Skocz do zawartości
IGNORED

Manifestacje KOD za żydowskie pieniądze...

jakub102

Rekomendowane odpowiedzi

W sondażach Nowoczesna ma ponad 20%.

tak tak 22 grudnia miała nawet 30,8 czyli o 3% więcej od PiS'u. Naczelny spadochroniarz Petru jak startował z UW nie miał najmniejszych szans na wejście, teraz pewno zgarnie 140% normy.

CWx1yDYUsAAirCn.jpg

Zobacz sobie btw, na czym polega koncepcja kompetenz-kompetenz

i sprawdź kto orzeka o kompetencji sądów najwyższych i TK w takich

państwach jak USA, Wlk. Brytania, Niemcy. Podobnie jest w przypadku

TSUE czyli trybunału UE. Nie bardzo wiem kto miałby decydować

o kompetencji TK w tej chwili? Sejm? Działający jako USTAWODAWCA

a nie USTROJODAWCA? Na jakiej podstawie?

A Ty ciągle swoje... w końcu Polska to drugie USA tylko takie mniejsze... przypominam że system jest chory i rozpoczyna się długi proces leczenia / dostosowania.

Tak właśnie wygląda w tej chwili kompetencja TK.

Zobacz sobie btw, na czym polega koncepcja kompetenz-kompetenz

i sprawdź kto orzeka o kompetencji sądów najwyższych i TK w takich

państwach jak USA, Wlk. Brytania, Niemcy. Podobnie jest w przypadku

TSUE czyli trybunału UE. Nie bardzo wiem kto miałby decydować

o kompetencji TK w tej chwili? Sejm? Działający jako USTAWODAWCA

a nie USTROJODAWCA? Na jakiej podstawie?

LUD pracujących miast i wsi.

Może to żart Jar`a ale tak jest/powinno być w istocie.

Ktoś wybiera ten cały TK. Ktoś go może rozwiązać...

Nie ma znaczenia czy są to w części sądy, prezydent, sejm... czy rząd...

Oni są wybierani przez lud.

Przepraszam, sędziowie nie są wybierani przez lud. To korporacja... tym bardziej należy ją odsunąć od od decydowania o swoich sprawach...

PS: W takim USA większość sędziów wybiera lud. W SN siedzą do śmierci co gwarantuje pluralizm.

To wszystko pięknie. W takim razie po co TK? Wystarczy lud.

Swoją drogą po co nam Sejm? 7% ludu głosującego nie ma swoich przedstawicieli w Sejmie,

zatem Sejm nie odzwierciedla woli ludu. Rozwiążmy Sejm. Na stałe. Ustawy będzie stanowić

bezpośrednio lud. Sądy? Prawo? Lud ogarnie całość.

BTW, trochę bełkotliwie argumentujesz. Sędziów SN USA mianuje dożywotnio

prezydent i kongres i SN USA ma kompetenz-kompetenz. Czyli gdyby sędziowie naszego TK

byli mianowani dożywotnio to nie negowałbyś kompetenz-kompetenz TK?

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Może to żart Jar`a ale tak jest/powinno być w istocie.

Ktoś wybiera ten cały TK. Ktoś go może rozwiązać...

Nie ma znaczenia czy są to w części sądy, prezydent, sejm... czy rząd...

Oni są wybierani przez lud.

Przepraszam, sędziowie nie są wybierani przez lud. To korporacja... tym bardziej należy ją odsunąć od od decydowania o swoich sprawach...

PS: W takim USA większość sędziów wybiera lud. W SN siedzą do śmierci co gwarantuje pluralizm.

Lud? Dobrze się czujesz?

W ogóle po co jakieś prawo. Lud wybrał Jarka et consortes. I jarek z przydppasami może wszystko. Nieważne że w praktyce ten lud to jakieś 20% społeczeńśtwa, bo reszta głosowała na innych, a połowa wcale.

