Skocz do zawartości
IGNORED

Oto Dlaczego Polacy dokonali najgorszego możliwego wyboru.

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Może coś bardziej merytorycznie

A merytorycznie -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Platfusy wybudowały autostrady?

Autostrady wybudował firmy , które w następstwie tego ogłosiły upadłość.

Jedyna "firma" , która przetrwała bez szwanku i ma się nadal dobrze to GDDiK.

Od kiedy to politycy cokolwiek budują ?

Polityka pasożytuje na organizmie społeczeństwa i im dalej trzyma się od gospodarki tym lepiej dla niej .

Naiwność i głupota ludzi jest bezgraniczna gdyż jak widać niektórzy nadal wierzą w to ,że polityk to przedstawiciel narodu wybrany w demakratycznych wyborach po to , aby zlatwial sprawy wyborców a nie swoje.

Jak każdy ustrój , ustrój demokratyczny i gospodarki wolnorynkowej prędzej czy później upadnie .

Pis jeszcze w ogóle niczego nie zrobił, a przecież mógł, bo był już u władzy. Jedyne co zrobił to skompromitował słuszne patriotyczne i prospołeczne hasła. Nagle wszyscy o tej klęsce i komprojitacji zapomnieli, taka już jest siła populistycznych haseł.

Kasa za dziecko to najgłupszy pomysł dekady i jednocześnie najbardziej obłudna metoda dojścia do władzy, bardzo skuteczna jak się okazało.

Do PO pretensji nie mam, bo to od początku była partia bezideowa, robili swoje i posuwaliśmy się do przodu. Ale za skompromitowanie szczytnych idei należy się pis głębokie potępienie. Pis zniszczył pewną szansę i teraz będzie dokładnie tak samo.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

A zrobić nic nie można, bo jakby było można, to by już dawno ktoś z tym coś zrobił.

Zaskoczę Cię....można...wiem, że to niesamowite, ale można nie kraść....i pieniądzę będą...dam Ci taki przykład, sobie sprawdź ile by kosztował kawałek asfaltowej drogi jak sobie sam kupisz, a ile jak Ci zamówi samorząd... i dawno nikt by z tym nic nie zrobil, bo jak ręka nie zadrżała przy zamawianiu wina za tysiąc pln do kolacji z kolegą idiotą, to nie zadrży przy przekrętach...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Ja najbardziej kibicuję Pis-owi z planem budowy mieszkań po 2500 zł za metr. Zamiast kupować jedno - kupię sobie trzy. Uwielbiam Pis.

Chyba że gnoje nie zrealizują tej obietnicy ...

Ja, na wszelki wypadek - walnąłem przedpłatę.

Pjontke z rybokiem.

Bo tyle 'obiecanki' tych dziwadeł są warte.

Czy ktoś z pisiakowatych wie, co to "piątka z rybokiem"?

To taki - ...

Nie moge, bo ledwo punkcik - i jużem ukrzyżowan!!!:-)

Zaskoczę Cię....można...wiem, że to niesamowite, ale można nie kraść....i pieniądzę będą...dam Ci taki przykład, sobie sprawdź ile by kosztował kawałek asfaltowej drogi jak sobie sam kupisz, a ile jak Ci zamówi samorząd... i dawno nikt by z tym nic nie zrobil, bo jak ręka nie zadrżała przy zamawianiu wina za tysiąc pln do kolacji z kolegą idiotą, to nie zadrży przy przekrętach...

No...

I nawet najnowszy Pan Prezydent poi króla obcego 'mocarstwa' sikaczem za 12€.

Co zresztą bardzo mi się spodobało.

To niezłe wino jest, Panowie!:-)))

To niezłe wino jest, Panowie!:-)))

bardzo dobre. W winach tak jak w audio, pieniadze nie grają/smakują. Wiedza się liczy. Mobutu pewnie by lepszym winem przyjął, albo Kadyrow.

Przeca godom!:-)

A już Idi Amin, koleżka - aż by się zachłysnął z zachwytu.

Taki był wszechwładny - i cudny.

Szkoda gadać.

Ale czym by sie zachlysnal? Dudami? Oskorowalby ich i zjadl? Cos bredzisz chlopie...

-takie też:)

Pis jeszcze w ogóle niczego nie zrobił, a przecież mógł, bo był już u władzy. Jedyne co zrobił to skompromitował słuszne patriotyczne i prospołeczne hasła. Nagle wszyscy o tej klęsce i komprojitacji zapomnieli, taka już jest siła populistycznych haseł.

