Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, jezz napisał:

Przykro mi ale nic nie jest wyjaśnione wyżej. To sa tylko jakies brednie.

O.K. brednie, ale nie takie jak brednie smoleńskie PiS.

2 minuty temu, jezz napisał:

A da się to jakoś powiazać ze Smoleńskiem, może będzie ci łatwiej?

Proszę bardzo, jest wyżej.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

1 godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Kuchcińskiemu flyboard się należy.

A rodzinka? Chyba, że w nagrodę polecą jednym...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

5 minut temu, Lech36 napisał:

Smoleńsk i wszystko co się wokół tego zdarzenia dzieje to taki PiS w pigułce.

Ale rozmawialiśmy o stratach, które mi zabiorą. Tak tylko ci przypominam.

1 minutę temu, Lech36 napisał:

Co nie jest prawdą i dlaczego?

Sprawdź sobie cytat.

1 minutę temu, jezz napisał:

Ale rozmawialiśmy o stratach, które mi zabiorą. Tak tylko ci przypominam.

Musisz się jeszcze raz zastanowić. Ja już z tłumaczeniem skończyłem. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

18 minut temu, Lech36 napisał:

Musisz się jeszcze raz zastanowić. Ja już z tłumaczeniem skończyłem. 

Nie chcę się zastanawiać. Chcę prostego wyjaśnienia bo to ty o tym pisałeś. Może jaro_747 pomoże?

On sie zna na bankowości i inwestycjach.

Nic niestety do tej pory nie wynika z twojego tłumaczenia.

Może ci podpowiem coś?

Jak można zabrać stratę?

Jeśli ja mam tę stratę na papierze to co strona zabierająca stratę ma w tym momencie fizycznie?

Chyba jaśniej się nie da. To są tylko pytania do twoich wyjaśnień.

Nie będę cię pytał o korzyści ze straty bo można je w pewnych okolicznościach mieć ale to dotyczy raczej strony ponoszącej stratę. Pewnie o tym wiesz.?

Edytowane przez jezz
Nie ma TK.
Jeszcze jest ale jak zdobędziemy większość konstytucyjną to się zobaczy co z tym komunistycznym tworem dalej zrobić,narazie plac podatki na nas bo jest cieplo i pić się chce .

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

I kolejny piątkowy wieczór, dobrej zabawy.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

2 godziny temu, Lech36 napisał:

Wycofają twoje inwestycje z rynku

Przepraszam Lechu, jeszcze to. To dla mnie ciekawy temat, jak dla ciebie Smoleńsk.

9 minut temu, bubusia napisał:

I kolejny piątkowy wieczór, dobrej zabawy.

No, Lech36 zahaczył dziś o inżynierię finansową ale jak zwykle wylądował w Smoleńsku.?

A już miałem nadzieję na oświecenie ciemnego, podkarpackiego chłopa.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Nie wysilaj się PiS i tak wygra wybory i będzie rządził bez poszanowania takich marginesow społecznych jak Ty.
Wszystko idzie zgodnie z planem ,peło i PSL odcięte od kryta,kod skompromitowany ,lgbt w trakcie rozmontowywania . Moja kieszeń w trakcie napełniania,mam duże potrzeby oczywiście to się odbywa kosztem pelowskich lemingów,nie może być inaczej .

PiS stoi o krok nad przepaścią i nie ma potrzeby ich powstrzymywać

PiS stoi o krok nad przepaścią i nie ma potrzeby ich powstrzymywać
Nie stoi,przynajmniej tak mówi premier wszystkich Polaków pan Morawiecki, a nawet jak stoi to się odbije mocno w prawo ... a potem znów będą wybory i tak w koło

6 minut temu, d-t-x napisał:

W sensie, że piecze cię odbyt?
Może rzadziej chodź do kościoła.

Tego nie napisał kostropaty. On tylko cytował.

Autorem tego czegoś jest Wzorzec Chamstwa z Sevres.

4 godziny temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Korzystaliście już z nowej linii lotniczej Air Kuchciński?

Tylko, że elektorat tej partii ma to całkowicie w dupie.

Jak i to, że sąd zobligował ich do ujawnienia nazwisk ws. KRS.

Nie tędy droga żeby ich udupić.

I tak kończy sie pisowskie rozdawnictwo.

Zainaksuje taka patologia 500+, kupi sobie beemkę na kredyt, zachla pałę i pijany wsiądzie za kierownicę.

