Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Podoba się mi poniższa teoria, krążąca po "sieciowisku":

z sieci | 03.10.2016 [22:45]

Kto stoi za "inicjatywą obywatelską" która wniosła projekt nt. aborcji??

Inicjatywa obywatelska to: Fundacja Pro - Prawo do życia i Instytut Ordo Iuris.

Fundacja Pro-Prawo do życia, założyciel Mariusz Dzierżawski, działacz Pro-Life, członek Opus Dei.

Natomiast fundacja Ordo Iuris to grupa wpływowych prawników, która broni tradycyjnych wartości w przepisach polskiego prawa. Fundacja ta ma ścisłe związki z Opus Dei – związki osobowe, wystarczy prześledzić historię przeszłości stypendialnej specjalistów Ordo Iuris w ośrodkach akademickich prowadzonych przez Opus Dei lub pod kierunkiem należących do Opus akademików.

Opus Dei to sekta podległa bezpośrednio papieżowi powiązana poprzez grupy biznesowe z Grupą Bilderberg lansującą NWO! To właśnie GB stoi za polityką sprowadzania do Europy imigrantów islamskich dzięki czemu chce rozpuścić w mieszance multi-kulti państwa narodowe! Dla globalistów takie rządy narodowe jak w Polsce czy na Węgrzech to sól w oku w ich planach stąd prawdopodobnie wyciągnięcie tego tematu – nie udało się uwalić rząd PIS Trybunałem Konstytucyjnym to może uda się za pomocą aborcji przy pomocy Opus Dei!!

Sam Bronisław Komorowski mówił że po wakacjach zostaną otworzone nowe fronty walki z PIS!

Opus Dei to sekta podległa bezpośrednio papieżowi powiązana poprzez grupy biznesowe z Grupą Bilderberg lansującą NWO! To właśnie GB stoi za polityką sprowadzania do Europy imigrantów islamskich dzięki czemu chce rozpuścić w mieszance multi-kulti państwa narodowe! Dla globalistów takie rządy narodowe jak w Polsce czy na Węgrzech to sól w oku w ich planach stąd prawdopodobnie wyciągnięcie tego tematu – nie udało się uwalić rząd PIS Trybunałem Konstytucyjnym to może uda się za pomocą aborcji przy pomocy Opus Dei!!

Sam Bronisław Komorowski mówił że po wakacjach zostaną otworzone nowe fronty walki z PIS!

Czegoś tak beznadziejnie naciąganego nie wyprodukowali nawet smoleńszczacy na temat "zamachu" i sekcja kremlowska na temat Ukrainy i MH17. Aje jak widać fantazja ludzka nie zna granic, o głupocie nie wspomnę.

Jestem Europejczykiem.

Chore poj..by!

Polska Federacja Ruchów Obrony Życia domaga się całkowitego zakazu sprzedaży, dystrybucji czy udostępniania pigułek o działaniu poronnym oraz wycofania z polskich aptek antykoncepcji awaryjnej, czyli tzw. pigułek "dzień po". Pod groźbą więzienia do dwóch lat. Projekt w tej sprawie został już złożony w Sejmie i czeka na rozpatrzenie.

z20769838AA,Posel-Klawiter-i-fragment-projektu--ktory-forsuje.jpg

Miejmy nadzieję , że z równie wielką troską i zaangażowaniem zajmą się wychowaniem niechcianych/niepotrzebnych nikomu dzieci , natomiast kk oraz obrońcy życia poczętego nie spoczną tylko na szumnych hasłach i frazesach(propagandzie) , lecz wezmą na swoje barki(kościelne Domy Dziecka , katolickie rodziny zastępcze) ciężar i trudy , związane z życiem żyjącym(narodzonym dzieckiem)?

P.S.

Z taką łatwością troszczymy się o cudze życie poczęte , gdyż nas to nic nie kosztuje , a tak trudno jest nam otoczyć je (życie żyjące -narodzone dziecko) opieką i miłością w zastępstwie za rodziców biologicznych, czego Domy Dziecka są żywym przykładem.

Terlik znowu się ochlał wody święconej z ecolią zamiast tylko łapy umoczyć ;-)

14469563_1228275623910932_4894025250456684425_n.jpg?oh=2a31c694ef845f32e15ee83049949854&oe=5876598D&__gda__=1483283943_c50a7e3a8589a731b4dd58c362d52ea8

Teraz już wiemy (i tu chwała Terlikowskiemu!), na kim wzorował się Hitler - KOLOR was zdradził !

Edytowane przez 23031970

Piotr

Wyrzuty sumienia ?

Lans...?

Uzasadnienie i uwiarygodnienie swojego głosu w przestrzeni publicznej...?

"Ja tego zaznałam, wiem jakie to złe, nie pozwolę aby inne przez to przechodziły..."

Ja głosowałem częściowo na PiS (głos na senatora i poparcie w II turze A. Dudy) i może nie krzyczę przy pisaniu, ale kilka wątków w tym temacie pisemnie poruszyłem, haha.

PiS, a tym bardziej wyborcy PiS-u, są, nomen omen, niejednorodni w tej kwestii. Cały czas trzeba przypominać, że projekt całkowitego zakazu aborcji nie jest autorstwa partii Kaczyńskiego, tylko pozasejmowych organizacji pro-life.

A poniżej link do rozsądnego głosu Marty Kaczyńskiej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez suluben

Gadasz jak mój współpracownik.

Tylko, że ktoś pchnął ten projekt dalej a odrzucił liberalizujący przepisy.

Potem nagle obudzimy sie w średniowieczu...

Gadasz jak mój współpracownik.

Tylko, że ktoś pchnął ten projekt dalej a odrzucił liberalizujący przepisy.

Potem nagle obudzimy sie w średniowieczu...

To co uprawia pis, to wypisz wymaluj mechanizm skopiowany z nsdap i poczynań nazistów. To nie nasza ustawa ale przy okazji ją popieramy, itd. Dać koniuszek paluszka w postaci braku oporu takiej zmiany dot. aborcji a kolejnymi krokami będą zakazy sprzedaży prezerwatyw, o pigułkach nie wspominająć i brak badań prenatalnych, bo przecież jak nie można dziecka z wylanym na zewnątrz mózgiem w odpowiednim czasie abotować to po co matka ma wiedzieć co tam się w niej gnieździ? :-) bóg dał bóg zabierze jak to mówią stare dewoty,

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Terlik znowu się ochlał wody święconej z ecolią zamiast tylko łapy umoczyć ;-)

14469563_1228275623910932_4894025250456684425_n.jpg?oh=2a31c694ef845f32e15ee83049949854&oe=5876598D&__gda__=1483283943_c50a7e3a8589a731b4dd58c362d52ea8

ja pier**lę (przepraszam ale trudno inaczej).

dwoma słowami - haniebny wpis!

Chętnie bym się zrzucił na bilet w jedną stronę dla Terlikowskiego. Miejsce docelowe Korea Północna. Ubrałbym go w skarpetki z gwiazdkami i koszulkę z napisem "i love USA" :)

Chętnie bym się zrzucił na bilet w jedną stronę dla Terlikowskiego. Miejsce docelowe Korea Północna. Ubrałbym go w skarpetki z gwiazdkami i koszulkę z napisem "i love USA" :)

W takim ubraniu nie wpuścili by go do Korei i musiałby wrócić a chyba nie o to chodziło tym chytrym planie ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Lans...?

Uzasadnienie i uwiarygodnienie swojego głosu w przestrzeni publicznej...?

"Ja tego zaznałam, wiem jakie to złe, nie pozwolę aby inne przez to przechodziły..."

Jednak jestem , jak to dziecko (naiwny), niepomne zgrozy i plugastwa tego świata, najlepszego Grzesiu !

Piotr

A co na to PiSdolecik?

"Po wejściu nowej ustawy w Polsce można się spodziewać każdego zwyrodnialstwa - piszą Rosjanie."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1

To co uprawia pis, to wypisz wymaluj mechanizm skopiowany z nsdap i poczynań nazistów. To nie nasza ustawa ale przy okazji ją popieramy, itd. (...)

Stawiam dwa orzechy, że ustawa w radykalnej formie nie przejdzie w tym Sejmie (i Senacie). Czyli kwestia życia i gwałtu na kobiecie pozostanie w obecnej formie. Pozostaje kwestia czy usunięty/zmieniony zostanie punkt: "badania prenatalne lub inne przesłanki medyczne wskazują na duże prawdopodobieństwo ciężkiego i nieodwracalnego upośledzenia płodu albo nieuleczalnej choroby zagrażającej jego życiu (do chwili osiągnięcia przez płód zdolności do samodzielnego życia poza organizmem kobiety ciężarnej".

