Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Jak pamiętam, to byłem właśnie w ZHR i nie było tam nic o bogu. Mówiło się że to w ZHP jest bogobojność. Ale to może jednostkowa sytuacja i może być tak jak piszesz.

Rozmodlili sie i jedni i drudzy po 1989, ale tylko ZHR powstało jako ten rzekomy konynuator przedwojennego harcerstwa i od razu skojarzyło patriotyzm z modłami i antykomunizmem ideologicznym. Bo aparatczycy zawsze ustawiają się do wiatru. .

W rzeczywistości przedwojenne harcerstwo na które sie powoływali w ZHR było skautingiem kierowanym do wszystkich niezaleznie od wyznania. Przynajmniej takie były jego założenia, bo realizacja to w takich razach inna sprawa.

Po wojnie kazda z tych organizacji kierowała sie doraźną ideologia mniej lub bardziej jawnie w róznych okresach. Raz więc byli socjalistyczni i zbierali stonkę a innym razem patriotyczni i szli pod krzyżem do Czestochowy.

Kiedy juz wreszcie PiS przejmie machine propagandowa

Jedyną tubą propagandową jaką mogą przejąć to TVP. Jak dowodzi przykład lat 2005-2007 mimo błyskawicznego przejęcia telewizji publicznej nic to nie dało i porażka w wyborach 2007 była sromotna.

No i jeszcze radio ale przecież słuchanie takiego radia to może być kara co najwyżej. Wyrok w imieniu 4,5 RP: Skazuje się Jana Kowalskiego na przywiązanie do krzesła na 6 godzi i słuchanie radia publicznego w którym emitowane będą przemówienia najwyższych czynników partyjnych, tzn. państwowych"

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

uda im sie choc czesc "ciemnogrodu" przekonac ,ze spelniaja obietnice wyborcze

Ciemnogrodu nie trzeba przekonywać. Ciemnogród czyli żelazny, toruński elektorat będzie głosował niezależnie od spełnienia obietnic. Problem tylko w tym, że tym żelaznym elektoratem nie da się wygrać żadnych wyborów, a sukces Dudy i ostatnich wyborów to zasługa elektoratu który napłynął z innych ugrupowań, choćby wierząc, że PiS się zmienił. Po raz kolejny ten elektorat zrobiony w trąbę zagłosuje w przyszłych wyborach na przysłowiowego diabła, byle nie na PiS.

Nowoczesna to efemeryda

Do pewnego stopnia racja. Ale taką samą efemerydą jest i Kukiz i Razem. Poprzednio był Palikot, Mikke w wyborach do PE, LPR czy Samoobrona. Zresztą wedle różnych badań nasze społeczeństwo aż w 50-70 % głosuje negatywnie, a PiS ma wyjątkowy talent do gromadzenia sobie właśnie elektoratu negatywnego. I Duda i Szydło + zamrażarka odniosła skutek, ale Polacy choć generalnie durni nie dadzą się już po raz kolejny nabrać na taką zagrywkę. I czym PiS będzie w swoich działaniach radykalniejszy - a na to się zanosi tym jego klęska w przyszłości będzie dotkliwsza.

Zawsze i wszędzie potencjalnym elektoratem partii czy ugrupowań popierających radykalne zmiany byli ludzie mający potencjalnie najmniej do stracenia. Czasy się zmieniły, i coraz więcej ludzi jednak już coś ma do stracenia. Naturalnie, że nie jest to poziom przeciętnego obywatela np. Niemiec ale PiS oparł się w dużej mierze na toruńskich moherach i niezadowolonej młodzieży bez perspektyw. Moherów coraz mniej, emerytom PiS nie polepszy stopy życiowej, młodym ludziom nie stworzy szans na karierę czy choćby dobrą pracę w Polsce. Nie da się wygrać wyborów ludźmi w typie obecnych tu na forum propagandzistów PiS, choć oni święcie wierzą w swoją misję i skuteczność.

Edytowane przez Adalbert95

Zastanówmy się nad poważnymi sprawami bo to co wyprawiacie ostatnio na bocznicy to jest nie do opisania zupełnie jak w rządzie typowe chamstwo. Zdecydowałem się że znowu trochę czasu poświęcę temu balaganowi.

Sprawa 1. W systemie zachodnim po określonym czasie pobytu dostajemy mieszkanie. W takiej anglii 3 pokojowka dla rodziny 3 osobowej to stamdard po 2 latach. A wy o prezesie trybunale i kodach. A. Bieda i wykluczenie pracownika osiagnelo dno i 30 letnie kredyty na klitki we frankach. I do tego wybrano PiS pewnie w celach modlitewnych o brak kryzysu bo dopiero beda jaja smietniki pozostaną.

chwilowy brak działalności w audio.

może się zdarzyć wypadek, że zdobywając 38% ma się większość to tylko wyjątek od reguły.

To nie jest wypadek ani wyjątek.

To jest właśnie DEMOKRACJA.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

To nie jest wypadek ani wyjątek.

To jest właśnie DEMOKRACJA.

Demokracja jest wtedy, gdy MY wygrywamy. Jeśli wygrywają nasi polityczni przeciwnicy - wówczas są to sfałszowane wybory na rosyjskich serwerach. Prawda?

spelniaja obietnice wyborcze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Staniszkis jest skończona.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na Sylwestra dali przepustkę?

Jesteś skończony, Samolot.

Ale - pozdrawiam!:-)

Bo ich habe vergessen.

I umlauty mi nie wchodzą, psiakość.

Czemuś taki zgryźliwy, Samolotu mój?

Prezesina w dupę kopnął?

No to ma u mnie plus.

I umlauty mi nie wchodzą, psiakość.

W oficjalnej transkrypcji umlaut pisze się przez dodanie "e". Na przykład "u-umlaut" należy pisać "ue".

üäö´ß ÖÄÜ - macie problemy, wystarczy niemiecką klawiaturę zapodać.

Do francuskich akcentów też masz chyba francuską.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Bobcat to wie, Less to wie, ja wiem...

Ale Samolot nie wie, choć taki łuczony:-)

Chciałem sprawdzić, czy mi po niemiecku odpisze.

Myśli...

sobie poczekasz

Czekaj na dobrą zmianę wprowadzaną przez Jarosława Kaczyńskiego.

czy mi po niemiecku odpisze.

Tak samo obchodzi mnie język niemiecki, jak Niemców obchodzi mniejszość Polska.

A coś się tak do mnie przyssał z tą niemczyzną,Samolot?

Tyle mam wspólnego, że mam słuchawki Sennheiser.

Czep się teścia Dudy, niedorajdo.

Niemcy się buntują, ci którzy tu na miejscu kontestują władze działają z nimi ręka w rękę, to czysta współczesna Targowica.

niedorajdo.

Widzisz - każdy Twój wpis to kolejne inwektywy, jak takie coś może sobie uzurpować nawet wyimaginowane prawo aby kogoś innego na stałe zablokować..?

I takie jest całe forum, bezwzględny bezpardonowy cyniczny niepohamowany atak na osoby o odmiennych poglądach politycznych.

Oczywiście winna jest druga strona, winny języka jest 747, tak...tylko nie na pewno..

Żenada !!!

Gość Gosc

(Konto usunięte)
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.