Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

17 godzin temu, hi_aro napisał:

Chyba "kraść",  właśnie na tym polega różnica między fanatycznymi socjalistami, a pragmatykami... 

No nieeeemożliwe? Dobra zmiana kradnie? Myślałem, ze po  prostu bierze, co im się od dawna należało.

1 minutę temu, zetempowiec napisał:

Myślałem, ze po  prostu bierze, co im się od dawna należało

Ostatnio lubują się w lataniu, niczym Ikar-y...

6 minut temu, hi_aro napisał:

aha, czyli opary z Twoich trzewi, dmuchasz w balon i po osiągnięciu 18 lat twoich dzieci, dasz im ten balon... ? 

P.S.

Widać, że dzisiaj bez porannej małpki piszesz...

Nie, nie ten. Guma parcieje.

Nie pisałem wcześniej, kulturalni i wykształceni, i znają się na bankowości.

Bez wyjątku.

13 minut temu, jezz napisał:

Też jesteś z Bieszczadów?

Nie.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

1 minutę temu, jezz napisał:

Guma parcieje

Ale latex nie, a Wy w tych Bieszczadach wiecie co to prezerwatywa, czy prezes zakaz "kolportażu".

18 minut temu, jezz napisał:

Ale dzieci nie pracują a 500+ jest dla dzieci.

To niech rodzice odkładają im na konto. Tymczasem spożycie alkoholu w Polsce na głowę mieszkańca jest już jednym z najwyższych w Europie. Jak dają kasę za nic to się pije.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

7 minut temu, Lech36 napisał:

Nie.

A, to znaczy, że hi_aro ma rację.

6 minut temu, hi_aro napisał:

Ale latex nie, a Wy w tych Bieszczadach wiecie co to prezerwatywa, czy prezes zakaz "kolportażu".

Nie wiemy.

A w lateksie chodzi jedyny gej we wsi.

Wszyscy go tu lubią choć się z niego śmieją. Ostatnio wrócił z Anglii.

Był na paradzie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

5 minut temu, Lech36 napisał:

To niech rodzice odkładają im na konto. Tymczasem spożycie alkoholu w Polsce na głowę mieszkańca jest już jednym z najwyższych w Europie. Jak dają kasę za nic to się pije.

No pewnie, że się pije. Do upadłego.

A propos, dziś piątek, chlapnąłeś już sobie?

8 minut temu, Lech36 napisał:

To niech rodzice odkładają im na konto

Ale wiesz, że odkładanie na konto się nie opłaca?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jezz
5 minut temu, jezz napisał:

jedyny gej we wsi

Jednak jesteście fenomenem biologiczo-kulturowym. Statystyki pokazują, że 6% populacji jest zdeklarowanymi gejami + kilka ukrytymi. Wychodzi że co 10 wieśniak jest odmiennej orientacji, pewnie też kilku w Twojej okolicy jest... może nawet Ty, któż to może wiedzieć. 

9 minut temu, hi_aro napisał:

Wychodzi że co 10 wieśniak jest odmiennej orientacji

Ale w naszej wsi jest ośmiu chłopa, łącznie z tym gejem, reszta same baby, więc wiesz na co się nadają twoje wyliczenia.

Godzinę temu, hi_aro napisał:

Nie pisz bzdur... Zacznij się interesować tematyką spersonalizowanych przekazów "wyborczych"... Pisałem o tym przy okazji wygranej PIC 4 lata temu, oraz wpływie mediów społecznościowych. Trump wygrał wybory 700 000 głosów z jednego stanu wyborców, którzy zmienili a właściwie podjęli decyzję o uczestniczeniu, na kilka dni przed wyborami. Proste przekazy PIC są jawnie kierowane do określonej grupy. A dalsze działania, to jedynie przekonanie tych nie uczestniczących to dotychczas. Idealnym przykładem są wybory na Ukrainie, można powiedzieć że wyborczy standup. % oddanych głosów spada do poziomu 35% i wygrywa półidiota z kabaretu, wraz z partią pełną frazesów na transparentach. 

Pouczaj własne dzieci jeśli masz. Mnie pouczasz, a sam bzdury piszesz. Dzisiejsza opozycja 4 lata temu nie miała wpływu na media? Zapewne jesteś świeżo po lekturze Jana Garlickiego skoro wchodzisz na pole komunikowania wyborczego.

Przekazy PiS, jak uważasz, są kierowane do określonej grupy. W porządku. Ale czy wszyscy inni je odrzucili? Ilu przeciwników PiS zwróciło 500+, emeryturę+ i inne takie nie godząc się na te działania? W tym piszących na Bocznicy negatywnie o Pis-ie. Opozycja na ok. trzy miesiące prze wyborami nawet nie wie w jakim składzie do nich pójdzie i z jakim przekazem.

