Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, slawek.xm napisał:

jednak zostaniesz ignorowany ?

No proszę. Trafiony - zatopiony :-)

19 minut temu, Jaro_747 napisał:

Nie zdziwiłbym się, gdybu Ursusa przejęła jakaś spółka związana z politykami PiS

Aż tacy głupi to oni chyba jednak nie są...

24 minuty temu, jezz napisał:

Tak, ten twój wpis związany z wklejką dulona o ursusie jest bardzo wartościowy.

Bynajmniej. Ale jak się wkrótce okazało, skuteczny.

6 minut temu, Jaro_747 napisał:

Bank dopiero teraz się zorientowa

Nie, fachowcu, bank zorientował się wcześniej.

To komunikat z marca, a przeciez jsk oczywiście wiesz, to nie jest początek kłopotów tylko konsekwencje wcześniejszych decyzji podejmowanych przez firmę. Wiedziałeś to, prawda??

Warszawa, 21.03.2019 (ISBnews) - W sytuacji braku obsługi zadłużenia przez klientów, regulacje obowiązujące w sektorze zmuszają bank do podjęcia kroków w celu zabezpieczenia swoich interesów. Bank nie może akceptować sytuacji, w której przez wiele miesięcy zadłużenie jest nieobsługiwane, zapisy umowne są nierespektowane oraz podejmowane są działania ukierunkowane na uwolnienie ustanowionych zabezpieczeń - wbrew zapisom umownym oraz bez wiedzy i akceptacji ze strony banku, podał PKO Bank Polski w stanowisku dotyczącym procesu windykacji należności, przesłanym Agencji ISBnews.

"PKO Bank Polski, który jest instytucją zaufania publicznego, zawsze stoi na straży środków powierzonych mu przez deponentów oraz chroni interesy swoich akcjonariuszy. W sytuacji braku obsługi zadłużenia przez klientów, regulacje obowiązujące w sektorze zmuszają bank do podjęcia kroków w celu zabezpieczenia interesów banku" - czytamy w stanowisku banku.

W szczególności, bank nie może akceptować sytuacji, w której przez wiele miesięcy zadłużenie jest nieobsługiwane, zapisy umowne są nierespektowane oraz podejmowane są działania ukierunkowane na uwolnienie ustanowionych zabezpieczeń - wbrew zapisom umownym oraz bez wiedzy i akceptacji ze strony banku, podano także.

PKO BP wskazał, że na każdym etapie rozmawia z dłużnikami i jest otwarty na propozycje, które muszą być akceptowalne dla wszystkich stron.

"Jeśli natomiast podejmowane przez wiele miesięcy przez bank działania restrukturyzacyjne okazują się bezskuteczne, klient nie reguluje swoich zobowiązań oraz nie realizuje wypracowanych rozwiązań, to bank nie ma innego wyjścia, jak złożenie wniosku egzekucyjnego i doprowadzenie do zajęcia komorniczego ruchomości oraz nieruchomości należących do dłużnika" - czytamy dalej.

Działania takie zawsze prowadzone są w zgodzie z obowiązującym prawem, np. w oparciu o nadaną przez sąd klauzulę wykonalności na notarialnym oświadczeniu dłużnika o poddaniu się egzekucji, podsumowano.

W dzisiejszym komunikacie Ursus poinformował, że komornik sądowy przy Sądzie Rejonowym Lublin-Wschód w Lublinie z siedzibą w Świdniku, działający na wniosek PKO Banku Polskiego, dokonał zajęcia ruchomości Ursusa obciążonych zastawami rejestrowymi.

Ursus podał, że PKO BP rozpoczął egzekucję z zabezpieczeń rzeczowych, pomimo otwarcia 7 listopada 2018 r. przyspieszonego postępowania układowego wobec spółki oraz pomimo prowadzonych z bankiem rozmów i negocjacji odnośnie spłaty zobowiązań.

Według komunikatu, są to: zbiór rzeczy ruchomych przeznaczonych do przetworzenia - miejsce położenia zbioru Lublin, ul. Frezerów 7, zbiór rzeczy ruchomych środki obrotowe - zapasy magazynowe - miejsce położenia zbioru Lublin, ul. Frezerów 7.

W prowadzonym postępowaniu komornik zmierza do wyegzekwowania należności głównej w kwocie 10 031 697,77 zł, odsetek wynoszących 618 094,29 zł (do dnia 5 marca 2019 r.) oraz kosztów postępowania, podano także.

Ursus podjął stosowne działania prawne zmierzające do zawieszenia postępowania egzekucyjnego oraz do uchylenia zajęć, dodano w informacji.

PKO Bank Polski jest liderem polskiego sektora bankowego. Aktywa razem banku wyniosły 324,25 mld zł na koniec 2018 r. Akcje banku od listopada 2004 r. notowane są na GPW.

25 minut temu, jezz napisał:

Ja juz odpowiedziałem wcześniej a ty tylko nieumiejętnie podgryzasz.

Czekam tez na fachowy komentarz dulona dotyczacy ursusa.

