Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Jak było do przewidzenia, osoby posiadające wiedzę o burdelach, odwiedzanych przez złodzieja, oszusta, pedofila i kretyna przy okazji - wniebowziętego Kuchcińskiego, już zaczynają popełniać "samobójstwa".

"- Powiesił się na pętli z prześcieradła, leżąc w łóżku pod kocem."

No rzeczywiście ciekawostka. Grawitacja zadziałała w poziomie czy ktoś ciągnął go za nogi?

1 godzinę temu, argus napisał:
  • Mówisz o tym niedorobionym bokserze recydywiście ?  W mediach wieści krążą od wczoraj. Rzeczywiście podejrzane - chyba, że to był  samobój "na bitelsa" *) ... 

*) na bitelsa = "...with a little help of my Friends ..."

Sorry, ale facet naprawdę miał talent do boksu.

Jestem Europejczykiem.

16 godzin temu, jezz napisał:

Nie obchodzi mnie z czego zrbione są parówki

Ale Ci napiszę, skoro jesteś ich smakoszem - kiedyś to były robione z kutasów byczych i dlatego miały jakąś wartość odżywczą, tak jak np. ozory (najlepsze mięso, bo prawie bez tłuszczu).
Teraz to wsadzają tam najgorsze odpady (chrząstki, jelita, kości, tłuszcz), dodają wody
i wszystko mielą. Oczywiście obowiązkowo masę konserwantów i glutaminian sodu,
żebyś poczuł w ogóle jakiś smak.

Smacznego. ?

Godzinę temu, soundchaser napisał:

Smacznego. ?

Pycha.?

A może ty mi wytłumaczysz, tak bardziej w temacie, bo mówisz, że jestes ekonomistą.  Jaro cos tam pisze ale potem niestety nie chce napisać o co w tym pisaniu chodzi.

"Kolegę Zyzola tak wciągnęła jego nowa pasja, czyli włażenie w d... PiSowi, że miesza dodrukowywanie pieniędzy z tym, co proponował Belka czyli dywidendą dla Skarbu Państwa, skupem obligacji itd.."

Ta dywidenda z jakiego tytułu?

Tylko wiesz, może nie pisz tak jak z tymi wykresami, gdzie koleś wrzucił wykresy, ty zaczynasz dyskutować a potem sie pytasz jakie wykresy.?

Godzinę temu, soundchaser napisał:

Ale Ci napiszę, skoro jesteś ich smakoszem - kiedyś to były robione z kutasów byczych i dlatego miały jakąś wartość odżywczą, tak jak np. ozory (najlepsze mięso, bo prawie bez tłuszczu).

Może dlatego nazywają się hot dogi w wydaniu barów szybkiej obsługi.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

6 minut temu, Meloman napisał:

Padają jak muchy na k.Pol'and'Roc

Władza będzie miała używanie.

Może to efekt słabnącej w Polsce służby zdrowia a nie festiwalu?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Hehe, Kostecki ofiarą reżimu.

Absurd goni absurd.

Koleś już kiedyś targał się na życie, mocno zorana psycha, o karierze w świecie przestępczym już nawet nie ma co wspominać, a tutaj sugestie, że ujebali z powodu jego burdelowej wiedzy.

Widzę że odlot trwa.

9 minut temu, Lech36 napisał:

Może to efekt słabnącej w Polsce służby zdrowia a nie festiwalu?

Albo to, koleś najprawdopodobniej uj***l się jakimś towarem na amen, ale winna służba zdrowia, oczywiście z powodu władzy takiej a nie innej.

Ładnie latacie.

Edytowane przez bubusia
Poprawa.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

7 minut temu, bubusia napisał:

Albo to, koleś najprawdopodobniej uj***l się jakimś towarem

To możliwe, ale to może też dotyczyć służby zdrowie w zależności od szybkości reakcji otoczenia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciekawy i trafny komentarz pod tekstem:
"Zmiana konstytucji jest częścią programu pisu: 
1. Zlikwidowanie wolności prasy pod hasłem "repolonizacji mediów". 
2. Całkowite przejęcie sądów celem zapewnienia bezkarności członkom pisu. 
3. Doprowadzenie do zawieszenie Polski w EU z powodu złamania trójpodziału władzy. 
4. Zmiana konstytucji wprowadzająca centralizację władzy. 
5. Przejęcie samorządów i organizacji społecznych. 
6. Taca z budżetu państwa co tydzień."

