Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze aukcje na allegro i ebay

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Silver_85 napisał:

Widzę, że kolejny zwrot akcji ? 

Nie sądziłem, że zmienię zdanie, ale przedwczoraj podłączyłem Pandiony pod Accu i włączyłem nowego Tool'a, Gojire, czy Rusian Circles i to co usłyszałem przekonało mnie do tego stopnia, że postanowiłem absolutnie nie sugerować się marką, specyfikacją, czy nie daj Boże prestiżem w owym środowisku.

Dźwięk tego połączenia jest przede wszystkim lepiej dociążony posiadając odpowiednią masę i objętość. Na pewno Accu nie posiada takiej dynamiki i rozdzielczości jak Hegel, ale nie jest też „ciepłym kluskiem” i spokojnie kontroluje Pandiony, jednak w bardziej „cywilizowany” sposób ? To połączenie jest mięsiste i koherentne nie pozbawione szczegółów średnicy. To co mnie dystansowało i zniechęcało do Pandionów, kiedy podpinałem je do Hegla to zbyt ofensywna góra (nie mylić z jazgotem), która przy dłuższym słuchaniu robiła się po prostu męcząca. Dodatkowo, pewnego rodzaju sterylność i higieniczność tego połączenia tylko umacniała mnie w przekonaniu, aby pozostać z Xavianami. Z kolei góra w Accu nie jest jego najmocniejszą stroną co w połączeniu z Pandion wychodzi tylko na plus, bo dzięki temu nie dostaje dodatkowego blasku i może bardzo naturalnie wybrzmiewać. Górne pasmo Pandionów jest jedną z istotniejszych różnic pomiędzy nimi, a Xavianami i akurat w połączeniu z Accu potrafi urzekać w swojej selektywności i otwartości. Ostatnia istotna dla mnie kwestia jaką uwzględniłem przy podjęciu decyzji było/jest ciche słuchanie w którym Accu i pod tym względem (bez korekcji) pogonił Hegla, a z korekcją to już cud, miód i orzeszki ? 

Tak, więc przekonałem się, że topowe japońskie konstrukcje ze swoją kulturą i emocjami najlepiej wpisują się w mój gust i upodobania ?  

5 godzin temu, AnAm napisał:

Sam nie potrafi wybrać,ale innym radą służy?

Nie rozumiem, dlaczego jedno miałoby wykluczać drugie? Czy akurat nie dzięki osłuchaniu się z różnego rodzaju sprzętem mogę zaproponować konkretnej osobie konkretnie wartościowy moim zdaniem sprzęt?

5 godzin temu, Silver_85 napisał:

Jak ma się dwie dobre kolumny to czasem ciężko wybrać. 

Cieszę się, że są jeszcze ludzie odpowiednio i właściwie wyciągający wnioski.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Tal

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

16 godzin temu, Tal napisał:

Nie sądziłem, że zmienię zdanie, ale przedwczoraj podłączyłem Pandiony pod Accu i włączyłem nowego Tool'a, Gojire, czy Rusian Circles i to co usłyszałem przekonało mnie do tego stopnia, że postanowiłem absolutnie nie sugerować się marką, specyfikacją, czy nie daj Boże prestiżem w owym środowisku.

16 godzin temu, Tal napisał:

Górne pasmo Pandionów jest jedną z istotniejszych różnic pomiędzy nimi,

To chyba najtańsze kolumny z Revelatorem D2905/990000 na górze. To świetny głośnik. Wymagający , ale przy odpowiedniej konfiguracji może zachwycić. Z Twoich Xavianach też jest bardzo dobry D2905/970000. Mam go w moich obecnych kolumnach i trafia w mój gust. W Pandionach midwoofer ma dodatkowo domieszkę włókna drzewnego. Muszą go robić na zamówienie. Nie miałem okazji ich posłuchać, ale na pewno przy takim "wsadzie" muszą grać dobrze szczególnie w nie dużym pomieszczeniu. 

