Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, toptwenty napisał:

Może jeszcze zdążysz do wc.

Ty, jak widac, nie zdazyles:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Wszystko co wiemy pokazuje, że Kaczyński i jago najbliższa grupa biznesowa chcieli (i chcą nadal) Birgfellnera oszukać. Zastanawia mnie skąd wziął się ten pomysł, ze starczego skąpstwa, z chłopskiej chytrości?

Może Prezes w gronie swoich biznesowych doradców, czyli kierowcy, sekretarki komunistycznego generała i baby-zielarki podjął taką decyzję nie za bardzo wierząc, że Austriak się zbiesi i zacznie fikać? A teraz zabrnęli już tak, że nie mogą się wycofać bez utraty twarzy? Często najprostsze scenariusze są najbliższe prawdzie.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Powiem ci, ze niezle mu doradzaja, jak na pozycje, ktora osiagnal.

A jak jeszcze z tego wyjdzie i wygra wybory, to dopiero bedziesz mial zagwozdke poznawcza.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

No i coś Kolega kryptoPiSowiec zamilkł.

Zanim ruszy do propagandowej kontrofensywy niech obejrzy sobie rozmowę z mec. Dubois i zastanowi się nad skandalicznym zachowaniem prokuratury.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Polsat też udaje, że tematu nie widzi. Wspomnieli o aferze, gdy wybuchła i na tym koniec, od kilku dni ani słowa w "Wydarzeniach".

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Och a jak kłamie TVN?  TVN 24 same  kłamstwa całą  dobę, TVN stworzony przez ukradzione  nam pieniądze przez WSI i inne układy zamknięte, dziennikarze TVN mogą sobie prowokacje robić i krzyczeć sieg heil  i jest luzik,ale jak ja idę 11listopada z małym dzieckiem w wózku z Polska flagą, to jestem faszysta :-) aa co było za platformy? Wszystko sprzedali za bezcen, nawet by jakby mogli to trawę by sprzedali, afery i złodziejstwo.  Ja tam nie głosuje na PiS ,ale lepiej o wiele razy mi się teraz żyje pod butem prezesa, niż za czasów zlodziejskiej lewicy lub platformy. Co do dziennikarzy i tv to są  to ludzie którzy mają kredyty i rodziny i chcą dobrze dosadnie żyć i mówią  i kłamią  co im karza,  by prace utrzymać,  mało już jest rzetelnych dziennikarzy, chyba tylko wśród dziennikarzy śledczych  zostało jeszcze paru rzetelnych. Taka jest ludzka  natura że  jak człowiek jest przy korycie to wykorzystuje i kradnie i do siebie bierze, tyle ile może;  no tym światem rządzą  pieniądze niestety. Pis  też kradnie, ale jakoś za mordę mimo wszystko to trzyma, za platformy robta  co chceta, mafie  szalały  w rządzie, afery, jak PIS ukradł ileś  tam, to platforma razy dziesięć  conajmniej!!! Sprawiedliwości  na tym świecie nie ma, prawo jest dla biednych i tych co nie mają  układów,  babcie skarzą  za handel truskawkami,a taki Adamowicz pięć  razy zmieniał deklarację ile majątku posiadał i luzik, jak ja bym tak zrobił,  to już dawno skarbówka by mi wszystko przetrzepała i karę bym dostał ogromną, że bym się do końca życia nie pozbieral, a politykowi nic i luzik, jeszcze mu pośmiertnie aureole jak świętemu na głowę włożyli, po prostu na tym świecie jest tylko kasa i obłuda  i hipokryzja, taki jest człowiek, świata nikt nie zbawi  niestety, więc zrelaksujcie się i nie oglądajcie  tyle tej szczujni, bo oni politycy  i telewizja z tej szczujni żyją  i włos im z głowy nie spadnie, idźcie  sobie na spacer, obejrzyjcie  film i zagarniajcie wszystkie dobroci  dla siebie i swoich rodzin, ile tylko możecie i przezyjcie  jak najmilej swoje życie, bo to szkoda nerw,  świat jest za duży :-) 

Popatrz: następny, który nie głosuje na PIS, ale taki oburzony na resztę świata, że hej!

Co wy trolle polityczne, takie macie wytyczne, że podobna deklaracja was bardziej uwiarygadnia?

