Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Asterix

mylisz sie moj drogi,nikt tak nie krytykowal zadnej partii w dziejach Polski jak Po krytykowala Pis,poprzez media przez 8 lat rzadow.ani ostatnie 4 lata przez polskojezyczne media,

i dlatego takie odniostes wrazenie.

3 godziny temu, toptwenty napisał:

Trzeba mieć zdrowie, żeby chorować.

Niestety, jest jeszcze gorzej niż zacytowany fragment z gazety. Sam tego doświadczyłem (a właściwie mój ojciec).

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

23 minuty temu, asterix1 napisał:

Jeszcze nikt w dotychczasowej polityce nie używał państwa do swej prywaty w tak obrzmiej skali.

Nie zauważyłeś, że była mowa o lekarzach, pielęgniarkach i ich stosunku do pacjenta? Szkoda.

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

PiS twierdzi, że pieniędzy w budżecie jest w ch...j. Logika nakazywałaby skierowanie tych pieniędzy tam, gdzie są najbardziej potrzebne, czyli na służbę zdrowia.

Logika PiS nakazuje skierować pieniądze tam skąd można uzyskać poparcie w wyborach. A więc do pewnego biznesmena z Torunia dysponującego armią ślepo mu posłusznych wielbicieli.

9 minut temu, jezz napisał:

Nie zauważyłeś, że była mowa o lekarzach, pielęgniarkach i ich stosunku do pacjenta? Szkoda.

Ten wątek jest wielotematyczny. Nie Ty decydujesz, o czym ktoś chce pisać.

1 godzinę temu, tomek7776 napisał:

Jaro,

jak zauwazylismy wszyscy wokolo,wysokosc zarobkow wsrod lekarzy nie przeklada sie na jakosc uslug,i kulture osobista,nie wstrzymalo lapowkarstwa,ilosc pieniedzy wpompowana w sluzbe zdrowia nie znaczy ,ze pacjent to odczuje,raczej wszystkie hieny utrzymujace sie z tego beda mialy wiecej kasy.a pacjent pozostanie przedmiotem.

podobnie z nauczycielami,policjantami,sedziami,prokuratorami.

tyle w tym temacie.

byc moze Pis,skonczy z panstwem teoretyczny,kiedys,jak narazie widac kto podnosi najwiekszy raban,i gdzie potrzebne sa glebokie zmiany.Pis wygra nadchodzace wybory,ale czy dobierze sie sedziom,lekarzom do dupy,to watpie.pis to mieczaki.bezjajeczni.

zeby nie pomysleli,ze przyklaskuje po,psl,nowsmiesznej,czy temu biedreniowi,tych uwazam za wytwor sluzb,,,i tyle,,,i wspolczuje frajerom,co na nich glosuja.

Jednym z tematów było to co podkreślone .... To dla tego co z czytaniem i rozumowaniem ma kłopoty a potem niech sobie filmik włączy

14 minut temu, jezz napisał:

1 godzinę temu, jezz napisał:

Cała reszta tego twojego postu to też jakaś żenada.

Żenada jest, że tego nie rozumiesz. Ale to twój problem, nie mój.

Proszę, proszę, taki był Kolega kulturalny i wyważony w swoich opiniach, ale nerwy puszczają. No bo w końcu jak długo można udawać ;-).

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, tomek7776 napisał:

Jaro,

jak zauwazylismy wszyscy wokolo,wysokosc zarobkow wsrod lekarzy nie przeklada sie na jakosc uslug,i kulture osobista,nie wstrzymalo lapowkarstwa,ilosc pieniedzy wpompowana w sluzbe zdrowia nie znaczy ,ze pacjent to odczuje,raczej wszystkie hieny utrzymujace sie z tego beda mialy wiecej kasy.a pacjent pozostanie przedmiotem.

podobnie z nauczycielami,policjantami,sedziami,prokuratorami.

tyle w tym temacie.

byc moze Pis,skonczy z panstwem teoretyczny,kiedys,jak narazie widac kto podnosi najwiekszy raban,i gdzie potrzebne sa glebokie zmiany.Pis wygra nadchodzace wybory,ale czy dobierze sie sedziom,lekarzom do dupy,to watpie.pis to mieczaki.bezjajeczni.

zeby nie pomysleli,ze przyklaskuje po,psl,nowsmiesznej,czy temu biedreniowi,tych uwazam za wytwor sluzb,,,i tyle,,,i wspolczuje frajerom,co na nich glosuja.

