Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, Zbig napisał:

w okolicznych sklepach...

... zaopatrywano się w towar w okolicznym dyskoncie i naklejano swoje wyższe ceny.  Średnio o 30% 

Edytowane przez toptwenty
1 godzinę temu, zukzukzuk napisał:

Stadnina w Janowie doskonale sobie radziła na świecie do czasu, jak władza nie wstawiła tam swoich włodarzy.

Czy z Polin-em będzie tak samo? Pytanie retoryczne...

Poradzą sobie ;-)

aaale powstala nowa partia rydzyka o ktorej nie wolno mowic ze rydzyka.

Edytowane przez muls
7 godzin temu, toptwenty napisał:

- Ile osób pracuje w Watykanie?

- Połowa.

- Ile ludzi mieszka w Londynie?

- Wiele.

- Na jaką ocenę liczysz za to?

- Dobrą.

- Dostajesz zerową.

Co za mądry i pełen treści wpis.

Na szóstkę.

10 minut temu, muls napisał:

aaale powstala nowa partia rydzyka o ktorej nie wolno mowic ze rydzyka.

No i znajdź mi teraz kogoś, kto na Partię Rydzyka powie inaczej, niż - Partia Rydzyka:-))

Gdyby ten twór nazwał się "Partia Szubrawców, Oszustów i Zwykłych sk***ysynów" - byłoby to dokładnie to samo, co PR.

7 godzin temu, Zbig napisał:

Konkurencja ma oznaczać równe szanse.  Wprowadzanie regulacji o których doskonale wiadomo, że osłabiają pozycję mniejszych graczy, nie ma z konkurencją nic wspólnego.

To może niepotrzebnie wpuszczono do Polski te sieci, które zrobiły konkurencję drobnym sklepikarzom?

Rozumiem, że według ciebie jak np. w mniejszej miejsowości otwierał się sklep sieciowy to te mniejsze dalej funkcjonowały znakomicie. Zresztą, nie tylko w mniejszej.

U mnie na wsi, bo wiadomo przecież, że jestem wieśniak a do najbliższego miasta mam 150 km, czy jakoś tak, Muszę sprawdzic we wpissch peowskiego betonu, bo to oni to ustalili, no i ciemny lud głownie mieszka na wsi .

Zatem u mnie na wsi, są dwa sklepy. Kilka razy próbował się otworzyć trzeci.

Nie da rady, za płytki rynek i konkurencja.:)

A, zapomniałem, może on pada przez to, że duże sklepy są zamknięte w niedziele a ten może być otwarty. Fakt,  to nie są równe szanse.:)

8 godzin temu, 747 napisał:

Ma, duża aglomeracja to dużo betonu.

Ale 400 000 to chyba w Polsce nie jest aż takie małe miasteczko.

I ten cały beton przez osiem lat wylało na te nabrzeża PO z PSL?

Już chyba wiem skąd ten peowski beton na forum.:)

8 godzin temu, Zbig napisał:

G... prawda.  Padały sklepy które nie potrafiły nic konkurencyjnego zaoferować, z kiepskim wyborem i wysokimi cenami, zaopatrujące się często u innych detalistów.  Sam znam dobrze miejsca, gdzie otwarcie Lidla czy Biedronki stymulowało pojawienie się wokół nich kolejnych małych punktów handlowych, bardzo dobrze prosperujących.

To teraz jest tak samo tylko jeszcze moga byc otwarci w niedzielę a Lidl nie.:) 

36 minut temu, jezz napisał:

To może niepotrzebnie wpuszczono do Polski te sieci, które zrobiły konkurencję drobnym sklepikarzom?

Może jednak najpierw ustalimy to o czym jest ta dyskusja, czyli dlaczego PiS  w sposób oczywisty wzmacnia pozycję tych sieci, pomimo że już są liderami na rynku?  Ale poruszyłeś ważną kwestię, poszperaj w zmianach w prawie z lat 2005-2007 to znajdziesz odpowiedź :-)

41 minut temu, jezz napisał:

To teraz jest tak samo tylko jeszcze moga byc otwarci w niedzielę a Lidl nie.:) 

Wiesz co to takiego gdy koszty działalności przewyższają przychody?  Chyba nie bardzo sądząc z tego jakie bzdety wypisujesz...