"Tynk pożera dźwięk" 747

To, co nabazgrolił Arturas nazywamy słowotokiem. Napisał, jak umiał. Z serca:-)

Najśmieszniejsze jest to, że pisiarnia bez wytchnienia krzyczy o przekrętach, aferach, złodziejstwie i ogólnej ohydzie platfusów, ale - zamyka swoich.

To z kolei nazywamy aberracją. Lub popularniej - schizą maksymalną stosowaną.

1 minutę temu, EmilioE napisał:

Popatrz: następny, który nie głosuje na PIS, ale taki oburzony na resztę świata, że hej!

Co wy trolle polityczne, takie macie wytyczne, że podobna deklaracja was bardziej uwiarygadnia?

Eee tam... Oni wszyscy za Cookiesem.

Zawsze to nieco mniej wstydu, gdy pewnego dnia wszystko pierdolnie z hukiem.

3 godziny temu, d-t-x napisał:

Polsat też udaje, że tematu nie widzi. Wspomnieli o aferze, gdy wybuchła i na tym koniec, od kilku dni ani słowa w "Wydarzeniach".

A Polsat jakiej opcji sprzyja?

Chyba to nie powinno dziwić. A dziwi.

Jeszcze kupią zetkę i będzie git.:)

Chociaż nie umieją robić radia, oj nie umieją.:)

8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Zastanawia mnie skąd wziął się ten pomysł, ze starczego skąpstwa, z chłopskiej chytrości?

Mieli wydać swoje a oni lekką ręką wydają tylko nie swoje czyli państwowe. Dołożyła się do tego przegrana lokalna w Warszawie i wiedza że w najbliższym czasie wątpliwy jest start tej inwestycji w wymarzonej przez PiS formie. W takim układzie działania Austriaka są działaniami na tzw. "półkę" a za taką pracę inwestor płaci niechętnie najlepiej w ogóle. 

1 godzinę temu, Arturas napisał:

ale lepiej o wiele razy mi się teraz żyje pod butem prezesa

Do czasu, każda komuna na początku tak ma później już jest tylko gorzej. "Ciemny lud" ma krótki horyzont gospodarczy.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

2 godziny temu, Arturas napisał:

ch a jak kłamie TVN?  TVN 24 same  kłamstwa całą  dobę

mozna to rozebrac na kwalki i krok po kroku udowodnic tego idiotyzm.Ale uwazam ze nie mozna skrzywdzic ......skoro go to trzyma przy zyciu.Tak jak i cala reszte.

Albo prosciej. Nikt nie jest wstanie pochylac sie nad kazdym.........

Edytowane przez muls

Zwykle to pisze sie ze TVN klamie bo......i tu sie wymienia fakty na podstawie innych  doniesien.Ciotka balbina jest ku..wa bo...i tu sie przedstwaia nazwiska z ktorymi sie pusciła i wziela pieniadze.Wuj antoni to alfons bo i tu sie przedstawia nazwiska kobiet pracujacych dla niego.Inaczej arturas to jest dziecinada niedorostka.

Inwigilacja opozycji - teamt na kolejną komisję śledczą po wyborach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawe, i nie od rezimu :)

.............

Koperta dla księdza. Tylko po co? 

Teraz to już na pewno będzie proces. "Gazeta Wyborcza" przytoczyła zeznania, które w prokuraturze złożył Austriak Gerald Birgfellner, mąż kuzynki Kaczyńskiego. Twierdzi on, że Kaczyński zażądał od niego – i otrzymał – 50 tys. zł (czytaj więcej). Te pieniądze w kopercie (jakże musiała być ona okazała!) miały być przeznaczone dla tajemniczego księdza Sawicza, jednego z członków rady fundacji Lecha Kaczyńskiego. Czemu jego podpis był ważny? Bo wszyscy członkowie rady musieli się zgodzić na budowę wieżowca przy Srebrnej.

PiS sam jest sobie winien. To politycy tej partii w przeszłości łatwo oskarżali na podstawie zeznań, które wyciekły ze śledztwa. Wszak to wiceprezes PiS Mariusz Kamiński w oparciu o zeznania skruszonego gangstera "Brody" oskarżał byłego skarbnika PO Mirosława Drzewieckiego o "proceder legalizowania pieniędzy mafii, czyli prania brudnych pieniędzy", mówił też, że "część środków przeznaczona była na nielegalne finansowanie PO". 

