Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, babatular napisał:

70-80% ludzi to debile, ignoranci i niewolnicy. Niewolnicy którzy chcą dostawać kasę za darmo, za nic nie robienie, by ktoś za nich podejmował decyzję, myślał i najlepiej za nich pracował. Tego potrzebuje suweren. Byle było na piwo i durny serial w TV.

Resztę mają gdzieś. Mamy demokrację czyli rządzi LICZBA a nie INTELEKT i WIEDZA.

Masz odpowiedź dlaczego "społeczeństwo" "wybrało" kaczyzm.

jakimż zatem problemem było przekonanie tych 80% do swoich racji przez tuzy intelektu, wiedzy i mądrości?

nie godzisz sie z obecna sytuacja i próbujesz do rzeczywistości dorobić ideologię tłumaczącą Twoją frustrację

wielokrotnie przed wyborami pytałem podobnie do Ciebie myślących co proponują w miejsce pisu i jego konsekwentnych działań umacniających pozycje na polskiej scenie politycznej

ale rzeczowych odpowiedzi nie było

wybory prezydenckie pokażą czy jesteście w stanie przełamać hegemonie pisu i czy macie na tyle dużo intelektu i wiedzy by przekonać społeczeństwo do zmiany frontu

osobiście jestem sceptykiem w tej kwestii i stawiam ,ze Wam sie nie uda

Demokracja czyli rządzi LICZBA a nie INTELEKT i WIEDZA. Więc jak chcesz przekonać ludzi. Większość da się przekonać tylko kasą. Niestety.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

W pierwszym zdaniu zdajesz się zgadzać z tezą o szkodliwości PiSu

mylisz się

nie chcac urazić kolegi staram się podpuścic go do głebszego i bardziej emocjonalnego wyrażenia swojego zdania , poniewaz sarkazm jakim sie posługuje nie zawsze może być jednoznaczny

8 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Rozsądny człowiek w takiej sytuacji zagłosowałby na opozycję ( nawet tak słabą)

oczywiście tak własnie zrobiłem

8 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Tak bywa ,że czasami społeczeństwa zachowują się nieracjonalnie albo wręcz głupio

Nie jest to wg mnie wina społeczeństwa tylko polityków , którzy nie potrafia trafić do znacznej jego części, tym bardziej gdy okresla się tę większą część epitetami , które jeszcze bardziej pogrążają epitetujących

5 minut temu, babatular napisał:

Demokracja czyli rządzi LICZBA a nie INTELEKT i WIEDZA. Więc jak chcesz przekonać ludzi. Większość da się przekonać tylko kasą. Niestety.

opierasz swoje zdanie tylko na ostatnich wyborach

Jesli sięgniesz pamięcia do poprzednich zauwazysz ,ze nigdy kasa nie była kwestia licząca sie w preferencjach wyborczych

zazwyczaj było to wotum nieufności wobec rządzącej ekipy

jesli na tej podstawie przeprowadzić analizę to moze sie okazać ,że tym razem tez nie była to kwestia tylko kasy, ale takie rozumowanie nie pasuje do z góry załozonej przez Ciebie tezy

To też nie jest tak bo gdyby decydowały tylko liczby to PiS nie miałby większości.Nie jest też winna demokracja bo lepszego systemu rządzenia nie ma.Winna jest niska świadomość polityczna społeczeństwa wynikająca np. ze słabego wykształcenia.Z podatności na populistyczne,nierealne obietnice i nadmiernych oczekiwań socjalnych.A to z kolei to pozostałość po PRL.

slawek

No niestety znowu sprzeczności.Skoro nie dostrzegasz szkodliwości PiSu to czemu nie zagłosowałeś na niego.

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Winna jest niska świadomość polityczna społeczeństwa wynikająca np. ze słabego wykształcenia.Z podatności na populistyczne,nierealne obietnice i nadmiernych oczekiwań socjalnych.A to z kolei to pozostałość po PRL.