Nie ma się co dziwić, że na Ukrainie taki kandydat. Właściwie postawione pytanie powinno brzmieć dlaczego wygrywa.

37 minut temu, hi_aro napisał:

Ustrzyki Dolne: dane z 2014:

8695 mężczyzn co stanowi 49,3%

Coś dziś piłeś bo wszystko ci się plącze.

Skąd wytrzasnąłeś te Ustrzyki?

Wydaje mi się, że jeszcze wiem gdzie mieszkam

3 minuty temu, Zyzol napisał:

Dzisiejsza opozycja 4 lata temu nie miała wpływu na media?

Wybory 4 lata temu PIC wygrał dzięki kierunkowemu przekazowi, wysyłanemu w mediach społecznościowych. Sam o tym mówił, że nie spodziewał się tego. Kolejnym elementem każdej ukierunkowanej i skutecznej propagandy, jest wyznaczenie "wroga" i budowaniu na tym przekazu. W większości przypadków, negatywnego, budującego niepokój o przyszłość ekonomiczną, atakującego rodzinę. Wszystkie te mechanizmy wykorzystał Trump (mur z Meksykiem, emigranci), Brexit (emigranci, odbieranie pracy przez polaków), Kaczka - pierwotniaki, emigranci + KK. Czy myślisz, że 500+ przysporzyło im tylu wyborców za pierwszym razem. Nigdy wcześniej niczego nie zrealizowali, żadnych obietnic. Wyborcy nie wierzyli że tym razem 500+ otrzymają.  Bo PO też obiecywało. Tak więc trzeba dotrzeć, do tej niezdecydowanej, niezdeklarowanej grupy. I to w taki sposób oraz w określonym czasie, aby ponownie wyborca nie zmienił zdania. Tym wygrali, czyli przekazem do szarej masy...

16 minut temu, Zyzol napisał:

komunikowania wyborczego

nie to nie komunikowanie wyborcze, a profilowanie wyborcy..  

2 minuty temu, jezz napisał:

Skąd wytrzasnąłeś te Ustrzyki?

sam to mówiłeś, nie mam czasu na szukanie, bo właśnie dostałem wiadomość, że muszę zresetować "bulbulator". Jakiś PIC fanboj, trzymając młotem w ręku chciał zresetować sterownik. Dodatkowo chciał się podrapać tym młotkiem po głowie... Ach ta szara masa. Odezwę się po południu...

Gość glazior

(Konto usunięte)
13 minut temu, hi_aro napisał:

Odezwę się po południu..

Po co ?

Nikt od Ciebie tego nie oczekuje.

Edytowane przez glazior
1 godzinę temu, jezz napisał:

Już ci pisałem, że to jest taki kredyt balonowy na 18 lat.

A co później? Co wymyśli PiS? Jak utrzymać zdemoralizowanych ludzi? PiS ma bardzo krótkowzroczny program wbrew pozorom. Pewnie zakładają że jak wódz odejdzie (emerytura lub kraina wiecznych łowów) to stracą władzę i mają przyszłość w dupie.

Gość glazior

(Konto usunięte)

Tik tak.Tik tak.

Na jesieni będziecie stali w kolejce do sikania.

D_Rvzn1XUAA-CA_.jpg

Tik tak, Tik tak.

Sygnatura P17/19.

Co za mistrzowski i przebiegły plan.

Obecne pytania prawne Zaradkiewicza do TK mogą doprowadzić do delegalizacji „starych” sędziów SN, co już PiS próbował zrobić w ubiegłym roku, ale mu się nie udało.

Pytania zamierzają do tego, by wykazać, że stara, legalna KRS – PiS ją rozwiązał i wybrał „swoich” sędziów do nowej KRS – w latach 2000-2018 była źle obsadzona. Bo kadencje poszczególnych członków Rady nie kończyły się w tym czasie. Były nierówne czasowo. A zatem sędziowie SN, których rekomendowała wtedy prezydentowi KRS – w formie uchwały – też są wadliwie wybrani.

Zaradkiewicz wylicza, że dotyczy to większości „starych” sędziów SN (ponad 50 osób), w tym prezes Gersdorf i prezesa Izby Cywilnej Dariusza Zawistowskiego, byłego szefa KRS. To w podległej mu Izbie dziś pracuje Zaradkiewicz.

W praktyce chodzi o legalność wyboru wszystkich nowych sędziów w latach 2000-2018, nie tylko do SN, ale też sędziów sądów powszechnych.

