Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

@ jar1

Odnośnie rozdawnictwa: w Unii Europejskiej ten proceder redystrybucyjny jest jeszcze bardziej powszechny (niestety).

Bismarck kiedyś definiował "politykę społeczną". Taką politykę prowadzi PiS.

PO zaś również ale obcą.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

7 minut temu, xetras napisał:

@ jar1

Odnośnie rozdawnictwa: w Unii Europejskiej ten proceder redystrybucyjny jest jeszcze bardziej powszechny (niestety).

Tyle tylko,  że oni mają z czego. Mała, jak widzę niedostrzegalna (dla niektórych)  różnica.

Już pisałem kiedyś, że porównywanie czegokolwiek, co dobrze funkcjonuje w innym kraju, czy też implementowanie tego wprost u nas - mija się z celem.

P.S.

Jak widzę - wrony się zlatują. A Glazior obiecał je płoszyć...

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

15 minut temu, jezz napisał:

Może po prostu nie potrafisz rozmawiać inaczej niż prymitywnie.

Możliwe, ale tylko z fanami PiS czyli betonami.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Panowie, jedna i podstawowa sprawa, jak bedziecie ciagle gadac o rozdawnictwie, to ci mniej zdecydowani, neutralni, majcy polityke w d.....uznaja, ze chcecie im kase odebrac, i w zyciu na was nie zaglosuja.

Co jest zupelnie naturalnym zjawiskiem.

Z kolei przebijanie Pisu w obietnicach, patrz Wiosna/w pewny momencie PO, a jednoczesnie  krytyka rozdawania kasy, moze swiadczyc o niepoczytalnosci, co tez kazdy dostrzeze. Efekt taki sam, czyli olanie przez wyborcow.

Albo sie cos konkretnego zaoferuje, sama krytyka PIs juz nie dziala, albo po dupie na jesieni. I to ostro po dupie.

I jeszcze jedna sprawa, jak ekipa 2 razy pod rzad przepierd...., to sie ja zmienia( sztab wyborczy)

Jak leader jest super niepopularny to sie go wywala, albo chowa.

Takie podstawy.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Aby rozdawać trzeba najpierw zarobić. My rozdajemy już nawet to czego nie zarobiliśmy.  Ostatnia obietnica po 100 na świnie i 500 na krowę zakłada, ze to będzie za pieniądze EU. To już kuriozalne zupełnie. 

To, że EU ma też z tym problemy i nie wszystko jest tak, jak być powinno, nie jest żadnym wytłumaczeniem totalnej destrukcji obecnej władzy w Polsce. Niemniej to tam emigrują nasi obywatele by żyć lepiej i lepiej zarabiać a u nas szpitale zamykają oddziały.

19 minut temu, jezz napisał:

Merytorykę  zaprezentowałeś wczoraj pisząc o Piotrze i Pawle

Widzisz ten Piotr i Paweł koło mnie już jest zlikwidowany, ale inny trzy przystanki autobusem ode mnie dalej działa. Możliwe że jest w likwidacji, możliwe że przyczyniły się do tego wolne od pracy niedziele a być może też roszczeniowi nisko wydajni rozpuszczani przez PiS pracownicy często też okradający swojego pracodawcę, przecież im też się należy jak członkom rządu Beatki.  

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

21 minut temu, bubusia napisał:

A po co ma sie kalac, wystarczy ze was umiejetnie dyma.

Po załączonym wpisie mam wrażenie ze to nie o nas chodzi

Nie bedzie nic na krowy/swinie, to typowe zagranie wyborcze. Propagandysci Pis sa po prostu bardziej profesjonalni i wiedza co i kiedy powiedziec.

Dadza tyle socjalu ile beda mogli. Oni tez widza, ze jak przesadza to poplyna.

A tego nie chca.

5 minut temu, asterix1 napisał:

Po załączonym wpisie mam wrażenie ze to nie o nas chodzi

Tylko o was, mnie to nie dotyczy, ja bede zawsze mial kase( no chyba ze jakas plaga), czy to bedzie rzadzila KE, czy Pis.

To wy placzecie, nie ja.

Polityka to gra. W glebi duszy oni wszyscy maja was w odbycie. Jestescie miesem armatnim.