W populistycznych obietnicach partie opozycyjne wręcz się prześcigały z pisem

i nic to nie dało, zapewne dlatego ,że pis jest pierwszą partią , która choć niektórych obietnic dotrzymała dlatego rządzą dalej

może to będzie dla aspirujących do władzy nauką ,że należy skończyć z hołdowaniem hasłu "nikt wam tego nie da co my wam naobiecujemy"

19 minut temu, slawek.xm napisał:

mylisz się

nie chcac urazić kolegi staram się podpuścic go do głebszego i bardziej emocjonalnego wyrażenia swojego zdania , poniewaz sarkazm jakim sie posługuje nie zawsze może być jednoznaczny

oczywiście tak własnie zrobiłem

Nie jest to wg mnie wina społeczeństwa tylko polityków , którzy nie potrafia trafić do znacznej jego części, tym bardziej gdy okresla się tę większą część epitetami , które jeszcze bardziej pogrążają epitetujących

opierasz swoje zdanie tylko na ostatnich wyborach

Jesli sięgniesz pamięcia do poprzednich zauwazysz ,ze nigdy kasa nie była kwestia licząca sie w preferencjach wyborczych

zazwyczaj było to wotum nieufności wobec rządzącej ekipy

jesli na tej podstawie przeprowadzić analizę to moze sie okazać ,że tym razem tez nie była to kwestia tylko kasy, ale takie rozumowanie nie pasuje do z góry załozonej przez Ciebie tezy

Nikt z rządzących do tej pory na to nie wpadł by rozdawać pieniądze publiczne. Mam nadzieję że dlatego że wszystkie dotychczasowe rządy miały te resztki odpowiedzialności za polskie państwo.

Przecież gdyby nie to rozdawnictwo ( transfery spoleczne-jak to się ładnie nazywa) to PISu już dawno by nie było.

Edytowane przez babatular

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Gość

(Konto usunięte)
9 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

No niestety znowu sprzeczności.Skoro nie dostrzegasz szkodliwości PiSu to czemu nie zagłosowałeś na niego.

ponieważ nie jest dla mnie wystarczająco prawicowy

4 minuty temu, slawek.xm napisał:

ponieważ nie jest dla mnie wystarczająco prawicowy

PIS jest choc troche prawicowy ? Przecież to lewica i socjalizm w najczystszej formie.

Edytowane przez babatular

34 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Rozsądny człowiek w takiej sytuacji zagłosowałby na opozycję ( nawet tak słabą).Tak się nie stało

No jak się nie stało?

Nawet nowe ugrupowania weszły do sejmu.

42 minuty temu, slawek.xm napisał:

z drugiej strony jak to sie stało, ze alternatywa , którą zapewne poparłeś nie skorzystała z szansy by zmienić status quo?

Zmiana status quo w momencie kiedy nadchodzi co najmniej spowolnienie gospodarcze to woda na młyn PiS. Nawet sobie zastrzegli posiedzenie sejmu już po wyborach na wypadek jakby utracili władzę. Pewnie na tym ostatnim posiedzeniu rozdaliby rekordową ilość zrzutów i uchwalili rekordowe nagrody dla siebie pozostawiając totalne pogorzelisko. Niech teraz/później następcy się wykażą. PiS to totalnie nieprzyjazny Polsce element, ale umiejący grać na prymitywizmie polskim. "W Smoleńsku był zamach" i prymitywny lud ryczy z oburzenia zamiast przez chwilę pomyśleć i poszukać w internecie. I tak działa cały PiS wykorzystując tych słabo myślących, prymitywnych ludzi oferując im zamiast myślenia wiarę, np. w zamach smoleński. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, babatular napisał:

Przecież gdyby nie to rozdawnictwo ( transfery spoleczne-jak to się ładnie nazywa) to PISu już dawno by nie było.

to nie jest pewne, tym bardziej ,że większość afer raczej umacniało pis a pogrążało opozycję

2 minuty temu, babatular napisał:

PIS jest choc troche prawicowy ? Przecież to lewica i socjalizm w najczystszej formie.

ciut jednak jest , jak dla mnie ?

8 minut temu, slawek.xm napisał:

to nie jest pewne, tym bardziej ,że większość afer raczej umacniało pis a pogrążało opozycję

To tylko świadczy o stanie umysłów fanów sekty, wypranych do zera.