8 godzin temu, Silver_85 napisał:

To chyba najtańsze kolumny z Revelatorem D2905/990000 na górze. To świetny głośnik. Wymagający , ale przy odpowiedniej konfiguracji może zachwycić. Z Twoich Xavianach też jest bardzo dobry D2905/970000. Mam go w moich obecnych kolumnach i trafia w mój gust. W Pandionach midwoofer ma dodatkowo domieszkę włókna drzewnego. Muszą go robić na zamówienie. Nie miałem okazji ich posłuchać, ale na pewno przy takim "wsadzie" muszą grać dobrze szczególnie w nie dużym pomieszczeniu. 

Zgadzam się i absolutnie nie dziwię się dlaczego mały Revelator może się podobać i ma tylu zwolenników ? 

To prawda, że Pandiony ze swoim brzmieniem są bardzo ciekawym monitorem i naprawdę cieszę się z mojej decyzji o pozostaniu przy nich, bo rzeczywiście świetnie grają w niedużych pomieszczeniach , ale nawet 20m² wypełniły z klasą.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Electrino 250 + 150E.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dzień bez muzyki dniem straconym.

Nowa, niższa cena: 

https://allegro.pl/oferta/roy-buchanan-live-from-austin-tx-winyl-vinyl-8443725749 

https://allegro.pl/oferta/rocky-athas-let-my-guitar-do-the-talking-8475392337

Koledzy proszę o pomoc.

Zakupione Abrahamsen 2x v4.0 jako monobloki niestety nie wpisały sie w mój system tzn. Ja jednak wolę brzmienie jaśniejsze. Postanowiłem wystawićte dwie  v4 na olx. Z racji podejrzewam atrakcynej ceny szybko zgłosił się Pan że chciałby kupić jedną końcówkę. Zgodziłem się. Dzisiaj przesyłka doszła do kupującego. Odebrał ja ale dzwoni że jest uszkodzona ponieważ coś lata w środku. W końcówce lata Trafo. Było tak w jednej i drugiej jak wzmacniacze doszły do mnie, Zresztą kolega sprowadzający abrahamseny poinformował mnie o tym. uznałem że to chyba tak ma być i nie drazylem tematu dalej poniewaz obydwie  v4.0 grały bez żadnych wad. Tj nie brumiły , buczly itp. Teraz kupujący twierdzi że u niego końcówka brumi. Poradzcie co zrobić aby wyjść z twarza i zadbać o własne interesy ale z drugiej strony aby kupujący nie poczuł się oszukany. 

Godzinę temu, adams84 napisał:

Koledzy proszę o pomoc.

Zakupione Abrahamsen 2x v4.0 jako monobloki niestety nie wpisały sie w mój system tzn. Ja jednak wolę brzmienie jaśniejsze. Postanowiłem wystawićte dwie  v4 na olx. Z racji podejrzewam atrakcynej ceny szybko zgłosił się Pan że chciałby kupić jedną końcówkę. Zgodziłem się. Dzisiaj przesyłka doszła do kupującego. Odebrał ja ale dzwoni że jest uszkodzona ponieważ coś lata w środku. W końcówce lata Trafo. Było tak w jednej i drugiej jak wzmacniacze doszły do mnie, Zresztą kolega sprowadzający abrahamseny poinformował mnie o tym. uznałem że to chyba tak ma być i nie drazylem tematu dalej poniewaz obydwie  v4.0 grały bez żadnych wad. Tj nie brumiły , buczly itp. Teraz kupujący twierdzi że u niego końcówka brumi. Poradzcie co zrobić aby wyjść z twarza i zadbać o własne interesy ale z drugiej strony aby kupujący nie poczuł się oszukany. 

Przykra sprawa, dlatego ja się bronię rękami i nogami przed wysyłkami kurierskimi w przypadku takich delikatnych rzeczy. Warto paczkę ubezpieczyć deklarując jej wartość, tak chyba robią wszystkie salony audio prowadzące sprzedaż na odległość. Teraz żeby wyjść z twarzą, to chyba trzeba przyjąć zwrot i oddać kasę. Chyba że ktoś z kolegów ma inny pomysł. 

Dzień bez muzyki dniem straconym.