A porównanie metod działania PiS-u do NSDAP, delikatnie mówiąc, nietrafione i niesmaczne. Poza tym, jak ćwierkają historyczne ptaszki, hitlerowcy raczej pozwalali Polkom na aborcję niż odwrotnie.

Gdzieś tam latało po internetach.

Ukryta Zawartość

Ten wywiad z tv republika pewnie zniknął z sieci ;-) niestety nie oglądam tego ścieku informacyjnego.

Latało to za mało. Powierzchowność niesprawdzonych informacji paramedialnych zabija sensowność dyskusji. Małgorzata Wasserman twierdzi, że tekst o jej aborcji to obrzydliwy wymysł -->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez suluben

Małgorzata Wasserman twierdzi, że tekst o jej aborcji to obrzydliwy wymysł

Wymysły i pomysły PiSSmanów jakoś Cię nie rażą?

Co powiesz o tym?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PiS mentalnie i umysłowo zyje w feudlizmie. Taką wizję świata realizuje.

Natepnym krokiem musi być ograniczenie dostepu do internetu, wolnego internetu.

PiS mentalnie i umysłowo zyje w feudlizmie. Taką wizję świata realizuje

W jakim świecie PIS żyje to kwestia dyskusji.

Polityka to sztuka zdobycia i UTRZYMANIA władzy.

Z tym drugim nie jest najlepiej, skoro tak łatwo można PIS podejść. Kelnerzy tu nie zdadzą się na wiele, ale aborcja - wspaniała akcja polityczna- gratuluję!

A z wpisu wnoszę, że na feudalizmie rozumiesz się Pan jak pies na gwiazdach.

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Co powiesz o tym?

Ukryta Zawartość

Nie da się wykluczyć, że Błaszczakowiec rozsiewa złowieszczego ducha wśród policjantów. Ale w tym przypadku obstawiam, że zawiniła nadgorliwość anarchistów. Jak w stronę policji lecą kamienie czy race świetlne, to chyba można spodziewać się interwencji z ich strony? -->

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co powiesz o tym?

Ukryta Zawartość

O tym pułkowniku wcześniej gdzieś słyszałem( widziałem wpis jego) jesli osoba ta jest autentyk z tym stopniem to brawa ode mnie stokrotne ....facet z jajami i

nie boi się isć pod prąd ( przynajmniej armijny)

W Gdańsku ( całe Pomorze)wczoraj była manifestacja Kobiety od rannych godzin protestowały najpierw naprzeciw dworca PKP a około 15 manifa przeszła na plac Solidarności( Pomnik Trzech Krzyży)

byłem tam około 2 godzin ze względów zdrowotnych nie mogłem za długo przebywać (żona nono mi pokazała że wracać mam ;) )

była tam przepychanka z tym swietojebliwymi walka przy pomniku przepychanka z banerami .J

Nie wiem jak wyglądały sprawy z pozwoleniem żeby o tej samej porze dwie grupy w tym samym miejscu mogły przebywać ,rozdzielili nas a po jakimś czasie rydzykowe zagłuszone przez Kobiety i mężczyzn w końcu się wyniosły

dalej nie wiem jak było ale wracając bardzo dużo osób szlo w przeciwną stronę na manife....

Wspaniała rzecz bardzo dużo osób było młodych ......

Ps Do Gdańska przyjechały grupy z miast okolicznych Gdynia ,Sopot ,Wejherowo i wiele innych ....KOD nasz bardzo dużo pomógł w kwestii organizacyjnej

Teraz z Nowogrodzkiej idzie hasło że to nie" MY"to "Oni"dali pomysł na ustawę antyaborcyjna.....galoty sie broszce trzęsą

żadnego kroku w tył panie

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez asterix1

Wspaniała rzecz bardzo dużo osób było młodych ......

A Kolega to z Razem czy Nowoczesnej?

Pytanie bez złośliwości

Ps ....KOD nasz bardzo dużo pomógł w kwestii organizacyjnej

pozdrawiam

A Kolega to z Razem czy Nowoczesnej?

Pytanie bez złośliwości

Tak pytam, bo mam dość młodego kolegę, który jest w Razem (członek partii). Dyskusje arcyciekawe. Podobnie jak z jednym racjonalistą i apostatą - pace lizać

Anarchiści dają czadu i dymu

Jak nie narodo-twory to anarchiści.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.