Skocz do zawartości
IGNORED

AURALiC Aries Mini - ew. zamówienie grupowe - etap I - sonda

mercandede

Rekomendowane odpowiedzi

w sumie mamy 14 osób ale nie wiem czy pozostałe osoby chcą aby o nich pisać na all. każdy dostał potwierdzenie zgłoszenia. W najbliższym czasie przedzwonię. Jak ktoś chce jeszcze wskoczyć niech szybko napisze imię nazwisko i tel na prv. Pozdrawiam.

• 1 miesiąc później...

To może ja jako dystrybutor wkleję wyjaśnienie:

Szanowni Klienci,

Z przykrością informuję, że nie będę w stanie dostarczyć Państwu zamówionych streamerów Auralic Aries MINI. Zostałem oszukany przez producenta, który cenę zakupu uzgodnioną w lipcu 2015 podniósł o 60% na kilka dni przed wysyłką towaru - bez uzasadnienia. W związku z nieuczciwą praktyką biznesową Auralica, mając na uwadze interesy moich Klientów oraz wizerunek mojej firmy, zdecydowałem się zakończyć współpracę z marką Auralic. Wszyscy z Państwa, którzy wpłacili zaliczki lub całość kwoty otrzymają zwrot pieniędzy w dniu dzisiejszym. Przepraszam najmocniej za zaistniałą sytuację.

z poważaniem,

Marcin Ostapowicz

To może ja jako dystrybutor wkleję wyjaśnienie:

Czyli w Polsce nie będzie dostępny w cenie około 500 EUR? Będzie znacznie droższy?

Pytam z ciekawości.

Czyli w Polsce nie będzie dostępny w cenie około 500 EUR? Będzie znacznie droższy?

Pytam z ciekawości.

Proszę przeczytać moją wiadomość ze zrozumieniem.

Proszę przeczytać moją wiadomość ze zrozumieniem.

zobaczymy, co producent zrobi. U kogo pojawi się auralic i w jakiej cenie. I czy w ogóle się pojawi.

Ale jaja, mnie ta azjatycka firma wcale się nie podoba, kiedyś wysłałem maila to nawet nie odpisali. Druga sprawa nie mam zaufania do ich aplikacji i suportu (zwolnią jakiego informatyka i się zaczną problemy). Trzecia sprawa - za 2299 zł można kupić najnowszego Maca Mini, a to urządzenie jest z pewnością dużo bardziej wszechstronne. Jakość sygnału po USB jest ponoć świetna w Macach. No i więcej możliwości. Tak samo można dokupić lepszy zasilacz liniowy jak do auraliców (różne firmy robią)...

Ale jaja, mnie ta azjatycka firma wcale się nie podoba

Produkt z Twojego avatara też mi szczęścia nie przyniósł. W tym wypadku udało się jednak odzyskać cała zainwestowana kwotę:)

LInn Sneaky DS ?

A co tam, kupuję Majika, żona dała zielone światło:)

Octagon,

fakt, Szkoci dali ciała, sam produkt był bardzo fajny i żałuję że tak wyszło bo dziś bym nie szukał alternatywy... Avatara zaraz zmienię bo już nieaktualny :-) Tak to bywa z "nowymi technologiami".

No nic Panowie chęci były, zaskoczony byłem jak sprawnie wszystko przebiegało. Dzięki serdeczne. Marcin dołożył wszelkich starań i naprawdę podszedł do całej sprawy bardzo profesjonalnie i uczciwie. Czasami tak bywa, że druga strona się nie wywiązuje z umowy, tym bardziej że wszystko zakontraktowane. Mimo wszystko dziękuję wam Panowie i Marcinowi za to, że tak szybko zgodził się odpowiedzieć na naszą inicjatywę. Mamy fajne hobby więc chyba nie będzie problemu z rozdysponowaniem gotówki :) Udanych Świąt.

Octagon,

fakt, Szkoci dali ciała, sam produkt był bardzo fajny i żałuję że tak wyszło bo dziś bym nie szukał alternatywy... Avatara zaraz zmienię bo już nieaktualny :-) Tak to bywa z "nowymi technologiami".

Szkoci jak Szkoci. Ciała dał Corsair, który był ich właścicielem. Po prostu zamknął dział audio. Przynajmniej zachowali się poważnie i oddali mi cała kasę za Roomplayera wynikającą z faktury zakupu. Zauważ, że nawet apka z appstore zniknęła. Czyli jak wymienisz iPada to już Roomplayera nie odpalisz.

ale wam oklapło, musieliście mieć naprawdę dobrą cenę (400 EUR?) bo urządzenia są dostępne w Niemczech bez problemu, na idealo.de w 6 sklepach po 499 EUR.

zamówiłem 2 szt, jeden miał być transportem w salonie a drugi po analogu do słuchawek ;)

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Rpi w salonie zostaje a juz drugie + hifiberry dac pro jedzie. W SQ pewnie różnica niewielka bądź żadna a ile kasy w portfelu zostało na święta :)

Czas już przestać gonić króliczka i ciezyć się tym co jest na stanie.

Może za rok- dwa pojawi się alternatywa znacząco lepsza od rpi. Na ten moment wiem jedno bez USB w audio jest dużo taniej i najczęściej lepiej.

.

a co proponujecie wyłącznie do Tidala tanio prosto, alternatywa dla rblinka, którego nbiorę pod uwage. Oczywiście sterowanie aplikacją na telefon lub tablet (android bez potrzeby rootowania) lub OS - tak do 1000 zł.

za 1000 z DACiem to Malina - i gra swietnie - ale wszedzie o tym pisze wiec moze lepiej juz zamilkne bo znow mnie kto posadzi ze mam w tym jakis olbrzymi ukryty interes ;)

• 4 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.