Niektórzy tutaj powionni walnąć łbem o ścianę.

Swoją drogą po co nam Sejm? 7% ludu głosującego nie ma swoich przedstawicieli w Sejmie,

zatem Sejm nie odzwierciedla woli ludu. Rozwiążmy Sejm. Na stałe. Ustawy będzie stanowić

bezpośrednio lud. Sądy? Prawo? Lud ogarnie całość.

i to jest Twój kolejny problem, skoro coś nie działa prawidło to od razu to zlikwidujmy, a jak już nam tak dobrze idzie to wszystko wywalmy do kosza. Gdyby wszyscy robili jak Ty nadal byśmy biegali w kiecach z tygrysa i maczugą.

Jak Ci w aucie silnik źle chodzi to wywalasz cały furgon i przerzucasz się na rower ? a sory to tez ma koła.. walisz z buta ?

BTW, trochę bełkotliwie argumentujesz. Sędziów SN USA mianuje dożywotnio

prezydent i kongres i SN USA ma kompetenz-kompetenz. Czyli gdyby sędziowie naszego TK

to z argumentacją nie ma nic wspólnego, takie porównanie nie ma po prostu najmniejszego sensu.

Czyli gdyby sędziowie naszego TK

Nie.

Bo siedzieliby w nim jeszcze sędziowie Jaruzelskiego, Wałęsy... I taki Jarek nie mógłby zaburzyć pluralizmu o którym wspomniałem.

Lud? Dobrze się czujesz?

W ogóle po co jakieś prawo. Lud wybrał Jarka et consortes. I jarek z przydppasami może wszystko. Nieważne że w praktyce ten lud to jakieś 20% społeczeńśtwa, bo reszta głosowała na innych, a połowa wcale.

Niektórzy tutaj powionni walnąć łbem o ścianę.

Jarek ci nie pasuje, Lud ci nie pasuje...

Kto ci pasuje?

A doczytałem i zrozumiałem nick; "zatem POwiec"...

;-)

A widzisz: naczelnik zaburza. Sejm obecnej kadencji w tej chwili może wybrać dwóch sędziów a do końca kadencji jeszcze kilku. Naczelnik wygrywa kolejne wybory i Sejm kolejnej kadencji pod jego kierownictwem mianuje kolejnych sędziów TK.

Jeśli obecne rozwiązanie jest złe to jest na to rozwiązanie. Proponuję się zmianę konstytucji, ogłasza referendum lub zwołuje wszystkich posłów i senatorów i się głosuje. Jak przechodzi to mamy to co było w propozycji, nie przechodzi to pozostaje po staremu. Być może trzeba zaproponować taką zmianę, która spotka się z szerszym poparciem. Tak to właśnie powinno działać.

Na takiej właśnie zasadzie od roku 1997 zmieniono już art. 55 (2006 r.) i 99 (2009 r.). Nie rozumiem czemu w tym przypadku nie może być inaczej. Osobiście uważam, że ponieważ skarga indywidualna jest gwarancją zawartą w rozdziale II to wypadałoby zmianę organizacji TK przyjąć w referendum ale kopii o to kruszyć nie będę. Wystarczy mi głosowanie w Sejmie i w Senacie przy czym wszyscy posłowie i senatorowie są odpowiednio powiadomieni o terminie głosowania.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Nie znam człowieka zdegustowanego platformą który głosował na PIS, Ci którzy się "nawrócili" to o dziwo nie szczekają i nie psioczą. PiS nie jest pływakiem ma stały elektorat.

W obecnej sytuacji PO i Nowoczesna cały czas tracą, im głośniej krzyczą tym gorzej dla nich. Do coraz większej grupy społeczeństwa dociera że ten krzyk to nie żadna obrona demokracji tylko walka o kasę. Ciągle się słysz PiS, głosowanie, przepychanie... ustaw a reszta co ? Sumaryczna ilość projektów ustaw zgłoszonych w ostatnim czasie przez PO i Nowoczesną jest równa 0, były wybory były obietnice i co ? Każdy inteligentny człowiek obojętny politycznie nawet nie spojrzy na PO / N.pl a to oznacza przewagę prawicy.