Na nic nie czekasz a Ursus g... Cię obchodzi.   

2 minuty temu, jezz napisał:
11 minut temu, Jaro_747 napisał:

Bank dopiero teraz się zorientowa

Nie, fachowcu, bank zorientował się wcześniej.

Może jednak bez takich chamskich przeinaczeń.co?

8 minut temu, Zbig napisał:

Bynajmniej. Ale jak się wkrótce okazało, skuteczny.

Czyli nie masz nic do powiedzenia "w temacie"

2 godziny temu, Bobcat napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cyryla, starego komucha nie chcieli z pompą pochować?

Nie wierzę.

Ukryta Zawartość

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

4 minuty temu, Zbig napisał:

Na nic nie czekasz a Ursus g... Cię obchodzi.   

Oczywiście, że tyle właśnie mnie obchodzi. Na szczęście nie jestem posiadaczem ich akcji.

Na szczęście ty przejawiasz wielkie zainteresowanie ursusem. Od kilku godzin.?  

6 minut temu, Zbig napisał:

Na nic nie czekasz

Czekam. Zawsze milo czytac fachowców. Na przykład takich jak ty.

11 minut temu, Zbig napisał:

Może jednak bez takich chamskich przeinaczeń.co?

A o czym teraz fachowo prawisz?

3 minuty temu, jezz napisał:

Oczywiście, że tyle właśnie mnie obchodzi. Na szczęście nie jestem posiadaczem ich akcji.

Na szczęście ty przejawiasz wielkie zainteresowanie ursusem. Od kilku godzin.?  

Na szczęście :-)))

Nie przejawiam żadnego zainteresowania.  Czepiłeś się mojego czysto sarkastycznego wpisu i tradycyjnie rżniesz głupa, ot i wszystko.  Ale już niestety EOT.

12 minut temu, Zbig napisał:

g...

No właśnie. Przypomniałeś mi, ze czas zająć sie teraz przyjezdnymi lemingami, żeby nie narobili zbyt dużego bydła. 

8 minut temu, Amator 2b napisał:

Nie wierzę.

Jednak sięgasz dna.

1 minutę temu, Zbig napisał:

Na szczęście :-)))

Nie przejawiam żadnego zainteresowania.  Czepiłeś się mojego czysto sarkastycznego wpisu i tradycyjnie rżniesz głupa, ot i wszystko.  Ale już niestety EOT.

Głupa to tu rżnie kto inny. Ja odpowiadałem na pyranie dulona.

"Sarkastycznie" chyba, bo nic innego nie miałeś do powiedzenia.

Próbował ugryźć i uciekł?

2 minuty temu, jezz napisał:

No właśnie. Przypomniałeś mi, ze czas zająć sie teraz przyjezdnymi lemingami, żeby nie narobili zbyt dużego bydła. 

Jaki gospodarz tacy klienci ?  Ale mimo wszystko, współczuję.

4 minuty temu, Bobcat napisał:

Jednak sięgasz dna.

Skakał, skakał, aż doskoczył?

8 minut temu, Bobcat napisał:

Jednak sięgasz dna.

Dna?

Nieprawdę napisałem?

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

Odnośnie Ursusa to co to za niby gigant, który miał zatrudniać dziesiątki tysięcy osób, a nie stać go na spłatę jakichś marnych 11mln? Jak by był potencjał to by rząd się bez wątpienia dorzucił (fachowców mają najlepszych od analizy takich rzeczy :). Co to dla nich skoro na jakichś namiot wydali bańkę. A w prywatną stację radiową wpompowali już ponad 200mln, chociaż nie była na skraju upadku.

Jak coś dogorywa to przecież pis z tego dołu nic nie wyciągnie. Zepsuć. Owszem. Ale naprawić? 

Edytowane przez Piękny Stefan
31 minut temu, Amator 2b napisał:

Nie wierzę.

A ty Zyzol już zapomniałeś kim jesteś i teraz z żarliwością neofity liżesz reżimowi. Jak się z tym czujesz?

23 minuty temu, jezz napisał:

Głupa to tu rżnie kto inny. Ja odpowiadałem na pyranie dulona.

Ty rżniesz głupa bo najpierw przez kilka stron zawracasz d... i zadajesz głupie pytania a później wywalasz elaborat na 10 czy 15 akapitów.

Nie łaska było napisać wcześniej? Po cholerę te durne podchody? Nudzisz się?

Jestem Europejczykiem.

14 minut temu, Jaro_747 napisał:

A ty Zyzol już zapomniałeś kim jesteś i teraz z żarliwością neofity liżesz reżimowi. Jak się z tym czujesz?

Ty normalny to już nie jesteś. ? 

20 minut temu, Jaro_747 napisał:

Ty rżniesz głupa bo najpierw przez kilka stron zawracasz d... i zadajesz głupie pytania a później wywalasz elaborat na 10 czy 15 akapitów.

Też zauważyłem tę przypadłość Jezza. Lata koło upatrzonej "ofiary" i powiedz, powiedz... Jak trzylatek męczący durnym pytaniem po raz nty. Masz ochotę uciąć rozmowę jednym słowem i pozbyć się natręta, ale kurcze nie wypada ?