Ukryta Zawartość

57 minut temu, jezz napisał:

Ta dywidenda z jakiego tytułu?

Chyba chodzi o podatek od dochodów kapitałowych z inwestycji np. w akcje, zwanym podatkiem Belki. Dywidendą jest tu zysk ze sprzedaży tych akcji, albo z ich posiadania. MF przecież zaproponowało obniżkę tego podatku z 19% do 9%.
Podobnie sprawa się miała z CIT dla małych firm - obniżka najpierw z 19% do 15%, a teraz do 9%.

Edytowane przez soundchaser
18 minut temu, Lech36 napisał:

To możliwe, ale to może też dotyczyć służby zdrowie w zależności od szybkości reakcji otoczenia.

Tu masz komentarz Owsiaka bo ty chyba znowu masz lot do Smoleńska

"Festiwal trwa od 1 do 3 sierpnia. - Do tej pory mieliśmy 1345 interwencji medycznych, z czego te dwie najbardziej tragiczne - poinformował Owsiak, dodając, że "wszystkie procedury były fantastycznie zachowane", co oznacza szybką reakcję służb zarówno medycznych, jak i policji."

22 minuty temu, bubusia napisał:

Hehe, Kostecki ofiarą reżimu.

Absurd goni absurd.

Koleś już kiedyś targał się na życie, mocno zorana psycha, o karierze w świecie przestępczym już nawet nie ma co wspominać, a tutaj sugestie, że ujebali z powodu jego burdelowej wiedzy.

Widzę że odlot trwa.

Albo to, koleś najprawdopodobniej uj***l się jakimś towarem na amen, ale winna służba zdrowia, oczywiście z powodu władzy takiej a nie innej.

Ładnie latacie.

Po takich wpisach, które jednoznacznie pokazują gdzie są zlokalizowane Twoje sympatie polityczne nie powinieneś być zdziwiony że jesteś postrzegany jako PiS-owiec. 

Proszę mnie źle nie zrozumieć. Każdy ma niezbywalne prawo do poglądów politycznych, jakie jemu odpowiadają. Nieelegancko jest tylko robić z innych idiotów jednoznacznie demonstrując bliskość ideową z jakąś formacją próbować wmawiać że się nie ma z nią nic wspólnego i udawać "bezstronnego, obiektywnego, naturalnego i niezaangażowanego".

Ukryta Zawartość

Ciekawy i trafny komentarz pod tekstem:
"Zmiana konstytucji jest częścią programu pisu: 
1. Zlikwidowanie wolności prasy pod hasłem "repolonizacji mediów". 
2. Całkowite przejęcie sądów celem zapewnienia bezkarności członkom pisu. 
3. Doprowadzenie do zawieszenie Polski w EU z powodu złamania trójpodziału władzy. 
4. Zmiana konstytucji wprowadzająca centralizację władzy. 
5. Przejęcie samorządów i organizacji społecznych. 
6. Taca z budżetu państwa co tydzień."

Obecna konstytucja to twór komuchow,lepiej gdyby jej w ogóle nie było,trojpodzial władzy zniszczyło PO wprowadzając bezprawnie swojego sędziego do trybunału,w żadnym zachodnim kraju media nie należą do obcego kapitału w 90% jak w Polsce,ogólnie bzdury dla wyjątkowych idiotow i bezmozgow . Prawdziwy Polak poprze PiS gdyż ten spełnia obietnice wyborcze oraz karci czarne owce w swoim stadzie . :)

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, caleb66 napisał:

Polsce,ogólnie bzdury dla wyjątkowych idiotow i bezmozgow

Albo przestaniesz lżyć w ten sposób innych Dyskutantów albo każdy twój wpis zawierający tego typu sformułowania będzie każdorazowo lądował w Moderacji. Wybór należy do Ciebie. 

Swoje poglądy polityczne można prezentować niekoniecznie knajackim językiem menela spod monopolowego 24h.

21 minut temu, soundchaser napisał:

Dywidendą jest tu zysk ze sprzedaży tych akcji, albo z ich posiadania

Bez wnikania co miał na myśli Belka to co piszesz nie jest prawdą?

Autor wpisu niestety nie chce się wypowiedzieć.

Być może jesteś blisko ale kto to wie.

A obniżenie podatku zaproponowała Czerwińska.  

18 minut temu, jezz napisał:

Tu masz komentarz Owsiaka bo ty chyba znowu masz lot do Smoleńska

Smoleńsk to bardzo ciekawa propagandowa sprawa jak można na grobach tragicznie zmarłych ludzi robić partyjny biznes. A co do imprezy Owsiaka to ludzie umierają wszędzie nawet na boiskach piłkarskich zawodowcy. 

Edytowane przez Lech36

Ok nie będę używał słów idiota i bezmozg,chodziło mi o mniej bystrych,dających się nabrać na lewacka propagandę

2 minuty temu, Lech36 napisał:

A co do imprezy Owsiaka to ludzie umierają wszędzie nawet na boiskach piłkarskich. 

No wlasnie Lechu. To po kiego te twoje komenty o sluzbie?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Teraz, bubusia napisał:

To po kiego te twoje komenty o sluzbie?

Sarkastyczne pod PiS-aktywistów którzy nienawidzą Owsiaka tak jak ich przywódca duchowy Prezes.

19 minut temu, Bobcat napisał:

Po takich wpisach, które jednoznacznie pokazują gdzie są zlokalizowane Twoje sympatie polityczne nie powinieneś być zdziwiony że jesteś postrzegany jako PiS-owiec. 

Proszę mnie źle nie zrozumieć. Każdy ma niezbywalne prawo do poglądów politycznych, jakie jemu odpowiadają. Nieelegancko jest tylko robić z innych idiotów jednoznacznie demonstrując bliskość ideową z jakąś formacją próbować wmawiać że się nie ma z nią nic wspólnego i udawać "bezstronnego, obiektywnego, naturalnego i niezaangażowanego".

Rozumiem, ze moglbys to napisac odnosnie mojego komentarza do festiwalu i sluzby zdrowia, ale do Kosteckiego to raczej twoj koment za bardzo nie pasi.

11 minut temu, jezz napisał:

Bez wnikania co miał na myśli Belka to co piszesz nie jest prawdą?

Co to jest dywidenda to zakładam, że wiesz. Celowo uprościłem i napisałem, że zysk ze sprzedaży akcji jest nią, żebyś lepiej może zrozumiał co Jaro miał na myśli.
Dywidenda to przecież dochód wynikający z posiadania akcji, czy udziałów.
Czyli jak masz akcje, to masz z nich dochód zwany dywidendą, która jest opodatkowana.
Jak sprzedasz akcje z zyskiem, to też masz dochód opodatkowany.

O resztę pytaj Jaro, a nie mnie. Ja za cudze wpisy nie odpowiadam...nawet jako ekonomista. ?

Edytowane przez soundchaser
Co to jest dywidenda to zakładam, że wiesz. Celowo uprościłem i napisałem, że zysk ze sprzedaży akcji jest nią, żebyś lepiej może zrozumiał co Jaro miał na myśli.
Dywidenda to przecież dochód wynikający z posiadania akcji, czy udziałów.
Czyli jak masz akcje, to masz z nich dochód zwany dywidendą, która jest opodatkowana.
O resztę pytaj Jaro, a nie mnie. Ja za cudze wpisy nie odpowiadam...nawet jako ekonomista.

Kiedy ten krach ekonomisto napisz i w co inwestować żeby nie stracić,czy trzymać hajs w banku w złotówkach czy może w innej walucie albo może w domu w skarpecie,to myślę zainteresuje kolektyw.

3 minuty temu, caleb66 napisał:

Kiedy ten krach ekonomisto napisz i w co inwestować żeby nie stracić,czy trzymać hajs w banku w złotówkach czy może w innej walucie albo może w domu w skarpecie,to myślę zainteresuje kolektyw.

Z problemami tego typu to proponuję zwrócić się do Glapińskiego. On patriotom na pewno poradzi w co inwestować. Może w samochód elektryczny Morawieckiego lub w przekop Mierzei Wiślanej?

19 minut temu, caleb66 napisał:

Zadnych bankow, mieszkanie kup. Oczywiscie w odp. miejscu.

Edytowane przez bubusia

27 minut temu, caleb66 napisał:

Złoto...tylko złoto. ?

8 minut temu, bubusia napisał:

Zadnych bankow, mieszkanie kup. Oczywiscie w odp. miejscu.

Na przykład w Hiszpanii.

2 godziny temu, Lech36 napisał:

Smoleńsk to bardzo ciekawa propagandowa sprawa jak można na grobach tragicznie zmarłych ludzi robić partyjny biznes. A co do imprezy Owsiaka to ludzie umierają wszędzie nawet na boiskach piłkarskich zawodowcy. 

Może ci piłkarze też mają problemy ze służbą zdrowia.

2 godziny temu, soundchaser napisał:

Co to jest dywidenda to zakładam, że wiesz. Celowo uprościłem i napisałem, że zysk ze sprzedaży akcji jest nią, żebyś lepiej może zrozumiał co Jaro miał na myśli

Dywidenda nigdy nie jest zyskiem ze sprzedaży akcji, sorry.

Masz albo nie masz. Przecież posiadanie akcji nie musi się wiązać z tym, że kiedykolwiek będziesz miał dywidendę. Sorry?  

Jak sprzedam ze stratą to też coś nam.

Ale te stratę to podobno mogą mi zabrać. Tak pisał Lech36:)

2 godziny temu, Bobcat napisał:

Albo przestaniesz lżyć w ten sposób innych Dyskutantów albo każdy twój wpis zawierający tego typu sformułowania będzie każdorazowo lądował w Moderacji. Wybór należy do Ciebie. 

Swoje poglądy polityczne można prezentować niekoniecznie knajackim językiem menela spod monopolowego 24h.

Arbiter elegantiarum.?

Sarkastyczne pod PiS-aktywistów którzy nienawidzą Owsiaka tak jak ich przywódca duchowy Prezes.

To może wyjdź na ulicę, tam znajdź takiego aktywistę i mu to powiedz a  nie szukaj go na forum.

To są ludzie, którzy znają się na muzyce?

2 godziny temu, caleb66 napisał:

Podobno nie. Próbowałem namówić do tego Lech36, bo chyba zna się na inwestowaniu ale ciężko szło.

Poradził zainwestować w samochód elektryczny. Polski.?

Z problemami tego typu to proponuję zwrócić się do Glapińskiego. On patriotom na pewno poradzi w co inwestować. Może w samochód elektryczny Morawieckiego lub w przekop Mierzei Wiślanej?

O Jezu.????

Dooiero teraz doczytałem a już wcześniej wiedxiałem co napisze Lech36??

1 godzinę temu, soundchaser napisał:

Złoto...tylko złoto. ?

Jakiś czas temu radziłem ltu lech36 żeby zainwestował w kukurydzę ale teraz rynek mocno nagrzany.?

Edytowane przez jezz
24 minuty temu, jezz napisał:

Dywidenda nigdy nie jest zyskiem ze sprzedaży akcji, sorry.

Przecież napisałem to w poprzednim poście, a Ty jakbyś go nie czytał.
Nazwałem dywidendą zysk ze sprzedaży akcji, bo takiego określenia użył Jaro, w dobrej wierze, abyś zrozumiał, że dywidenda to jest zysk (nie ze sprzedaży akcji), ale jednak zysk, który podlega opodatkowaniu.

28 minut temu, jezz napisał:

Masz albo nie masz. Przecież posiadanie akcji nie musi się wiązać z tym, że kiedykolwiek będziesz miał dywidendę. Sorry?

A to już trochę chwyt poniżej pasa. Przecież wiadomo, że samo posiadanie akcji nie gwarantuje dywidendy, ale pisałem o dywidendzie z akcji, jako zysku.
Widzę, że na siłę próbujesz mnie zagiąć i zdyskredytować moją wiedzę ekonomiczną.
Przepraszam - czy Ty jesteś po ekonomii? Czy tylko posiłkujesz się wiedzą z internetu w tym temacie? ?

35 minut temu, jezz napisał:

Jak sprzedam ze stratą to też coś nam.

Jak sprzedasz ze stratą to g.... masz i nie płacisz od tego podatku.
Masz po prostu stratę, a strata opodatkowana nie jest. ?
Możesz sobie nawet tę stratę odliczyć od dochodu w przyszłych latach podatkowych.

Panowie się mylą .

Najlepszą inwstycja są 2 wieże drabinkowego.Jeśli doda bratanice i kota to mogą być 4.

Edytowane przez dulon184
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.