43 minuty temu, jezz napisał:

Już chyba wiem skąd ten peowski beton na forum.:)

Jakby wśród zwolenników PO był beton, to by PO rządziło trzecią kadencję a PiS nadal miotał się jak małpa w klatce.  Zresztą nadal się miota jakby tam wciąż siedział :-)

46 minut temu, jezz napisał:

Rozumiem, że według ciebie jak np. w mniejszej miejsowości otwierał się sklep sieciowy to te mniejsze dalej funkcjonowały znakomicie. Zresztą, nie tylko w mniejszej.

Współegzystencję różnych form handlu i usług miałem okazję obserwować przez wiele lat najpierw na ok.50 tys osiedlu a potem w ok 30 tys mieście.  I jakoś zawsze było tak, że byle jak prowadzone biznesy padały po kilku miesiącach lub latach a te staranne i z pomysłem cały czas działają i mają się dobrze.

1 godzinę temu, muls napisał:

ttaaa ale rydzyk oglosił ze jak tak nazwiesz to pozwie do sadu.Pytanie z jakiego paragrafu.

Taki stary, a taki gópi.

A od kiedy to w tym śmiesznym, zdziczałym kraju jakiekolwiek paragrafy mają zastosowanie do tego obszczymura?

Zawsze się coś znajdzie. Choćby casus o 'obrazie uczuć religijnych'. A pod to cudo można podciągnąć prawie wszystko.

Do tego zdziczenia sam sie dokladasz uzywajac takiego a nie innego jezyka.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Takim jak ja - wolno. Mam specjalne pełnomocnictwo i upoważnienie od twojego guru, kolejnego obszczymura zresztą. 

Jako gorszy sort i kanalia, gdyby ci umknęło.

Aha.

Tylko tyle dotarlo, no coz.

W sumie nie dziwne, kod jest zero-jedynkowy. Tak mata myslec.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Godzinę temu, Zbig napisał:

Może jednak najpierw ustalimy to o czym jest ta dyskusja, czyli dlaczego PiS  w sposób oczywisty wzmacnia pozycję tych sieci, pomimo że już są liderami na rynku? 

To nie PIS wzmacnia, to same sieci dostosowały swoja politykę do panujących reguł.

To teraz s0rawdź na czyje zlecenie były robione te badania i kto nakręca ten raban.

Jak myślisz, czy członkiem ZPP będzie drobny sklepikarz czy sieci handlowe?

11 minut temu, jezz napisał:

To nie PIS wzmacnia, to same sieci dostosowały swoja politykę do panujących reguł.

A reguły promujące w rezultacie jak widać większe sieci ustanowił kto?

nagrywamy.com

2 godziny temu, Zbig napisał:

Wiesz co to takiego gdy koszty działalności przewyższają przychody?

Rząd PiS dołoży ;-)?

I jakoś zawsze było tak, że byle jak prowadzone biznesy padały po kilku miesiącach lub latach a te staranne i z pomysłem cały czas działają i mają się dobrze.

Syndrom stadniny koni w Janowie. To efekt brania władzy przez jednostki bez wyobraźni biznesowej. Myślenie tylko kategoriami partyjnymi i pseudo patriotycznymi. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

31 minut temu, jezz napisał:

To teraz s0rawdź na czyje zlecenie były robione te badania i kto nakręca ten raban.

A Ty PiS-owska wazelino co to podobno nie głosowała na PiS przestań się powoływać na badania robione na obstalunek reżimu przez dyspozycyjne ankietownie które zanim przystąpią do zadawania pytań dowiadują się jaki ma być wynik. 

Wiesz co to takiego gdy koszty działalności przewyższają przychody?  Chyba nie bardzo sądząc z tego jakie bzdety wypisujesz...

A wiesz, że w niektóre dni trzeba dołożyć żeby zarobić w inne.

46 minut temu, bubusia napisał:

Aha.

Tylko tyle dotarlo, no coz.

W sumie nie dziwne, kod jest zero-jedynkowy. Tak mata myslec.

I to mówi ten który dowiaduje się jak myśleć i jakie jest jego zdanie w każdej sprawie dowiaduje się z przekazu dnia z Nowogrodzkiej.

Jakby wśród zwolenników PO był beton

Ja piszę o betonie forumowym. Jest go tu trochę.

Wśód zwolenników PO nie było betonu, była przekupna ciemna masa.:)

.  I jakoś zawsze było tak, że byle jak prowadzone biznesy padały po kilku miesiącach lub latach a te staranne i z pomysłem cały czas działają i mają się dobrze.