I jeszcze kiedys miał pretensję do jakiegos biednego Rurka.

Dobrze, że nie jechał w Bieszczady.

"Onet ustalił, że kierowca BMW miał 2,6 promila alkoholu w wydychanym powietrzu. - Został zatrzymany, trafi do policyjnego aresztu - mówi nam rzeczniczka piotrkowskiej policji." 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

16 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Tego nie napisał kostropaty. On tylko cytował.

Autorem tego czegoś jest Wzorzec Chamstwa z Sevres.

Słuszna uwaga, mea culpa. Kiedyś to wszystko było bardziej czytelne.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Zastanawiam się jak ich oderwać od władzy i przychodzi mi tylko jedno:

- udawać jeszcze większego populistę, jebnąć super program socjalny, obiecać wszystkim i wszędzie, a potem po wygraniu zdrowo się z tego wycofać.

Straszenie Grecją też nic nie da. Bo ich elektorat nie miał, nie ma i nie będzie miał. Więc dla nich to bez różnicy. A nawet lepiej, bo kryzys dopier**li bogatym (w ich rozumieniu złodziejom) i dzięki temu wszyscy będą mieli po równo.

1 godzinę temu, caleb66 napisał:

jak zdobędziemy większość konstytucyjną

Nie zdobędziecie.

58 minut temu, caleb66 napisał:

premier wszystkich Polaków pan Morawiecki

Raczej marionetka Kaczyńskiego.

40 minut temu, Meloman napisał:

Tylko, że elektorat tej partii ma to całkowicie w dupie.

Jak i to, że sąd zobligował ich do ujawnienia nazwisk ws. KRS.

Nie tędy droga żeby ich udupić.

Elektorat tej partii może ma to i w dupie, z jednym zastrzeżeniem:

Śmiem przypuszczać, że 95% tych naiwnych nieboraków zwyczajnie o tym fakcie NIE WIE. Jak i o innych wybrykach Ogrodnika Kuchcińskiego.

Bo niby skąd? Z Qurwizji??

Dziś w TVP było o innym lotniku Tusku, 90 lotów z Warszawy do Gdańska za 6 baniek i nie oddał złotówki.

Kuchcinski napewno miał ważny powód żeby lecieć samolotem .

"Do pobicia dziennikarza i wykładowcy Przemysława Witkowskiego doszło wczoraj przy moście Trzebnickim.

z25029100IH,Przemyslaw-Witkowski-zostal-

"Dziś opracowano portret mężczyzny mogącego mieć bezpośredni związek z tym zdarzeniem. Policjanci publikują wizerunek z prośbą o pomoc w identyfikacji."

yAyk9kpTURBXy8wYjcyYmVkNmY1ODhiYzlkNTJkN

Zapewne Koledzy z Wrocławia piszący na Bocznicy pomogą Policji, jeżeli ów portret z kimś im się kojarzy.

"Przemysław Witkowski całą noc spędził na SOR przy ul. Borowskiej. – Stwierdzono u niego połamanie zatok, kości szczękowej, jarzmowej i nosa. Ma też liczne otarcia skóry. Cały opis obrażeń ma 15 stron – wylicza Anna Hoss, partnerka Przemysława Witkowskiego. – Jego twarz jest zmasakrowana. Na szczęście nie jest to nic, co będzie trwale zagrażać jego zdrowiu, bo nic się nie stało z oczami. Nie doszło też do wstrząśnienia mózgu – dodaje.

– Na szczęście nie mam żadnych wylewów w czaszce i krwiaków w mózgu. Jest lepiej niż mogło być – mówi pobity dziennikarz.

Partnerka Witkowskiego jest zszokowana wieloma nienawistnymi komentarzami, jakie pojawiły się w sieci po pobiciu jej partnera. – Dopiero nad ranem, gdy wróciliśmy do mieszkania, zobaczyłam setki komentarzy w internecie, w których ludzie piszą, że dobrze się stało albo, że się sam poobijał i jest to zwykła prowokacja. Ręce opadają, jak się to czyta – mówi Hoss."

Niestety, ale całe to zdarzenie budzi moje poważne wątpliwości. Najpierw, żeby nie było najmniejszych wątpliwości napiszę, że jestem przeciwko wszelkim formom przemocy przeciwko drugiemu człowiekowi. Ten przypadek kojarzy mi się jednak z ustawką. Ktoś powie, jak można godzić się na takie obrażenia i w imię czego. Odpowiem tak - jak można z takimi obrażeniami spokojnie i długo czekać na dziennikarzy, a później rzeczowo opowiadać im o swojej krzywdzie. Każdy rozsądny człowiek z takimi obrażeniami szukałby pomocy medycznej, a nie rozgłosu. Dziwny jest też zbieg okoliczności, że dziennikarze znaleźli się na zawołanie.

Cytaty pochodzą z: 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość glazior

(Konto usunięte)
11 minut temu, Bobcat napisał:

Tusk latał do Gdańska rejsowymi samolotami LOT-u.

Premier Donald Tusk traktuje rządowe samoloty jak podniebną taksówkę. Od listopada 2007 roku do marca 2011 roku latał rządowym samolotem do i z Gdańska 175 razy - ustalił "Wprost". Tygodnik pisze, że weekendy premiera trwają często od piątku do poniedziałku, a szef rządu potrafi latać z Sopotu do stolicy kilka razy w tygodniu. Jak pisze "Wprost", jako premier Tusk korzystając z różnych środków transportu odbył co najmniej 285 podróży z Warszawy do Sopotu i z Sopotu do Warszawy. Najczęściej korzystał z rządowych maszyn (http://www.tvn24.pl)

Tusk latał do Gdańska rejsowymi samolotami LOT-u.
Głupoty gadasz ,rządowym embraerem latał, raz czy dwa dla picu poleciał rejsowym też na koszt podatnika

Mam dla was, pisiaki, dwie wiadomości. Dobrą i złą. Zacznę od złej:

Kumpla i waszego ulubieńca z Białegostoku, niejakiego Rafała Ł. (na pewno jest dumny z nazwiska, toteż je podam, bom sobie je wyszukał: Rafał Łojewski) - "pedagoga i terapeutę", lubiącego nade wszystko drzeć mordę i wykrzykiwać " pedały do gazu wyprdalać" i takie tam inne przyjemnostki - właśnie wywalono z roboty. Zarówno ze szkoły, jak i z poradni dla dzieci (sic!!!).

A teraz wiadomość dobra:

Znając chore, zdegenerowane obyczaje panujące w bandyckiej partii, znanej pod urągającą przyzwoitości i normom wszelakim nazwą Prawo i Sprawiedliwość - za rok, może dwa - zostanie ministrem. Nauki, oświaty, czy czegoś innego.

Cieszycie się? Znając was - klaszczecie w dłonie z radości.

Gość glazior

(Konto usunięte)
6 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

klaszczecie w dłonie z radości.

Ja tak , w tej właśnie chwili skończyła się transmisja z Bajrojt.

Ciekawi mnie w końcu jesteśmy na forum muzyczno-audiofilskim  jak według Ciebie wypadły początkowe die fanfaren w porównaniu do roku ubiegłego ?

Nie wiesz?

Poproś  Kolegę Melomana - na pewno wie.

Edytowane przez glazior
Mam dla was, pisiaki, dwie wiadomości. Dobrą i złą. Zacznę od złej:
Kumpla i waszego ulubieńca z Białegostoku, niejakiego Rafała Ł. (na pewno jest dumny z nazwiska, toteż je podam, bom sobie je wyszukał: Rafał Łojewski) - "pedagoga i terapeutę", lubiącego nade wszystko drzeć mordę i wykrzykiwać " pedały do gazu wyprdalać" i takie tam inne przyjemnostki - właśnie wywalono z roboty. Zarówno ze szkoły, jak i z poradni dla dzieci (sic!!!).
A teraz wiadomość dobra:
Znając chore, zdegenerowane obyczaje panujące w bandyckiej partii, znanej pod urągającą przyzwoitości i normom wszelakim nazwą Prawo i Sprawiedliwość - za rok, może dwa - zostanie ministrem. Nauki, oświaty, czy czegoś innego.

Cieszycie się? Znając was - klaszczecie w dłonie z radości.
To chyba raczej twój kumpel ,pedagog ja czlowieka nie znam . A jak będzie juz ministrem zapewne obniży pensję nauczycielom i pogoni na roboty interwencyjne w wakacje żeby darmozjady za moje nie siedziały bezczynnie . Oszczędzone w ten sposób pieniądze można lepiej spozytkowac chocby przeznaczyć na 500+ .

Gość glazior

(Konto usunięte)

Forpocztą wiadomo kogo jest clark_kent.

Ty kostropaty czyje interesy  na bocznicy reprezentujesz ?

Edytowane przez glazior
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.