Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Nie sądzę aby był bogaty.Są tacy abnegaci,którzy niczego nie potrzebują( w sensie materialnym) poza tym co stanowi ich idee fix.A w przypadku prezia to władza i paranoiczna wizja zmiany Polski na swoją modłę.

Nie sądzę aby był bogaty.Są tacy abnegaci,którzy niczego nie potrzebują( w sensie materialnym) poza tym co stanowi ich idee fix.A w przypadku prezia to władza i paranoiczna wizja zmiany Polski na swoją modłę.

Coś jak Stalin. Tez niby nic nie miał, chodził wiecznie w mundurze i wojskowym szynelu a jak chciał to dostawał wszystko za pieniądze partii. Jarkacz swojego w sumie ma oficjalnie niewiele, ale tak naprawdę niczego swojego nie potrzebuje, bo czego chce - zapewniają mu to pieniądze państwa i partii - ochrona, samochody, kierowcy, jedzenie, ubrania, rachunki, do tego od dziesięcioleci pobiera diety senackie i poselskie, kasę za biuro poselskie i senatorskie, uposażenie za wszelkie komisje poselskie i inne takie - przez prawie ćwierć wieku zasiadania w sejmie i w senacie nazbierał się tego najmarniej kilka milionów na czysto. Tyle na pewno.

Nie licząc zysków z cyrku z prywatyzacji Ruchu, dochodów ze spółek z serii Srebrna - tam prawdopodobnie jest współwłaścicielem kilku - czy kilkunastomilionowego majątku, ale ile dokładnie nie wiadomo, różni dziennikarze badający to podawali sprzeczne czasami dane, a oficjalnie sprawdzić się nie da.

Edytowane przez trebliG

Mocne ;-)

14390667_1187197744689594_7287559823263788139_n.jpg?oh=b3116e26ea6bdd4fd687066d4fd83e51&oe=58834FE4

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Czytałem książkę o aferze FOZZ - kaczyńscy są w niej pokazani jako szczególnie uprzywilejowani beneficjenci . Potem było jeszcze parę innych dużych przekrętów (np. Telegraf), a za rządów premiera i prezydenta kaczyńskich Polska podpisała umowę na dostawy gazu z Rosji; minister kaczyńskiego twierdził, że podpisał ją bez czytania i dlatego płacimy o 100 $ za 1000 m3 więcej od reszty Europy. PiS potem zwalił winę na Pawlaka, który starał się całą sprawę odkręcić. Moim zdaniem PiS od lat działa w interesie Rosji lub niekiedy USA - TIPP, ostatnie awantury na Ukrainie z wysłaniem żołnierzy do strefy przyfrontowej czy choćby Smoleńsk. Amerykanie nie są skorzy do płacenia, ale mogą zapewnić ochronę polityczną. Rosja ma z czego i może płacić. Nie wierzę, że kaczyński jest takim geniuszem polityki, za jakiego chce uchodzić - widzę tu rękę bardzo dobrej i zapewne bardzo drogiej agencji PR. Myślę, że jarosława sporo kosztuje utrzymanie lojalności swoich ludzi - nigdy nie słyszałem o biednym pisowcu

Jakoś nikt tu nie pisał o ostatnim pomyśle PiSSmanów, czyli podwyższeniem wartości nominalnej akcji spółem Skarbu Państwa. Ta "wartość nominalna" ma się nijak do wartości rzeczywistej (czyli wyceny giełdy), ale jej powyższenie pozwoli na ściągnięcie za spółek podatku. Po tej zapowiedzi wartość zagrożonych tym pomysłem firm spdła o 2,5 mld złotych. Dobra zmiana!

Jestem Europejczykiem.