Poproś by sprawdził gdzieś indziej. Może nie lubią się z jego instalacją elektryczną.

Edytowane przez hudykot

2 godziny temu, hudykot napisał:

Poproś by sprawdził gdzieś indziej. Może nie lubią się z jego instalacją elektryczną.

Zrobił to.

24 minuty temu, rafal735r napisał:

Ja to bym przede wszystkim sprawdzil jeszcze przed wysyłką co tam lata, bo to raczej nie normalne. 

Trafa latają, w obydwu. 

Kto wie, może tak ma być.

4 godziny temu, hudykot napisał:

36 minut temu, rafal735r napisał:

Z fabryki raczej z latającymi trafami nie wyjechały. 

Wystarczyło śrubkę od spodu przykręcić. Ot cała historia. Zrobiłem to w tej drugiej. Operacja trwała 3sek.

Być może były słabo przykręcone i poluzowaly się w transporcie. Banał.

42 minuty temu, rafal735r napisał:

Z fabryki raczej z latającymi trafami nie wyjechały. 

Fabryką bym tego nie nazwał, to są końcówki po najnowszym upgrade. Robi to pewien pan w Lillestrøm koło Oslo.

Na stronach norweskich można znaleźć cennik ile co kosztuje.

8 minut temu, adams84 napisał:

Śruba też nie jest najwyższych lotów ???

Godzinę temu, adams84 napisał:

Wystarczyło śrubkę od spodu przykręcić. Ot cała historia. Zrobiłem to w tej drugiej. Operacja trwała 3sek.

Tym bardziej trzeba było to zrobić, uniknął byś takich sytuacji. Ja zawsze wszystko sprawdzam sto razy zanim coś sprzedam, ludzie potrafią przyczepić się do byle głupoty. 

?👈

57 minut temu, rafal735r napisał:

Tym bardziej trzeba było to zrobić, uniknął byś takich sytuacji. Ja zawsze wszystko sprawdzam sto razy zanim coś sprzedam, ludzie potrafią przyczepić się do byle głupoty. 

Mam nauczkę

Będę korzystał z ubezpieczenia przesyłki. Nowy właściciel w poniedziałek odda końcówkę do serwisu i fakturę przedstawimy ubezpieczycielowi. Na szczęście odbiorca spisał protokół odbioru i opisał usterkę.

Dziś złożyłem wniosek reklamacyjnych z wymaganymi dokumentami.

Będę korzystał z ubezpieczenia przesyłki. Nowy właściciel w poniedziałek odda końcówkę do serwisu i fakturę przedstawimy ubezpieczycielowi. Na szczęście odbiorca spisał protokół odbioru i opisał usterkę.
Dziś złożyłem wniosek reklamacyjnych z wymaganymi dokumentami.

A na przyszłość to jak ci coś lata to tak nie ma być i obadaj. Polecam kupić Loctite 243 - klej do gwintów i kropelkę dać na gwint tam gdzie jakieś wibracje występują - motor , samochód czy śruba od trafo. Raz skręcisz i zapominasz na zawsze bo jak nie to z czasem zawsze jest gorzej.

Wysłane z miłości do muzyki
7 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

A na przyszłość to jak ci coś lata to tak nie ma być i obadaj. Polecam kupić Loctite 243 - klej do gwintów i kropelkę dać na gwint tam gdzie jakieś wibracje występują - motor , samochód czy śruba od trafo. Raz skręcisz i zapominasz na zawsze bo jak nie to z czasem zawsze jest gorzej.

Mam nadzieję że w przyszłości podobne sytuacje się już nie powtórzą. Kupuję nowy sprzęt i koniec z wymianą.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

1 godzinę temu, Marcin Wielgus napisał:

Co będzie teraz grało ?

Wbamp 2x Thunderbird na kt150 plus pre blazebird, albo zamiast thunderbird nord nc500mk2

W dniu 1.09.2019 o 18:48, trebore napisał:

Jakby ktoś miał ochotę na muzykę klasyczną w bardzo dobrym wykonaniu, to zapraszam.

Ukryta Zawartość

Obniżona cena.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi