Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Wybacz Tomkowi. Czyta niezależną.pl...

To nic złego, że czyta, ale przyjmuje wszystko co napiszą za prawdę objawioną.

Edytowane przez fox733

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Porównaj sobie sam sposób prowadzenia śledztwa dowolnej katastrofy lotniczej z tą, która jest tematem.

Ty foksik za to jak pelikan łykasz raport Millera.

@TomekL3

Acha, czyli miałem rację. Coś tam sobie w internecie porównałeś i teraz pleciesz. Bardzo jestem dumny z naszego narodu. Nie dość, że znają się najlepiej na piłce i medycynie, to okazuje się że wystarczy trochę posiedzieć w internecie i już jesteśmy specjalistami od lotnictwa. Dlaczego jeszcze nie jesteśmy światowym mocarstwem??

Edytowane przez Aero

Więc przytoczyłem Tobie fakt, że śledztwo w sprawie TU-154 nie zostało przeprowadzone zgodnie z procedurami jakie są określone do tego typu zdarzeń. Gdy przeprowadzi się takie śledztwo i ono potwierdzi obecną wersję katastrofy ja nie będę z tym dyskutował. Na dzisiaj oficjalny raport jest wart funta kłaków.

Jasne, tylko skąd masz wiedzieć czy było zgodne z procedurami skoro nie masz zielonego pojęcia jakie to procedury i z jakich przepisów wynikają. Mam rację? :)

Taki to właśnie "fakt" przytoczyłeś.

Jak sam widzisz bajera z tobą niema sensu.

Twoja bajera rzeczywiście nie ma sensu, skoro to widzisz to daj sobie z nią spokój .

Jestem Europejczykiem.

Jasne, tylko skąd masz wiedzieć czy było zgodne z procedurami skoro nie masz zielonego pojęcia jakie to procedury i z jakich przepisów wynikają. Mam rację? :)

Pisałem, porównaj sobie inne katastrofy i sposób, metodę prowadzenia dochodzeń.

Twoja bajera rzeczywiście nie ma sensu, skoro to widzisz to daj sobie z nią spokój .

vice versa...

Tomek - permanentnie mnie rozbawiasz:) bziuu . PS - kolegę SzuBa przepraszam za nadużycie kopyrajtu:) - Jacek.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Przecież Tomek tylko przepisuje cudze wypociny, nie musi ich rozumieć.

Jestem Europejczykiem.

Przecież Tomek tylko przepisuje cudze wypociny, nie musi ich rozumieć.

Zauważyłem. Czekałem na jakieś konkrety, ale się już chyba nie doczekam. Nasz znawca lotnictwa całą wiedzę postanowił zatrzymać dla siebie. :)

Dzis prokuratura wojskowa poinformowala iz ani Błasik, ani piloci nie mieli we krwi alkoholu co jest sprzeczne z ustaleniami raportu MAK - fakt

Sp. Mus do konca zeznawał iz padla komenta z wiezy - 50m o ktorej ani sladu w stenogramach czy raportach MAK/Miller - fakt

Do dzis nie mamy podanego do informacji publicznej dowodu z odsluchu tasmy z JAKa - 4 lata? - fakt

Na bodajrze 104 stronie raportu MAK jest analiza uszkodzen ciał pilotow i nawigatora - wyjatkowo dokładna jak na ogolny rozpad samolotu a o kokpicie (a własciwie jego braku) nie wspominajac - fakt

W dniu katastrofy nie zapisano obrazu z kamer na wiezy w Smolensku - fakt

W dniu katastrofy pozwolono ladowac TU-154 mimo ze podchodzacy przed nim transportowy Iluszyn o malo co sie

nie rozbil - co wiecej na jego pokladzie znajdowaly sie samochody dla delegacji wiec ladowanie TUtki bylo by i tak bezcelowe - fakt

Kontroler z wiezy w Smolensku odwolal swoje pierwsze zeznania - fakt

Edytowane przez Robert Gdansk

I tu już mówimy o faktach:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wszyscy kolesie którzy w temacie o teoriach spiskowych pisali bzdury o "pijanym Błasiku" teraz powinni ODSZCZEKAĆ!

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Nie pisałem nigdy. I nie odszczekam. Widziałeś Ty kiedyś generała w naszym wojsku - trzeźwego? Czy na trzeźwo - nie pytam:)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

iI Dottore.

Na początku tego tematu zamieściłeś jakieś informacje i pytałem Cię o konkrety. Zamilkłeś na parę dni. Teraz znowu z jakimś newsem wyskakujesz.

Byłbyś uprzejmy odpowiedzieć najpierw na zadane parę dni temu pytania?

,,Instytut Ekspertyz Sądowych w Krakowie wydał opinię w zakresie badań toksykologicznych próbek materiału biologicznego pobranych w toku czynności sekcyjnych ofiar katastrofy, przekazanych przez stronę rosyjską w sierpniu 2012 r. Najważniejsza informacja w niej wynikająca - generał Andrzej Błasik był trzeźwy w chwili zgonu.,, - kolejny fakt

Widziałeś Ty kiedyś generała w naszym wojsku - trzeźwego? Czy na trzeźwo - nie pytam:)

Najsłynniejszy polski generał jest przecież absolutnym abstynentem :)

Byłbyś uprzejmy odpowiedzieć najpierw na zadane parę dni temu pytania?

Odszczekaj "pijanego Błasika"!

A zamilkłem bo mi komputer padł był.

Dopiero co odebrałem biedactwo z serwisu.

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

,,Instytut Ekspertyz Sądowych w Krakowie wydał opinię w zakresie badań toksykologicznych próbek materiału biologicznego pobranych w toku czynności sekcyjnych ofiar katastrofy, przekazanych przez stronę rosyjską w sierpniu 2012 r. Najważniejsza informacja w niej wynikająca - generał Andrzej Błasik był trzeźwy w chwili zgonu.,, - kolejny fakt

To oświadczenie nie jest zbyt konkretne. Może celowo.

Bo, co oznacza, że był trzeźwy? Miał poniżej 0,5% czy nie miał wcale?

"Ustawa o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi, z dn. 26.10.1982 r. definiuje

stan po użyciu alkoholu, pomiędzy 0,2 i 0,5‰,

nietrzeźwość powyżej 0,5‰."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To oświadczenie nie jest zbyt konkretne. Może celowo.

Bo, co oznacza, że był trzeźwy? Miał poniżej 0,5% czy nie miał wcale?

A moze bys tak wnikliwie przyjrzal sie innym aspektom tego "burdelu" potocznie zwanego sledztwem. Np temu co zeznawał kontroler lotu zaraz po katastrofie a co po kilku dniach jak juz mial czas by "przemyslec" pewne rzeczy. Wot ciekawa sprawa.

Najsłynniejszy polski generał jest przecież absolutnym abstynentem :)

Słusznie:) o Nim nie pomyślałem. Choć, gdy wspomnę, przez ile oparów musiał przejść - nie dziwię się wcale. Pozdrawiam - Jacek.

Po nicku wnoszę, że jesteś znawcą.

Ostatnie dzwonienie. Gdy argumentów zbraknie - przyczep się do nicka. Oj, Tomek , Tomek...

Takie gó..o jest kolportowane poza granicami Polski? :-)

gpc_smolensk.png

Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.