Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Kochany, to znaczy że dało bardzo, bardzo dużo. :)

Nie masz pojęcia jak wielką wartością jest możliwość sp...nia z tego kraju. :)

Oczywiście wolałbym tego nie robić ale jak dla mnie to za dużo hardkoru jest w codziennym życiu w Polsce.

A w Twoje studia nie wierzę, bo tak głupio pisać może tylko gimbaza.

No widzisz, czyli przynajmniej jesteś konsekwentny, sam spier..eś z kraju i uważasz sie za patriotę tak jak Twój idol JarekZtworek, który obalał komunę w dużym pokoju w kapciuszkach z mamunią, która donosiła mu kanapeczki i podawała kotka na kolanka :-)

Nie musisz mi w nic wierzyć wodzu :-) ja się zastanawiam czy Ty przypadkiem nie jesteś tam po prostu pielęgniarzem podającym się na forum za lekarza coby przylansować ;-) nie ujmując oczywiście pielęgniarzom i ich pracy. Moje poglądy podziela i tu na forum i w życiu codziennym masa ludzi których uważam za normalnych, logicznie myślących nie oszołomów, Ciebie co i rusz objeżdżają i raczej z przymrużeniem oka traktują, bo masz poglądy i komentarze na poziomie oszołomstwa pisuarskiego, a to nie są normalni ludzie, pomijając fakt, że to chorzy na głowę biedacy w większości przypadków i bardzo ale to bardzo prymitywne istoty. eot

Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

poglądy i komentarze na poziomie oszołomstwa pisuarskiego, a to nie są normalni ludzie, pomijając fakt, że to chorzy na głowę biedacy w większości przypadków i bardzo ale to bardzo prymitywne istoty. eot

Człowieku, jeśli naprawdę skończyłeśgimnazjum to zastanawiam się jak można dać sobie do tego stopnia wyprać mózg.

Jesteś ofiarą propagandy.

Oglądaj mniej TV, czytaj mniej reżimowych gazet.

Myśl samodzielnie. To trudne ale próbuj.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ja nie oglądam TV w ogóle, nie czytam polskich gazet i co?

@thrak

Też mam wątpliwości czy doktorek jest tym za kogo się podaje. Z każdym jego wpisem większe.

Edytowane przez netboy

nie czytam polskich gazet i co?

W życiu bym cie nie podejrzewał, że czytasz POLSKIE gazety... ;)

Może czytasz polskojęzyczne ale to nie to samo.

Więc niepotrzebnie zrobiłeś ten wpis.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ty też jesteś polskojęzyczny, tylko...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

W życiu bym cie nie podejrzewał, że czytasz POLSKIE gazety... ;)

Może czytasz polskojęzyczne ale to nie to samo.

Więc niepotrzebnie zrobiłeś ten wpis.

Jesssu, co za głąb. Żadnych gazet w języku polskim. Lepiej, czy przeliterować?

To są właśnie te "drobne" różnice. Ja pisząc o polskich gazetach, myślę o wszystkich w języku polskim, rydzykowe głąby od razu budują podział. www.żal.pl

Edytowane przez netboy

Żadnych gazet w języku polskim

No to z jakich gazet czerpiesz wiedzę?

Nie masz pojęcia jak wielką wartością jest możliwość sp...nia z tego kraju. :)

Doktorek , weź mi prostemu chłopu wyjaśnij jak powyższe zdanie ma się do patriotyzmu który usilnie kreujesz na tym forum? Jeśli jak twierdzisz cytuję: spie..... łeś z tego bałaganu to po co się w niego ciągle wpie.... lasz?

Poszedł na obiad. Tak mu zasmakował, że aż został. Ja też piszę z daleka. Ale Polski i Polaków - nie plugawię. Ot, co. Taka drobna różnica. PS - doktorek! Która żona jest "mojsza"? , bo umieram ze śmiechu. I z ciekawości - takoż.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

No to z jakich gazet czerpiesz wiedzę?

Świetnym źródłem informacji jesteś na przykład Ty. A gazety są też w innych językach, jakbyś nie wiedział. Choć akurat wiedzę samą w sobie czerpię głównie z książek. No troszkę skłamałem, ostatnio znalazłem jakiś stary numer Detektywa i go sobie przeczytałem. ;)

Doktorek dostał od moderacji urlop 3 dniowy, nie wiem czy ogólny czy tylko w innym wątku :-)

Fakt, że jest to specyficzny rodzaj człowieka ale pislamiści mają taka cechą, mianowicie, zagraniczne firmy bee ale jak nam dadzą kapuchę to są dobre. UE beee ale puście nas tam do koryta w Parlamencie Europejskim :-) Jestem patriotą bardzo patriotycznym, prawdziwym Polakiem katolikiem i dlatego mieszkam w Irlandii :-)))

loluo7.jpg

Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Tuskowi za jego osiągnięcia metro wystarczy.

Tak dla informacji. Warszawskie metro działa już od prawie dwudziestu lat.

Kazdy z nas placi wiec ...bankierom....po 1000zl

W przeciwieństwie do Kolegi, nie każdy żyje na kredyt.

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Nie biore kredytow ten 1000 zl to dlugi budzetu kolego TY placisz nawet ....niemowle.....placi

Nie wyobrażam sobie jakim cudem jeżeli generalnie nie płacę podatków :-)

VAT pomijam.