Swietny tekst

czyli jak wygląda szkoła po tzw "Dobrej Zmianie "

Dyrektorka szkoły nie uległa wszechpolakowi. Już nie jest dyrektorem

Za co wyleciała nasza pani dyrektor? Za trzy słowa: "Szkoła jest świecka". Oraz za to, że nie chciała upolityczniania szkoły i broniła jej przed militarnym patriotyzmem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Bo pisiarstwo postępuje prawie dokładnie tak jak stoi w piśmie:A czemu widzisz źdźbło w oku brata swego, a belki w oku swoim nie dostrzegasz? .Prawie, bo,(............) udaje, że nie widzi trybu pytającego. Kukiz też bezczelnie łgał, że żadnych pieniędzy z budżetu nie weźmie, ale oczywiście swoich durnych wyborców i w tym zrobił w trąbę.

Może któryś z wielkich fanów Kukiza, jakich pojawiało się tu tylu ma coś do powiedzenia?

Pisiarstwo żeby odsunąć temat problemy w rządzie, skąd wziąsc kasę na pincset plus ,Misiewicze wrzuciło temat aborcji ( temat dyżurny)

miejmy nadzieje że o tamtych i tej bardzo ważnej sprawie nie zapomnimy.....

14462974_303743330012692_138726289765886892_n.jpg

Czy ktoś cos mówił o Polsce w ruinie ?

PiS ciągnie w dół giełdę. Ogromne straty na wartości państwowych spółek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Inwestorzy nie lubią populistów.

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ukryta Zawartość

Nie znam się na obowiązujących procedurach, ale jeżeli dobrze rozumiem, to na stanowisko prokuratora normalnie jest jakiś konkurs, a córka Piotrowicza została powołana na to stanowisko bez konkursu, na mocy wniosku Prokuratoratora Krajowego, czyli niesławnego Bogdana Święczkowskiego który dowodził ABW gdy ta prowaziła akcję przeciwko Barbarze Blidzie.

Super, świetnie, dobra zmiana!!! Tera k...my!

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Przecież żony tez muszą gdzieś pracować:) Skoro jedna żona pracuje w link4 to ta może robić w kranach.

Pisiarstwo i na tym forum grzmiało jaki to 500+ będzie mieć świetny wpływ na gospodarkę. Już po raptem pół roku okazuje się, że guzik prawda:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Kiełbasa wyborcza nie tylko kupiona przez nas - nie przez PiS na kredyt, ale i po raz kolejny dowodzi, że PiS nie ma najbledszego choć pojęcia o ekonomii. Za ich rządów z giełdy czyli i naszych portfeli wyparowało już lekko licząc 100 mld, mimo, że na świecie koniunktura i reszta giełd rośnie. Nigdy w historii nie notowany tak szybki wzrost naszego zadłużenia, dodatkowo coraz droższego w obsłudze, bo oprocentowanie naszych obligacji (wyłącznie ze względów politycznych) wzrosło za pisiarstwa o prawie połowę, nawet matoły nie potrafiły oszacować inflacji co zmusi nas dodatkowo do pożyczenia kolejnych miliardów ekstra by domknąć budżet, Itp, itd.

A nasi forumowi miłośnicy prezia & co. jakby się pod ziemię zapadli. Ani be, ani me. Wyznawcy Kukiza też tak jakoś całkiem zniknęli. Czyżby byli w trakcie zmiany poglądów?

Ukryta Zawartość

A nasi forumowi miłośnicy prezia & co. jakby się pod ziemię zapadli. Ani be, ani me. Wyznawcy Kukiza też tak jakoś całkiem zniknęli. Czyżby byli w trakcie zmiany poglądów?

Są na tajnym kursie manipulacji i hejtowania.

Ale tu już nie ma co manipulować. Jaki koń, itd. Hejt był dobry w kampanii wyborczej, bo PO/PSL swoje za kołnierzem miało. Ale teraz, wobec tego co wyprawia PiS na hejcie poprzedników się nie da już ujechać ani milimetra, a hejt serwowany przez drugą stronę wobec pisiarstwa ma dużo lepszą bazę, a wobec pisiarskiej mizerii intelektualnej, miernoty i często - gęsto wprost trudnej do ogarnięcia pospolitej głupoty, będzie dodatkowo niepomiernie lepszy i skuteczniejszy.