16 minut temu, slawek.xm napisał:

W populistycznych obietnicach partie opozycyjne wręcz się prześcigały z pisem

Na szczęście nie przekroczyły progu krytycznego, inaczej miałyby twardy orzech do zgryzienia i wtedy PiS mógłby zatryumfować totalnie. Teraz "orzech" ma do zgryzienia PiS a afer przybywa w tempie ekspresowym. "Pany" czują się pełnymi władcami Polski ale fundament już mocno skrzypi.  

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, Lech36 napisał:

To tylko świadczy o stanie umysłów fanów sekty, wypranych do zera.

nie , to świadczy o skuteczniejszej propagandzie pisu niż opozycjii, która nawet miała do dyspozycji niezbite dowody

niewykorzystanie tych atutów świadczy o indolencji intelektualnej i politycznej opozycji

Teraz, slawek.xm napisał:

to świadczy o skuteczniejszej propagandzie pisu

Propaganda PiS-u jest rzeczywiście skuteczna, ale tylko w stosunku do ludzi prymitywnych w swoim myśleniu i ludzi wierzących w wielkość Prezesa. 

47 minut temu, slawek.xm napisał:

stawiam ,ze Wam sie nie uda

Przed wyborami stawiałeś że PiS zdobędzie większość konstytucyjną. Tyle są warte Twoje prognozy.

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, Bobcat napisał:

Przed wyborami stawiałeś że PiS zdobędzie większość konstytucyjną. Tyle są warte Twoje prognozy.

pasmotrim uwidzim jakby to Żdanow powiedział ?

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

nie , to świadczy o skuteczniejszej propagandzie pisu niż opozycjii, która nawet miała do dyspozycji niezbite dowody

niewykorzystanie tych atutów świadczy o indolencji intelektualnej i politycznej opozycji

Jeszcze raz, wchodzenie na minę pozostawioną przez PiS w momencie spowolnienia na świecie o niewiadomej głębokości mogłoby skazać opozycję na spadek w dół w notowaniach. Teraz PiS ma ten "komfort", musi realizować obietnice w warunkach spowolnienia a może nawet kryzysu. Kryzys prawdopodobnie obniży mocno nadęcie PiS i wzmocni chęć zagrabienia jak największej ilości dóbr ze względu na schyłkowy charakter tej partii. 

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, Lech36 napisał:

Jeszcze raz, wchodzenie na minę pozostawioną przez PiS w momencie spowolnienia na świecie o niewiadomej głębokości mogłoby skazać opozycję na spadek w dół w notowaniach. Teraz PiS ma ten "komfort", musi realizować obietnice w warunkach spowolnienia a może nawet kryzysu. Kryzys prawdopodobnie obniży mocno nadęcie PiS i wzmocni chęć zagrabienia jak największej ilości dóbr ze względu na schyłkowy charakter tej partii. 

ależ czytałem , nie musisz się powtarzać

masz nadzieję ,że się pisowi nie uda i tego się trzymaj , bo jak będziesz wyglądał gdy jednak im się powiedzie?

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

masz nadzieję ,że się pisowi nie uda i tego się trzymaj , bo jak będziesz wyglądał gdy jednak im się powiedzie?

To będzie oznaczać że erozja myślenia w Polsce jest na krawędzi przepaści. Wtedy już nic nie da się zrobić. Będziemy się cofać. Socjalizmem nikt na świecie do dobrobytu nie doszedł. Ale to tylko dla myślących a ci w Polsce są na razie w mniejszości, dlatego rządzą bezmyślni.  

6 minut temu, slawek.xm napisał:

pasmotrim uwidzim jakby to Żdanow powiedział ?

Uvidim.

Transkrypcja cyrylicy na alfabet łaciński widzę nie jest Twoją mocną stroną.

To stare rosyjskie powiedzenie. W dawnych wieków. Co ma do tego Żdanow nie wiem.

30 minut temu, slawek.xm napisał:

W innym wątku napisałeś że jesteś zaskoczony że pokazałem "prawdziwe oblicze" .

Możesz doprecyzować - tzn. jakie oblicze ?

Moment, moment! Ale dlaczego tylko Banasia oskarża się za oświadczenia majątkowe?

Od kiedy to prowadzenie burdelu jest zgodne z prawem?

Gość

(Konto usunięte)
17 minut temu, babatular napisał:

W innym wątku napisałeś że jesteś zaskoczony że pokazałem "prawdziwe oblicze" .

