Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, xniwax napisał:

Po co Wam Luter, Wam wystarczą drzwi bez tez i tezy bez drzwi.

bełkot

1. pot. «niezrozumiała, niewyraźna mowa; też: nieartykułowane dźwięki»

2. pot. «pozbawiony sensu, niezrozumiały tekst lub zawiła wypowiedź»

3. zob. bulgot w zn. 2.

( www.sjp.pwn.pl)

"aż 57 proc. ankietowanych zadeklarowało, że obejrzenie filmu "Tylko nie mów nikomu" wpłynęło na ich postrzeganie polskiego Kościoła jako instytucji. "

A co myśleli do tej pory? Po filmie, raz pierwszy dowiedzieli się o problemach kościoła?

Zaniedbanie i przymykanie oczu to jeden z największych grzechów, jakie poczyniono wobec tej sekty. No i mamy to, na co zasłużyliśmy.

1 godzinę temu, dulon184 napisał:

Zwyczajnie nie chodzic do ko.ścioła.Totalna pustka w ławach i na tacy raz dwa ich otrzeżwi.

Wypisywać się.To nic trudnego.

Edytowane przez d-t-x

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

No i Mateuszek popłynął.

Stracił resztki zaufania (chocież nigdy go nie miał u mnie - nawet za grosz).

Nie no, bo mnie krew zaleje! 

Coraz częściej okazuje się, że w zasdadzie KAŻDY z nich (bankierów, polityków, ludzi z wyższych sfer itp.), ma przeważnie WIELKIE, a raczej OLBRZYMIE grzechy, przewiny czy kombinacje (z kolesiami różnej maści i instytucji) oraz NIEBYWAŁE pieniądze  ("zarobione" na tychże przewałach), o jakich przeciętnemu obywatelowi się nie śniło. I niby o tym wiemy. Lecz jakże trudno kogoś za rękę złapać. Jeden kryje drugiego itd.

I wszyscy oni, podobnie jak kler, klepią płomienne przemowy i kazania, w których uczą nas (ciemnego ludu) uczciwości, braterstwa, ubóstwa. I takich różnych pierdół...

Teraz się obrazili (on i żona) i pozew oczywiście... Jakieś obdarowywanie biednych, czy przekazy na fundacje. Typowe mydlanie oczu wyborcom (ciemniakom).

Ciekawi mnie, jaki myk wiąże się z rozdzielnością majątkową? Przecież, przepisanie wielkiego majątku na żonę, wiąże się z wielkim ryzykiem (jakby nie było - to "obca" kobieta i w każdej chwili może iść w długą, rozwieść się itp.). Jak się zabezpieczyć w tym układzie?

P.S.

Oczywiście. Jeśli ktoś zna taki sposób (o ile istnieje) i jest łaskawy podzielić się z biednym żuczkiem, proszę pisać na p.w.

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

To też oznacza, że mają znacznie więcej majątku. Tylko niewielu stać na rozdanie prawie wszystkiego (gdy się ma wiele). Morawiecki do nich napewno nie należy. Wielke słowa tylko i nos coraz większy ma...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

jak sie poczyta to widac ze nic nowego

im jest ksiądz, który sprzedał Morawieckim działki za półdarmo? To ulubieniec Macierewicza

materiałach, które opublikowała dziś Gazeta Wyborcza, przewija się nazwisko księdza Sławomira Żarskiego. To ówczesny proboszcz cywilno-wojskowej parafii p.w. św. Elżbiety we Wrocławiu. Właśnie ten ksiądz zawarł umowę sprzedaży dwóch działek o powierzchni prawie 15 hektarów i zażądał za nią – wedle informacji Wyborczej – sumy połowę niższej, niż rzeczywista wartość tych gruntów.

W jego parafii grasował ksiądz-pedofil
Chodzi o to, że ksiądz był wcześniej pułkownikiem – oczywiście z armią jako taką nie mając nic wspólnego. Przez ostatnie lata nie pracował w ogóle w wojsku. Ostatnim jego kontaktem z tą instytucją było pełnienie funkcji proboszcza parafii cywilno-wojskowej w Legionowie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
2 godziny temu, toptwenty napisał:

Może w tymczasowym na Nowogrodzkiej? 

Budynek jest właśnie na sprzedaż.

Wtedy by z nim zrobili to samo co z Husem.

a jakby sie ktos jeszcze nie domyslal....emeryturka generalska.Ta wstretna GW.

Edytowane przez muls
Teraz, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Dymisję czy seppuku ?

w normalnym kraju najpierw by sie podal do dymisji a potem powiesil.A tu tylko powiesi plaszcz na kolku

I naprawdę Madame Pinokiowa będzie składać pozew????

To cudnie!!! Ja strrrasznie lubię, gdy szemrane towarzycho oddaje sprawy w ręce sądów. Później wiją się, jak glizdy na haczyku, jak się z tego wycofać.

Składaj, Morawiecka, składaj!

A my sobie popatrzymy...

Jak dla mnie to kolejność może być dowolna.Może najpierw być samobójstwo a potem dymisja.

Ty muls normalnie niczym dziennikarz śledczy.

Podziękowania i szacunek!