Coraz większy fetorek wokół PiSowskiej propagandy którą tu nachalnie wciskasz. Propagandy tak debilnej, że aż zęby bolą.

"Nie znam człowieka zdegustowanego platformą który głosował na PIS"

A skąd niby miałbyś znać, skoro obracasz się wśród zdeklarowanych PiSowców?

"były wybory były obietnice i co ? Każdy inteligentny człowiek obojętny politycznie nawet nie spojrzy na PO / N.pl a to oznacza przewagę"

Sorry, ale myślisz, że masz do czynienia z debilami???

Ja się pytam gdzie są ustawy, których wypchaną teczką wymachiwała Szydło?

Te 500 zł, ustawa emerytalna, próg podatkowy i tak dalej?

Bo na razie mamy demontaż demokratycznych instytucji, zawłaszczanie Państwa, ubezwłasnowolnianie jego obywateli oraz podział łupów. PiS zachowuje się jakby podbił terytorium obcego kraju, a nie tak, jakby wygrał wybory.

Jestem Europejczykiem.

Wygląda na to że to Ty masz za nas idiotów.....domagasz się w pierwszych tygodniach rządów PiS tego co PO w końcówce swoich ośmioletnich rządów jedynie w niewielkiej części zdołała wprowadzić w życie? Zapewne gdyby nie wizja przegranych wyborów i to by nie nastąpiło... :)))

Co do jednego można się zgodzić....można się poczuć jak w obcym kraju tam gdzie przez dziesiątki lat jedna opcja zawłaszczyła sobie wszystkie intratne stanowiska i nadal chce mieć na to decydujący wpływ. ;(

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Te 500 zł, ustawa emerytalna, próg podatkowy i tak dalej?

Bo na razie mamy demontaż demokratycznych instytucji, zawłaszczanie Państwa, ubezwłasnowolnianie jego obywateli oraz podział łupów. PiS zachowuje się jakby podbił terytorium obcego kraju, a nie tak, jakby wygrał wybory.

OK.

Pozostaje pogłaskać po główce i wytrzeć smarki i życzyć cierpliwości w Nowym Roku.

Rozumiem Ciebie Jarku po 8 latach powolnego traktowania przez PO wszystkich swoich zamierzeń,

marzy się Tobie aby wszystkie obietnice wyborcze zrealizować w kilka miesięcy.

Poczekaj trochę i zbieraj kamienie, a Ty na odwrót rzucasz się bez kamieni.

Spokojnie bez nerwów.

PS

TK jest demokratyczną instytucją tylko szkoda, że już od dawna tylko na papierze.

O demokratycznych instytucjach chyba nie myślisz o dotychczasowej TVP?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

A widzisz: naczelnik zaburza. Sejm obecnej kadencji w tej chwili może wybrać dwóch sędziów a do końca kadencji jeszcze kilku. Naczelnik wygrywa kolejne wybory i Sejm kolejnej kadencji pod jego kierownictwem mianuje kolejnych sędziów TK.

Jeśli obecne rozwiązanie jest złe to jest na to rozwiązanie. Proponuję się zmianę konstytucji, ...

Byłbym za...

Ale kraj jest nienormalny.

To nie przejdzie.

POpaprańcy przez 8 lat zniszczyli możliwości budowy społeczeństwa demokratycznego.

Teraz jeno odwet.

Bałbym się konstytucji pod przewodnictwem PIS i Muzyka...

Wiadomo mamy grabież majątku i gospodarki prawie wszystko już rozgrabiono więc na razie za późno. Ale pytanie najważniejsze co zamiast jaka alternatywa bo bez tego nie da sie zrobić zmian trzeba wiedzieć gdzie iść przed wyruszeneniem w slepo nie zajdziemy do celu.

"Przy okazji ekonomista poddał krytyce klasyczne idee liberalizmu.

Te modele przestały dobrze opisywać rzeczywistość. Jeżeli kiedyś na jakimś rynku było bardzo wiele firm, żadna nie mogła zdominować tego rynku, bardzo szybko mogły się rodzić nowe firmy, to wtedy można było mówić, że rynek dobrze działa. Rzeczywistość obecnie okazuje się zupełnie inna. Jeżeli jakaś grupa jest w stanie się zorganizować i uchwalać prawo, przejmować znaczną część dochodu narodowego pod swoje potrzeby prowadząc do zubożenia dużych warstw społecznych, to wówczas te modele się zupełnie nie nadają – dodał prof. Rybiński."

Wiadomo kod to dwie sprawy.

1. Władza. Szuka sie sposobu na koryto.

2. Korporacyjno finansowa. Szuka sie sposobu na bezgraniczne wchlanianie urobku społeczeństw. Bez zadnych kosztów zbędnych. Swetru Balcerowicz i inni usluzni ww instytucjom próbuje sie zainstalowac.

chwilowy brak działalności w audio.

Byłbym za...

Ale kraj jest nienormalny.

To nie przejdzie.

POpaprańcy przez 8 lat zniszczyli możliwości budowy społeczeństwa demokratycznego.

Teraz jeno odwet.

Bałbym się konstytucji pod przewodnictwem PIS i Muzyka...

A jak ludzie korzystają z wolności zgromadzeń to oczywiście robią to za "żydowskie pieniądze". Ty coś bierzesz? I tak marginesie. Czy mogę nazywać cię pisdniętym? Ty piszesz o popaprańcach i dlatego chciałbym ustalić konwencję.

Btw, ciagle piszesz o ludzie. Nie wiem w czym problem zorganizować referendum w sprawie zmiany konstytucji.

Bo ktoś ustala treści poddawane głosowaniu...

Nie robi tego Lud.

To raz, dwa; każde referendum musi poprzedzić rzeczowa dyskusja...

Gdzie w Polsce rzeczowe dyskusje.

Nawet przyjrzyj się tonowi twojego ostatniego postu...

Iksik, ja cię proszę!

Nie rób z siebie idioty codziennie, rób sobie jakieś przerwy.

(...)

Teraz jeno odwet.

Śmieszne. Przez osiem lat zniszczyli? A przedtem to co było?

A co do odwetu PiS -odwet wobec kogo??? Wobec społeczeństwa?

Jestem Europejczykiem.

Teraz jeno odwet.

'Grzegorz7' - rewolucjonista odwetowiec, świat się kończy ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Społeczeństwo to Pani Jasia - gospodarz mojej kamienicy, sąsiad Zenek, Pani ze spożywczaka na przeciwko... Wszyscy oni mają w du... to zamieszanie.

Nie wiem o jakim społeczeństwie mówisz.

Śmieszne. Przez osiem lat zniszczyli? A przedtem to co było?

Trzeba było naprawiać. Tymczasem zrobiono z Polski "państwo teoretyczne"... Takim nawet za stęchłej komuny nie było...

Lechu bez jaj. To nie ja jestem odwetowcem...

To nie ja jestem odwetowcem...

To zacytowane wyżej zdanie (Twoje) może na to wskazywać. Rozumiem że pisałeś o odwecie PiS, a Ty się z nimi nie identyfikujesz.

Takim nawet za stęchłej komuny nie było..

Wyjrzyj przez "okno" i porównaj ze zdjęciami z komuny, rozejrzyj się dookoła na swoich kolegów i ludzi koło Ciebie. Naprawdę nie zauważasz zmian idących w kierunku nowoczesnego Państwa ?To oczywiście jeszcze długa droga, ale postęp już widać ewidentnie. Zobaczymy jaki postęp będzie po PiS-ie.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Nie wiem w czym problem zorganizować referendum w sprawie zmiany konstytucji

Ani mi sie ważyć ! Jeszcze wygra ta druga kategoria, opłacana przez lewackich żydomasonów.

Naprawdę nie zauważasz zmian idących w kierunku nowoczesnego Państwa ?To oczywiście jeszcze długa droga, ale postęp już widać ewidentnie. Zobaczymy jaki postęp będzie po PiS-ie.

Napisałem o państwie a nie o zamożności jednostek.

Cytat pochodzi od prominentnego działacza poprzednich władz. Czyżby nie widział on wzrostu zamożności...?

Spytaj Pani Jasi kiedy jej zoperują staw biodrowy... Widzisz zamożność przestaje mieć znaczenie w przypadku komplikacji ze zdrowiem...

I co do tego ma PIS?

Napisałem o spapranych 8 latach przez PO. To, że następni być może dokończą zniszczenia, niczego nie zmienia...

Spytaj Pani Jasi kiedy jej zoperują staw biodrowy... Widzisz zamożność przestaje mieć znaczenie w przypadku komplikacji ze zdrowiem...

I co do tego ma PIS?

Teraz pokażą co potrafią np. w tej dziedzinie. Oby im się powiodło.

rób sobie jakieś przerwy.

Ja robię przerwy to Ty idiociejesz, a do tego przecież dopuścić nie można.

odwet wobec kogo??? Wobec społeczeństwa?

Nie przesadzaj.

To, że PO zwie się "obywatelską" nie oznacza, że reprezentuje społeczeństwo.

Nawet wręcz przeciwnie.

Przecież w tym kraju przymiotniki w nazwach partii od zawsze są tylko przymiotnikami kamuflującymi

rzeczywiste zamiary.

Oczywiście pierwszą partią w historii, która tego nie robi jest PiS

...i co oczywiste z uwagi na brak przymiotników...KUKIZ15

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

debilami???

z jednym na pewno.

konkrety, konkrety i jeszcze raz konkrety... ciągle czekam..

Oczywiście pierwszą partią w historii, która tego nie robi jest PiS

...i co oczywiste z uwagi na brak przymiotników...KUKIZ15

jeszcze Korwin.

konkrety, konkrety i jeszcze raz konkrety... ciągle czekam..

Umrzesz fetorek ze starości jak tak będziesz czekał. Znajomi politycy PiS może coś podpowiedzą ;-).

Jestem Europejczykiem.

Umrzesz fetorek ze starości jak tak będziesz czekał. Znajomi politycy PiS może coś podpowiedzą ;-).

Zadeklarowałeś pomoc w wyjaśnieniu tematu więc zadałem Ci konkretne pytanie, niestety najpierw zgrywasz idiotę że tego nie widziałeś, potem uważasz że odpowiedź jest oczywista i każdy ją zna. Skoro nie znasz odpowiedzi to należy olać Twoje wypowiedzi bo są bezpodstawne, osobę również bo jesteś typowym zadymiarzem (choć to akurat umiesz udowodnić).

Dziękuje, również mam nadzieje że dożyje później starości.

Zadeklarowałeś pomoc w wyjaśnieniu tematu więc zadałem Ci konkretne pytanie, niestety najpierw zgrywasz idiotę że tego nie widziałeś, potem uważasz że odpowiedź jest oczywista i każdy ją zna. Skoro nie znasz odpowiedzi to należy olać Twoje wypowiedzi bo są bezpodstawne, osobę również bo jesteś typowym zadymiarzem (choć to akurat umiesz udowodnić).

Przecież ty fetorek nie chcesz się tu niczego dowiedzieć, tylko uprawiać nachalną propagandę polityczną, w czym nie zamierzam ci pomagać.

Już ci to tłumaczyłem, ale widać za pierwszym razem nie zrozumiałeś (za drugim też).

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.