BTW. Tu Polak na zmywaku:

http://www.youtube.com/watch?v=J_XogUHu8E8

A tu profesjonalista :)

http://www.zajawkowo.pl/film/10726/mistrz-zmywaka-w-akcji/

I Polak się dziwi, że mało zarabia.

Edytowane przez wieslaw119

Andrzej Turski patronem studia emisyjnego radiowej Trojki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale nóż mi się w kieszeni otwiera gdy czytam takie rzeczy.

Nie miałbym nic przeciwko temu, gdyby to miało miejsce w prywatnym radio, ale w Państwowym, które żyje m.in z mojego abonamentu. (Tak płacę, a raczej płaciłem), w radio, które ongiś wspomagałem, jak wielu innych, własnymi pieniędzmi, tego nie zdzierżę.

Nie od dziś przecież wiadomo, że A. Turski był zarejestrowany w Biurze 'C' MSW w charakterze kontaktu operacyjnego".

Cytując z akt "rozumie potrzebę istnienia SB, chętnie udziela interesujących nas informacji".

Tak się droga 3traci odbiorców.

Jest to tylko kolejny dowód na to, że postkomuna ma się bardzo dobrze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Drogi Dominiku!

Domyślam się, że okres panowania poprzedniego ustroju znasz jedynie z opowieści ludzi, którzy rowniez go nie znają zbyt dobrze (jak np. bracia Karnowscy).

Rozumiem twój rewolucyjny zapał ale po prostu nie wiesz, o czym mówisz.

Zanim coś odpowiesz napij się zimnej wody, pogadaj z rodzicami, poczytaj trochę (byle nie propagandowego gówna Made by IPN) i przemyśl temat.

Jestem Europejczykiem.

Drogi Jarku.

Problem w tym, że okres panowania poprzedniego ustroju się nie skończył, jak to nam się wmawia. Ślady tego widzimy na każdym kroku, wystarczy mieć otwarte oczy i odrobinę odwagi aby to powiedzieć.

Masz po części rację, jestem rocznik 84, ale nie Tobie oceniać czy ludzie, którzy mi o komunie opowiadali znają ją dobrze czy źle. Debata na ten temat nie ma sensu, bo jak to ocenić, lepiej zostać przy faktach, (ale nie tych z tvn), one mówią samo za siebie, wystarczy mieć otwarty umysł i prawda rzuca się sama w oczy.

Edytowane przez Dominic2509
Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Nie rob z siebie idioty.......

Witam...pycha moja oraz innych ludzi przeraża mnie.......i żegnam "polscy audiofile są beznadziejni i to m.in. Pan - Panie Stryjecki, "nadredaktorze" - za to odpowiada, za ten żałosny typ niszowego konsumenta" cyt graaf Nie jestem z BRANZY.....to samowola i widzimisie moderacji......czasem robie kable dla prawdziwych entuzjastow muzyki nie sprzetu. ....moderacji ala Palton czyli... ...z awansem jakby co...

Źródło: http://www.audiostereo.pl/user/15075-arek-45/

Copyright © Audiostereo.pl

Super opis... aż ocieka jadem :(

Jak ktoś najpierw powtarza zasłyszane banały po czym poucza mnie o otwartym umyśle to już naprawde nie wiem czy śmiać się, czy płakać.

Jestem Europejczykiem.

a może by tak posłuchać, czy boisz się, że ktoś może mieć rację i Cię jeszcze zmusi do chwili refleksji ?

No i chłop nie wytrzymał, a kiedyś taki fajny był i kable robił nawet.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość cycus12

(Konto usunięte)

http://www.fakt.pl/mieszkanie-owsiaka,artykuly,441132,1.html

635263636379936545.png

zwykłe czepianie się jak to na media tej rangi przystało no ale... motłoch chwyci.

Edytowane przez cycus12

Fajna Chata Tylko zastanawia mnie Gdzie mieszka Dzidzia?

Bo mieszkanie raczej wygląda na zamieszkiwane okazjonalnie.

A ręcznik za 1400 zł robi wrażenie.

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Owsiak w kuchni ma: piekarnik (wart 2,5 tys. zł - 7 tys. zł), robot kuchenny (ok 2,7 tys. zł), kuchenkę mikrofalową (2,5 tys. zł), okap (ok.9 tys. zł), kuchenkę (ok. 6 tys. zł), chlebak (300 zł)

Ciekawe co za Starszy Brukowy śledczy Faktu te ceny sobie wymyślił ? Z czapki, analiza ze zdjęcia?

Wiarygodność dziennikarzyn Faktu? buahahahahaha

I tyle w temacie.

Może niech ta hiena pokaże swoje.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość Cadam

(Konto usunięte)

"– Myślę, że to są standardy normalnych polskich mieszkań – podsumowuje Owsiak na koniec „wycieczki”."

Większość Polaków nie może kupić za gotówkę nowej lodówki czy pralki w cenie 1000zł, gdy się zepsuje, tylko musi wziąć na raty - takie mamy standardy normalnych polskich mieszkań

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Radio za 70 zł nawet wypomnieli :)

"– Myślę, że to są standardy normalnych polskich mieszkań – podsumowuje Owsiak na koniec „wycieczki”."

Większość Polaków nie może kupić za gotówkę nowej lodówki czy pralki w cenie 1000zł, gdy się zepsuje, tylko musi wziąć na raty - takie mamy standardy normalnych polskich mieszkań

Może w Puszczy Białowieskiej, ale nie w Warszawie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.