Możesz doprecyzować - tzn. jakie oblicze ?

5 godzin temu, babatular napisał:

jak większość rozsądnych i przyzwoitych ludzi.

możemy róznić sie pogladami na wszystkie kwestie tak audio jak polityczne czy światopogladowe

ale zakładanie ,ze osoby o innych pogladach są nieprzyzwoite lub bezrozumne jakoś mi do Ciebie nie pasowało przynajmniej dotychczas

więcej chyba tłumaczyć nie muszę

26 minut temu, Bobcat napisał:

Co ma do tego Żdanow nie wiem.

jednak masz luki, cieszę się ,że to przyznajesz ?

8 minut temu, Meloman napisał:

Od kiedy to prowadzenie burdelu jest zgodne z prawem?

no tego mu jednak nie udowodnisz ?

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

ale zakładanie ,ze osoby o innych pogladach są nieprzyzwoite lub bezrozumne jakoś mi do Ciebie nie pasowało przynajmniej dotychczas

To nie jest założenie, to jest obserwacja i analiza dotychczasowych działań, ale rozumiem że to zależy od punktu z którego obserwujemy zagadnienia. Ci z sekty mają inny punkt spoglądania a pozostali inny. 

Godzinę temu, babatular napisał:

Oczywiście, że jest lewicowy.

Toż również przyjmuje programowe wytyczne socjalistów z UE, którzy realizują punkty z komunistycznego manifestu z Ventontene  Spinellego, który wyraźnie mówi,że państwa nie powinny być samowystarczalne.

Partie prawicowe nie hamują indywidualnych gospodarek na rzecz gospodarki globalnej, unijnej.

Wszystkie mendia tylko w kółko kłapią o Banasiu a żadna nie chce pokusić się o przedstawienie sylwetki nowego ministra finansów wyciągniętego z kapelusza banksterskej międzynarodówki podobnie jak to było kiedyś z Rostowskim.

Banaś i Banaś a na temat nowego podrzutka woda w ustach.Nie ma wywiadów z nowym podrzutkiem, a byłby to przecież medialny przebój. Wypytać o doświadczenie życiowe, pochodzenie, OBYWATELSTWO, rodzinę w Polsce. Można również poddać gruntownej analizie oświadczenie majątkowe, a co, może być bardzo ciekawe.Nikt w mediach nie jest oburzony planowanym ograniczeniem transakcji gotówkowych, jakby wszystkim dziennikarzom ktoś wyabortował piąte klepki. To jest gorący temat a nie jakieś tanie pierdoły dla gawiedzi powtarzane we wszystkich telavizjach już do osrania.

Banaś, Kaczor, Biedroń,Shit yna....

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

A czemóż to pisiorki tutaj gaworzą , a nie na protestach sądowych?

Iśc , wziąść udział . pózniej będzie możliwośc konfrontacji tvpis z rzeczywistością .

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

zakładanie ,ze osoby o innych pogladach są nieprzyzwoite lub bezrozumne jakoś mi do Ciebie nie pasowało przynajmniej dotychczas

Ale niektórzy z Twojej strony sporu zastanawiające się nad stanem psychicznym osób o innych poglądach lub wręcz wysyłające ich do psychiatry - są Twoim zdaniem w porządku?

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

jednak masz luki, cieszę się ,że to przyznajesz

W bezsensie od zawsze miałem i mam luki. Twój wpis jest klasycznym przykładem bezsensu.

Gość

(Konto usunięte)
15 minut temu, Bobcat napisał:

Ale niektórzy

po pierwsze kieruj żale pod odpowiednim adresem

po drugie

moja odpowiedź byla skierowana do kolegi babatular,

nie dorastasz mu do pięt dlatego nie winię cię, że nic nie rozumiesz ani się tego nie spodziewam

Gość

(Konto usunięte)

właśnie o tym pisałem brak ci taktu wirtuozerii dystansu do siebie  opanowania i delikatności w operowaniu słowem . prostota i grubiaństwo jakim się kierujesz jednoznacznie cię pozycjonuje

...być może zbyt górnolotnie opisałem twoją postawę dlatego proszę o wybaczenie ?

Edytowane przez slawek.xm
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.