Edytowane przez Piękny Stefan
Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Nie łaska było napisać wcześniej? Po cholerę te durne podchody? Nudzisz się?

Nie. Czekał na wytyczne co ma napisać.

Godzinę temu, Zyzol napisał:

Ty normalny to już nie jesteś. ? 

Prawda w oczy zabolała?

Przy kłamliwym sukinsynu Horale nawet Bosak wychodzi na przyzwoitego człowieka. Mój Boże, co to się porobiło!

Jestem Europejczykiem.

No jak tam pisdraki Wasz Hhorała w debacie na TVN?

Raczki do oklasków czy łzy?

Zakładam że ogladaliście jednego z Waszych tytanów.

3 godziny temu, Bobcat napisał:

Pokoje na godziny we współpracy z szemranym towarzystwem?

Ty powinieneś dla relaksu posłuchać jakiejś dobrej muzyki,

Może to coś dla ciebie??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a tymczasem TVP przegrała w procesach wyborczych z Konfederacją, Budką i Brejzą.

Natomiast Sąd Okręgowy w Warszawie przyznał rację Petru, że ten mógł nazwać wiceszefa CBA przestępcą.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

3 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Piszesz nieprawdę. Pytanie zadał dulon, ja opdowiedziałem, a potem zaczęło się wasze tradycyjne ujadanie.

"No i? Bank dopiero teraz się zorientował? Może wcześniej powinni zwrócić się do ciebie o poradę?"

To był twój post, na który odpowiedziałem, jakieś kłopoty z pamięcią?

3 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Nudzisz się?

Na tym forum nie można się nudzić.

2 godziny temu, Piękny Stefan napisał:

Też zauważyłem tę przypadłość Jezza. Lata koło upatrzonej "ofiary" i powiedz, powiedz..

Jak widzę, ty tez lubisz rżnąć głupa. Widzisz, że odpowiadałem na pytanie jaro czy ślepota cię dopadła?

A  tu dalej brak komentarza autora wpisu o ursusie. A chciał komentarze od innych.

Ode mnie dostał szybko.

Edytowane przez jezz
3 godziny temu, Piękny Stefan napisał:

i powiedz, powiedz... Jak trzylatek męczący durnym pytaniem po raz nty.

Również tego doświadczyłem. Lecz Łon idzie nieprzerwanie w zaparte. Niczym nasz (nie) rząd.    No i Łon jest obiektywny przecież, jak miłościwie nam panujący. A jeśli będzie trzeba wyjaśnić (zamieść znaczy) sprawę, to pójdzie na urlop. Oczywiście - bezpłatny:)

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Zaden pismaniak nie pochwali Horały?

Poskarże do prezesa .Swojego nie chwalicie?.

No tak . To jeszcze nie 27x1 więc kwiatów nie będzie

Edytowane przez dulon184
37 minut temu, jezz napisał:

Jak widzę, ty tez lubisz rżnąć głupa. 

Nie idź tą ścieżką... 

1 godzinę temu, Bobcat napisał:

Niby dlaczego?

No nie wypada ?

10 minut temu, zukzukzuk napisał:

Również tego doświadczyłem. Lecz Łon idzie nieprzerwanie w zaparte. Niczym nasz (nie) rząd.    No i Łon jest obiektywny przecież, jak miłościwie nam panujący. A jeśli będzie trzeba wyjaśnić (zamieść znaczy) sprawę, to pójdzie na urlop. Oczywiście - bezpłatny:)

Jest następny fachowiec z merytorycznym wpisem Ten dla odmiany jest fachowcem od mediów. coś tam ciekawego w świecie mediowym się wydarzyło ostatnio?

Coś może ci wyjaśnić  bo już chyba nawet jaro załapał jak to z tym bankiem było.

A nie sorki, ty nie w temacie, bo po co, wystarczy mała przypierdalanka, co nie?

8 minut temu, dulon184 napisał:

Zaden pismaniak nie pochwali Horały?

Poskarże do prezesa .Swojego nie chwalicie?.

No tak . To jeszcze nie 27x1 więc kwiatów nie będzie

A jakiś krótki komentarz?

4 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

Nie idź tą ścieżką... 

Tak, tak, wiem co ci w głowie siedzi. 

Edytowane przez jezz

Po kilku wypowiedziach Horały zebrało mnie na pawie i nie dałem rady oglądać - debaty słuchałem jednym uchem z sąsiedniego pokoju.

Ponoć poprzednio Sasin padł jak kawka więc wystawili wschodzącą gwiazdę reżimu Horałę. Bosak udawał normalnego całkiem nieźle, mam nadzieję że przekroczą próg i te 5% PiSowi wyrwą. Reszta taka sobie szczerze mówiąc, ale też nie można było się spodziewać cudów.

Jestem Europejczykiem.

Horała wypadł najgorzej w dwóch momentach - kiedy bronił Banasia i kiedy chwalił osiągnięcia PiS w dziedzinie służby zdrowia.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.