Znam tu takiego capa (jakoś tak mi się skojarzyło po tych twoich absurdach).

Dla niego ja jestem "obca agentura".

No, qwa - idiota.

58 minut temu, jar1 napisał:

Też zapraszam

Dałem "smuteczka", bo to radosne nijak nie jest...

Gość

(Konto usunięte)
20 minut temu, Bobcat napisał:

Logika PiS nakazuje skierować pieniądze tam skąd można uzyskać poparcie w wyborach. A więc do pewnego biznesmena z Torunia dysponującego armią ślepo mu posłusznych wielbicieli.

udało ci się trafic w sedno i tym mnie zaskoczyłes:)

prawda ,że to cwana zagrywka?

trzynastka dla emerytów wsród której częśc na pewno wspiera RM a więc nastepne dofinansowanie imperium biznesowego Rydzyka, bez problemu i krytyki:):):)

34 minuty temu, jezz napisał:

.

12 minut temu, Jaro_747 napisał:

Żenada jest, że tego nie rozumiesz. Ale to twój problem, nie mój.

Proszę, proszę, taki był Kolega kulturalny i wyważony w swoich opiniach, ale nerwy puszczają. No bo w końcu jak długo można udawać ;-).

Przecież jezz nie jest "wyborcom" pisowskim nawet sie brzydzi nimi ....tylko dziwnym trafem jakos te wpisy co innego przekazują....

chyba ze ciastko-wy... ale to cichy koalicjant prezesa...

no dobar teraz trochę niech odsapnie ,zapisze kto Mu dziś podpadł potem bedzie miał na kogo donosić do Moderacji...sry sygnalizować to chyba za tej tzw "Dobrej Zmiany"tak  to się nazywa

Edytowane przez asterix1
11 minut temu, slawek.xm napisał:

prawda ,że to cwana zagrywka?

Cwana. Stronę etyczną pomijam. Mnie zawsze uczono że pomagać należy potrzebującym. A nie takim, którzy zapewnią mnie maksimum korzyści.

Godzinę temu, tomek7776 napisał:

czy stare malpy Cie sie tak spodobaly?

Szukanie nowych wymaga czasu a PiS nie daje tego czasu "rozdupcając" państwo i wyrywa z niego co się da i ile się da. Pierwsze zadanie to zatrzymać PiS-owską nawałę na koryto. Poprzednicy nie byli tacy pazerni. W polityce niestety ludzi kryształowych nie ma i nie będzie, nawet mimo reklamy (zapewnień) PiS że w ich szeregach jest jedna kryształowa postać. Wierzą w to tylko jelenie. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Godzinę temu, tomek7776 napisał:

Asterix

mylisz sie moj drogi,nikt tak nie krytykowal zadnej partii w dziejach Polski jak Po krytykowala Pis,poprzez media przez 8 lat rzadow.ani ostatnie 4 lata przez polskojezyczne media,

i dlatego takie odniostes wrazenie.

Nigdy jeszcze żadna partia poza może PZPR nie zeszmaciła się tak, jak PiS. Dlatego krytyka jest jak najbardziej uzasadniona a dziennikarze z normalnych, nie szmaciarsko-reżimowych stacji i tak są zbyt łagodni dla tych funkcjonariuszy antypolskiego reżimu.

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, tomek7776 napisał:

ja nie zaliczam sie do zadnej z nich a Ty Lechu?

Ja będę głosował za zakończeniem rozwalania państwa przez pazerne zastępy "misiewiczów", ale jak wiesz niewiele mam do powiedzenia w całości. Wszystko od horyzontów jakie będzie miała większość - zapyziały zaścianek na obrzeżach Europy (dzikie pola) czy cywilizowane państwo w centrum Europy.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

a ja mialem nie glosowac,wymiksowac sie z tej fikcji,ale koledzy z forum przekonali mnie,ze jednak pojde i zaglosuje,dziekuje wam.

zaglosuje na Pis.wybiore mniejsze zlo,jak to powiadaja.

chce zyc w zasciankowej Polsce,

3 minuty temu, tomek7776 napisał:

To sobie stwórz jakiś skansen razem z innymi myślącymi tak jak Ty. Ale nie "uszczęśliwiaj" tym innych.

W ogóle to wyrazy współczucia.

w Polsce rzadzi wlasnie taka opcja,jak Tobie jest zle,to zrobto o czym piszesz,bo jak mowi powiedzenie 

nie przyjmuje sie rad od osob,ktore same nie dokonaly tego do czego dazysz.

wyrazy wspolczucia przekaz swoim,,,,

1 godzinę temu, toptwenty napisał:

Ten wątek jest wielotematyczny. Nie Ty decydujesz, o czym ktoś chce pisać.

Ja nie decyduję chociaż niektórzy bardzo by chcieli.  Sam wkleiłeś ten artykuł i chyba o tym była mowa.

Ale ok, możemu i tak dyskutować, zwłaszcza z tobą.

Sytuacja w służbie zdrowia wygładała tak również przed 2015.

Zatem to ewidentnie wina Tuska.:)

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Proszę, proszę, taki był Kolega kulturalny i wyważony w swoich opiniach, ale nerwy puszczają.

Chyba sobie żartujesz. To tylko nazwanie po imieniu treści twego wpisu, nic więcej.

Godzinę temu, asterix1 napisał:

Przecież jezz nie jest "wyborcom" pisowskim nawet sie brzydzi nimi ....tylko dziwnym trafem jakos te wpisy co innego przekazują....

To poproszę te wpisy. Już raz szukałeś i do dziś nie znalazłeś. Może teraz ci się uda.

Macie tu towarzysze iście bolszewickie zagrywki.:)

Edytowane przez jezz

naszych adwersarzy martwi fakt,ze mamy racje,a oni nie potrafia nam tego wyperswadowac.

i nawet,zeby nie wiem jak sie napinali,to sie nie zmieni,i to im podnosi cisnienie.

Godzinę temu, asterix1 napisał:

dziś podpadł potem bedzie miał na kogo donosić do Moderacj

Dowodziki poproszę.

1 minutę temu, tomek7776 napisał:

naszych adwersarzy martwi fakt,ze mamy racje,a oni nie potrafia nam tego wyperswadowac.

Mnie nic nie martwi, racja jest zawsze po stronie siły a siła to zjednoczona Europa wspierająca się nawzajem a nie podskakujące państewka rozwalające jedność do których sympatię może mieć tylko sąsiad ze wschodu.

31 minut temu, tomek7776 napisał:

a ja mialem nie glosowac,wymiksowac sie z tej fikcji,ale koledzy z forum przekonali mnie,ze jednak pojde i zaglosuje,dziekuje wam.

zaglosuje na Pis.wybiore mniejsze zlo,jak to powiadaja.

Jak gadać i polemizować z gościem, który bez bicia przyznaje się do tego, że uwielbia być dymany ze wszech stron?

Ręce opadają...

11 minut temu, tomek7776 napisał:

i nawet,zeby nie wiem jak sie napinali,to sie nie zmieni,i to im podnosi cisnienie.

U mnie ciśnienie w normie.

Tylko - nie dzwoń w sprawie pracy!:-)

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Lech36 napisał:

Mnie nic nie martwi, racja jest zawsze po stronie siły a siła to zjednoczona Europa wspierająca się nawzajem a nie podskakujące państewka rozwalające jedność do których sympatię może mieć tylko sąsiad ze wschodu.

Europa nigdy nie była zjednoczona i niektóre państwa nie godza się na wykorzystywanie ich przez makrelomakarony

jestes idealista i optymistą dla spokojnego zycia to jest dobre ale w polityce bys zginał

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.