Masz czas. I na szczęście - inni go mają też (dziennikarze, znienawidzeni przez każdą władzę),

I zacięcie trzeba mieć, by tropić mafijne powiązania i machlojiki ludzi, przedstwianych nam jako omalże świętych i pokazujących palcem - łapaj złodziejów tamtych, podcza gdy sami kombinują  i okradają kiraj na potęgę. Oczywiście, wszystko robią w świetle prawa, bo to przecież mogą!

Patrioci od siedmiu boleści. Miłujący nade wszystko, ale swoje d...y!

Jakos wywiało towarzystwo Pisowe.....gdzie te glaziory i inne sławki...

bubuś ahoj jak tam działeczka pinokia ?

chyba dzis ich tutaj nie uwidzim...

a to takie od naszego autobusu z sobotniego  dnia ?

60430479-2414399205284665-64629813343514

Edytowane przez asterix1
Godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

To co Morawiecki wybierze ?Dymisję czy seppuku ?

Obronę przez atak. 

45 minut temu, asterix1 napisał:

Jakos wywiało towarzystwo Pisowe.....gdzie te glaziory i inne sławki...

Czekają na instrukcje i wytyczne z Nowogrodzkiej gdyż nie wiedzą co pisać. A tam podpaść bardzo łatwo.

Gość glazior

(Konto usunięte)
2 godziny temu, asterix1 napisał:

gdzie te glaziory

Niedzielę spędziłem na wypędzaniu   demonów z lewackich głów...

shutterstock_5885474g.jpg

A dzisiaj piszę płaczliwe prośby o odbanowanie mnie w wątkach na bocznicy.?
Sam widzisz że nie mam czasu  no i ... krzty godności.?

............   ale zawsze przypełzam kajając się. 

Edytowane przez glazior
Gość glazior

(Konto usunięte)

Na sobotnim marszu „Polska w Europie” pojawili się czołowi politycy opozycji i szef Rady Europejskiej Donald Tusk.Obok nich stało 40 tys. ludzi.......??

Spoiler
Spoiler

D62htoLX4AE3Rab.jpg

D63WUxXUIAAJ7b4.png

Edytowane przez glazior
Gość glazior

(Konto usunięte)

Moi drodzy .Jeżeli ktoś z was poczuje bolesne skurcze mięśni przy przełykaniu,lewituje, ma trudności z oddychaniem , napady drgawek, niepokój, potliwość, ślinotok, rozszerzone źrenice ............
nie czekaj   i ZGŁOŚ SIĘ DO MNIE.
Dla "przyjaciół" z audiostereo ... za darmo wypędzam lewackie ....demony .
Nie zwlekaj ...w następną niedzielę nadchodzi dla was armagedon i koniec świata. A potem już szybko Sąd Boży .Nie czekaj i zadzwoń już dziś .Masz tylko kilka dni do końca swojego politycznego świata.

scariest-movie-iv.jpg

levitating-above-bed-740x400.jpg

Edytowane przez glazior
Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
I naprawdę Madame Pinokiowa będzie składać pozew???
To cudnie!!! Ja strrrasznie lubię, gdy szemrane towarzycho oddaje sprawy w ręce sądów. Później wiją się, jak glizdy na haczyku, jak się z tego wycofać.
Składaj, Morawiecka, składaj!
A my sobie popatrzymy...
A dlaczego nie w trybie wyborczym?
Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Tak mi się przypomniało

- Siedemset tysiące masz?

- Mam mieć. Co jest?

- Jest tak: Friedmann ma weksel Szapira z żyrem Glassa, rewindykator jest Barmsztajn... On daje dwadzieścia procent, franko loco towar jest u Lutmana, tylko ten towar jest zajęty przez Honigmanna z powodu weksel Reuberga. Za ten weksel Reuberga można dostać gwarancję od jego teścia Rozencwajga, tylko on jest przepisany na Rozencwajgową, a Rozencwajgowa jest chora...

- A co jej jest?

- Co by i nie było, to my dziedziczymy dwadzieścia procent, tylko Lutmann musi mieć pewność, że Honigmann go wypuści, oczywiście, jeżeli Rozencwajgowa jeszcze dziś się przeniesie na łono Abrahama, to Malwina Fajnsztajn nie ma nic przeciwko, tylko Lipszyc musi dostać pięćset dolarów...

- Cooo?

- Nie gotówką, tylko połowę, na resztę zwolnienie od protestu. Jassne?

- Oczywiście, że rozumiem.

b21cd461205c31c7d89a48da6170e621.jpg

I wyjaśnienie dla młodszych wyborców.

Aczkolwiek aktualnie, to raczej wracamy do innych czasów - i wcale nie tak śmieszne to jest.

Najbardziej mnie bawi, że "premierowa" chce sprzedać działki pod drogi + inflacja.

Tzn., że co? Jakieś skrupuły i sumienie?

Nie, i tak musiałaby oddać po cenie narzuconej przez gminę, więc to żadna łaska.

Ale jaki ładny przekaz poszedł...

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Przewaly na poziomie wladzy byly zawsze i wszedzie. I beda. Dobrze by bylo, zeby wszystkie byly tak wnikliwie tropione jak ten z Morawieckim. A moze to tylko(glownie) w Pisie sa przewaly?

Reszta to baranki.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.