I tle.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Karaluchy nie zrozumieją, że nie powinny wchodzić do mojej kuchni, tak samo pies nie zrozumie, że ma nie latać za suką w cieczce. Żądza władzy i koryta, zachłanność są  jest poza kontrolą rozumu. Pasożyt nie kalkuluje, że może zabić żywiciela.

22 minuty temu, zukzukzuk napisał:

Do wszystkich, dla których był niekwestionowanym autorytetem, jak PiS był w opozycji. A teraz kpią z niego...

Dla mnie nidgy autorytetem nie był ale przecież możesz sobie pofantazjować do woli.

6 minut temu, bubusia napisał:

Propagandysci Pis sa po prostu bardziej profesjonalni i wiedza co i kiedy powiedziec.

Tu się zgadzam, prymitywni propagandziści PiS bardziej trafiają do ciemnogrodzian niż inni. Niestety na dłuższą metę na propagandzie i rozdawnictwie nie da się daleko zajechać, ale cieszmy się chwilą kiedy Polska jest mocna niestety tylko w "gębie".

Edytowane przez Lech36

5 minut temu, jar1 napisał:

Karaluchy nie zrozumieją, że nie powinny wchodzić do mojej kuchni, tak samo pies nie zrozumie, że ma nie latać za suką w cieczce. Żądza władzy i koryta, zachłanność są  jest poza kontrolą rozumu. Pasożyt nie kalkuluje, że może zabić żywiciela.

Kwestia inteligencji pasozyta. Tutaj bardziej chodzi o kontrole. Jak sie za bardzo upierd.... zywiciela, to mozna stracic kontrole. Kazdy to wie i musi uwazac.

Poprzednicy stracili te kontrole i dostali sie do ciemnej dupy. Ci zapewne tez straca, ale nie tak szybko.

Kazdy u wladzy kiedys przegnie. Taka specyfika wladzy.

Edytowane przez bubusia

14 minut temu, Lech36 napisał:

Widzisz ten Piotr i Paweł koło mnie już jest zlikwidowany, ale inny trzy przystanki autobusem ode mnie dalej działa.

Może stały za blisko siebie? Długie te przystanki?

3 minuty temu, bubusia napisał:

Kazdy u wladzy kiedys przegnie. Taka specyfika wladzy.

Ta władza już przegięła tylko działa w warunkach bardzo dobrej koniunktury i tylko dlatego można to przegięcie jeszcze ukrywać.

7 minut temu, Lech36 napisał:

prymitywni propagandziści PiS bardziej trafiają do ciemnogrodzian niż inni. Niestety na dłuższą metę na propagandzie i rozdawnictwie nie da się daleko zajechać, ale cieszmy się chwilą kiedy Polska jest mocna niestety tylko w "gębie".

Na propagandzie jedzie kazdy i zawsze. Bez niej nigdzie by nie zajechal. A jezeli wroga sie nie docenia i uwaza za prymitywnego, to dostaje sie po dupie.

Lechu wydruku to sobie i zacznij w koncu myslec.

1 minutę temu, Lech36 napisał:

Ta władza już przegięła tylko działa w warunkach bardzo dobrej koniunktury i tylko dlatego można to przegięcie jeszcze ukrywać.

Dziala w takich warunkach jakie sa, i do nich sie dostosowuje. Nic nie przegiela, bo wygrala. Jak beda inne warunki, to bedzie dzialala inaczej

To tez wydrukuj.

1 minutę temu, toptwenty napisał:

Długie te przystanki?

Między nimi było więcej przystanków, te które podałem to licząc ode mnie a oba sklepy są położone po przeciwnych stronach mojego osiedla.

1 minutę temu, jar1 napisał:

Niestety, historia uczy, ze pasożyt nic nie rozumie. Każdy rolnik wie, ze chwasty należy tępić z pola uprawnego. ?

Uproszczenie.

3 godziny temu, jezz napisał:

To sprawdź z łaski swojej.

Potem możesz śmiało napisać.

A samemu nie łaska? To przecież ciebie ciekawiło.

Jestem Europejczykiem.