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Kto walczy z PIS-em ten skończy jak ten wielki ,czerwony od krwi zamordowanych ludzi lewak .

Na wózku , z wytrzeszczonymi gałami i paraliżem ciała i mowy.

Pan Bóg zapomina i przebacza ......... ale nie MY.

Vladimir Lenin's.jpg

Edytowane przez glazior
43 minuty temu, hi_aro napisał:

sam to mówiłeś, nie mam czasu na szukanie, 

To poszukaj jak się zresetujesz. Reset w południe jest bardzo zdrowy.

Ja też się zresetuję bo mała wróciła ze sklepu.

44 minuty temu, glazior napisał:

Tik tak.Tik tak

Kolejny który zamiast mózgu ma dwa tiki.

ale nie MY

Czyli kto?

Obecne pytania prawne Zaradkiewicza do TK

Ta atrapa jest obsadzona z naruszeniem prawa i dlatego jej orzeczenia nie mają mocy prawnej.

Kto walczy z PIS-em ten skończy jak ten

"Każdy prowokator czy szaleniec, który odważy się podnieść rękę przeciw władzy ludowej, niech będzie pewny, że mu tę rękę władza ludowa odrąbie, w interesie klasy robotniczej, w interesie chłopstwa pracującego i inteligencji, w interesie walki o podwyższenie stopy życiowej ludności, w interesie dalszej demokratyzacji ..."

(Józef Cyrankiewicz - 29 czerwca 1956)

Edytowane przez Bobcat
36 minut temu, Lech36 napisał:

A co później? Co wymyśli PiS? Jak utrzymać zdemoralizowanych ludzi? PiS ma bardzo krótkowzroczny program wbrew pozorom. Pewnie zakładają że jak wódz odejdzie (emerytura lub kraina wiecznych łowów) to stracą władzę i mają przyszłość w dupie.

To, że nie rozumiesz o czym się pisze przekonałem się wczoraj ale oczywiście możesz pisać o czym chcesz, nawet jeśli nie ma to nic wspólnego z cytowanym przez ciebie tekstem.

26 minut temu, fox733 napisał:

Czteropaczek?

Co cie to obchodzi.?

3 minuty temu, jezz napisał:

To, że nie rozumiesz o czym się pisze przekonałem się wczoraj ale oczywiście możesz pisać o czym chcesz, nawet jeśli nie ma to nic wspólnego z cytowanym przez ciebie tekstem.

To ten kredyt balonowy na 18 lat to nie jest 500+ rozdawane obecnie przez PiS głównie na alkohol? 18 lat pasuje do 500+ i jest to kredyt.

Edytowane przez Lech36

3 minuty temu, Lech36 napisał:

To ten kredyt balonowy na 18 lat to nie jest 500+ rozdawane obecnie przez PiS głównie na alkohol? 18 lat pasuje do 500+ i jest to 

Godzinę temu, Lech36 napisał:

A co później? Co wymyśli PiS? 

A co mnie obchodzi co będzie później?

1 minutę temu, jezz napisał:

A co mnie obchodzi co będzie później?

Ciebie nie musi obchodzić, ale twoje dzieci już może obchodzić, no dzieci sąsiada do którego chodzisz na truskawki też.

Godzinę temu, glazior napisał:

Vladimir Lenin's.jpg

Czy to Prezes za ca 20 lat ;-)?

6 minut temu, caleb66 napisał:

Nie wysilaj się PiS i tak wygra wybory i będzie rządził bez poszanowania takich marginesow społecznych jak Ty.
Wszystko idzie zgodnie z planem ,peło i PSL odcięte od kryta,kod skompromitowany ,lgbt w trakcie rozmontowywania . Moja kieszeń w trakcie napełniania,mam duże potrzeby oczywiście to się odbywa kosztem pelowskich lemingów,nie może być inaczej .

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Chciałem cię poinformować (żebyś później nie był zdziwiony) że zgłosiłem cię do Moderacji.

Dopóki nie nauczysz się znaczenia pewnych słów, dopóty radziłbym ci nic nie pisać.

25 minut temu, jezz napisał:

Co cie to obchodzi.?

W sumie nic ale sądząc po reakcji to chyba tylko małpkę na borg dali?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

2 godziny temu, Zyzol napisał:

Ilu przeciwników PiS zwróciło 500+, emeryturę+ i inne takie nie godząc się na te działania?

To jest wredność socjalistów. Najpierw zabierają mi przemocą na rozdawnictwo w podatkach, a potem chcieliby, żebym z rozdawnictwa nie korzystał.

Poza tym trzeba brać ile wlezie, żeby przyśpieszyć upadek chorego systemu.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.