Kasa za dziecko to najgłupszy pomysł dekady i jednocześnie najbardziej obłudna metoda dojścia do władzy, bardzo skuteczna jak się okazało.

Do PO pretensji nie mam, bo to od początku była partia bezideowa, robili swoje i posuwaliśmy się do przodu. Ale za skompromitowanie szczytnych idei należy się pis głębokie potępienie. Pis zniszczył pewną szansę i teraz będzie dokładnie tak samo.

Hmm . to az tylu w Polsce dzieciorobow?

Skad wszedzie taka histeria ? Czyzby to strach beneficientow poprzedniej ekipy ? Mam nadzieje , ze choc w mojej wsi soltys asfaltu nie zwinie ...szczesciem ,ze juz weekend nadchodzi i beda panowie mogli sie zrelaksowac przy grillu , wlaczyc swoje radia...

Czesi i Słowacy przerabiali już zasiłki na dzieci. Kogo to interesuje, może sobie sprawdzić kto masowo się rozmnażał żeby dostać tę kasę.

To jest stawianie wozu przed koniem i premiowanie wyuczonej bezradności. Dzietność należy promować przez zwiększanie wydajności gospodarki, jak również odchodzenie od ZUS-u - nie będziesz miał dobrze wychowanych dzieci (zaradnych i jednocześnie wdzięcznych rodzicom za fajne życie), wylądujesz na minimalnej socjalnej emeryturce albo i z niczym jeżeli gospodarka zupełnie zdechnie. Na lokaty bankowe i inne formy zorganizowanego oszczędzania bym nie liczył, to tylko papiery.

można nie kraść

Jeżeli wiesz coś na temat jakiejś kradzieży - jesteś zobowiązany poinformować o tym policję. prokuraturę lub urząd skarbowy. Jeżeli tego nie zrobisz - jesteś współwinny przestępstwa. O ile nie istnieje ono tylko w twojej wyobraźni ...

A merytorycznie -

Ukryta Zawartość

Ciekawy artykuł. Jest w nim coś sensacyjnego bo nie zauważyłem ? Z propozycją zawieszenia biegu przedawnienia na czas rozprawy się zgadzam. Należy do wprowadzić.

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Dzietność należy promować przez zwiększanie wydajności gospodarki, jak również odchodzenie od ZUS-u - nie będziesz miał dobrze wychowanych dzieci (zaradnych i jednocześnie wdzięcznych rodzicom za fajne życie),

Dobrze wychowane dzieci to takie co opłacają rodzicom pobyt w domu starców? Podobno w USA dzieci tak się odwdzięczają rodzicom.

To jak się dzieci odwdzięczą rodzicom, zależy od zbudowanej przez całe życie relacji między dziećmi a rodzicami. Ważne żeby dzieci były zaradne i zadowolone z życia, loser się rodzicom nie odwdzięczy, bo nie będzie miał pieniędzy na to.

Pamiętam takie czasy, kiedy nie było linków, trzeba było myśleć samemu i samemu znajdować źródła. Spróbuj, ja nie prowadzę usług dla ludności.

Ty najwyraźniej nie myślisz, rzucając ogólne hasło "lustracja" a następnie odpisując to co napisałeś wyżej, na pytanie o jakikolwiek dowód/konkrety/źródło. Natomiast podawanie dowodów na swoje twierdzenia, to nie "usługa dla ludności".

Ty najwyraźniej nie myślisz, rzucając ogólne hasło "lustracja"

I tu się mylisz. Rzucając ogólne hasło "lustracja", działałem z namysłem.

Sądziłem jednak, że rozmawiam z człowiekiem inteligentnym, który orientuje się i pamięta, co PiS zrobiło z lustracją, jak zniszczyło tę ideę.

Odpowiedź sobie na pytanie - dlaczego w czasie ostatniej kampanii wyborczej PiS nie posługiwało się już hasłem "lustracja" w celu walki politycznej? Ja Ci na to pytanie nie odpowiem, nie prowadzę usług dla ludności.

Czyli radzisz dawać pieniądze też nierobom, którzy debilnie tylko produkują dzieci? Zrobią sobie dwa takie patole 6 lub więcej dzieciarni i dostaną np. 3000zł miesięcznie na wódkę i papierosy (bo tak to wydadzą). Oczywiście ja z własnych pieniędzy bym musiał tych ćwierć-inteligentów utrzymywać (bo w końcu te 500zł od dziecka do ręki byłoby z moich podatków) Czy co konkretnego chciałeś mi przekazać?