Może jestem mimo siwych kudłów naiwny i mam nadzieję, że nasi forumowi PiSmami po prostu się wstydzą za swoich idoli, zachwali resztki choć przyzwoitości i milczą.

Mam 2 znajomych typu Piciuniok.

NIC do nich nie trafia .

To już zapewne takie wrodzone pustogłowie.

Wstyd i przyzwoitość?

W obu przypadkach odpada.

W punkt!

14484687_525651937632945_5985306173694471166_n.png?oh=db1b0d461d6056f1bf36a4b2dc8ddc46&oe=5873E041&__gda__=1484523589_8c64404d63854131e15eb84d23b5243c

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Jak za nimi bardzo tęsknisz to mam prostą radę, przestań używać argumentów, a dajmy na to postaw źle przecinek, to na pewno pojawi się Xniwax.

Ciekaw jestem co Kukiz wymyśli przed nastepnymi wyborami i czy uda mu się zwabić równie duże stado jeleni.

Na razie sukcesów poza sprytnym zgarnięciem państwowej kasy nie widać, a nowelizacja ustawy o in vitro to prawdziwa tragedia.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Był tym przewodniczącym zastępcą i członkiem równocześnie? To by wiele tłumaczyło.... Two men say they are Jesus. One of them must be wrong

Edytowane przez Zbig

Czytaliście projekt MEN ramowego programu nauczania po likwidacji gimnazjów? Jeśli nie - zajrzyjcie tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Moje młode niestety odczują na sobie skutki reformy w całej rozciągłości, bo dopiero zaczynają edukację, więc się zainteresowałem. I sam nie wiem: śmiesznie, czy strasznie. Fizyka, chemia - już wcześniej, przy gimnazjalnej reformie mocno ograniczone, teraz lecą prawie do absolutnego minimum. Podobnie geografia i biologia. Matematyka - również mocno ograniczona, informatyka - śmiech na sali - praktycznie ścięta do zera. Zwiększy się historia - praktycznie dwukrotnie i nieznacznie języki. Praktycznie wypadną zajęcia techniczne i artystyczne. Zwiększa się przedmioty takie jak WOS czy jego odpowiedniki, pojawi się cos na kształt przysposobienia obronnego. I już nie wiem o co w tym całym bajzlu zwanym reforma chodzi - miało być przywrócenie starego systemu (który jaki był, taki był, ale ze szkół ogólnokształcących wypuszczał dzieciaki z jakim takim pojęciem o matmie fizyce biologii i chemii - a jest coś dziwnego i bezsensownego. Praktycznie bez przedmiotów ścisłych w liceach - jak studiować kierunki inżynierskie, wojskowe (WAT na przykład), medycynę, wszystkie kierunki powiązane z chemią? Na studiach maja nauczyć od zera studentów tego, co jakieś 20 lat temu umieli już uczniowie kończący ósmą podstawówki? To już nawet nie na kolanie pisane, tylko na dupie jest.

Smierdzi socjalizmem z ograniczona wiedza praktyczną. I nauką propagandy.

Czyli jest zle dla przyszłości młodego pokolenia.

Ukryta Zawartość

Tutaj tez socjalim sie wdziera powoli do naszych kieszeni.

W socjalizmie uważano ze obywatela trzeba coraz bardziej dobijac to go uczy poorawnych zachowań... Niestety to nie działało. U nas wciąż ti praktykuja we wladzy.

Ukryta Zawartość

Qrde za oc zapłaciłem 50% więcej. Qrde na cudze dziecko (500+) musze się dokładać coraz bardziej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Był tym przewodniczącym zastępcą i członkiem równocześnie?

Może był tylko członkiem ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.