Oj, sensacja.:)

A niedziele ich nie zabiły?

2 godziny temu, jezz napisał:

przez osiem lat wylało na te nabrzeża PO z PSL

Wylewali beton gdzie się tylko dało, zdewastowali przyrodę, do betonu wylanego na ziemię dodawali barierki z stali oraz ozdoby ze szkła, szkło oczywiście nie wytrzymało próby czasu, zostało zniszczone przez Wandali, barierki natomiast pokrzywione od uderzeń samochodów.

11 godzin temu, zukzukzuk napisał:

Świni, to mu żal

To może spróbuj bez tych świń żyć, zobaczymy ile wytrzymasz.

40 minut temu, przemak napisał:

A reguły promujące w rezultacie jak widać większe sieci ustanowił kto?

Chodzi ci o wprowadzenie większej ilości promocji?

Sieci się dostosowały, snowboard myśli, że  jakoś to będzie.

Już wszyscy zapomnieli, kto był największym przeciwnikiem ograniczenia handlu w niedziele?

Chyba tu na forum działają faceci w czerni.

12 godzin temu, zukzukzuk napisał:

Stadnina w Janowie doskonale sobie radziła na świecie do czasu, jak władza nie wstawiła tam swoich włodarzy.

Czy z Polin-em będzie tak samo? Pytanie retoryczne...

To skutek polityki antyemigracyjnej. Po co nam te "araby"? ;)

Pis promuje sieci poprzez ograniczanie handlu w niedziele:)

Sieci to maja swoje reguly, jak bedziecie chcieli im zrobic kuku, to inni, wieksi gracze, was pogonia, Pis tez pogonia.

I tyle

21 minut temu, Bobcat napisał:

A Ty PiS-owska wazelino co to podobno nie głosowała na PiS przestań się powoływać na badania robione na obstalunek reżimu przez dyspozycyjne ankietownie które zanim przystąpią do zadawania pytań dowiadują się jaki ma być wynik. 

To ty betonie powołujesz się na badania robione na obstalunek ZPP i to z twojego linku są wypowiedzi sklepikarzy.

Ale oni akurat są podstawieni.:)

Dalej nie kumasz, że można mieć własne zdanie a nie co tobie podeslą z Wiejskiej.

"A Ty PiS-owska wazelino..."

Ja pierd..., ile mozna.

18 minut temu, 747 napisał:

Wylewali beton gdzie się tylko dało, zdewastowali przyrodę, do betonu wylanego na ziemię dodawali barierki z stali oraz ozdoby ze szkła, szkło oczywiście nie wytrzymało próby czasu, zostało zniszczone przez Wandali, barierki natomiast pokrzywione od uderzeń samochodów.

To może ten beton rozkruszą ryby swoimi głowami?

Żeby nie było, nie podobają mi się wybetonowane rzeki ale żeby i to była wina PO? No sorki

Teraz, jezz napisał:

To ty betonie powołujesz się na badania robione na obstalunek ZPP i to z twojego linku są wypowiedzi sklepikarzy.

Ale oni akurat są podstawieni.:)

Dalej nie kumasz, że można mieć własne zdanie a nie co tobie podeslą z Wiejskiej.

Jak zwykle nie potrafisz odróżnić papu od g..na. Ty masz własne zdanie... Śmiech na sali. Tak dziwnie się składa że to Twoje "własne zdanie" jest zawsze co do joty identyczne z reżimowym. Na tej zasadzie "własne zdanie" mieli towarzysze z KPZR i komsomolcy.

3 minuty temu, bubusia napisał:

"A Ty PiS-owska wazelino..."

Ja pierd..., ile mozna.

Aż dotrze.

9 minut temu, Bobcat napisał:

Jak zwykle nie potrafisz odróżnić papu od g..na. Ty masz własne zdanie... Śmiech na sali. Tak dziwnie się składa że to Twoje "własne zdanie" jest zawsze co do joty identyczne z reżimowym. Na tej zasadzie "własne zdanie" mieli towarzysze z KPZR i komsomolcy.

Twoje szkolenia w Moskwie nie poszły na marne.:)

9 minut temu, Bobcat napisał:

dotrze.

Aż w to uwierzysz.:)

Edytowane przez jezz
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.