20 minut temu, Lech36 napisał:

Widzisz ten Piotr i Paweł koło mnie już jest zlikwidowany, ale inny trzy przystanki autobusem ode mnie dalej działa. Możliwe że jest w likwidacji, możliwe że przyczyniły się do tego wolne od pracy niedziele a być może też roszczeniowi nisko wydajni rozpuszczani przez PiS pracownicy często też okradający swojego pracodawcę, przecież im też się należy jak członkom rządu Beatki.  

Strasznie dużo prymitywnych bredni wymyśliłeś na ten temat.

Nie musisz już udowadniać, że inaczej nie potrafisz. Mnie przekonałeś.

3 minuty temu, bubusia napisał:

Na propagandzie jedzie kazdy i zawsze. Bez niej nigdzie by nie zajechal. A jezeli wroga sie nie docenia i uwaza za prymitywnego, to dostaje sie po dupie.

Ale nie musi jej stosować w takiej ilości i tak chamskiej jak w PiS-owskim wydaniu. Taki typ propagandy też prowadzi do upadku, można tylko ten okres wydłużać jadąc na prymitywizmie.

5 minut temu, bubusia napisał:

Lechu wydruku to sobie i zacznij w koncu myslec.

Ważne żeby ci z rządu myśleli, prawdopodobnie jedyną myślącą osobą w tym rządzie jest Teresa Czerwińska, która najprawdopodobniej kończy swoje urzędowanie na tym stołku. Myślisz że ona też nie myśli?

Akurat ja Bugaja zawsze szanowałem, pewnej granicy dla mnie nieakceptowalnej w człowieku nigdy nie przekroczył. Nigdy też nie krył się ze swoimi lewicowymi poglądami. 

I nie pokazywał się ostentacyjnie z różańcem oraz na tańcach w RM dla koryta.

Edytowane przez jar1
11 minut temu, toptwenty napisał:

Może stały za blisko siebie? Długie te przystanki?

Nie stały. Przecież Lech już wyjaśnił przyczynę.

Jego chyba czytasz?

9 minut temu, jar1 napisał:

Nigdy też nie krył się ze swoimi lewicowymi poglądami. 

Lewicowe poglądy nie są grzechem, dopiero jak próbuje je się wprowadzać w życie metodami autorytarnymi mogą być postrzegane jako grzech. 

Edytowane przez Lech36

5 minut temu, Jaro_747 napisał:

A samemu nie łaska? To przecież ciebie ciekawiło.

Nie chce mi się. Kołata mi się, że to była partia na P.

Może PO?

2 minuty temu, Lech36 napisał:

Lewicowe poglądy nie są grzechem, dopiero jak próbuje je się wprowadzać w życie metodami autorytarnymi mogą być postrzegana jako grzech. 

Akurat właśnie tego mu zarzucić nie można. Zawsze miał pełen szacunek dla demokracji. Poza tym kultura osobista na poziomie nieosiągalnym dla dzisiejszych koryciarzy.

52 minuty temu, jar1 napisał:

Aby rozdawać trzeba najpierw zarobić. My rozdajemy już nawet to czego nie zarobiliśmy.  Ostatnia obietnica po 100 na świnie i 500 na krowę zakłada, ze to będzie za pieniądze EU. To już kuriozalne zupełnie. 

To, że EU ma też z tym problemy i nie wszystko jest tak, jak być powinno, nie jest żadnym wytłumaczeniem totalnej destrukcji obecnej władzy w Polsce. Niemniej to tam emigrują nasi obywatele by żyć lepiej i lepiej zarabiać a u nas szpitale zamykają oddziały.

Owszem. "Trzeba najpierw zarobić".

Ale wydać wszystko do ostatniego grosza - to głupota i nieroztropność.

Przypominam sobie, jak razu pewnego zawędrowałem do sklepu z płytami, mając w kieszeni 600 euro. Gotówką.

Następnego ranka musiałem od kumpla pożyczyć 70 centymów na bagietkę...

Dobrze, że miałem pod ręką kumpla.

Polska nie ma, niestety.

32 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Ale przynajmniej mógłby siedzieć cicho

Mógłbyś jako ten prymityw łykający wszystko bezkrytycznie uginający kolanka po więcej bzdetów.
W związku z tym nie kontynuuj po kimś tych bzdetów tak prymitywnie. jeśli jednak musisz, to rób to z polotem autora bzdeta, o którym mowa.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.