Ja mam jednak zasadnicze wątpliwości w sprawie kopertówki. Po co Kaczyński chciałby od Austriaka łapówkę dla księdza za podpisanie zgody na inwestycję, skoro to miała być inwestycja Kaczyńskiego, a nie Austriaka? W dodatku ksiądz był tylko figurantem i jeśli oczekiwałby w zamian za autograf "marności" – to urokliwe określenie pieniędzy ukute przez o. Rydzyka – to Kaczyński mógł go bez większych kłopotów usunąć z fundacji. 

A poza wszystkim, czemu Austriak nie poinformował prokuratury rok temu, że wymuszono na nim łapówkę? 

Panie Giertych, może Pan mi to wytłumaczy?  .................................

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten fragment tez ciekawy:

.....................Co Platforma wiedziała o aferze? 

A może to politycy Platformy Obywatelskiej mieli coś wspólnego z ujawnieniem tej afery? Wszak dziwnym trafem austriacki przedsiębiorca, który nagrał lidera PiS, zgłosił się do mecenasów jednoznacznie związanych z PO – Romana Giertycha oraz Jacka Duboi..............

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

bo ci gwarantowali walke do upadlego a reszta mecenasow sie boi bubusia.Nie zajmuj sie czyms o czym masz blade pojecie.

11 minut temu, toptwenty napisał:

dprysk ze szczytowania w Warszawie.

i teraz nalezy zapytac na kogo glosował.I* jego pracownicy.A dalej.Jesli IRAN placi terrorystom  i dotychczas nas nie było na ich liscie to jak sie to zmieni obecnie.tak tylko pytam.

Edytowane przez muls
3 minuty temu, muls napisał:

bo ci gwarantowali walke do upadlego a reszta mecenasow sie boi bubusia.Nie zajmuj sie czym o czym masz blade pojecie.

Stankiewicz moze miec troche inne zdanie, jak widac. Moze odnies sie do jego zdania/pojecia, a nie mojego.

No chyba ze Stankiewicz to tez pisowiec:)

Edytowane przez bubusia

Ukryta Zawartość

Tym kretynom się wydaje że kogokolwiek zastraszą. Za używanie nazwy "partia Rydzyka" grożą konsekwencjami prawnymi. Uprzejmie zapytowywuję: na podstawie którego paragrafu i jakiej ustawy?

Ukryta Zawartość

Gwarantowali, bo to ich ludzie.

10 godzin temu, Jaro_747 napisał:

wszędzie widzę PiSiorów.

Zapomniałem komu wręczyłem kopertę z 50 tys pln, ale widziałem ją w rękach Jarosława Kaczyńskiego - majstersztyk...

W kopertę trudno zapakować 50 000pln - niedopatrzenie....

Nawet afery nie potrafią spreparować..żenada..

16 minut temu, bubusia napisał:

Koperta dla księdza. Tylko po co? 

Teraz to już na pewno będzie proces.

Przepraszam, a kto komu wytoczy???

Jestem Europejczykiem.

16 minut temu, toptwenty napisał:

Odprysk ze szczytowania

Jesteś analitykiem spraw międzynarodowych z specjalizacją w tematyce bliskowschodniej ...?

5 godzin temu, bubusia napisał:

Gwarantowali, bo to ich ludzie.

a co to ku..wa ma wspolnego z dzialaniami sadow i prokuratury.To sa obroncy ........

5 godzin temu, 747 napisał:

Zapomniałem komu wręczyłem kopertę z 50 tys pln, ale widziałem ją w rękach Jarosława Kaczyńskiego - majstersztyk...

tylko tyle znalazles na tych tasmach?

Edytowane przez cir
2 minuty temu, muls napisał:

To sa obroncy idioto.

Panie Arkadowski, mozna prosic o reakcje?

Bo widze, ze ponosi tego chlopczyka:)

Edytowane przez bubusia

mozna mozna Panie Arkadowski.

juz sie wycwanił choptas..

3 minuty temu, bubusia napisał:

o widze, ze ponosi tego chlopczyka:)

aj widze ze czolgista został bez armaty.

to do rzezczy panie bubusia.Co ma obronca wspolnego z partia.

Edytowane przez muls
9 minut temu, muls napisał:

nas nie było na ich liscie

Jesteśmy na innych listach..do strzyżenia..u Niemców na 1 miejscu, w Nowym Jorku na 1 miejscu, - terroryści muszą stanąć w kolejce.../ Jest jeszcze CCCP, GB /.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.