyszedł na świnię i zapoczątkował obrzydliwy proceder nagrywania rozmówców przez innych polskich  możnych tego świata. 

Edytowane przez Pasqual
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.