Dla czego w takim razie zamiast dawać wszystkim te 500zł od dziecka, Twoim zdaniem gorzej byłoby wprowadzić PRACUJĄCYM rodzicom ostre ulgi podatkowe za te kolejne dzieci? Odpowiedzialny rodzic dzięki mojemu pomysłowi będzie miał lżej, a patologia będzie miała gorzej. Nie podoba Ci się że patologia nie dostałaby przy moim pomyśle kasy za friko? Pytanie pomocnicze: lubisz bezsensownie rozpieprzać pieniadze? Od urodzenia ? Czy już wcześniej?

Finansowanie obiadów książek szkolnych ubrań przedszkoli osob do pilnowania w przypadku gdy oboje pracują zeby utrzymać rodzinę itd dla dzieci itp. Da sie da.

chwilowy brak działalności w audio.

Osoba do pilnowania (opłacana przez państwo) kiedy matka pracuje - to zupełny nonsens ze względu na akcyzowe wręcz opodatkowanie pracy (ZUS i przyległości). Dużo taniej wyjdzie jak matka zostanie w domu.

Niestety do tego potrzebny jest mąż który zarobi na rodzinę jak człowiek i jednocześnie nie poczuje się takim samcem alfa że będzie rwał sekretarki na lewo i prawo i w końcu pójdzie w siną dal z młodszą. To jednak w Polsce towar mocno deficytowy.

[...] Dużo taniej wyjdzie jak matka zostanie w domu.

Niestety do tego potrzebny jest mąż który zarobi na rodzinę jak człowiek [...].

Weź pod uwagę, że sporo kobiet nie chce się zredukować do roli kury domowej (takiej typowej, głupiutkiej housewife w hamerykańskim stylu) i chce się realizować zawodowo, tudzież rozwijać intelektualnie na licznych frontach. Z własnoręcznym wychowywaniem wielu dzieci tego się pogodzić nie da za cholerę. Od zawsze funkcjonowała "instytucja" opiekunki do dzieci, i przez wieki się sprawdzała doskonale (a zasadniczo dziwnym trafem za granicą się sprawdza do dziś).

Nie ukrywam, że też wolę mieć przy boku mądrą i aktywną zawodowo kobietę, a nie słodką idiotkę w germańskim dawnym stylu "dreimal K" (Kinder - Kűche - Kirche).

Od zawsze funkcjonowała "instytucja" opiekunki do dzieci, i przez wieki się sprawdzała doskonale (a zasadniczo dziwnym trafem za granicą się sprawdza do dziś).

Tylko kogo dzisiaj stać na opiekunkę ? Samotną matkę ?

Kobiety się rozwodzą bo chcą się realizować albo uczucie zamiera , zabierają ojcom dzieci i sprowadzają go do roli alimenciarza . Nienawiść kwitnie .Potem kupują mieszkanie i auto na kredyt i wkręcają się w wir pracy i kariery - aby się spełnić i spłacić kredyty . Wracają do domu wieczorami , zmęczone i zestresowane . W weekendy mają firmowe ,,eventy " , wyjazd do romantycznego hoteliku z nowym partnerem , sprzątanie, pranie itd.

A dziecko przestaje się uczyć bo matka mu nie pomaga w nauce i nie pilnuje , traci związek z rodzicami bo ich przy nim nie ma , wałęsa się z koleżkami , popija , popala trawkę i czasem wrzuci ekstazkę . Degeneruje się powoli ale bezpowrotnie .

To może niech jednak jedno z rodziców zarabia a drugie dba o dzieci i dom .

...there is no spoon...

>> Argus,

Jeżeli dla naszych "kur światowych" wychowanie własnych dzieci nie jest wyzwaniem intelektualnym na najwyższym poziomie, i wolą zwalić ten przykry obowiązek na wynajętego kocmołucha, to może nie dziwne że nie mamy porządnej elity. Niestety zdolności intelektualne dziecka kształtują się najsilniej kiedy jest ono małe, a wynajętej babie nie zależy tak jak matce. Swoje widziałem w tej kwestii.

Co ciekawe w USA zdarzają się kobiety wykształcone i na poziomie, poświęcające się wychowaniu swoich dzieci, które to dzieci odnoszą później duże sukcesy edukacyjne i zawodowe.

PS. Szwedzka elita wbrew propagandzie też potrafi działać na tradycyjnych zasadach. Taki Robin Soderling - ojciec prawnik, matka gospodyni domowa.

Sądziłem jednak, że rozmawiam z człowiekiem inteligentnym, który orientuje się i pamięta,

Co ma inteligencja do posiadania informacji o danej kwestii?

Osoba do pilnowania (opłacana przez państwo) kiedy matka pracuje - to zupełny nonsens ze względu na akcyzowe wręcz opodatkowanie pracy (ZUS i przyległości). Dużo taniej wyjdzie jak matka zostanie w domu.

Niestety do tego potrzebny jest mąż który zarobi na rodzinę jak człowiek i jednocześnie nie poczuje się takim samcem alfa że będzie rwał sekretarki na lewo i prawo i w końcu pójdzie w siną dal z młodszą. To jednak w Polsce towar mocno deficytowy.

Ale my mówimy o obecnym systemie w którym kobieta jest celowo wrzucana na rynek pracy żeby obniżyć koszty a więc dlatego przecietny pracownik nie utrzyma rodziny sam. Dlatego opieka jest konieczna oczywiście jak ma sie rodziców i oni moga i mają czws to jest ok gorzej jak nie ma. Takie to jest ważna sprawa w polityce prorodzinnej tworzenie zdrowej rodziny. Zasilek to patologia.

chwilowy brak działalności w audio.

Zupełnie nie rozumiem jak praca na etacie dwóch osób - matki i opiekunki dla jej dzieci miałaby być obniżeniem kosztów.

Zdrowa rodzina nie potrzebuje żadnej polityki prorodzinnej. Pod tym pojęciem z definicji należy rozumieć rodzinę w której jedno z rodziców zarabia, a drugie zajmuje się dziećmi. A to że nie umiemy dojść do takiego wzorca jest oddzielną sprawą, głównie po stronie wydajności pracy i innowacyjności.

Nie ukrywam, że też wolę mieć przy boku mądrą i aktywną zawodowo kobietę, ...

Mądrość i aktywność zawodowa matki dzieciom to pojęcia sprzeczne. Błąd częsty, bo wielu utożsamia mądrość z wykształceniem. Człowiek mądry jednak nie dopuści do tego żeby dzieci mu się zmarnowały i zatruły mu sporą część życia.

Kobieta na poziomie poradzi sobie też z powrotem na rynek pracy po odchowaniu dzieci.

Mądrość i aktywność zawodowa matki dzieciom to pojęcia sprzeczne.

Nieprawda

Kobieta na poziomie poradzi sobie też z powrotem na rynek pracy po odchowaniu dzieci.

Prawda

Mądrość to umiejętność korzystnego wyboru. Mądra matka potrafi pogodzić pracę i wychowanie dzieci.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Dla mnie mądrość najlepiej definiuje nakaz "postępuj tak, abyś żył długo i dobrze ci się powodziło". Więc można sobie nawet wyobrazić mądrą kobietę która kładzie przysłowiową lachę na wychowaniu swoich dzieci, pod warunkiem że będzie potrafiła odciąć się (emocjonalnie i finansowo) od dziecka wychowanego źle. Pytanie tylko po co wtedy dzieci...

Nie ogarniam misiomorowego podejścia do życia. Postępuj tak abyś zasypiał i budził się z chęcią do życia! Bo jeśli będziesz "postępuj tak, abyś żył długo i dobrze ci się powodziło". To możesz narazić się na koszty, nawet takie jak czekiści w czasie rewolucji...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Mądrość to umiejętność korzystnego wyboru. Mądra matka potrafi pogodzić pracę i wychowanie dzieci.

Wiele badań to potwierdza. Rozmemłana matka nie potrafi znaleźć pięciu minut dla swego dziecka.

>> Fox733,

Różnice między tymi hasłami są niewielkie w gruncie rzeczy. Moja definicja tylko akcentuje konieczność nieco bardziej długofalowego planowania.

Zaczerpnąłem ją zresztą z "Podręcznika mądrości tego świata" Bocheńskiego, i tam jak najbardziej są przykazania w stylu Twojego hasła.

Wiele badań to potwierdza. Rozmemłana matka nie potrafi znaleźć pięciu minut dla swego dziecka.

A kto powiedział że matka która świadomie została z dziećmi w domu (mając alternatywę) ma zaraz obowiązek być rozmemłana?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.